Terveyskatsauksen tuloksia – ja se arvonta!

Kaupallinen yhteistyö: Terveystalo

Kyllä ne äidit vaan tietää – lähdenpäs tästä nyt sitten apteekkiin rautakuuria hakemaan.


Naisen terveyskatsastuksen (kaupallinen blogiyhteistyö Terveystalon kanssa) tulokset ovat siis saapuneet, ja kävin ne juuri äsken chatin välityksellä läpi lääkärin kanssa.

Viime postauksen ja omien terveydentilaepäilysteni jälkeen marssin siis Kampin Terveystalon labraan ja istahdin reippaasti näytteenottotuoliin.

Sitten tajusin, että olen pukeutunut sellaiseen paitaan, jossa en saa kyynärtaivetta näkyviin. Äh, tyypillistä. Rimpuilin kömpelösti ulos paidastani, paljastin käsivarteni (ja koko yläkroppani) ja istahdin uudestaan reippaasti näytteenottotuoliin.

Siinäpä sitten tyynenä katselin pitkin seiniä, ja vain sivusilmällä sitä, kun putkilo toisensa jälkeen täyttyi  jollain punaisella – yhteensä naisen terveystarkastuksessa tehdään 17 eri laboratoriotutkimusta.

Suihk suihk suihk, yllättävän nopeasti kaikki oli valmista. Saanko ottaa kuvan noista värikkäistä (tyhjistä) putkiloista?

Parin päivän päästä piippasi tekstiviesti: tulokset ovat valmistuneet.

Kirjasin itseni pankkitunnuksilla Oma Terveys -sivulle lukuja katselemaan. Jaahas, jaahas, tässäpä sitten… …aika monta lukua ja kirjainyhdistelmää. Että tutkittu mua nyt sitten selvästikin on.

Tulosten omaa ensitulkintaa helpotti se, että tuloksiin oli merkitty nuolella (ylös tai alas), jos luku poikkeaa normaalista. Kuumeisesti nuolia etsiskelemään. Hmm. Ei nuolta, ei nuolta, ei nuolta… ja sitten: nuoli ylöspäin! Jaiks! Toinenkin nuoli ylöspäin!

Olipa yllätys: ne nuolet olivat kohdassa kolesteroli.

Hah ja mä kun oon ajatellut, että kaikista asioista just se ois mulla varmaan kasvissyöjänä suht hyvällä tolalla. Kummallista. Mutta ehkäpä lääkäri osaa kertoa näistä luvuista vielä enemmän – tulosten käyminen läpi yhdessä lääkärin kanssa chat-palvelussa (klo 8-20 arkisin) kuuluu siis tähän pakettiin.

Tänä aamuna chat-yhteyden toisessa päässä päivysti työterveyslääkäri Jaakko Pitkäjärvi. Huomenta täältä puutalon kirjaston läppäriltä! Miltäs näyttää?

Heti alkuun sain onnittelut hyvistä tuloksista. Että kaiken kaikkiaan hyvältä näyttää! Hei vau. Ihanko totta?

Kolesteroliasiaan oli mahtava saada lääkärin selvennys ja huojennus: luvut olivat vain ihan aavistuksen verran rajan yli, ja kolesterolin suhteen ihmisillä on geneettisiä eroja. Noilla mun arvoilla (ja ruokatavoilla) ei ole syytä huoleen, tulos on erittäin normaali ja hyvä.

No huh! Mä jo ihmettelin…

Eräs luku puolestaan oli raja-arvojen sisällä, mutta silti lääkäri kiinnitti siihen huomion – ja se oli juuri se rauta, mitä tosiaan oma äitinikin arveli. Kuulemma 1-2 kk rautakuuri voisi olla hyödyllinen nostamaan vähän ”pelivaraa” rautatasoon. Sen teen! Kyllä! Lupaan!

Mutta siis muilta osin kaikki näytti oikein hyvältä: kilpirauhasarvot olivat hyvät, eikä näkynyt mm. vitamiininpuutoksia tai verenkuvamuutoksia.

”Oletko muuten perusterve?”, lääkäri kysyi ja käynnisti pitkähkön keskustelun.

Kerroin, että ennen olin – mutta viime vuosina (kahden lapsen ja sen leukaleikkauksen jälkeen) olen selvästi huomannut, että yleiskuntoni on huonontunut. Väsyttää usein, ja sairastan joka ikisen flunssan.

Oli tosi kiva kuulla, että vitamiinitasot olivat kohdillaan – sitä olin itse epäillyt yhdeksi sairastelun syyksi. Mutta tosiaan näiden tulosten perusteella vaikuttaa, että omassa terveystilayhtälössäni vaikuttaa ehkä sitten kuitenkin eniten elämäntilanne (pienet lapset) ja mahdollisesti se rauta, johon nyt sitten tiedän kiinnittää jatkossa huomion! Nyt vaan sitten reippailua ja itsestä huolehtimista. Ja henkisesti huojensi tietysti tieto, että mitään isompaa ei näyttäisi olevan vialla. Jesh! Hyvä, kun tuli käytyä!

Seuraavaksi aloimme vielä keskustella luomistani: olisiko esimerkiksi verenkuvassa näkynyt, jos luomissa olisi… …jotain vakavaa? Minulla on aina ollut paljon luomia ja aina silloin tällöin jään seurailemaan jotain luomea vähän huolissani.

Verenkuvasta ei kuulemma kovin hyvin näy tällaiset, joten niitä kannattaisi käydä ihan näyttämässä. Tai – tadaa! voi nykyaika! – ottaa kuva ja lähettää lääkärille chattiin!

Mitä? Vau? Voiko niin tehdä?

Kyllä, se on Terveystalon lääkärien chatissa kuulemma ihan jokapäiväistä. Ottaa vain kuvan ja sitten chattiyhteyden auki. Jos luomi näyttää lääkärin mielestä siltä, että sitä pitäisi tutkia tarkemmin, lääkäri sitten kutsuu paikan päälle ja poistoon.

Sen todellakin teen. Ihan mahtavaa tämä nykyaika, haha. Eipä ollut tullut tällainen mieleenkään!

Seuraavaksi alkoi raksuttaa: hei voiko lasten näppylöistäkin ottaa ja lähettää kuvia…?

Oletteko nähneet Facebookissa sellaisia ”hei tunnistaako kukaan, onko tää vesirokkoa vai enterorokkoa vai mitä?” -kuvia? Meillä oli viime talvena Espanjassa vähän vastaava tilanne, olin jo aikeissa lähettää kuvaa erääseen FB-ryhmään. Sitten aloin miettiä, että hitsi jos joku tunnistaa blogiyhteyden ja kuva lapsen ruvesta jää elämään nettiin… Jaiks. Ei. Päätin olla lähettämättä. Mutta tunnistusapua olisi kovasti tarvittu. Googletin sitten erilaisia näppylöitä pitkin nettiä. En suosittele kenellekään.

Mutta sellaisen tunnistuskuvan voi tosiaan lähettää tuonne chattiin lääkärin katsottavaksi – ja vaikka keskellä yötä, koska chatti on auki 24-7.

”Saako tän kertoa ääneen? Mulla on blogi, jossa on lapsiperhelukijoita – te alatte varmaan saada valtavat määrät näppyläkuvia tän jälkeen…”, minä vitsailin.

Kuulemma totta kai saa. Juuri sellaiseen tuo chat on todella hyvä.

Muutenkin tuota chat-lääkäriä käytämme nyt tämän hyvän ensikokemuksen jälkeen ihan ehdottomasti jatkossakin. Mun mielestä hyvinkin kohtuulliseen hintaan (39e) saa siis yhteyden lääkäriin mihin kelloaikaan tahansa – ja sieltä voi saada mm. lähetteitä labraan tai reseptejäkin. Kuulemma allergiaoireet, virtsatieinfektiot, ihottumat ja hoito-ohjeiden saanti jo-todettuihin vaivoihin ovat yleisiä syitä chattailla lääkärin kanssa.

Ja jatkossa näppyläntunnistukset, haha.

Ja hei – te toivoitte arvontaa viimeksi, ja minä pyysin Terveystalolta sellaista. Onnistui! Jee! Aina kannattaa siis esittää toiveita :)

Kaikkien tähän postaukseen kommentoineiden kesken arvon siis tällaisen ihan samanlaisen paketin kuin missä itsekin kävin: perusteellisen naisen terveyskatsastuksen ja tulosten läpikäymisen chat-yhteydessä lääkärin kanssa.

Kilpailuun voi siis osallistua kommentoimalla tähän postaukseen 3.5.2017 (mun synttäripäivä!) klo 12 mennessä ja kertomalla, miksi juuri sinun olisi hyvä päästä tällaiseen terveyskatsastukseen? Oletko kenties ollut terveydestäsi huolissasi, tai onko omasta itsestä huolehtiminen jostin syystä päässyt lipsumaan…?

Arvon voittajan kaikkien kommenttinsa jättäneiden kesken 3.5. klo 12 ja ilmoitan voitosta henkilökohtaisesti meilissä sekä tämän postauksen kommenteissa :)

Arvonta on päättynyt, kiitos kaikille osallistuneille! Voittajan (nimimerkillä Anni – huomatkaa kuitenkin, että oli useita samalla nimimerkillä osallistuneita) kommentin alla on minulta onnitteluvastaus, ja voittajalle on lähtenyt myös meiliä! Onnea onnea!

Yhteistyössä: Terveystalo

 

19
Like

You Might Also Like

 • Siiri
  24.4.2017 at 12:16

  No nyt! Mä olen tätä miettinyt jo tovin, mutta mikä siinä onkin, että vaikka en ole sairastellut ja olokin on ”pikkulapsiperhe-normaali”, Eli välillä väsyttää enemmän ja välillä vähemmän, niin en ole uskaltanut mennä mihinkään perustarkastukseen. Jotenkin sitä kauhulla ajattelee, että mitäs jos sieltä löytyy jotain, vaikka sehän olisi vain hyvä jos ajoissa saadaan apua.

 • zirpale
  24.4.2017 at 12:24

  Imetän kolmattani ja vitamiinitasot tuskin kunnossa, siihen tahtiin tippuu hiuksia päästä. Olen myös kestohuolissani luomistani, tällaisen ”pohjien” tarkistelun jälkeen voisi jatkaa niiden läpikäyntiä :)

 • Jestanpoo
  24.4.2017 at 12:26

  Kilpirauhasarvot on ennen raskautta vähän heitelleet, olis kiva tietää mitä ne nyt sanoo, kun on sukurasitettakin vähän jokaiseen mahdolliseen tautiin. Vitamiiniarvot ja kolesteroli kiinnostaisi erityisesti, miehellä kolesteroli oli vähän koholla, että onkohan se myös tässä päässä taloutta..

 • kukka
  24.4.2017 at 12:28

  Tällainen olisi juuri hyvä mulle! On mietityttänyt juuri noi vitamiini ja rauta-arvot…pitäisi oikeastaan joka tapauksessa varata tällainen.

 • Gudmundsdottir
  24.4.2017 at 12:30

  Mulla on vähän sama tilanne kuin sulla. Aiemmin olin hyvässä kunnossa, mutta lapsen myötä on tullut kaikenlaisia mystisiä vaivoja ja väsymystä, joka ei selity pelkästää vähillä unilla. Mikään vaiva ei ole ollut niin paha tai akuutti, että tulisi lähdettyä lääkäriin. Tyhmä paikka pihistää, mutta niin se vaan menee. Nyt on lähipiirissä ollut niin paljon vakavia sairauksia, että omatkin vaivat tekee.mieli tsekata. Tämä voisi olla hyvä tapa selvittää kehon kuntoa.

 • Heikka
  24.4.2017 at 12:32

  Kolmen lapsen äitinä olisi kiva pitää välillä itsestäkin huolta. Hemoglobiini on ollut aiemmin liiankin korkea, kilpirauhasarvot lähes vajaatoiminnan puolella. Mikä tilanne nyt, ei mitään tietoa…

 • Neljän äiti
  24.4.2017 at 12:33

  Olen niin mukana tässä arvonnassa. Jotenkin tuo oman terveyden hoitaminen jää aina vähemmälle tässä perhe-elämän ja työelämän ristiaallokossa. Googlaamalla ei myöskään kannata omaa terveydentilaa tutkailla. Kummasti ne omat oireet sopii aina johonkin tautiin.

 • Miikku
  24.4.2017 at 12:39

  Kotiäiti ei kuulu mihonkään työterveyteen niin tällainen tutkimus olis just mulle niin tarpeen

 • Heikkis
  24.4.2017 at 12:39

  Olisin todella tyytyväinen jos pääsisin tuohon mukaan. Kaksi pientä lasta vie täälläkin voimat aikalailla ja aina välillä hiipii mieleen epäilys, että onko tämä kuitenkaan normaalia väsymystä vai voisiko olla jotain muuta syytä tähän olotilaan. Olisi siis todella huojentavaa saada ihan faktatietoa asiasta. :)

 • Lila
  24.4.2017 at 12:42

  Kiinnostaisi tuollainen tutkimus. Yrittäjänä, kun ei työterveyshuoltoakaan ole.

 • Linda
  24.4.2017 at 12:44

  Piiiitkät työpäivät ja kaksi pientä ovat verottaneet terveyttä niin paljon että tulisi todella tarpeeseen!

 • MIMA
  24.4.2017 at 12:48

  Tervetullut olisi moinen tarkastus itsellekin :)

  Tosin heti perään on heitettävä erittäin huono kokemus tuosta chatti-lääkäristä (ei siis sinua hoitanut henkilö). Mieheni lähetti hiljattain sinne kuvan iho-oireistaan, koska ei saanut työterveyslääkärille aikaa ja sai sitten chatissa diagnoosin ja lääkereseptin. Päivän lääkkeitä syötyään hän meni tosi huonoon kuntoon eikä uskaltanut syödä lääkkeitä enempää. Oireetkin vain hurjistuivat. Seuraavana päivänä hän sai ajan live-lääkärille, joka totesi diagnoodin aivan vääräksi. Uusi lääkekuuri auttoi ja mies parantui. Mutta jäi hirvittämään, mitä olisi tapahtunut, jos hän olisi tunnollisesti vain syönyt ekan kuurin. Vääriä lääkkeitä hurjilla sivuvaikutuksilla. Huh. Että ollaan tarkkoina.

 • Jenni
  24.4.2017 at 12:59

  Terveystarkastukselle olisi kyllä tarvetta. Viiden alle kouluikäisen lapsen kanssa oma terveys ja hyvinvointi jää jonnekkin vaippavuorten ja pyykkikasojen taakse, ja juurikin kilppari, rauta ja vitskut pitäisi ainakin tarkistaa.

 • keel
  24.4.2017 at 13:00

  Tarpeeseen tulisi! Tällä hetkellä kotona kahden pienen kanssa, eli en kuulu työterveyden piiriin. Mietityttää vitamiinitasot, kolesteroli (sukurasitus…) ja yleensäkin kaikki muukin. Kun kirjoitit tästä asiasta ton ekan jutun, siis että tämmönen palvelu on olemassa niin ajattelin että ihan huippu juttu! Ja että kiinnostais todellakin käydä, mut tällä hetkellä ei yksinkertaisesti pysty käyttämään tuommoista rahasummaa ”itseensä”. Vaikka onhan se äidinkin terveys aika tärkeä asia… :)

 • ride
  24.4.2017 at 13:01

  oih, kuulostaa tosi hienolta ja just sellaiselta asiakaslähtöiseltä uudistukselta!
  TErveystarkastus olisi paikallaan; olen nimittäin lähdössä pidemmälle matkalle ja sitä ennen olisi ajankohtaista tarkistaa, että onhan kaikki kunnossa. Viimeaikainen väsymys ja laskenut energiataso, tihentynyt syke ja huoli omasta olosta ei ole itselle normaalitila.

 • Jenna
  24.4.2017 at 13:12

  Oi tulisi niin tarpeeseen. Olen lapsen allergioiden vuoksi joutunut rajaamaan omaa ruokavaliotani ja valvottu on niin paljon viimeisen vuoden aikana että jo olisi aika huolehtia myös itsestäni.

 • Annabella
  24.4.2017 at 13:14

  Tämä olisi ihan mahtava juttu! Pitkään jo miettinyt että pitäisi tuollanen terveyskatsaus tehdä kun ajoittain huimaa ja väsymys painaa, mutta en vaan ole saanut aikaiseksi. Myös läheisen ystävän menettäminen yllättäen on alkanut mietityttämään, että voisi sitä omaa terveyttäkin välillä tarkastella..

 • Essi
  24.4.2017 at 13:18

  Todellakin haluan voittaa, kilppari on oireillut viime aikoina, olisi ihan huippua tsekata tämän hetken arvot. Alkuvuodesta arvot oli matalalla, mutta vielä ei lähdetty mitään lääkitystä kokeilemaan. Semmosta kuraa tuolla yleisellä puolella.

 • Minski
  24.4.2017 at 13:22

  Kuopukseni täytti juuri kaksi, enkä ole jälkitarkastuksen jälkeen käynyt lääkärissä kuin lasten asioilla. Juurikin vitamiini- ja rautatasot kiinnostavat, kun ne omat vitamiinipurkit jäävät helposti pölyyntymään kaappiin, ja taas lasten omista huolehditaan tarkasti. Lisäksi imetän vielä eli minun vitamiinivarastoja on lapsi tyhjännyt jo pari vuotta 😊

 • Sumonen
  24.4.2017 at 13:46

  Oispa mahtavaa päästä tämmöseen tsekkaukseen. Useampi vuosi siitä kun mitään verikokeita on otettu ja ois välillä hyvä tietää missä mennään.

 • 1 2 3 4 9