Mitä tarvikkeita vauvalle tarvitaan

28. raskausviikko käynnistyi tänään, ja olen vähitellen suunnannut nettikirpparisilmäni jo vauvan hankintoihin.

Jostain syystä erityisesti leikkimatot ovat nyt ihan erityisesti olleet FB-feedissäni tyrkyllä, mutta toistaiseksi olen kieltäytynyt houkutuksista. Sellaisen ehtii myöhemminkin: ei se vauva siinä kuitenkaan vielä hetkeen pötköttelisi. Sen sijaan taitettavan kylpyammeen  kirppisshoppasin jo, kun sattui sopiva eteen. Tuo amme taisikin olla meidän ensimmäinen vauvantarvikehankinta. Toinen oli sitten turvakaukalo; se me ostettiin uutena.

Kaivoin tässä jokin aika sitten itselleni esiin vuoden 2012 postauksen siitä, mitä vauva tarvitsee heti synnytyslaitokselta paluun jälkeen. Huomaan, että näkökulma on (ennenaikaisesti syntyneen) esikoisvauvan kanssa ollut vähän erilainen ja nyt tekisin vähän toisenlaiset listat.

Ai millaiset listat? No vaikka tällaiset! Jaoin ne kolmeen osaan: ”ensimmäiset tavarahankinnat”, ”hygieniaan ja imetykseen äidille sekä vauvalle” sekä ”myöhemminkin ehtii”. Tässä siis meidän omat (en väitä universaaliksi) listat siitä, mitä me tulevien kuukausien aikana vähitellen suunnittelemme hankkivamme. Tai oikeastaan ensin tarkistamme kaapista, että löytyvätkö ne kenties jo etuudestaan:

Ensimmäiset tavarahankinnat vauvalle:

 • vaunut
 • turvakaukalo
 • Manduca
 • hoitoalusta
 • harsoja
 • kylpyamme
 • itkuhälytin
 • muutamia pienen koon vaatteita

Meidän tilanne näiden kanssa:
Meillä näistä kylpyamme ja turvakaukalo on siis jo ostettuina. Vaunuiksi saamme todennäköisesti ostettua takaisin 10 vuotta vanhat Bugiksemme – jesh! Manducan kierrätysostosta on puhuttu erään lukijan kanssa.  Harsoja löytyy entuudestaan, vaikka pari uutta nättiä lisäksi ei haittaisi. Kymmenen vuoden käsipyyhekäyttö jo vähän näkyy, hah. Vanhan itkuhälyttimen toimivuus (vai ollaanko myyty pois, en muista) täytyy myös testata. Hoitoalusta on ostoslistalla. Pieniä vaatteita olen jo vähän nettikirppisostellut – niistä erikseen myöhemmin.

Vauvan sänkyä ei nyt toistaiseksi ole tuossa meidän hankintalistalla. Sen osalta me ollaan palloteltu, että juu vai ei, juu vai ei – tarvitaanko sivuvaunusänkyä yläkerran makuuhuoneeseen ja toisaalta tarvitaanko päiväsänkyä alakertaan päikkäreitä varten. Viimeksi peruspinnasängystä tuli kallis puhtaiden pyykkien säilytystila, mutta myöhemmin kahden lapsen kanssa perhepedissä sivuvaunu olikin sitten käytössä pitkään. Todennäköisesti vauva nukkuu alussa öisin vieressä ja päivisin ehkä vaunujen koppa riittää alakertaan? Unipesätkin ovat ilmestyneet markkinoille meidän edellisten vauvojen jälkeen. Mutta näiden kanssa me nyt tosiaan ollaan jääty harkitaan/katsotaan -linjalle, eli hankitaan sitten tarpeen mukaan. Tai jos iskee joku ”kyllä me se halutaan” -ostoimpulssi, haha. Imetystyyny meillä oli eka vauvan kanssa, mutta tokan kanssa käytin tavallisia tyynyjä.

Turvakaukalo ostettu uutena, amme ja kylpytuki ostettu kierrätettynä. Harsot ja pikkupyyhkeet sekä lelu vanhat.

Hygieniaan ja imetykseen vauvalle ja äidille:

 • ensimmäisiä pieniä vaippoja
 • kylpy/hoitoöljy vauvalle
 • baby wipesit
 • rintaliivinsuojuksia
 • Lansinoh-voide imetysrinnoille
 • Tenoja tai vastaavia jälkivuotoon
 • särkylääkettä myös jälkikipuihin
 • desinfiointiaine navan puhdistukseen
 • tops-puikot tai vastaavat samaan tarkoitukseen
 • imetysrintaliivit
 • muutamia vaatteita, joissa helppo imettää
 • rintapumppu ja sen mahdolliset tarvikkeet esim. pakastamista varten

Meidän tilanne näiden kanssa:
Särkylääkettä, desinfionitiainetta, öljyä ja tops-puikkoja löytyy kaapista ilman vauvaakin. Tenojakin taitaa vielä olla keskenmenon jäljiltä, mutta pitää tietysti tarkistaa. Parit imetysrintsikat ja imetyspaidat olen jo ostanut kirppisryhmistä – jonkun nätin imetyskesämekon ostaminen kyllä vielä kutkuttaisi. Jos jollain on myydä jostain vanhasta HM:n mallistosta sellainen (muistaakseni) viidakkokuvioinen imetysmekko, niin hihkaiskaa.

Oikeastaan pelkästään vaipat, rintaliivinsuojukset, wipesit ja Lansinoh on vielä ostamatta, ja niiden kanssa ei tietysti olekaan mitään hoppua. Ehtii hyvin vaikka laittaa ruokakauppatilaukseen siinä vaiheessa, kun ollaan laitoksella.

Imetysrintsikat, -paidat ja kestosuojat ostettu kierrätettyinä, muut omasta kaapista.

”Myöhemminkin ehtii” tai ”ois ihan kiva” -hankinnat:

 • leikkimatto
 • Stokken Steps-syöttötuoliin vauvaosa
 • jonkinlainen vauvanhytkytin/sitteri
 • vaunuverho
 • tutit
 • toppamakuupussi

Meidän tilanne näiden kanssa:
Nämä ovatkin sitten vähän tällaisia ”luksusta vauvaelämään” -hankintoja. Eli että ilmankin näitä todellakin pärjää, mutta meillä kutkuttaa hankkia. Etenkin joku sellainen moottoroitu vauvanhytkytin kiinnostaa tämän vauvan kanssa, haha. Ja se Stokken syöttötuolin vauvaosa halutaan myös, jotta saadaan vauveli mukaan ruokapöytään katselemaan. Ruokahetket on meillä niin tärkeitä perheen kokoontumisia.

Vaunuverho ja ensimmäiset tutit varmasti jossain vaiheessa ostetaan, mutta ihan tuonne ensimmäisten hankintojen listalle ne eivät nyt kuitenkaan päässeet. Eli myöhemminkin ehtii. Myöhemmin syksyn viileillä tarvitaan sitten tieysti myös toppamakuupussi päiväunia varten – mutta se meillä onkin jo entuudestaan.

Nämä hankintalistat kyllä rehellisesti sanottuna näyttävät tässä näytöllä pidemmiltä kuin ennakkoon kuvittelin. Mutta väitän silti, että hyvinkin kompaktilla tavaramäärällä selvitään. Suurin osa tuolla kun on tietysti mallia ”tops-puikko”, joita kodissa on muutenkin. Tai ”tenat”, joita voi laittaa normaaliin ruokakauppatilaukseen koska vaan. Tai sitten asioita, joita meillä on jo entuudestaan.

Ja kun nyt kerran vaunut, turvakaukalo ja amme ovat check-check-chek, varsinaisia tavarahankintoja meillä on jäljellä ihan vaan muutama: hoitoalusta, rintapumppu ja itkuhälytin nyt ehkä isoimpina. Aika kevein mielin voidaan mennä siis hankintojen suhteen – homma hanskassa ja silleen.

Miltäs näyttää, unohtuiko jotain olennaista?

17

You Might Also Like

 • A
  7.4.2022 at 17:18

  Mä en osaa puutteita listata, kun oma vauva on jo 10v. :D mutta sen muistan vielä, että Vaavi-sänky (vuokrattava ensisänky) oli ihan älyttömän hyvä! Samoin Manducan (ja myöhemin Tulan) kantoreppu (liinoja en osannut käyttää). Yhdistelmärattaat oli meille ihan turhat (vauva viihtyi 0 sekuntia, 5kk iässä ostettiin sitterimäisen asennon mahdollistavat matkarattaat, jotka oli (refluksivauvalle) pelastus). Samoin turvakaukaloa käytettiin ehkä 3 kertaa (mutta toki ne kerrat oli tarpeen, vaikka vauvasta se olikin kidutusväline). Se mitä ei ollut, mut ois ehkä ollut tarpeen oli itkuhälytin. Ois ollut myös kiva, jos kodin lattiat ei ois narisseet niin että vauva heräsi kun hiipi pois :) Näin 10 vuoden jälkeen meillä on aktiivikäytössä kolme esinettä vauvavuodelta: harso (haha, tasan yksi on jäljellä siivouskaapissa, muut on kuluneet puhki); Ikean kylpyamme (nyt lapsi >140cm lupaili, että voisi siitä luopua ;D) ja nimenantojuhlassa saatu Fjällrävenin mini-kånken.

  • krista
   8.4.2022 at 10:39

   Hihi meillähän on 10 vuoden takaa vauva-ajalta käytössä nämä: harsot (nykyisin käsipyyhkeinä, niitä ehkä 6 kpl jäljellä), Stokken syöttötuolit (nykyisin juniorituoleina), Stokken ruokailualustat (ihan parhaat edelleen), ankkapotta (toimii korokejakkarana), eka unilelu (vieressä joka yö). Hoitolaukku mini-kånken muuten löytyy myös, siitä tulee varmaan taas uudestaan hoitolaukku.

   Vaavi-sänky on meillä ehdottomasti pohdinnassa siinä vaiheessa, jos alakertaan tarvitaan päiväsänkyä. Sitä jo silloin aiemmilla vauva-ajoilla katselin, mutta silloin ei sitten koskaan kuitenkaan tarvittu. Ehkä täytyy nytkin sitten tehdä niin, että reagoida tarpeen mukaan.

   • A
    8.4.2022 at 15:02

    Vaavi-sängyssä on parasta se, että sen päätöksen voi tehdä kun on tarve. Siis me tajuttiin tarve pian kun vauva kotiutui ja tilattiin sänky illalla, seuraavana päivänä se toimitettiin kotiin. Ihan parasta! Myöskin meillä käyttötarve oli alle 4kk (kun vauva kasvoi turhan isoksi pikkusänkyyn) niin ah mitä helppous, sen kun tilasi noudon ja pääsi eroon sängystä. Ihan mahtava palvelu siis kaikin puolin!

    • krista
     8.4.2022 at 15:15

     Kuulostaa tosi hyvältä! Just siis myös tuo, jos ei tarvitse varata pitkää aikaa etukäteen vaan voi reagoida nopeasti sitten, kun on tarve – iso peukku!

 • S
  7.4.2022 at 17:43

  Mä jättisin tutit pois. Omista esikoinen ei suostunut syömään ja toisen kanssa muistettiin vasta parin viikon päästä, että ei ole edes tarjottu tuttia vauvalle :) Kummankin kanssa pärjättiin hyvin ilmankin eikä tullut mitään tutista vieroitusprobleemia myöhemmin. Mutta nämähän on perhekohtaisia mieltymysasioita, mä tykkäsin tutittomuudesta, vaikka siihen ihan vahingossa päädyttiin.
  Kantoreppu jäi meillä kanssa käyttämättä, kumpikin inhosi siinä olemista.

  • krista
   8.4.2022 at 10:42

   Meillä on molemmat lapset käyttäneet tuttia, tosin vasta joskus vähän isompana aloitettu sellaisessa kohdassa, kun on koettu tarpeelliseksi. En muista tarkkaan, mutta muutaman kuukauden iässä varmaan. Mutta joo siksi nuo onkin tuolla ”myöhemmin”-listalla eli nehän saa nopeasti sitten, jos päättää että tarjoaa vauvalle tuttia.

   Meillä sidottava liina jäi lähes käyttämättä, regasliinaa käytin nuoremmalla jonkun verran. Mutta Manduca oli niin niin niin niiiiiiiin käytössä (ja samoin myöhemmin Stokken reppu) että vaikea edes ajatella vauva-aikaa ilman sitä! Nuorimmainen nukkui Manducassa päiväunensa varmaan 2 eka elinvuottaan, mikään muu ei kelvannut <3 Mutta lapset on tosiaan niin erilaisia, että mikä juttu kelpaa ja mikä ei!

 • Ellu
  7.4.2022 at 18:47

  Meillä oli Tulan kukkakuosinen kantoreppu. Ihana, meni vastasyntyneestä kolmevuotiaaksi. Olisi koon puolesta mennyt kauemminkin, mutta sitten lapsi halusi ennemmin kävellä itse kaikkialle.

  Meillä oli itkuhälyttimenä bluetooth-mallinen, joka hälytti puhelimessa, oli kätevä, kun puhelin kuitenkin aina lähellä.

  Lansinohista tuli mieleen kaalinlehdet. Naurattaa vieläkin kun muistelen, kun maito lähti nousemaan ja tissit älyttömän kipeät, niin kätilön neuvosta laitoin jääkaappikylmiä kaalinlehtiä rintaliivit täyteen. Ja ne auttoi! Mutta olin kyllä huvittava näky kun paidan aukosta tursusi kaalinlehtiä.

  • krista
   8.4.2022 at 10:45

   Kukkakuosi kuulostaisi ihanalta kyllä <3 Meillä on ollut ihan sellainen yksivärinen Manduca, ja sitten oli isompana muuten sellainen isompien lasten ByKay-kantoreppu, joka oli superhyvä matkoilla. Ja isommille myös Ospreyn kantorinkka, joka me halutaan kans TÄSMÄLLEEN samanlainen kuin silloin viimeksi :) Kaivoin muuten kantovälinekokemuspostauksen esiin, täällä: https://www.puutalobaby.fi/lasten-kantoreppu-kokemuksia/

   Siis mä en ole koskaan kokeillut kaalinlehtiä! Sitä on kyllä tosi nomesti suositeltu ihan neuvolastakin, mutta on vaan tuntunut jotenkin niin hassulta. Mutta uskon, että auttaa – on se niin vahvasti suositeltu kaikkialla! Ehkä pitää sitten kokeilla :)

   • Oliver
    8.4.2022 at 15:30

    Mulla oli koko imetysajan kaalinpäitä jääkaapissa (rintatulehdukset…). Tuuletin silloin maidon nousun helpotettua että jes ei enää kaalia rintsikoissa mutta sitten jäikin vakituiseksi valitettavasti.

 • LKU
  7.4.2022 at 19:54

  Mä en oo ikinä ymmärtäny noitten hoitoalustojen päälle. Ekan kohdalla sellasta olin menossa ostamaan, mutta järkytyin pihinä ku siinä kaupassa sellaset makso useamman kympin! Meillä siis sen virkaa sai toimittaa kylpypyyhe sopivaksi taiteltuna ja käsipyyhe siihen päälle. Käsipyyhe menee käytännössä päivittäin vaihtoon, kylpypyyhe harvemmin.

  Muuten aika samantyylinen lista. Sain kauheen ahdistuksen, ku kaks viikkoo ennen laskettua aikaa ei ollu pinnasänkyä laitettuna. Itkin miehelle, että meille tulee vauva eikä sillä oo ees sänkyä! Nyt 8kk myöhemmin vauva on nukkunut siellä viikon (en edes yrittänyt aikaisemmin). No kyllähän kissa siitä nautti, pötkötti siihen sänkyyn dumpatussa (ei tää vauva tykänny) unipesässä onnellisena.

  Babybjörnin sitteriin panostettiin, kun vauva oli ollut 2 päivää kotona. Oli nappiostos ja myyty jo eteenpäin hyvään hintaan.

  • krista
   8.4.2022 at 10:52

   Hihi meillä oli Ikean puhallettava, maksoi 1,50 euroa kierrätysryhmästä :) Hinta on jotenkin vielä jäänyt mieleen :D Siihen oli pari päällistä. Mä tykkäsin niistä reunoista jotenkin; tuntui, että vauva ei pääse siitä kierimään mihinkään. Vaikka se on varmaan lähinnä henkinen, samaan tapaan siinä pitää tietysti olla koko ajan kädet kiinni vauvassa.

   Meillekin taisi muuten tulla eka pinnasänky vasta vauvan jälkeen, jos oikein muistan. Sellainen Stokken hieno, ja hintava vaikka kierrätettynä ostettiin. Jonkun verran alakerrassa siinä nukuttiin päiväunia, mutta öitä ei koskaan. Äitiyspakkauksen pahvilaatikossa meidän vieressä nukkui esikoinen ihan vastasyntyneenä, ja nuorempi siinä välissä ihan sellaisenaan. Sivuvaunu siinä vaiheessa tarvittiin, kun oli kaksi lasta, että mahduttiin koko porukka samaan.

   Meillä oli ne Stokken tuolien vauvaosat vähän niin kuin sitteritarkoituksessa: steps-tuoliin sopiva toimi paremmin sitterinä. Ja sitten meillä oli sellaiset vauvakeinut, tori.fi:stä pikaostetut ”äkkiä sellainen tänne NYT” -tyylisesti, kun oli haastavia vaiheita. Mutta haaveilen tosiaan sellaisesta moottoroidusta hytkyttimestä, joka vispaisi sopivasti kaikkiin suuntiin :D Haaveilin sellaisista jo aikaisemmilla lapsilla, mutta en koskaan raaskinut ostaa :)

 • Milla
  7.4.2022 at 20:16

  Yksi juttu tuli mieleen, josta en ollut ennen omia vauvoja kuullutkaan, mutta joka osoittautui älyttömän tarpeelliseksi, etenkin ekat puoli vuotta: Physiomerin Baby Mist -nenäsuihke. Ne pienet röörit menivät niin mielettömän helposti tukkoon, eikä siihen aina tarvinnut välttämättä olla edes flunssaa, vaan auton ilmastointi, kuiva ilma ja mikä milloinkin sai nenän tuhisemaan. Tuo suihke auttoi avaamaan vauvan nenän ja usein se riitti jo yksinään. Kovin tukkoisessa tai ihan flunssassa babyvac-nenäimuri oli tosi hyvä pari tuolle. Esikoisen ekan kuukauden sähelsin keittosuolaliuosten kanssa, mutta sitten kun tuota suihketta testasi niin oli kyllä kätevä.

  • krista
   8.4.2022 at 10:56

   Joo siis me kans löydettiin tuo joskus esikoisen vauva-aikaan, ihan mahtava tuote! Se oli itse asiassa siellä mun 2012 vuoden listallakin :) Sen jälkeen ei oikeastaan nenäimureita tai -friidoja tarvinnut paljon käyttää – sellaisetkin meillä oli, mutta aika vähälle käytölle jäi. Mutta tuolla suihkeella kun se nenä aukesi niin helposti. Nuoremmalla lapsella sitten tuo suihke jäi kokonaan käyttämättä, kun ei hänellä mennytkään tukkoon/tuhisevaksi nenä samaan tapaan kuin ekalla.

 • Sini
  7.4.2022 at 20:51

  Meillä imetys meni pieleen, niin oli kiva, että kotona oli muutama tuttipullo, kun sairaalasta päästiin. Ei olisi siinä ehtinyt kaupoille, kun toisella nälkä. Toki moiset voi isä kipaista sairaala-aikanakin. Unipesä oli huippu, siinä pystyi vauva nukkumaan esim. sohvalla. Ei vaan saa olla liian muhkea, ettei ole tukehtumisvaaraa. Lisäksi jos tutteihin päätyy, niin tuttinauha, jotta tutti aina lähellä, eikä hukassa.

  • krista
   8.4.2022 at 10:59

   Joo hei ja tuttipulloja käytettiin meilläkin, vaikka imetin: joko pumpattuun maitoon tai tokalle en jaksanut niin paljon pumppailla vaan mun joskus jossain poissaollessa käytettiin enimmäseen ihan korviketta. Eli tuttipulloa täytyy kyllä kans jossain vaiheessa hankkia.

   Unipesä on meillä harkinnassa – ne ei olleet vielä meidän lasten vauva-aikoina yleisiä, mutta nyt olen nähnyt paljon ja vähän kiinnostaa. Toki tietää, että ilmankin pärjää, kun pärjäsi aiemmilla lapsillakin :D Tuttinauhaa meillä ei ollut koskaan. Tutit oli kyllä hukassa, mutta jotenkin mua niin kovasti kuumotti kaikki tukehtumisvaarat VAIKKA samaan hengenvetoon totean, että varmaan ne on ihan turvallisia. En siis ole edes tarkistanut mistään mitään turvallisuusjuttuja, jotenkin se oli vaan sellainen alitajuinen pelko.

 • Ellen
  7.4.2022 at 21:28

  Palko vinkata tästä:
  https://vaavi.fi/

  Meillä oli tämä ”päiväsänkynä” ja niin kätevä liikutella huoneesta toiseen. Parasta, että palautus takaisin kun vuokra loppui!

  • krista
   8.4.2022 at 11:02

   Joo siis näitä katseltiin jo silloin eka lasten kanssa – vaikuttaa kyllä tosi hyvältä systeemiltä! Jos alakerran sänkyä tarvitaan, niin tämä ois kyllä hyvin potentiaalinen.

 • SH
  8.4.2022 at 08:59

  Hoitopöydän alustalle sellaiset vaihtoliinat. Meillä ihan itse ommeltiin kankaisia. Oli kätevät kun suojasi alustaa ja pehmeitä. Mutta ehdottomasti harsoina Unavaatteen ihanan pehmeät harsot. Näihin törmäsin vasta nyt kun omat jo isoja, mutta käsipyyhkeenä ihan loistava. Lämmin suositus näille ja yrittäjä aivan ihana.

  • krista
   8.4.2022 at 11:05

   Meillä oli aikoinaan pari irtosuojaa sille alustalle, mutta lisäksi käytettiin ihan niitä kertsejä (ei tosin kertakäyttöisenä vaan vähän pidempään aina yhtä). Nyt en ehkä enää kertakäyttöisiä käyttäisi ainakaan jatkuvana. Ehkä siinä menisi ihan harsokin tai pyyhe…? Mutta pitää katsoa sitten ihan sen mukaan, että millainen hoitoalusta sitten tulee! Kiitos myös harsosuosituksesta, kävinkin jo katselemassa :)

 • Anna
  8.4.2022 at 22:51

  Meillä vauvat on aina nukkuneet sisälle työnnetyissä vaunuissa päiväunia (jos ovat nukkuneet…). Joskus myös sohvalla niin, että on hyvä laita (joku painavampi tyyny, rullattu peitto tms.) ja vauva ei vielä osaa kääntyä.
  Vauvaperheiden tarpeet ovat keskenään tosi erilaisia kun niitä alkaa tarkastellalähemmin, mutta meille päiväsänky olisi ollut turha kun vaunut tosiaan hoitivat sitä virkaa.
  Onko teillä vielä vanhaa äitiyspakkauslaatikkoa tallessa? Tai niitähän saa varmasti myös kun huutelee somessa. Jos lapsi ei nuku laatikossa öisin vaan vieressä niin siinä mainio päiväsänky ensimetreille.
  Mehän oltiin niin pro, että esikoista odottaessa rakennettiin laatikolle jalusta, joka kohottaa pääpuolta kevyesti ylöspäin ja jossa lapsi nukkuu koirankuonojen yläpuolella xD Oikeasti korkeus mitattiin niin, että sängyssä maaten oli helppo laittaa käsi vauvan sänkyyn, mutta piti se silti koirien kuonot poissa nukkuvaa häiritsemästä.
  .
  Noista liivinsuojista kirjoitinkin instassa. Minulle ne äitiyspakkauksen liivinsuojat olivat ihan ylivedot. Vähän sama tunne kuin kertinsiteissä, että se kesto tuntuu jotenkin imevän paremmin ja olevan varmempi. Vaikka joskus siteiden siivekkeen reunasta saattoi vuotaa vähän punaista läpi (ennen kuin otin kupin käyttöön tai juurikin jälkivuodon aikaan) niin kestoside oli MINULLE paljon parempi. Tällaiset ohivuodotkin pysyivät hallussa kun vuoto imeytyi kuitenkin kankaaseen, vaikka pääsikin muovisulun ohi. Kierrätinkin jälkivuodon aikaan kolmea Maijat-yösidettä ja hätätapauksissa kotona oli jotain luonnonkuitupintaisia (en voinut sietää muovisia jalkoväliäni vasten) kertiksiä, että pystyi vähän säästelemään kestoja jos tiesi, että pitää poistua kotoa ja yöksi yms.
  .
  Tuolla ylempänä joku puhui tuteista niin ei se aina ole vanhempien valinta käytetäänkö tuttia vai ei. Meillä kaksi lasta ovat yhteensä nukkuneet varmaan puolettoista päikkärit tutti suussa ja siinä se. Ei vaan kelvannut. Peukalo sitten kelpasikin sitä paremmin.
  Kaalinlehtiä meilläkin oli käytössä imetyksen alkupuolella, kun oikein kivisti. Ja ne todella rauhoittavat, mutta on kanssa naurettu kun kaalia tursuaa kaula-aukosta :D
  Hoitoalustana meillä toimi kuopuksella ihan kylpypyyhe taiteltuna ja siihen jalkopäähän kertisalusta, jota käytettiin tasan niin kauan, että siihen tuli jotain eritettä tai nuhjuuntui. Periaatteessa ihan vaan käsipyyhe olisi ajanut myös asiansa. Vahapintaisen hoitoalustan päällä (enemmän esikoisen kanssa) käytettiin myös pientä pyyhettä tai voita kertisalustoja.
  Jos jotain haluaisi listoilta karsia niin hoitoalusta saattaisi olla meidän perheessä niitä pois jätettäviä juttuja. Se kun on niin helppo korvata jollain muulla.
  .
  Tosi järkeviltä vaikuttaa teidän listat :)

  • krista
   11.4.2022 at 13:01

   Meillä kans vaunut sisällä on ollut päikkäripaikka, ja sitten tietysti myöhemmin vaunut ulkona. Ja nyt oon miettinyt tosiaan tuota äityspakkauksen laatikkoa kans – meillä itsellä se on jo kierrätetty eteenpäin, mutta Instassa on jo vaihdettu viestiä, että mistä mahdollisesti saisin :)

   Yösänkyasiaan muuten kans havahduin eilen, kun tajusin, että meillä on nykyisin IHAN liian pehmeä ja keskelle viettävä patjasysteemi parisängyssä… Ei välttämättä ole hyvä perhepetiin. Tätä pitää nyt pähkäillä, miten siitä saisi jämäkämmän; ehkä ostamalla uuden kovemman petauspatjan. Ja jotenkin ”täyttämällä” sitä koloa keskellä. Vai pitääkö sitten toisiaan sivuvaunu hankkia – tätä pitää nyt vielä pähkäillä!

 • Anonyymi
  10.4.2022 at 17:13

  Hyvä lista ja just niin et myöhemmin voi hankkia lisää. Tiedoksesi: Noita unipesiä saa sitten käyttää vauvan nukkumiseen vain siten, että vanhempi on vierellä kokoajan ja hereillä. Eivät ole turvallisia ja Jenkeissä niitä ei saa enää myydä *uni*pesänä.

  • krista
   11.4.2022 at 13:02

   Hei kiitos, googlasin tuota (unipesä ei siis ollut meille tuttu) ja niin tosiaan näyttää olevan. Joten turha hankkia siis unipesää meille. Kiitos tuosta tiedosta, en olisi tiennyt!

 • Liisa
  10.4.2022 at 20:07

  Hyttysverkko, koska ampiaiset ..arghhhh. äidille luumuja ja perunajauhoja punoitukseen.

  • krista
   11.4.2022 at 13:04

   Uuuh joo! Niissä meidän vanhoissa Bugiksissa oli hyönteisverkko, mutta hukkuikohan se jo meillä ollessa… Täytyypä katsella! Joinain kesinä meillä on ollut paljon amppareita, nyt pariin kesään ei juurikaan.

   Luumut ymmärrän (ummetus, eikö niin?), mutta TÄH perunajauhot? :) Nyt tarvitsen tarkemman selityksen perunajauhotarpeeseen! :D

 • pia
  13.4.2022 at 14:41

  Oletan, että Liisa tarkoitti ”perunajauhoja punoitukseen” lauseella vauvan herkkää peppua, eli talkin korvikkeena. Toki jos äidilläkin joku paikka punoittaa ja hiertyy, niin silloin hyvä ;)