Meillä useimmiten Joel tekee ruoan. Jos keittiössä häärään minä itse, tapanani on suosia kasvisruokia yksinkertaisista, puhtaista raaka-aineista – ilman e-koodeja.
Niin kuin tänään: tarjolla oli rypsiöljyssä paistettuja ahvenanmaalaisia perunoita kevyt-kermaviilikastikkeessa.
Kas näin:
Onnistuu aina.
1
Mindeka
25.8.2013 at 19:20Minä: ”Kasvisruokaresepti, hmm. En taida jaksaa lukea sitä reseptiä.. No, okei, katsotaan nyt kuitenkin.”
Ja tadaa: Lempikasvisuokanihan se siinä! :D
Evis
25.8.2013 at 19:27Sama efekti täälläkin ;)
Kristaliina
25.8.2013 at 19:37Tää on vaan niin universaalisti hyvää. Ja suht helppo tehdä – tosin tuo dippikastikkeen sekoittaminen on tietysti oma taiteenlajinsa (ei saa jäädä sellaisia kökkeröitä).
nansk
25.8.2013 at 20:26Sekoita haarukalla, ei jää kökkäreitä! Terv. ammattilainen.
nansk
25.8.2013 at 19:23Tuosta ei kyllä kasvisruoka parane! Nam! (Pitikin klikata, nyt tekee mieleni sipsejä. Saakeli.)
Kristaliina
25.8.2013 at 19:38Niinpä! Eikä yhtään e-koodia! Ja rypsiöljyä! Terveysruokaa!
Sillypäänts
25.8.2013 at 21:43Hieno resepti ja juhlan kuin juhlan varma menekkituote :D
Dippikastikehifistelijänä on pakottava tarve lisätä pieni korjaus: valitettavan usein nuo dippijauheet on ympätty täyteen niitä inhottavia E-koodeja :/ erityisesti natrium-glutamaattia ja hiivauutetta.
Alempana mainittu lemongrass olikin virkistävä uutuus sillä on se on onneksi (!) hoksattu tehdä ilman pahamaineista E621:stä ;)
Kylläpä tekee nyt mieli sipsiä :P
Kristaliina
26.8.2013 at 10:28Aijaijai sipsipussin ja kermaviilin sisältöjä kikatellen katsellessani en yhtään muistanutkaan tuota jauhoseosta – totta, se on varmaan aika e-kyllästettyä.
Nooh, oikeastihan mä en kyllä juuri koskaan noita e-sisältöjä katsele; ainoa, mitä saatan joskus ruoan sisällöistä tsekata on se, että onko johinkin maustekastikkeisiin piilotettu sitä hemmetin kalakastiketta :) Mä oon popsinut noita e-koodeja elämäni aikana niin antaumuksella, että mun ruumis ei todennäköisesti maadu koskaan. Ja loistaa pimeässä :)
laurafree
25.8.2013 at 19:24Mulla on tästä uskomattoman mielenkiintoinen variaatio: sama setti ei-kevytkermaviilillä. Parempi. Paras. Lempiruokani. Ever.
Mindeka
25.8.2013 at 19:30Totta. En edes tajunnut sipsihimoissani, että reseptissä mainittiin joku kevyttuote. Ei niitä saa käyttää!
Kristaliina
25.8.2013 at 19:36Rohkeimmat voivat ottaa lisävariaatiota hommaan myös kastikkeen makua vaihtelemalla – täällä menossa Ranch. Lemppari on kyllä Hot Chili.
Kanelibasilika
25.8.2013 at 19:35Aijai, on kyllä hyvä resepti – nam!!
Kristaliina
25.8.2013 at 19:36Juu, mä tiedostan olevani aivan aliarvostettu keittiötaidoistani :)
Kanelibasilika
25.8.2013 at 19:42Mun lempparidippi on kyllä valkosipuli (ja jos haluaa kivuta next levelille niin raastaa sinne kermaviiliin pätkän kurkkua, pienen valkosipulinkynnen ja maustaa yrttisuolalla ja mustapippurilla – mutta tää siis menee kyllä vähän hifistelyksi, kun noi pussikastikkeetkin on aika…no hei hyviä! Muuten tulikin mieleeni, kannattaa kokeilla sitä lemongrass -dippiä! Oli jännästi tosi hyvä!), terveisin sipsiaddikti
Kristaliina
25.8.2013 at 19:53Uuu, tuota lemongrassia en olekaan koskaan kokeillut, mmm kuulostaa hyvältä!
Valkosipulidippi oli mullekin ennen perus, mutta sitten vedin sitä kai niin kauan, että kyllästyin. Joel joskus noilla itsetehdyillä kastikkeilla hifistelee (kröhöm eli laittaa mustapippuria ja valkosipulia), mutta mä oon kyllä ehdottomasti enemmän tällainen pussikastiketyttö.
Kahvittelija
25.8.2013 at 19:39Voi ei, nyt rupesi ihan hulluna tekemään mieli sipsejä, just noita sipsejä! Eka kerta, kun joku reseptivinkki täällä herättää mussa kokkailukipinän – pitäisköhän heti kipaista kauppaan hakemaan nuo tarvittavat ainesosat? :D
Kristaliina
25.8.2013 at 19:51Puutalobaby goes keittiöinspiraatio – jea!
unelias (Ei varmistettu)
25.8.2013 at 19:42Meillä oli samaa perunaa raaka-aineena, tosin ranskisten muodossa ketsupin kera.
Kristaliina
25.8.2013 at 19:50Uuuu, herkullisen ja ravitsevan tomaattikastikkeen kera siis!
”Peruna on perusruoka” – niinhän siinä neuvolan lastenruokaoppaassakin sanotaan!
Vierailija (Ei varmistettu)
25.8.2013 at 19:52Kiitos Kristaliina, olet suvereenisti ihana.
Kristaliina
25.8.2013 at 20:57Hihiii kiitos <3
annemi
25.8.2013 at 19:53APUA. Eilisiin gin tonic-oloihin tämä kasvisruoka toimisi hyvin ;) ehkä pitää kipaista vielä lähikauppaan vaikka vatsa on täynnä aiemmin kokattuja herkkuja :P
Kristaliina
25.8.2013 at 20:56Hei totta kai gin tonic -olojen jälkeen pitää saada sipsijälkkäri seuraavana iltana – sehän on ihan ihmispolon perusoikeus!
Raissi
25.8.2013 at 20:25Jos oikeen luksusdippiä tahtoo, niin sekoittaapa tuon pussin creme fraicheen, mmm juhlaa ;) Ei tuu mitään vesilillua, vaikka vähän unohtuis pöydälle jököttämään :)
Kristaliina
25.8.2013 at 20:55Mmmmm!
Piipo79
25.8.2013 at 20:41Ainoa virhe on se, ettet ole asetellut sipsejä valkoiselle posliinilautaselle. Muuten täydellinen ruokabloggaus! Hih
Kristaliina
25.8.2013 at 20:53Oijoijoi, perusvirhe! Ja sit tosiaan pitäis ostaa se sikakallis digijärkkäri ja tarkentaa johonkin suolanjyväseen. Kyllä mä vielä opin, kyllä mä vielä opin :)
Kristaliina
25.8.2013 at 20:54lue: mulla on siis digijärkkärikuume – on pitkään tehnyt mieli ostaa sellainen mutta yhyy yhyy yhyy hoitovapaabudjetti jne.
Piipo79
25.8.2013 at 21:02Ai niin, ja pitäshän noiden lastujen vielä olla luomua tai ainakin lähituotantoa! Meil on järkkäri (miehen ostama kun hän on meillä enemmän tekniikan perään), mut useimmiten sitä ei jaksa raahata mukana ja kännykuvat saa siten kelvata…
Liisa
25.8.2013 at 21:55Osallistu Mondon matkakuvakisaan ja voita digijärkkäri. Arvo 1916e.
Kristaliina
26.8.2013 at 10:34No arvaa vaan, oonko jo harkinnut sitäkin :)
Mun appiukko (ammatiltaan valokuvaaja) kyllä sanoi, että tuolla mun vaaleanpunaisella Gigantin tarjous-digipokkarilla saa kyllä ihan riittävän (?) hyviä kuvia, kun häneltä joskus järkkärivinkkejä kyselin. Että ehkä mä vaan luotan ammattilaiseen ja jatkan räpsimistä vaan tuolla räppänällä :)
Tee (Ei varmistettu)
25.8.2013 at 21:16Pitkän linjan kasvisruokailijana haluaisin myös lisätä, että kermaviilikastiketta valmistettaessa kermaviilin pinta tulee rikkoa ennen mausteseoksen lisäämistä – näin varmistetaan tasainen lopputulos ja mausteseos saa enemmän tarttumapintaa. Itse sekoitus sitten pohjia myöten ja haarukalla. Lusikalla sekoitettaessa jää aina niin ikävän paljon kastikkeen ainesosia kiinni siihen koveraan osaan. Katteet kuntoon.
Kristaliina
26.8.2013 at 10:39Pro tips! Tshih mulla ei tuollainen pinnanrikkominen ole tullut koskaan mieleenkään :)
Hei odotatteko te muut muuten sen ”saostumisajan” eli että dippi jääkaappiin pariksikymmenksi minuutiksi? Mulla on aina aikomuksena, mutta sitten ”ihan vaan vähän maistan” ja päädyn vetämään yli puolet dippikastikkeesta siinä seisten jääkaapin vieressä :D
Liisa
25.8.2013 at 21:53Ou jees, Rätsi on just parasta. Taco on myös hyvä kasvisruokalajimaku. Ja
sipsperunoiden pitää olla just noita ”mauttomia” kuten meidän perheessä tavataan sanoa. Mutta me ei kyllä käytetä kevytkermaviiliä, koska me karpataan paastoten paleoottisesti vuoropäivin.Kristaliina
26.8.2013 at 10:37Joo, toi merkki (ja perusmaku) on vaan paras! Mä ostan kyllä tavallisesti niitä minipusseja (jee, vähänkö ilostuin, kun ne tuli markkinoille), kun oon tän perheen ainut sipsinsyöjä, mutta nyt iski ahneus :)
Hei ai te syötte silleen vuoropäivin, oikeasti? Joel tekee sitä kans, mutta en tiedä kyllä, että onko se paleoottista paastoamista vai mitä :) Mutta että joka toinen päivä syö normaalisti ja joka toinen päivä ei melkein mitään. Sillä kapenee vyötärö sillä tekniikalla aina ihan hurjasti – vaikka hoikka se mun mielestä on kyllä aina :)
Liisa
26.8.2013 at 21:24No ei. :D Oikeasti oon ihan pihalla kaikista noista ruokavaliolaihdutushommista. Me vaan lihotaan.
Kristaliina
26.8.2013 at 21:33:D
kao kao
25.8.2013 at 21:53Eikö jonku Canonin tai Nikonin kuuluis lahjoittaa (vink vink) tuollaiselle suurelle ruokabloggarille sellainen järkkäri? Me katotaan sit ihan iloisena vain sitä sponsoroitu by Canon/Nikon merkintää ihan jokaisessa postauksessa.
Mut joo, ehkä tää sunnuntai olisi hyvä päättää vielä kevyeen kasvisiltapalaan.. pitääpä käydä rapistelemassa kaappeja.
Kristaliina
26.8.2013 at 10:31No todellakin kuuluis! Sitä paitsi mä voisin hyvin ottaa ihan kumman merkin kameran vaan ja hehkuttaa sitä parhaana pitkällisen bloggaajakuvausvertailukokemuksen (kännykän kamera ja vaaleanpunainen Samsung) perusteena. Huhuu mainostajat, potentiaalia täällä, potentiaalia!
FFFifi
25.8.2013 at 22:11Hahaa, tämä päihittää jo mun viime sunnuntaisen kahden ruokalajin maissi-illallisen. Tarjolla oli grillattuja maissintähkiä ja popcorneja. Jos olisin löytänyt kaapista maissihiutaleita (tai edes maissinaksuja!), olisin tehnyt kolmen ruokalajin aterian, mutku ei :/
Kristaliina
26.8.2013 at 10:43Uuu, hienon kuuloinen ateria – keittokirja-ainesta!
Ninan verkkareissa
25.8.2013 at 22:33Nam. Kyllä kelpais.
Kristaliina
26.8.2013 at 10:45Jea, ja noin isosta pussista riittää näköjään vielä aamupalaksikin!
Kkk (Ei varmistettu)
25.8.2013 at 23:44Itse suosin kastikkeena öykkyistä americanoa, upea ja vivahteikas maku. Annoksen hiilihydraattinen puoli ovat tietenkin kartanon peruna(lastut). Todellista gurmeeta siis!
Kristaliina
26.8.2013 at 10:47Mä oon varmaan vaan niin ehdollistunut tuohon Taffelin perusmakuun, että mulle kaikki Kartanot on vain… …jotain muuta. Tai siis että onhan se jotenkin ”perunaisempaa”, mutta mmm tuo Taffelin tuttu rasvan ja suolan maku <3
Juu, Americano on kans hieno, perinteinen maku! :)
anna35 (Ei varmistettu)
26.8.2013 at 07:32Kokeilkaapa joskus yhden dippijauheen sekoittamista kahteen kermaviiliin. Maku ei laimene radikaalisti, vaan on todella raikas JA tarvitseeko mainitakaan että dippiä on siis kaksinkertaisestai. Huomioikaa myös K-kauppa-asioijat, että esim. Pirkan taco-dipissä on 20g jauhetta ja Taffelin pussissa vain 13g. Muistaakseni hintaeroakin on joku 60-70snt Pirkan hyväksi!! When it comes to sipsit, olen tarkka nainen.
Kristaliina
26.8.2013 at 10:49Uuuu, vertailevaa dippijauhetutkimusta! Kiitos vinkistä, Pirkkaa en olekaan testannut. Mutta onhan se varmasti yhtä hyvää…? :)
Dippikastikkeen määrä on kyllä ratkaiseva ominaisuus! Itsehän vedä sipsejä tasan niin kauan kuin dippiä riittää – ja kun dippi loppuu, loppuu rouskutuskin. Ne ei vaan maistu mulle ”kuivina”. Niin joo ja yhdessä perunalastussa on tietysti sellainen valtava kahmalollinen dippiä, mitä enemmän niin sen parempi!
Hmm nyt kun miettii, niin mä taidankin etupäässä syödä sitä dippikastiketta ja ne sipsit on vaan häviävässä sivuosassa :D
Kimmo
26.8.2013 at 09:55No oli aika helppo resepti. Mäkin käytän tätä aika usein, tosin hifistelen sen verran että sekoitan täysrasvaiseen kermaviiliin yleensä oman maustesekoituksen (ketsuppi, dijon, suola, pippuri, kuivattu chili, paprikajauhe. HAASTAVAA!). Ei oo tullut kyllä blogattua tästä, mut nyt ei tarvikaan, kert se on täällä jo.
Kristaliina
26.8.2013 at 10:54Uijuijui, toi sun resepti menee jo ehkä vähän yli mun osaamisalueen! Mutta ehkä voisin joskus pinnistellä ja kokeilla (jos unohdan ostaan valmisjauhepaketin kaupasta :) )
Kimmo
26.8.2013 at 11:47No joo, toi tuleekin työväenopiston kasvisruokakurssilla vasta tokana vuonna. Mut mulla oman sekoituksen käyttö johtuu ihan täysin nuukuudesta (ja mausta ja lisäaineista). Toi maustepussihan maksaa usein enemmän kuin se kermaviili. Mun mielestä siinä ei oikein saa rahoilleen vastinetta.