Terveyskatsauksen tuloksia – ja se arvonta!

Kaupallinen yhteistyö: Terveystalo

Kyllä ne äidit vaan tietää – lähdenpäs tästä nyt sitten apteekkiin rautakuuria hakemaan.


Naisen terveyskatsastuksen (kaupallinen blogiyhteistyö Terveystalon kanssa) tulokset ovat siis saapuneet, ja kävin ne juuri äsken chatin välityksellä läpi lääkärin kanssa.

Viime postauksen ja omien terveydentilaepäilysteni jälkeen marssin siis Kampin Terveystalon labraan ja istahdin reippaasti näytteenottotuoliin.

Sitten tajusin, että olen pukeutunut sellaiseen paitaan, jossa en saa kyynärtaivetta näkyviin. Äh, tyypillistä. Rimpuilin kömpelösti ulos paidastani, paljastin käsivarteni (ja koko yläkroppani) ja istahdin uudestaan reippaasti näytteenottotuoliin.

Siinäpä sitten tyynenä katselin pitkin seiniä, ja vain sivusilmällä sitä, kun putkilo toisensa jälkeen täyttyi  jollain punaisella – yhteensä naisen terveystarkastuksessa tehdään 17 eri laboratoriotutkimusta.

Suihk suihk suihk, yllättävän nopeasti kaikki oli valmista. Saanko ottaa kuvan noista värikkäistä (tyhjistä) putkiloista?

Parin päivän päästä piippasi tekstiviesti: tulokset ovat valmistuneet.

Kirjasin itseni pankkitunnuksilla Oma Terveys -sivulle lukuja katselemaan. Jaahas, jaahas, tässäpä sitten… …aika monta lukua ja kirjainyhdistelmää. Että tutkittu mua nyt sitten selvästikin on.

Tulosten omaa ensitulkintaa helpotti se, että tuloksiin oli merkitty nuolella (ylös tai alas), jos luku poikkeaa normaalista. Kuumeisesti nuolia etsiskelemään. Hmm. Ei nuolta, ei nuolta, ei nuolta… ja sitten: nuoli ylöspäin! Jaiks! Toinenkin nuoli ylöspäin!

Olipa yllätys: ne nuolet olivat kohdassa kolesteroli.

Hah ja mä kun oon ajatellut, että kaikista asioista just se ois mulla varmaan kasvissyöjänä suht hyvällä tolalla. Kummallista. Mutta ehkäpä lääkäri osaa kertoa näistä luvuista vielä enemmän – tulosten käyminen läpi yhdessä lääkärin kanssa chat-palvelussa (klo 8-20 arkisin) kuuluu siis tähän pakettiin.

Tänä aamuna chat-yhteyden toisessa päässä päivysti työterveyslääkäri Jaakko Pitkäjärvi. Huomenta täältä puutalon kirjaston läppäriltä! Miltäs näyttää?

Heti alkuun sain onnittelut hyvistä tuloksista. Että kaiken kaikkiaan hyvältä näyttää! Hei vau. Ihanko totta?

Kolesteroliasiaan oli mahtava saada lääkärin selvennys ja huojennus: luvut olivat vain ihan aavistuksen verran rajan yli, ja kolesterolin suhteen ihmisillä on geneettisiä eroja. Noilla mun arvoilla (ja ruokatavoilla) ei ole syytä huoleen, tulos on erittäin normaali ja hyvä.

No huh! Mä jo ihmettelin…

Eräs luku puolestaan oli raja-arvojen sisällä, mutta silti lääkäri kiinnitti siihen huomion – ja se oli juuri se rauta, mitä tosiaan oma äitinikin arveli. Kuulemma 1-2 kk rautakuuri voisi olla hyödyllinen nostamaan vähän ”pelivaraa” rautatasoon. Sen teen! Kyllä! Lupaan!

Mutta siis muilta osin kaikki näytti oikein hyvältä: kilpirauhasarvot olivat hyvät, eikä näkynyt mm. vitamiininpuutoksia tai verenkuvamuutoksia.

”Oletko muuten perusterve?”, lääkäri kysyi ja käynnisti pitkähkön keskustelun.

Kerroin, että ennen olin – mutta viime vuosina (kahden lapsen ja sen leukaleikkauksen jälkeen) olen selvästi huomannut, että yleiskuntoni on huonontunut. Väsyttää usein, ja sairastan joka ikisen flunssan.

Oli tosi kiva kuulla, että vitamiinitasot olivat kohdillaan – sitä olin itse epäillyt yhdeksi sairastelun syyksi. Mutta tosiaan näiden tulosten perusteella vaikuttaa, että omassa terveystilayhtälössäni vaikuttaa ehkä sitten kuitenkin eniten elämäntilanne (pienet lapset) ja mahdollisesti se rauta, johon nyt sitten tiedän kiinnittää jatkossa huomion! Nyt vaan sitten reippailua ja itsestä huolehtimista. Ja henkisesti huojensi tietysti tieto, että mitään isompaa ei näyttäisi olevan vialla. Jesh! Hyvä, kun tuli käytyä!

Seuraavaksi aloimme vielä keskustella luomistani: olisiko esimerkiksi verenkuvassa näkynyt, jos luomissa olisi… …jotain vakavaa? Minulla on aina ollut paljon luomia ja aina silloin tällöin jään seurailemaan jotain luomea vähän huolissani.

Verenkuvasta ei kuulemma kovin hyvin näy tällaiset, joten niitä kannattaisi käydä ihan näyttämässä. Tai – tadaa! voi nykyaika! – ottaa kuva ja lähettää lääkärille chattiin!

Mitä? Vau? Voiko niin tehdä?

Kyllä, se on Terveystalon lääkärien chatissa kuulemma ihan jokapäiväistä. Ottaa vain kuvan ja sitten chattiyhteyden auki. Jos luomi näyttää lääkärin mielestä siltä, että sitä pitäisi tutkia tarkemmin, lääkäri sitten kutsuu paikan päälle ja poistoon.

Sen todellakin teen. Ihan mahtavaa tämä nykyaika, haha. Eipä ollut tullut tällainen mieleenkään!

Seuraavaksi alkoi raksuttaa: hei voiko lasten näppylöistäkin ottaa ja lähettää kuvia…?

Oletteko nähneet Facebookissa sellaisia ”hei tunnistaako kukaan, onko tää vesirokkoa vai enterorokkoa vai mitä?” -kuvia? Meillä oli viime talvena Espanjassa vähän vastaava tilanne, olin jo aikeissa lähettää kuvaa erääseen FB-ryhmään. Sitten aloin miettiä, että hitsi jos joku tunnistaa blogiyhteyden ja kuva lapsen ruvesta jää elämään nettiin… Jaiks. Ei. Päätin olla lähettämättä. Mutta tunnistusapua olisi kovasti tarvittu. Googletin sitten erilaisia näppylöitä pitkin nettiä. En suosittele kenellekään.

Mutta sellaisen tunnistuskuvan voi tosiaan lähettää tuonne chattiin lääkärin katsottavaksi – ja vaikka keskellä yötä, koska chatti on auki 24-7.

”Saako tän kertoa ääneen? Mulla on blogi, jossa on lapsiperhelukijoita – te alatte varmaan saada valtavat määrät näppyläkuvia tän jälkeen…”, minä vitsailin.

Kuulemma totta kai saa. Juuri sellaiseen tuo chat on todella hyvä.

Muutenkin tuota chat-lääkäriä käytämme nyt tämän hyvän ensikokemuksen jälkeen ihan ehdottomasti jatkossakin. Mun mielestä hyvinkin kohtuulliseen hintaan (39e) saa siis yhteyden lääkäriin mihin kelloaikaan tahansa – ja sieltä voi saada mm. lähetteitä labraan tai reseptejäkin. Kuulemma allergiaoireet, virtsatieinfektiot, ihottumat ja hoito-ohjeiden saanti jo-todettuihin vaivoihin ovat yleisiä syitä chattailla lääkärin kanssa.

Ja jatkossa näppyläntunnistukset, haha.

Ja hei – te toivoitte arvontaa viimeksi, ja minä pyysin Terveystalolta sellaista. Onnistui! Jee! Aina kannattaa siis esittää toiveita :)

Kaikkien tähän postaukseen kommentoineiden kesken arvon siis tällaisen ihan samanlaisen paketin kuin missä itsekin kävin: perusteellisen naisen terveyskatsastuksen ja tulosten läpikäymisen chat-yhteydessä lääkärin kanssa.

Kilpailuun voi siis osallistua kommentoimalla tähän postaukseen 3.5.2017 (mun synttäripäivä!) klo 12 mennessä ja kertomalla, miksi juuri sinun olisi hyvä päästä tällaiseen terveyskatsastukseen? Oletko kenties ollut terveydestäsi huolissasi, tai onko omasta itsestä huolehtiminen jostin syystä päässyt lipsumaan…?

Arvon voittajan kaikkien kommenttinsa jättäneiden kesken 3.5. klo 12 ja ilmoitan voitosta henkilökohtaisesti meilissä sekä tämän postauksen kommenteissa :)

Arvonta on päättynyt, kiitos kaikille osallistuneille! Voittajan (nimimerkillä Anni – huomatkaa kuitenkin, että oli useita samalla nimimerkillä osallistuneita) kommentin alla on minulta onnitteluvastaus, ja voittajalle on lähtenyt myös meiliä! Onnea onnea!

Yhteistyössä: Terveystalo

 

19
Like

You Might Also Like

 • Marika
  28.4.2017 at 20:55

  Jotenkin näin ”vanhetessa” (=40v lähestyy) alkaa olla kaikenlaista epämääräistä terveyshuolta, tuollainen katsastus olis just mitä tarviin!

 • Eve
  29.4.2017 at 19:00

  Tämä tutkimus olisi kyllä kiinnostava. Tuntuu että koko ajan kehossa on jotain pientä kremppaa. Kiinnostaisi tietää että onhan kaikki arvot kunnossa.

 • Nadja
  29.4.2017 at 19:02

  Mä laitoin aikoinaan lapsen vesirokosta kuvia faceen :D ja sain vertaisäideiltä pätevän diagnoosin. Mutta joo, todellakin olisi mukavempaa (ja järkevämpääkin varmaan) saada oikea lääkäri sinne ruudun toiselle puolelle.

 • Eve
  29.4.2017 at 19:45

  Itsellä joskus kanssa kolesterolit olleet hieman epänormaalit, ne olisi kiva tarkistaa ja muutenkin, tosi pitkään kasvissyöjänä olleena, olisi hyvä saada tietää muutkin arvot!:) myös tässä pienen vauvan äitinä ja imettäessä paraikaakin, oma syöminen ei ole niin hyvää ollut, niin tosiaankin tulisi tälläinen tarpeen!

 • Helkkä
  30.4.2017 at 12:15

  Terveyskatsastus tulisi niin tarpeeseen! Työelämästä kahden muksun kotiäidiksi jäätyä on säännölliset terveysmittaukset jääneet. Etenkin kolesteroliarvot kiinnostaisivat. Olisi ihan huippua päästä mukaan!

 • Hanna
  30.4.2017 at 13:36

  Olen ollut vegaani puolet elämästäni, enkä ole tänä aikana kertaakaan käynyt mittauttamassa muuta kuin hemoglobiinin muutamia kertoja. Kiinnostaisi tietää, saanko riittävästi kaikkia ravinteita ja muutenkin onko kaikki ok. Vuosia jo miettinyt tällaiseen laajaan verikokeeseen menoa, joten pakko osallistua. :)

 • Koo
  30.4.2017 at 22:47

  Oi kyllä! Tarpeeseen tulisi. Ei työterveyttä ja kyllä, perustsekki olis loistava!

 • jazzu
  1.5.2017 at 14:33

  Urheilen paljon ja kasvisruokavaliolla mennään, joten kiva olisi tarkasta veriarvot ja etenkin nuo vitamiinitasot. Juoksutavotteita kesälle on niin josko saisi lisää motivaatiota panostaa ruokailuihin, ja saada sitä kautta lisää tehoa ja vauhtia treeneihin.

 • Blonette
  1.5.2017 at 18:22

  Aiemmin tuli paremmin opiskelijaterveydenhuollon kautta terveyttä seurattua, mutta nyt työelämässä asia on vähän jäänyt..

 • Jenna / Pirtti-blogi
  2.5.2017 at 04:57

  Osallistun arvontaan! Olisi mainiota päästä tsekkauttamaan arvot, kun varmaan koululääkärillä moinen viimeksi tehty.. Kunnallinen lääkäri on kovin nihkeä määräämään mitään tutkimuksia ”varmuuden vuoksi” ja yksityiselle ei ole ollut varaa :)

 • auria
  2.5.2017 at 13:45

  Perustarkastus on aina paikallaan! mukana arvonnassa :)

 • Tappura
  2.5.2017 at 14:22

  Tarttisin kans 40 v. katsastuksen. :) Synttärit päivää myöhemmin.

 • Anne-Mari
  2.5.2017 at 20:41

  Tarpeeseen tulisi tarkastus. Työterveyshuollossa viimeksi mitattu muistaakseni vuonna 2009 ja sen jälkeen on syntynyt 2 lasta ja elämäntavat jonkin verran muuttuneet.

 • titti
  3.5.2017 at 06:20

  Saaks palkinnon käyttää mieheen? Hinta näytti olevan testeillä sama. No anyway, olisi kyllä mielenkiintoista tietää missä jamassa elimistö on. Verikokeet ei todellakaan ole lempipuuhaa, mutta toisaalta onhan arvot hyvä joskus tarkistuttaa :)

  Ja synttärionnittelut :)!

 • nellis
  3.5.2017 at 07:45

  Mä oon niin mukana tässä:)

 • PikkuKirppunen
  3.5.2017 at 09:29

  Vielä ehtii :D
  Mä olen ollut työtön pitkään. Olen onneksi pääsääntöisesti pysynyt terveenä (kopkop puuta), ja olenhan mä joskus muiden verikokeiden yhteyteen vinkunut puoliväkisin esimerkiksi kolesterolimittauksen ynnä muuta. Mutta kun edellisestä terveystarkastuksesta on aikaa vuosia, joten olisi varmaan ihan paikallaan tsekkailla, mitä kropalle kuuluu. Se on kuitenkin niin, että ilman kroppaa ei ole minuakaan. Aika tärkeä juttu siis.

 • Katri
  3.5.2017 at 10:47

  Hei jeeeee! Melkein unohdin tämän, mutta onneksi ehdin vielä osallistua arvontaan! Omasta hyvinvoinnista ja terveydestä huolehtiminen on kyllä päässyt ikävä kyllä hieman lipsumaan kaiken muun mentyä edelle… eihän se niin saisi mennä! Mut oonkin ottanut tän vuoden tavoitteeksi omaan hyvinvointiin panostamisen. Täytän myös 40 marraskuussa, joten nyt olisi hyvä tehdä sellainen tilannekatsaus ja aloittaa puhtaalta pöydältä! Kyllähän mä haluaisin tietää todellisen terveydentilani, jotta tietäisin missä on paranneltavaa. :)

  Ihanaa synttäripäivää! <3

 • Katri
  3.5.2017 at 10:52

  Äh, eikö mun kommentti tullut läpi..? No yritän uudelleen.

  Eli mä täytän myös marraskuussa 40 ja todellakin olisi kiva tietää ”missä mennään”. Olen muutenkin ottanut tavoitteeksi tänä vuonna satsata omana hyvinvointiin enemmän, koska ikävä totuushan on, että kyllä se on tässä pikkulapsivuosien aikana jäänyt vähän retuperälle… Oma jaksaminen on ollut koetuksella ja olisi kiva aloittaa uusi vuosikymmen ”puhtaalta pöydältä”, tietää missä on parannettavaa jne. Tähän ikään mennessä sitä omaa jaksamista, hyvinvointia ja kokonaisvaltaista terveyttä osaa jotenkin ajatella ja arvostaa ihan eri tavalla kuin parikymmentä vuotta sitten. :)

  Ihanaa synttäripäivää!

 • Taru
  3.5.2017 at 15:48

  Terveystarkastus olisi kyllä niin hyvä. Äitiyslomat ja muut aihepiirin vapaat ovat taanneet sen, ettei työpaikankaan tutkimukset ole mahdollisia. Eikös niitä aina tule joidenkin vuosien välein.. Väsymys yms tuttua kauraa joten olisihan se kiva tietää, onko kaikki kunnossa ennen seuraavaa yritystä lapsesta ja sen tuomaa väsymyskierrettä. :)

 • 1 7 8 9