Paras suolainen lettutäyte

Mun lettu-vohveli-pannarielämä avautui (kiitos taas kotikokki-Joelin) ihan uudella tavalla siinä vaiheessa, kun tajusin, että näiden täytehän voi olla myös suolainen.

Ei ollut sen jälkeen enää paluuta mansikkahillolinjalle.

Nämä on näitä koulukuntakysymyksiä; mä vaan olen makuaistiltani suolaisten fani enemmän kuin makean.

Mun lempparilettutäytettä kysyttiin alkukesästä Instassa, ja tajusin juuri äsken lettuja mutustaessani, että mähän unohdin silloin vastata! Sori! Korvaukseksi tässä tältä aamulta ihan kuvan kanssa. Lempparilettutäytteeni, tadaa!

Setissä on jonkin verran vaihtelua; esimerkiksi tässä tänään oli myös paprikaa, joka ei ihan mun ultimate-lemppareiden kuulu, koska… …pieru.

No niin, ja nyt sitten vein kaikkien ruokahalun. Sori! Yritän jatkaa tämän postauksen lopppuun ilman pieruja!

(se voi olla hankalaa, koska just söin tuota paprikaa sisältävää täytettä)

Lempparitäytteessä siis:

 • feta (parasta on esim. Rainbow ja Dodoni)
 • avokado
 • kevätsipuli
 • kirsikkatomaatti
 • punainen suippopaprika
 • oliivi (mitä vihreämpi ja muhkeampi, sen parempi)

Silppusekoituksen sekaan voi lorauttaa himppasen oliiviöljyä.

Joel haluaa lisätä, että tämä tarkoin huippuunsa hiottu makunautintojen taivaallinen hekumayhdistelmä perustuu siihen, mitä meillä on jääkaapissa. Koska näitä se laittaa kaikkeen muuhunkin ruokaan, ha.

Sama setti toimii mulla niin letuissa kuin vohveleissakin. Ja myös pannarissa!

Täällä mökillä me syödään näitä pikkulettuja, kotona puolestaan isompia. Ja vohveliraudankin Joel tosiaan osti tuossa muutama vuosi sitten, ja sitä on (mulle yllättävän!) paljon käytetty. Mä luulin, että se olisi juuri sellainen leipäkone-jätskikone-laite, jonka päällimmäisin funktio olisi vain täyttää kaappia. Mutta väärässä olin! Sitä on käytetty paljon.

Lettu- tai vohveliaamupala on meillä ihanan alkavan vapaapäivän merkki! Nam!

Millaisia lettukoulukuntalaisia täällä on? Lempparitäytteet? Suolaista vai makeaa Isot vai pienet letut?

10

You Might Also Like

 • Peetunen
  11.7.2019 at 12:11

  Mun herkkua on itsetehdyt (pienet) pinaattiletut! Nam! Seurana puolukkahillo ja mielellään myös pestopastasalaatti tms tekemässä ateriasta täyttävämmän :).

  Makeat letut ja vohvelit maistuu kyllä myös, paras kaveri niille marjat (mieluiten tottakai tuoreet) sekä kermavaahto. :P

 • Ppaa
  11.7.2019 at 12:11

  Pannari pitää syödä uuniomenahillon (ja joskus lisäksi kermavaahdon) kanssa, lettujen ja vohveleiden täyte täytyy olla banaani-nutella-kermavaahto (ehdottomasti vispikermasta). Lisäksi ihanaa on myös äärimmäisen rapea vohveli suoraan pannulta suuhun, ilman täytteitä! Vitsi että alkokin tekemään mieli vohvelia!

 • Torey
  11.7.2019 at 18:52

  Makeaa, makeaa! Mansikoita, tai hilloa. Kermavaahtoa ,tai jäätelöä. Niin lettuihin, vohveleihin, kuin pannareihinkin. Mä olen sitä koulukuntaa, joka ei voi ymmärtää suolaisia lettuja. :D

  https://naissanelioissa.wordpress.com/2019/07/10/viittomakielen-ohjaajan-tyot/

 • ida ihana
  11.7.2019 at 19:01

  Kiitos vinkistä!:) Suolaiset letut/vohvelit ovat olleet jo pidempään to do-listalla, ja kun molemmat niin fetasta tykätään, niin tämä täyte kuulostaa ihan täydelliseltä!
  Mukavia kesäpäiviä toivottelee Ida
  Kotona kaupungissa -blogista

 • Vilhil
  11.7.2019 at 21:41

  Lapsille isoja pinaattilettuja mansikkahillolla. Miehelle tavallisia lettuja mansikkahillolla. Minulle pieniä lettuja millä vain makealla punaisella hillolla ja kermavaahdolla. Myös vohvelit toimii! Kaikista ultimaattisin herkku olisi nyt muurinpohjalettu tuoreilla marjoilla, hillolla ja kermavaahdolla.😋 pannarin päälle haluan omenahilloa tai sitten oivariinia ja oltermannia. Muuten en suolaisista täytteistä letuissa innostu. Ehkä se on vain harjoituksen puutetta? 😅

 • Annm
  11.7.2019 at 22:22

  Rakastan suolaisia lettuja, erityisesti pinaattilettuja! Ja isoja ehdottomasti. Paistan pinaattilettuja vähintään kerran kuukaudessa. Ne maistuvat ihan sellaisenaan tai ovat tosi hyviä myös hummuksen ja avokadon kanssa. Nam.

  Makeita lettuja syön tosi harvoin. Silloin kun syön, saisi niiden kanssa olla mielellään marjoja ja kermavaahtoa.

 • Jenni M.
  11.7.2019 at 22:36

  Lapsena herkkua oli isotädin tekemät jauhelihajuustotäytteiset letturullat, jotka kävi vielä uunissa.
  Nyttemmin maistuu esim tonnikalatäytteellä. Myös tuoreet metsämarjat ja jätski on jees jälkkäriletuissa.

 • Lilah
  11.7.2019 at 23:44

  Savuporo-mustapippurituorejuusto-tomaatti- töytteellä. Vesimelonia tykö raikastamaan. Vohveleiden kanssa siis. Lettuihin jauheliha-juustotäyte.

 • Piupali
  11.7.2019 at 23:58

  Isot pinaattiletut jauheliha-tuorejuustomössöllä ja puolukkahillolla, nam.

  Tavalliset letut ja pannari vadelmahillolla ja kermalla tai pelkällä sokerilla niin että rouskuu.

 • Tinsku
  12.7.2019 at 10:50

  Tykkään makeasta, mutta en liian makeasta. Isot just paistetut muurinpohjaletut pelkällä sokerilla (noin tl), ja rullalle käärittynä. Nam! Toki marjojakin on hyvä siinä oheessa napostella.

  Suolainenkin on hyvä, esim joku savulohi-ruohosiouli tms. Ja nuo teidän letut näyttää myös todi hyvältä! Brie-juusto ja viikunahillo yhdistelmä toimii myös!