Nallevideo on ilmestynyt, jee!

Tämä postaus on tehty kaupallisessa yhteistyössä Ti-Ti Tuotannon kanssa.

Tasan viikko sitten meidän perheessä oltiin pää positiivisesti pökkyrällä. Takana oli juuri nallefanin unelmien täyttymisen päivä: kokonainen kuvauspäivä Riitta-tädin ja nalleperheen kanssa. VAU.

Tästähän jo kerroinkin: kyseessä oli siis  Ti-Ti Nallen Youtube-kanavalle kuvattu synttäriteemainen video, jossa Ti-Ti Nalle ja lapset tutustuivat Ideaparkissa sijaitsevaan Liisan Leipomoon ja kakkupaperi.fi -palveluun. Ja samalla tietysti leikittiin ja laulettiin ja puuhasteltiin Riitan ja nallejen kanssa!

Meidän aamu alkoi herätyskellon pirinällä ystäväperheen luona Tampereelta. Nopeasti aamupala (ja kahvi) elimistöön vaikuttamaan, ja sitten Ideaparkiin. Siellä meitä odottikin jo aina niin aurinkoinen ja lämmin Riitta, ja kuvaaja viritteli jo valojaan Ti Ti Nallen Kodin viereisen pienen Ti-Ti Tuotannon studion edessä.

Josko vielä toinen kuppi kahvia…? Heh, meinasin tehdä jatkuvasti Game of Thronesit eli unohtaa noutokahvikuppini kuvaan. Mutta onneksi Ti-Ti Tuotannon väki oli tarkkana!

Heti alkuun päästiin siis siihen parhaaseen palaan: nousemaan kakusta. Siis niinku JEE, kuinka monta kertaa elämässään sitä pääsee hyppäämään ulos täytekakusta hei!

Kuvauspäivälle oli selkeä aikataulu ja ohjelma, ja oli kivaa, että olimme voineet kertoa lapsille etukäteen kokonaisuuden, että mitä koko päivän aikana tapahtuu. Kuvauksiin me mentiin kuitenkin aina ”yksi asia kerrallaan” -asenteella. Eli ei tarvinnutkaan ajatella, että ”mitenköhähän sitten kello yhdeltä tämä juttu menee”, vaan kohtaus kerrallaan tultiin ja tehtiin niin kuin pyydettiin, ja oltiin rennosti ja hyvällä fiiliksellä – ja se toimi huippuhyvin niin!

Sillä tavalla pystyi olemaan läsnä juuri siinä tilanteessa, yhdessä kerrallaan. Vaikka… …siellä kakussa. Haha, ihan parasta, profiilikuvamatskua:

Muutamat asiat jäivät päivästä päällimmäisenä mieleen. Ensinnäkin Riitta-tädin huikea ammattitaito! Kun kamera käynnistyi, Riitan jutteluosuudet sujuivat yhdestä kerrasta juuri niin kuin tutuilla, perinteisillä nallevideoilla. Miten hän löytääkin oikeat sanat suustaan, tuosta vaan! Aikamoinen taito! Ja heti ensimmäisiä kohtauksia kuvatessa tuli meillekin sellainen tekemisen meininki – rennosti vaan ja omana itsenä, niin hyvä tulee!

Perinteisissäkin Ti-Ti Nalle-videoissa näkyy tosiaan se sellainen sopiva kotikutoisuus: että ei haittaa, vaikka joku juttu ei mene niin täydellisesti nappiin tai lapsi kääntyy selin kameraan tai jotain muuta hassua tapahtuu. Se kuuluu siihen aitouteen! Meilläkin oli välillä lapsen sormi kakussa (vahingossa! ja sit pestiin uudelleen kädet!), ja hupsis se kakkulautanen tipahti lapsen syliinkin yhdessä kohdassa – mutta mitään ei ole leikattu pois tai otettu uusiksi, vaan se kaikki just tekee siitä aitoa. Lapsen ehdoilla menevää. Ja ihanaa!

Ja sekin oli niin ihanaa, että pitkästä kuvauspäivästä huolimatta ei kertaakaan tullut lapsillekaan sellainen ”pakotettu olo” (tai jos jotain kohtaa olisi kuvattu uudestaan ja uudestaan), vaan koko ajan oli lapsilla sellainen ”paljon kivaa tapahtuu ympärillä” -tunnelma. Ja pienenä lisäjuttuna vaan se, että kamera siinä samaan aikaan pyöri.

Alkujännityksen jälkeen kameran oikeastaan pystyi kokonaan unohtamaan.

Toisena juttuna päällimmäiseksi jäi mieleen Ti-Ti Nalle. Siis VAU tätä nallea.

Ti-Ti Nalle jaksoi väsymättä pyörittää ja temputtaa meidän Seelaa kuvausten väleissä – ja se oli ihan mahtavaa, koska muuten olisi voinut tilanne herpaantua odotteluissa. Iso osa tällaista kuvauspäiväähän on tietysti ihan odottelua, kun valoja ja muita säädetään ja kuvaustilaa rakennetaan. Mutta tämän huikean ammattitaitoisen nallen (ja Riitan ja muun kuvaustiimin!) ansioista tunnelma pysyi koko ajan rentona ja hauskana!

Ja aina, jos Ideaparkin käytävällä kuului pieni innostunut huuto ”Ti-Ti Nalle!!!”, tämän nallen tarkat korvat kuulivat sen ja hän kääntyi vilkuttamaan pikkuiselle. Filmilläkin (kun ollaan leipomossa) näkyy yksi sellainen kohta, kun nalle kääntyy vilkuttamaan jollekin pikkuiselle, joka sattumalta sattuu menemään perheensä kanssa ohi – ja juuri tällainen on just niin ihanaa. Se voi olla pienelle ihmiselle iso juttu!

Varmaan juuri se ”läsnäolo” tekee näistä nalleista monelle lapselle niin tärkeän.

Taustaviihdytystä.

Kello yhdeltätoista sitten aukesi koko Ti-Ti Nallen Koti, ja kuvauspäivään mukaan oli tullut paljon perheitä! Meidän ”kymmenen VIP-perheen porukka” tietysti mukana myös, ja suurimman osan kanssa (niiden, ketkä tulivat moikkaamaan – itsehän en tietty voinut tietää, ketkä on ”meitä” ja ketkä muuta nalletalon vierailuväkeä) ehdin päivän aikana jutella, edes muutaman sanan! Kiitos ihan jokaiselle paikalla olleelle, ihania lapsia ja aikuisia olette!

Tätä on ehkä hankala kuvailla, mutta nämä pienet juttelut ovat mulle ihan tosi-tosi tärkeitä. Koska siis – käsittämätöntä kyllä – mä olen pitänyt tätä blogia jo seitsemän vuotta. Suurimmaksi osaksi täällä kotona itsekseni kirjoittelen, ja vaikka kommentit paljastavatkin, että te lukijat olette ihan oikeita ihmisiä, antaa kaikki kasvokkaiset tapaamiset kuitenkin hommaan ihan uutta syvyyttä. Kun näkee jonkun, joka lukee blogia; ja siinä heidän lapsensa, ja vaihdetaan siinä muutama sana, ja… En osaa kuvailla tätä!

No, se antaa mulle ihan valtavasti motivaatiota ja sellaista jotain hassua sisäistä palkitsevuutta! Joten: kiitos!

Kuvauspäivä jatkui aikataulujen mukaisesti kolmeen, ja sen jälkeen me poistuimme syömään (Ideaparkissa siinä heti nalletalon takana alemmassa kerroksessa on paljon ravintoloita) ja hieman venyneille päiväunille. Ja väsymyksestä huolimatta loppuun asti tytöt jaksoivat hienosti! Hyvä jee; kyllä sai olla ylpeä!

Aivan huima ja ikimuistoinen kokemus – koko perheelle. Meillä aikuisillakin oli siis tosi hauskaa.

”Mä en muista, koska me viimeksi oltais bailattu yhdessä noin kovasti tanssilattialla”, Joel hehkutti.

Ti-Ti Nallen biisejä siis, haha. Vähän ehkä nauratti, kun me osattiin sanat ja liikkeet ulkoa, ja laulettiin ja tanssittiin tietty mukana. Uuu aaa ti ti taa! Meidät voi bongata bilettämästä videon lopusta.

Ja se video…

No sehän on jo valmis! JEE! Menkää katsomaan! Se löytyy Ti-Ti Nallen Youtube-kanavalta sekä tästä alta upotettuna.

Video on puolen tunnin mittainen – ihan oikea nallejakso siis!

Hihi! En voi lopettaa hymyilemistä, kun katson tuota! Tuollaisia me just ollaan, videolla näkyy niin aito meidän perhe kaikkine välisekoiluineenkin, hahaa!

Kiitos kiitos KIIIIIIIIIIITOS Riitalle ja koko Ti-Ti Tuotannolle, että annoitte meille tämän mielettömän kokemuksen. Sanat loppuu, kiitos, kiitos, KIITOS!

20

You Might Also Like

 • Heidi
  12.7.2019 at 12:34

  Kiitos itsellesi myös tästä mahdollisuudesta, meillä siis oli sun kautta liput. Tykättiin kovasti koko porukka. Ihanasti onnistuttu nalletaloon luomaan rauhallinen tunnelma, vaikka lapsia paljon olikin ei ollut kaaosmaista missään vaiheessa. 😊

  • krista
   12.7.2019 at 19:38

   Moikka, kiitokset itsellenne, että olitte! Kiva oli nähdä ja jutellakin vähän! (jos sut oikein muistan huonolla kasvo-nimiyhdistystaidollani, mutta luulen että muistan :) )

 • Kwist4
  12.7.2019 at 22:23

  Meilläkin oli pari onnellista nallefania kotona odottelemassa kun pääsin töistä kotiin. Kiitos vielä lipuista, harmi kun työt tuli mun kohdalla häiritsemään :( Ehkä mäkin joskus vielä pääsen, kun en vielä kertaakaan ole käynyt ja lapset ovat olleet jo nyt siis kolme kertaa tuolla uudessa 😀

  • krista
   13.7.2019 at 19:36

   Ihana kuulla, että onnea oli sielläkin päivän saldona <3 Siellä oli useampiakin isä+lapset -yhdistelmiä, mutta en tietysti sitten alkanut kyselemään, että "oletteko Kwist-nelosen perhe", olisi saattanut aiheuttaa hämmennystä :D Ja hei ehdottomasti kannattaa järkätä niin, että säkin pääset joskus sinne, lasten iloa on niin ihana katsella, se on tarttuvaista <3 <3 <3

 • Hanna
  14.7.2019 at 01:10

  Niin hauskaa kun sulla on monessa kohtaa leveämpi hymy ku tytöillä😁

  • krista
   14.7.2019 at 10:46

   Hihi! No, jännittävä tilanne varmaan vetää joskus lasten ilmeet vakaviksi – aikuiset on kai parempia kätkemään jännityksensä hymyn taakse :D