Helppo kasvisruokaresepti sunnuntai-iltaan

Meillä useimmiten Joel tekee ruoan. Jos keittiössä häärään minä itse, tapanani on suosia kasvisruokia yksinkertaisista, puhtaista raaka-aineista – ilman e-koodeja.

Niin kuin tänään: tarjolla oli rypsiöljyssä paistettuja ahvenanmaalaisia perunoita kevyt-kermaviilikastikkeessa.

Kas näin:

Onnistuu aina.

1
Like

You Might Also Like

  • Mindeka
    25.8.2013 at 19:20

    Minä: ”Kasvisruokaresepti, hmm. En taida jaksaa lukea sitä reseptiä.. No, okei, katsotaan nyt kuitenkin.”

    Ja tadaa: Lempikasvisuokanihan se siinä! :D

    • Evis
      25.8.2013 at 19:27

      Sama efekti täälläkin ;)

    • Kristaliina
      25.8.2013 at 19:37

      Tää on vaan niin universaalisti hyvää. Ja suht helppo tehdä – tosin tuo dippikastikkeen sekoittaminen on tietysti oma taiteenlajinsa (ei saa jäädä sellaisia kökkeröitä).

      • nansk
        25.8.2013 at 20:26

        Sekoita haarukalla, ei jää kökkäreitä! Terv. ammattilainen.

  • nansk
    25.8.2013 at 19:23

    Tuosta ei kyllä kasvisruoka parane! Nam! (Pitikin klikata, nyt tekee mieleni sipsejä. Saakeli.)

    • Kristaliina
      25.8.2013 at 19:38

      Niinpä! Eikä yhtään e-koodia! Ja rypsiöljyä! Terveysruokaa!

      • Sillypäänts
        25.8.2013 at 21:43

        Hieno resepti ja juhlan kuin juhlan varma menekkituote :D
        Dippikastikehifistelijänä on pakottava tarve lisätä pieni korjaus: valitettavan usein nuo dippijauheet on ympätty täyteen niitä inhottavia E-koodeja :/ erityisesti natrium-glutamaattia ja hiivauutetta.
        Alempana mainittu lemongrass olikin virkistävä uutuus sillä on se on onneksi (!) hoksattu tehdä ilman pahamaineista E621:stä ;)

        Kylläpä tekee nyt mieli sipsiä :P

        • Kristaliina
          26.8.2013 at 10:28

          Aijaijai sipsipussin ja kermaviilin sisältöjä kikatellen katsellessani en yhtään muistanutkaan tuota jauhoseosta – totta, se on varmaan aika e-kyllästettyä.

          Nooh, oikeastihan mä en kyllä juuri koskaan noita e-sisältöjä katsele; ainoa, mitä saatan joskus ruoan sisällöistä tsekata on se, että onko johinkin maustekastikkeisiin piilotettu sitä hemmetin kalakastiketta :) Mä oon popsinut noita e-koodeja elämäni aikana niin antaumuksella, että mun ruumis ei todennäköisesti maadu koskaan. Ja loistaa pimeässä :)

  • laurafree
    25.8.2013 at 19:24

    Mulla on tästä uskomattoman mielenkiintoinen variaatio: sama setti ei-kevytkermaviilillä. Parempi. Paras. Lempiruokani. Ever.

    • Mindeka
      25.8.2013 at 19:30

      Totta. En edes tajunnut sipsihimoissani, että reseptissä mainittiin joku kevyttuote. Ei niitä saa käyttää!

    • Kristaliina
      25.8.2013 at 19:36

      Rohkeimmat voivat ottaa lisävariaatiota hommaan myös kastikkeen makua vaihtelemalla – täällä menossa Ranch. Lemppari on kyllä Hot Chili.

  • Kanelibasilika
    25.8.2013 at 19:35

    Aijai, on kyllä hyvä resepti – nam!!

    • Kristaliina
      25.8.2013 at 19:36

      Juu, mä tiedostan olevani aivan aliarvostettu keittiötaidoistani :)

      • Kanelibasilika
        25.8.2013 at 19:42

        Mun lempparidippi on kyllä valkosipuli (ja jos haluaa kivuta next levelille niin raastaa sinne kermaviiliin pätkän kurkkua, pienen valkosipulinkynnen ja maustaa yrttisuolalla ja mustapippurilla – mutta tää siis menee kyllä vähän hifistelyksi, kun noi pussikastikkeetkin on aika…no hei hyviä! Muuten tulikin mieleeni, kannattaa kokeilla sitä lemongrass -dippiä! Oli jännästi tosi hyvä!), terveisin sipsiaddikti

        • Kristaliina
          25.8.2013 at 19:53

          Uuu, tuota lemongrassia en olekaan koskaan kokeillut, mmm kuulostaa hyvältä!

          Valkosipulidippi oli mullekin ennen perus, mutta sitten vedin sitä kai niin kauan, että kyllästyin. Joel joskus noilla itsetehdyillä kastikkeilla hifistelee (kröhöm eli laittaa mustapippuria ja valkosipulia), mutta mä oon kyllä ehdottomasti enemmän tällainen pussikastiketyttö.

  • Kahvittelija
    25.8.2013 at 19:39

    Voi ei, nyt rupesi ihan hulluna tekemään mieli sipsejä, just noita sipsejä! Eka kerta, kun joku reseptivinkki täällä herättää mussa kokkailukipinän – pitäisköhän heti kipaista kauppaan hakemaan nuo tarvittavat ainesosat? :D

    • Kristaliina
      25.8.2013 at 19:51

      Puutalobaby goes keittiöinspiraatio – jea!

  • unelias (Ei varmistettu)
    25.8.2013 at 19:42

    Meillä oli samaa perunaa raaka-aineena, tosin ranskisten muodossa ketsupin kera.

    • Kristaliina
      25.8.2013 at 19:50

      Uuuu, herkullisen ja ravitsevan tomaattikastikkeen kera siis!

      ”Peruna on perusruoka” – niinhän siinä neuvolan lastenruokaoppaassakin sanotaan!

  • Vierailija (Ei varmistettu)
    25.8.2013 at 19:52

    Kiitos Kristaliina, olet suvereenisti ihana.

    • Kristaliina
      25.8.2013 at 20:57

      Hihiii kiitos <3

  • annemi
    25.8.2013 at 19:53

    APUA. Eilisiin gin tonic-oloihin tämä kasvisruoka toimisi hyvin ;) ehkä pitää kipaista vielä lähikauppaan vaikka vatsa on täynnä aiemmin kokattuja herkkuja :P

    • Kristaliina
      25.8.2013 at 20:56

      Hei totta kai gin tonic -olojen jälkeen pitää saada sipsijälkkäri seuraavana iltana – sehän on ihan ihmispolon perusoikeus!

  • Raissi
    25.8.2013 at 20:25

    Jos oikeen luksusdippiä tahtoo, niin sekoittaapa tuon pussin creme fraicheen, mmm juhlaa ;) Ei tuu mitään vesilillua, vaikka vähän unohtuis pöydälle jököttämään :)

    • Kristaliina
      25.8.2013 at 20:55

      Mmmmm!

  • Piipo79
    25.8.2013 at 20:41

    Ainoa virhe on se, ettet ole asetellut sipsejä valkoiselle posliinilautaselle. Muuten täydellinen ruokabloggaus! Hih

    • Kristaliina
      25.8.2013 at 20:53

      Oijoijoi, perusvirhe! Ja sit tosiaan pitäis ostaa se sikakallis digijärkkäri ja tarkentaa johonkin suolanjyväseen. Kyllä mä vielä opin, kyllä mä vielä opin :)

      • Kristaliina
        25.8.2013 at 20:54

        lue: mulla on siis digijärkkärikuume – on pitkään tehnyt mieli ostaa sellainen mutta yhyy yhyy yhyy hoitovapaabudjetti jne.

        • Piipo79
          25.8.2013 at 21:02

          Ai niin, ja pitäshän noiden lastujen vielä olla luomua tai ainakin lähituotantoa! Meil on järkkäri (miehen ostama kun hän on meillä enemmän tekniikan perään), mut useimmiten sitä ei jaksa raahata mukana ja kännykuvat saa siten kelvata…

        • Liisa
          25.8.2013 at 21:55

          Osallistu Mondon matkakuvakisaan ja voita digijärkkäri. Arvo 1916e.

          • Kristaliina
            26.8.2013 at 10:34

            No arvaa vaan, oonko jo harkinnut sitäkin :)

            Mun appiukko (ammatiltaan valokuvaaja) kyllä sanoi, että tuolla mun vaaleanpunaisella Gigantin tarjous-digipokkarilla saa kyllä ihan riittävän (?) hyviä kuvia, kun häneltä joskus järkkärivinkkejä  kyselin. Että ehkä mä vaan luotan ammattilaiseen ja jatkan räpsimistä vaan tuolla räppänällä :)

  • Tee (Ei varmistettu)
    25.8.2013 at 21:16

    Pitkän linjan kasvisruokailijana haluaisin myös lisätä, että kermaviilikastiketta valmistettaessa kermaviilin pinta tulee rikkoa ennen mausteseoksen lisäämistä – näin varmistetaan tasainen lopputulos ja mausteseos saa enemmän tarttumapintaa. Itse sekoitus sitten pohjia myöten ja haarukalla. Lusikalla sekoitettaessa jää aina niin ikävän paljon kastikkeen ainesosia kiinni siihen koveraan osaan. Katteet kuntoon.

    • Kristaliina
      26.8.2013 at 10:39

      Pro tips! Tshih mulla ei tuollainen pinnanrikkominen ole tullut koskaan mieleenkään :)

      Hei odotatteko te muut muuten sen ”saostumisajan” eli että dippi jääkaappiin pariksikymmenksi minuutiksi? Mulla on aina aikomuksena, mutta sitten ”ihan vaan vähän maistan” ja päädyn vetämään yli puolet dippikastikkeesta siinä seisten jääkaapin vieressä :D

  • Liisa
    25.8.2013 at 21:53

    Ou jees, Rätsi on just parasta. Taco on myös hyvä kasvisruokalajimaku. Ja sips perunoiden pitää olla just noita ”mauttomia” kuten meidän perheessä tavataan sanoa. Mutta me ei kyllä käytetä kevytkermaviiliä, koska me karpataan paastoten paleoottisesti vuoropäivin.

    • Kristaliina
      26.8.2013 at 10:37

      Joo, toi merkki (ja perusmaku) on vaan paras! Mä ostan kyllä tavallisesti niitä minipusseja (jee, vähänkö ilostuin, kun ne tuli markkinoille), kun oon tän perheen ainut sipsinsyöjä, mutta nyt iski ahneus :)

      Hei ai te syötte silleen vuoropäivin, oikeasti? Joel tekee sitä kans, mutta en tiedä kyllä, että onko se paleoottista paastoamista vai mitä :) Mutta että joka toinen päivä syö normaalisti ja joka toinen päivä ei melkein mitään. Sillä kapenee vyötärö sillä tekniikalla aina ihan hurjasti – vaikka hoikka se mun mielestä on kyllä aina :)

      • Liisa
        26.8.2013 at 21:24

        No ei. :D Oikeasti oon ihan pihalla kaikista noista ruokavaliolaihdutushommista. Me vaan lihotaan.

        • Kristaliina
          26.8.2013 at 21:33

          :D

  • kao kao
    25.8.2013 at 21:53

    Eikö jonku Canonin tai Nikonin kuuluis lahjoittaa (vink vink) tuollaiselle suurelle ruokabloggarille sellainen järkkäri? Me katotaan sit ihan iloisena vain sitä sponsoroitu by Canon/Nikon merkintää ihan jokaisessa postauksessa. 

    Mut joo, ehkä tää sunnuntai olisi hyvä päättää vielä kevyeen kasvisiltapalaan.. pitääpä käydä rapistelemassa kaappeja. 

    • Kristaliina
      26.8.2013 at 10:31

      No todellakin kuuluis! Sitä paitsi mä voisin hyvin ottaa ihan kumman merkin kameran vaan ja hehkuttaa sitä parhaana pitkällisen bloggaajakuvausvertailukokemuksen (kännykän kamera ja vaaleanpunainen Samsung) perusteena. Huhuu mainostajat, potentiaalia täällä, potentiaalia!

  • FFFifi
    25.8.2013 at 22:11

    Hahaa, tämä päihittää jo mun viime sunnuntaisen kahden ruokalajin maissi-illallisen. Tarjolla oli grillattuja maissintähkiä ja popcorneja. Jos olisin löytänyt kaapista maissihiutaleita (tai edes maissinaksuja!), olisin tehnyt kolmen ruokalajin aterian, mutku ei :/

    • Kristaliina
      26.8.2013 at 10:43

      Uuu, hienon kuuloinen ateria – keittokirja-ainesta!

  • Ninan verkkareissa
    25.8.2013 at 22:33

    Nam. Kyllä kelpais.

    • Kristaliina
      26.8.2013 at 10:45

      Jea, ja noin isosta pussista riittää näköjään vielä aamupalaksikin!

  • Kkk (Ei varmistettu)
    25.8.2013 at 23:44

    Itse suosin kastikkeena öykkyistä americanoa, upea ja vivahteikas maku. Annoksen hiilihydraattinen puoli ovat tietenkin kartanon peruna(lastut). Todellista gurmeeta siis!

    • Kristaliina
      26.8.2013 at 10:47

      Mä oon varmaan vaan niin ehdollistunut tuohon Taffelin perusmakuun, että mulle kaikki Kartanot on vain… …jotain muuta. Tai siis että onhan se jotenkin ”perunaisempaa”, mutta mmm tuo Taffelin tuttu rasvan ja suolan maku <3

      Juu, Americano on kans hieno, perinteinen maku! :)

  • anna35 (Ei varmistettu)
    26.8.2013 at 07:32

    Kokeilkaapa joskus yhden dippijauheen sekoittamista kahteen kermaviiliin. Maku ei laimene radikaalisti, vaan on todella raikas JA tarvitseeko mainitakaan että dippiä on siis kaksinkertaisestai. Huomioikaa myös K-kauppa-asioijat, että esim. Pirkan taco-dipissä on 20g jauhetta ja Taffelin pussissa vain 13g. Muistaakseni hintaeroakin on joku 60-70snt Pirkan hyväksi!! When it comes to sipsit, olen tarkka nainen.

    • Kristaliina
      26.8.2013 at 10:49

      Uuuu, vertailevaa dippijauhetutkimusta! Kiitos vinkistä, Pirkkaa en olekaan testannut. Mutta onhan se varmasti yhtä hyvää…? :)

      Dippikastikkeen määrä on kyllä ratkaiseva ominaisuus! Itsehän vedä sipsejä tasan niin kauan kuin dippiä riittää – ja kun dippi loppuu, loppuu rouskutuskin. Ne ei vaan maistu mulle ”kuivina”. Niin joo ja yhdessä perunalastussa on tietysti sellainen valtava kahmalollinen dippiä, mitä enemmän niin sen parempi!

      Hmm nyt kun miettii, niin mä taidankin etupäässä syödä sitä dippikastiketta ja ne sipsit on vaan häviävässä sivuosassa :D

  • Kimmo
    26.8.2013 at 09:55

    No oli aika helppo resepti. Mäkin käytän tätä aika usein, tosin hifistelen sen verran että sekoitan täysrasvaiseen kermaviiliin yleensä oman maustesekoituksen (ketsuppi, dijon, suola, pippuri, kuivattu chili, paprikajauhe. HAASTAVAA!). Ei oo tullut kyllä blogattua tästä, mut nyt ei tarvikaan, kert se on täällä jo.

    • Kristaliina
      26.8.2013 at 10:54

      Uijuijui, toi sun resepti menee jo ehkä vähän yli mun osaamisalueen! Mutta ehkä voisin joskus pinnistellä ja kokeilla (jos unohdan ostaan valmisjauhepaketin kaupasta :) )

      • Kimmo
        26.8.2013 at 11:47

        No joo, toi tuleekin työväenopiston kasvisruokakurssilla vasta tokana vuonna. Mut mulla oman sekoituksen käyttö johtuu ihan täysin nuukuudesta (ja mausta ja lisäaineista). Toi maustepussihan maksaa usein enemmän kuin se kermaviili. Mun mielestä siinä ei oikein saa rahoilleen vastinetta.