Tervetuloa!!!!! (ja kysy minulta)

Tämä on uuden bloggaajaelämäni ja uuden blogini ensimmäinen postaus, ja…

…JÄN-NIT-TÄÄ!!!!

Mutta vaikka mä saatan tänään hämmennyksissäni änkyttää ja olla muutenkin sekava (ylläri), niin sen sentään osaan sanoa, että TERVETULOA!!!

tervetuloa

Ääk mitä sitten…?

No vaikka sitä, että tämä tässä nyt  on se uusi Puutalobaby-blogi! Tai no siis sama blogi kuin Lilyssäkin, mutta uusi blogikoti, uusi osoite. Mun ikioma pieni paikka <3 Made by me!

osoite

Koska kirjoittaja on sataprosenttisen sama minä, on menokin varmasti ennallaan. Eli sisällöllisiä megauudistuksia ei ole tulossa; sama pää, samat läpät :D Kaikki aikojen saatossa kirjoitetut jutut (1131 kappaletta!) ovat täällä mukana – tuolla sivupalkin arkistossa – ja kommenttinnekin sinne sain siirrettyä (jea!!!) kaikista muista paitsi ihan viimeisestä parista bloggauksesta. Vanha blogi pysyy ”muistona” myös Lilyssä, mikä on tietty tosi kivaa!

Välihuomautus: jos muuten luet juuri nyt tätä tekstiä uuden blogin etusivulla, tuossa alla on kohta ”continue reading”. Tämä bloggaus siis vielä jatkuu: klikkaa tuosta, niin näet koko jutun! Klik klik:
Löysitkö loppujutun? Jea! Tervetuloa myös tänne!

Tägipilvi vaatii päivitystä (se ei siirtynyt) ja yritän tehdä sitä vähitellen kuntoon. Hommassa voi kuitenkin kestää, koska… no: 1131 postausta, uhhuh. Tuo ”haku”-toiminto tuossa sivussa toimii kuitenkin ihanan hyvin – sitä kautta olen ainakin itse löytänyt kaiken etsimäni! Kannattaa kokeilla!

Muutenkin pientä fiksausta varmasti vielä ajan myötä tapahtuu, kun näen, että miten mikäkin homma toimii… Myös hurjan mielelläni kuulen palautetta – etenkin jos huomaatte, että joku juttu ei toimi. Laittakaa vaikka meiliä tai kommenttia tulemaan! Ja mähän en siis näistä nettisivuhommista todellakaan osaa kaikkea (ja tämä on ensimmäinen itse tekemäni sivu), mutta osaanpa sitten alkaa kysellä apuja jostain, jos joku kohta… bugittaa. Hähähäää pitäiskö alkaa viljellä näitä oppimiani nettisivutermejä. Widget! Plugari! Webbihotelli! Hähää!

paperi iso lowres

Ja hei!

Mietin, että mitä tekisin uuden sivun avaamisen ´kunniaksi ensimmäisenä postauksena ja mieleeni tuli tämä klassinen ”kysy bloggaajalta” -juttu. Mulla on about aina ollut tarkoituksena toteuttaa sellainen, mutta koskaan sitä ei ole blogissa ollut. Niinpä ensimmäistä kertaa:

Mitä haluaisit kysyä minulta? Testaa kommentointikenttää & kysy!

Kommenttikentän ”nimi”-kohta tulee näkyviin kaikille, mutta meiliosoite vain minulle.

Mulla on vastausideana vieläpä yksi (ehkä) hauska videojuttu – jos saan tässä pohjassa videoiden laittamisen tässä lähiaikoina toimimaan. Tarvitaan kato siihen varmaan PLUGARI (hähähää). Mutta vastaukset tulevat tavalla tai toisella kuitenkin.

Kysy siis! Minä vastaan :)

kysy bloggaajalta

Aaaa joo ja tuolla sivupalkissa näkyy uusi logo: Blogirinki.

Näin bloggaajayhteisössä toimimaan tottuneena kaipasin bloggaajavertaistukea ”uuteenkin elämään” ja siksi kysäisin Blogiringiltä, haluavatko he ottaa minut mukaan porukkaansa. Ja he toivottivat minut tervetulleeksi – ihanaa! Blogirinki on siis itsenäisten bloggaajien joukko, joka tarjoaa minulle itselleni ”taustalla” vertaistukea; josta voin vaikka kysyä vertaisapuja varmaan aika monessa asiassa. Tai näin mulle on ainakin luvattu; odottakaas vaan, kun alan huutelemaan päivittäin apuja. Että apua-apua-kahvimaito on loppu! :D

Blogiringin kautta minulle voi tulla myös ehdotuksia kaupallisiin yhteistöihin – päätän tietysti itse, mihin lähden mukaan. Mahdolliset Blogiringin kautta ehdotetut yhteistyöt on merkitty samaan tapaan kuin yhteistyöt ennenkin eli heti jutun alkuun plus vielä Blogiringin logolla, jos tosiaan sitä kautta ovat tulleet. Kaupallisten yhteistöiden määrä pysyy kuitenkin samana kuin ennenkin (tai alkuun mahdollisesti jopa pienenee) eli meininki säilyy siinäkin mielessä! Jatkossakin pidän huolta, että mahdolliset yhteistyöt ovat just puutalon näköisiä – ei se määrä vaan se laatu!

Mutta yksi tärkeä juttu, lukee tuolla oranssilla:

yhteishenki

Yhteishenki! Se me voidaan tehdä vain yhdessä – auttakaa mua siinä <3

Tervetuloa uuteen Puutalobabyyn!

Ja nyt: saa kysyä :)

60

You Might Also Like

 • Lennu_
  1.9.2015 at 13:20

  Täällä! :) Kunhan jatkat sitten aina naamakirjaan linkittämistä, niin tämäkin kahvitaukokirjaaja tajuaa aina löytää perille :P

  Onko tuo ”continue reading” muuten pakollinen? Mua on aina (siis ihan a-i-n-a) ärsyttänyt, kun teksti ei näy heti suoraan kokonaisena siinä pääsivulla ja nyt sulle on tipahtanut samanlainen. Nöyyyh! :D

  • krista
   1.9.2015 at 13:27

   Tervetuloa!!!! Ja joo, ehdottomasti jatkan! Se tulee varmasti jatkossa olemaan vieläkin tärkeämpi seuraamisväline, kun sitä Seuratut-sivua ei enää ole käytössä… Kantsii tehdä sinne ne omat säädöt (see first), niin tulee toivottavasti paremmin näkyviin!

   Se ”continue reading” ei ole pakollinen – testasin monella eri tavalla, ja itse jotenkin tykkään siitä, että etusivu on etusivu; että siis näkee sekä päivän bloggaukset että aiemmat ja voi helpommin valita itselleen luettavaa. Jos heti alkuun on piiiiiiitkä bloggaus itseä ei-kiinnostavasta aiheesta, niin saattaa jäädä scrollaamatta loppuun ja näkemättä, että just sitä ennen on ollutkin joku, joka itseä kiinnostaa. Osasinkohan selittää…? Olisi siis mahdollista ihan sellainen perinteinenkin, että bloggaukset vaan olisivat pötkössä putkessa auki kaikki ja scrollattaisiin alaspäin vaan sitkeästi. Mutta mä itse vaan jotenkin tykkään tästä ja halusin rakennella siksi tällaisen :) Mutta nää kaikki on testin alla ja itsekin tosiaan ”maistelen” tuntumaa jatkuvasti, että mikä ois aina paras… Ja palautetta just kantsii antaa! Siitä se sitten vähitellen muotoutuu! :)

   Aaa joo ja Facebookiin jatkossa linkkaan aina suoraan postauksen osoitteen (nyt tuli etusivu) eli siinä mielessä tuo ärsyttävyysongelma sulta näppärästi poistuukin, jos seuraat FB:n kautta :) Eli sit se menee suoraan siihen, missä on koko bloggaus :)

   • Lennu_
    1.9.2015 at 13:43

    Joo, lähinnä tuo ”katkaisu” on ärsyttänyt, jos on lukenut montaa juttua putkeen esim autossa puhelimella (mummulan matkojen perinne, kun poika nukkuu ja ite istun kuitenkin takapenkillä) ja silloin jokaisen jutun lataaminen ärsyttää. Mut jos juttujen perässä tulee linkit (ja ennen kommentteja), että ”Seuraava juttu” ja ”Edellinen juttu”, niin ongelma poistuu :) Sit saa luettua järjestyksessä eikä hypi :) Tää oli siis lilyssä hyvä ominaisuus, mutta esim. valtava kuvamäärien lataus mobiilissa ei. :)

    • krista
     1.9.2015 at 14:35

     Hei joo ja näissähän siis VAIN tuo etusivun eka juttu katkeaa – mutta jos esim. ottaa toka jutun auki, niin sitten se on aina kokonaisena. ”Seuraava juttu” -ja ”edellinen juttu” -painikkeet tarvitaan, samaa mieltä! Ne täytyy vaan erikseen asentaa sellaisella PLUGARILLA (ensin löytää sopiva sellainen), eli tulossa on jossain vaiheessa! Toivottavasti pian!

     • Lennu_
      3.9.2015 at 10:00

      Yaa…! Painikkeet! Jesh! \o/ :)

  • Lennu_
   1.9.2015 at 13:28

   Ja okei, tuli kyllä nyt mieleen kysymyskin. Ja vielä asia joka on ”vaivannut” mua pitkään, mutta en ole koskaan viitsinyt kysellä :D Eli miksi Joel päätti pirtää teidät tuollaisena ”monsteri”perheenä tuohon banneriin? Mä nään teidän jotenkin niin eri tyylisinä, että toi on jo pitkään laittanut mun päässä jotenkin ladut ristiin :P

   • krista
    1.9.2015 at 13:35

    No hitsi tähän mä taidan vastata jo nyt :) En malta :)

    Joel on tainnut piirtää erilaisia monstereita jo siitä asti, kun sai kynän ensimmäistä kertaa käteensä. Mm. lapsena heidän perheen olohuoneeseen niin hienon, että sitä ei kukaan raaskinut pestä pois :D Siksi, kun mä pydyän Joelia piirtämään meidän perheen ja se piirtää, ne hahmot ovat TOTTA KAI monstereita :) Ne ei vois olla muuta, kun ovat Joelin piirtopöydältä lähtöisin :) Mä itse näen ihan sataprosenttisesti meidät tuossa, tykkään <3

    Jos mä oisin piirtänyt, ne luultavasti olisivat tikku-ukkoja :D

    • krista
     1.9.2015 at 13:38

     UHHH tuleepa nuo hymiöt muuten tosi… …keltaisina :D En oo ihan varma, että tykkäänkö :) Täytyypä tsekkaa, jos ois parempi ”perinteisinä” merkkihymiöinä!

    • Lennu_
     1.9.2015 at 13:55

     No mä arvasin, et tähän on joku tällanen syy, mitä ei vaan voi ulkopuolelta tietää :) Samahan meillä oli esim. hääpäivä – muut katto että jaah, mekin valittu vain mediaseksikäs päivämäärä, mut ei, se oli meidän ensitreffien vuosipäivä (joka myös sattui mediaseksikkäästi sijoittumaan lauantaille kivalla numeroyhdistelmällä) :)

     Ja joo, hymiöt vois olla vaik ihan pelkkiä kirjoitusmerkkejä, oon samaa mieltä :D

  • Jullu
   1.9.2015 at 13:41

   Täällä toinen, joka lukisi blogia mieluummin ilman tuota continue reading -painiketta. Mutta eiköhän tähänkin totu :)

   • krista
    1.9.2015 at 14:44

    Joo, ja katsotaan tosiaan sit jatkossa, että mikä tapa tuntuu parhaalta! Kaikkea voi halutessaan muuttaa, kun täällä omalla tontilla hääräilee <3

 • Riika V.
  1.9.2015 at 13:36

  Ihanat sivut!! :) Onnea!

  • krista
   1.9.2015 at 13:38

   Kiitos! Ja tervetuloa, ihana että seurasit tänne mukana!!!! <3

   • Riika V.
    2.9.2015 at 16:08

    Totta kai! :)

 • Heispi
  1.9.2015 at 13:38

  Hei, toimii! Ja hyvältä näyttää!
  Mulla ei oo mitään kysyttävää, mutta imetysjutut kiinnostaa :)

  • krista
   1.9.2015 at 13:40

   JEE, kiitos! Mulla on nyt pari kertaa vielä tullut ”error” ja joka kerran meinaan saada sydärin! Graaah toivottavasti ei enää kaadu!

   Tervetuloa!!!! Ja joo, imetysjutut kysymyslistalla! Aihe on muutenkin ajankohtainen siinä mielessä, että soisin jo Seelan imetyksen jossain vaiheessa loppuvan…

   • elinamanda
    2.9.2015 at 15:10

    Sun täytyy nyt vaan ruveta raskaaks, eikös se viime kerrallakin avittanut imetyksen lopetusta? ;)

    • krista
     2.9.2015 at 15:19

     Hihihihi kyllä. Tai siis EI! :D Mutta joo siis sille, että muistit oikein: viimeksi se loppui just siihen. Mutta raskaaksi en ajatellut kyllä nyt ruveta! :D

 • Maria
  1.9.2015 at 14:03

  Jihuu! Hienolta näyttää ainakin toistaiseksi! Onnea uuteen kotiin!<3 ^^

  Itse taidan kallistua myös tuohon "ei continue reading -painiketta" -mielipiteeseen, koska olen ainakin muissa blogeissa (vissiin kaksplussalla ainakin) ärsyyntynyt jos ei voi scrollata postauksia putkeen, vaan joutuu avaamaan jokainen erikseen. Mutta se on toki vain minun jämähtänyt tottumuksesta johtuva mielipiteeni! Kaikkeen tottuu ja uudet jutut vaikuttavat usein aluksi oudoilta ja epäkäytännöllisiltä. :D

  Jotain kysymyksiä haluan myös ehdottomasti heittää! Hmmhmmhmm…

  – Miten olette uskaltaneet remontoida puutaloa niin rohkeasti itseksenne? Onko remontoiminen/pintakäsittelyhommat olleet haastavia kokemattomille (vai onko jommalla kummalla teistä enemmänkin kokemusta talojen laittamisesta)? Entäs miten remppaaminen on onnistunut lapsien KANSSA? Eivätkö ne ole jatkuvasti jaloissa pyörimässä? :'DD
  – Mitä sinä käytäännössä teet (olet tehnyt) työksesi? Mikä on ammattisi? Miten olet kyseiseen ammattiin/työhön päätynyt?
  – Miten ihmeessä jaksat olla aina niin positiivisena ja pirteänä? :D

  • krista
   1.9.2015 at 14:28

   Kiitos, ja tervetuloa!!!

   Ja joo, nää on just sellaisia ”puolensa ja puolensa” -juttuja (siis nämä rakenneasiat). Onneksi täällä on mahdollisuuksia kokeilla ja löytää sopiva tapa; ja sit tarpeen tullen vaihtaa sitä vaikka uudestaan :) Täällä esimerkiksi tuollaiset kokeilut on silleen ”nips vaan” -tehtävissä, jahuu! Mulla puolestani harmittaa yhdessä lemppariblogissani just se, että en löydä etsimääni postausta millään, kun kaikki on vaan sitä putkea putkea putkea, sit pitää klikata ”lue lisää” ja ikinä ei tunnu pääsevän vaikka kuukauden alkuun asti, kun aina tapahtuu sit jokin häikkä ja ÄÄÄÄÄH. Mutta joo, eli ”puolensa ja puolensa” plus tosiaan just tottumiskysymys! Mutta katsotaan, miten muotoutuu pysyväksi!

   Kiitos myös kysymyksistä! Vastauksia siis lähiaikoina!:)

 • KaroliinaN
  1.9.2015 at 14:16

  Jeejee hyvin toimii kännykällä että tietokoneella! Tosi hienon näköinen ja toimiva sivu! :) :)
  Mulla olis ihan kauheesti kysymyksiä mut en tiiä onko ne kaikki sopivaa kysyä mutta eipähän oo pakko vastata :)!

  1. Pelkäätkö joskus Silvan ja Seelan yksityisyyden puolesta kun bloggaat?
  2. Pelkäätkö että tyttöjä kiusattais tulevaisuudessa koulussa blogipäivitysten takia?
  3. Saatko paljon katseita kadulla?
  4. Mikä on kahden pienen lapsen kanssa raskainta arjessa?
  5. Miten ihmeessä voi pärjätä kun asuu omakotitalossa Helsingissä?
  6. Saatko bloggaamalla hyvin rahaa?

  Voih tulipa vaan mieleen tosi ikävii kysymyksiä.. :/

  • krista
   1.9.2015 at 14:30

   Jee kiva, että toimii! Tosiaan pieniä sydementykytyksiä tässä tullut mulle tänään, kun välillä on ollut häikkää :)

   Kiitos kysymyksistä – vaikka onkin ns. vaikeita, niin hihihihiii mullapa on tosiaan sit vapaus valikoida, mihin vastaan :) Mutta hyviä kysymyksiä (eikä oikeasti edes niin ikäviä), varmasti vastaan moneen!

 • murina
  1.9.2015 at 14:40

  Tulin vaan huikkaamaan, että löysin perille tänne uuteen kotiin :)

  • krista
   1.9.2015 at 14:43

   Jee, kiitos huikkauksesta – tervetuloa!!!! <3

 • MMinne
  1.9.2015 at 15:20

  Hyvältä näyttää! Peukutus uudelle sivulle!
  Pidän tuosta sivussa olevasta blogiarkistosta ja siitä, että muutama uusimmista näkyy erikseen. Helpottaa huomattavasti selaamista, jos vaikka etsii jotain vanhaa kirjoitusta.. Sitä edellinen ja seuraava -painiketta kaipaisin postauksen alle!
  Hmm.. jotain kysymystä.. Mikä on paras jäätelöpuikko upotettavaksi kahviin? :D

  • krista
   1.9.2015 at 15:33

   Kiitos, ja tervetuloa! <3

   Ja OI KYLLÄ, just noi jutut mulla oli mielessä noita tehdessä! Samoin tuo "haku"-kohta on toiminut (oon huippuiloinen siitä) mun mielestä ainakin toistaiseksi tosi hyvin!

   OI KYLLÄ myös sille, että edellinen/seuraava -painike taitaa olla kiireisin kehittämiskohde. Toivottavasti saan sellaiset pian asennettua!

   Hihitys kysymykselle :) Kaikki aika karseita :D

   • krista
    1.9.2015 at 15:39

    NO OHO nyt asensin jotkut painikkeet, ja ne on ainakin tietokoneversiossa tuolla reunoilla. OHO. Mistäköhän niitä saa muokattua…? :) Hahahaaa, tää on hauskaa. Toivottavasti mä en kohta kaada koko sivua, kun asentelen omiani :D

    • krista
     1.9.2015 at 18:47

     Nyt on! Eli bloggauksen lopussa olevista nuolista pääsee aiempaan tai uudempaan bloggaukseen :)

 • Juliet
  1.9.2015 at 17:23

  Hei!
  Mua kiinnostaisi tietää, että miten järjestätte elämänne jatkossa? Kumpikaan ei ilmeisesti ole palaamassa vielä huomenna töihin eikä lapset hoitoon, mutta aiotteko jatkaa kauankin vielä näin.

  Onnea uuteen itsänäiseen blogielämään!

  • krista
   1.9.2015 at 17:27

   Kiitos, ja tervetuloa uudelle tontille!

   Tuossa kiinnostava kysymys – hihihihi sen kun tietäisi itsekin :D Mutta kiitos, vastauspostauksessa tulee! :)

 • Liisa
  1.9.2015 at 17:37

  Onnea uuteen blogiin! Hyvältä näyttää ja responsiivisuuskin toimii kivasti. Minäkään en tykkää continue reading -ominaisuudesta, mutta tässä sen ymmärrän ihan hyvin. Mutta saisitko ruudun hyppäämään suoraan siihen kohtaan uudella sivulla josta teksti katkesi etusivulla, ettei tarvitsisi skrollata alusta? Ja ehkä katko voisi myös tulla aiemmin. Etusivulla ei tarvitsisi olla kuin ingressi. Olisi kivempi klikata heti alussa kuin keskellä kun on jo ehtinyt keskittyä tekstiin. Siten saisit myös vanhemmat postaukset tarjolle ylemmäs.
  Kysymys: onko itsenäiseksi bloggaajaksi siirtyminen askel lähemmäs sitä 9-17-työelämää vapaampaa elämäntyyliä josta olet joskus kertonut haaveilevasi?

  • krista
   1.9.2015 at 17:54

   Tervetuloa!!!

   Hei totta, se vois tosiaan olla jopa lyhyempi se alku! Täytyypä testata – ja sitten kirjoittaessakin siihen varmaan tottumuksen myötä syntyy sellainen rytmi, että hoksaa luontevasti kivan paikan katkaista. Nyt jostain syystä laitoin katkon vasta kahden kuvan jälkeen; testiversioissa olin laittanut vain yhden kuvan jälkeen. Ehkä mä jännitin, että porukka lukee vain sen minitekstin ja ajattelee, että ”täh, tässäkö tää oli?” :)

   Tosi hyvä kysymys! :)

   • Liisa
    1.9.2015 at 18:22

    Se katkaisis ajatusta vähemmän, jos tekstikatko tulis aiemmin. Silloin ei tarvis myöskään skrollata (mikä tällä hetkellä vaan pahentaa sitä ajatuksen katkeamista). Se mitätöis myös tuon toisen kehitysehdotukseni automaattisesti hyppäävästä ruudusta.
    Itse käytän siis nettiä pääasiassa iPadilla, tiedoksi jos kokemukseni vaikuttaa oudolta (vrt. desktop).

    • krista
     1.9.2015 at 18:47

     Totta! Tää menee varmaan toteutukseen – kiitos!

 • Krista
  1.9.2015 at 17:59

  Testi perinteisellä hymiöllä :D ja :)

  Mitä tykkäätte – tää vai nuo keltaiset hymynaamat?

  – Krista (kirjautumatta)

  • Liisa
   1.9.2015 at 18:24

   Parempi kuin keltaiset pallukat.

   • krista
    1.9.2015 at 18:57

    Joo, samaa mieltä – ne keltaiset pomppasivat tekstistä liikaa :)

 • Lydiah
  1.9.2015 at 18:13

  Ensimmäisistä postauksista lähtien olen mukana pysynyt ja ehdottomasti lukemista jatkan täällä uudella, upealla alustallakin!
  Ja kysymykset:
  Mitä muita nimivaihtoehtoja teillä oli tytöille? Ennen puutalon ostoa, oliko teillä jotain muita asumisvaihtoehtoja kuin puutaloelämä? :)

  • krista
   1.9.2015 at 18:48

   Jee, kiitos – ja tervetuloa myös tänne uudelle tontille! <3

   Hyviä kysymyksiä! Hitsi onpa tullut oikeasti paljon hyviä kysymyksiä, kiitos!

 • Tessa
  1.9.2015 at 18:49

  Onnea uuteen kotiin?

  Muistatko, milloin kommentoin sun blogiin ekan kerran?

  • krista
   1.9.2015 at 18:55

   KÄÄK en muista! Mutta silloin ihan alussa kuitenkin! Koska, kerro!

 • Tessa
  1.9.2015 at 18:50

  Siis ! ei ?.

  • krista
   1.9.2015 at 18:56

   …ja mulla puolestani unohtui sanoa, että KIITOS ja tervetuloa! <3

 • Tessa
  1.9.2015 at 19:34

  Mielestäni eka taisi olla joku kommentti, missä kerroin tarkistaneeni unissani, onko Kainin isällä vaippa päällä. Oltiin Akratassa silloin(kin) ja viestittelin biitsiltä. Eikä oltu vielä erottu.

  • krista
   1.9.2015 at 19:44

   Hahaa, muistan! :)

 • Juudit
  1.9.2015 at 19:46

  Tosi kaunis ja piristävä ulkoasu ja hyvältä näyttää sekä mobiilissa että pöytäkoneella!
  Yks juttu: ainakaan tuossa toivotut-bloggauksessa ei toiminu linkit (pöytäkoneella ja selaimena chrome).

  Sitten tämmönen kiitos-kommentti ja saat kommentoida tätä vastauspostauksessa jos haluat.
  Lapsettomana sinkkulukijana ihailen tapaasi kirjoittaa niin ettei se ole pelkkää äitipuhetta eikä siellä (ainakaan muistaakseni koskaan (tai ainakaan ylimielisesti)) sanota että ”ymmärrät sitten kun sulla on omia lapsia”. Toki myönnät ja hienosti sanoitat sitä että miten lapset on sinun ajatusmaailmaa ja arkea ja maailmankuvaa muttanu ja se on toisinaan iso ja antoisa osa tätä blogia. Niin kiitos siitä. Mulle on tärkeää että arjessa on eri-ikäisiä ja eri elämäntilanteissa olevia ihmisiä ja te ootte rikastuttamassa elämää sitte täällä verkkotodellisuudessa :)

  • krista
   1.9.2015 at 20:02

   KÄÄK ei näköjään toimikaan! Äääh ja arvaa vaan, minkä vaivan mä näin eilen niiden muuttamisessa – Lilyssä ilmestyneessä kun oli Lily-linkit ja tähän muutin käsin jokaisen uuden blogin osoitteeksi. GRAAAAH. No niin, onpa tällekin illalle iltapuhteiksi vähän tekemistä :) Kiitos, kun huomasit ja sanoit!

   Ihan älyttömän kauniisti sanottu tuo viimeinen. Kiitos <3 Toi on mulle tosi tärkeää. Ehkä se on jotain sellaista, että mäkin oon niin pitkään ollut "se lapseton", että mulla on tavallaan niin kuin tuplaidentiteetti vielä tallella. Äh, tai ei sitä noin voi sanoa. Mutta että ehkä ymmärrän sekä lapsettomia että lapsellisia elämäntyylejä, koska itse olen elänyt pitkään ensimmäistä ja nyt jälkimmäistä. Tai jotain. Ja samoin tykkään (just oli tästä puhetta eilen; sama vaikka työpaikalla tai tanssiryhmässä), että on erilaisia ihmisiä erilaisilla elämänkokemuksilla. Se tuo rikkautta. Siksi tuo sun kommentti erityisesti lämmitti.

   Sekava vastaus. Mutta siis kiitos <3

  • krista
   1.9.2015 at 20:11

   …ja nyt pitäis toimia! :)

   • Juudit
    2.9.2015 at 20:15

    Toimii! Ja jee, kommentoit ja vastasit samalla kysymykseen, jota en kysynyt, koska en osannut sitä muotoilla :P Mutta juurikin tuohon mahdolliseen tuplaidentiteettiin liittyen. Ja siitä rohkaistuneena kysynkin, että ootko joutunu pohtimaan/kriiseilly sitä jossain vaiheessa erityisesti?

 • Miitu
  1.9.2015 at 20:24

  Perille löydetty :)

  Tabletilla näyttää hyvältä, puhelimen kanssa mua ehkä vähän hämmensi ne bannerin alle nousseet kolme juttua ennen uusinta juttua. Mulla tulee nyt oikeastaan vain yksi tekninen kysymys mieleen: Onko mahdollista laittaa niin, että voi valita, lukeeko kommentit alusta vai hyppääkö suoraan loppuun? Lilyssä tuo tuntui tulevan puoli sattumanvaraisesti, mikä ärsytti etenkin megapitkien keskustelujen kohdalla, kun joutui ensin ne ekan sivun kommentit kapeutuvine ja pidentyvine laatikoineen skrollaamaan ensin läpi (ainakin ei-kirjautuneena).

  • krista
   1.9.2015 at 21:08

   Jee, tervetuloa! <3

   Joo - noi kolme boksia on siis tässä tietokoneversiossa mun mielestä tosi kivat, kun niihin mä voin nostaa ikään kuin "omia suositteluita" luettavaksi. Nostaa vaikka jotain vanhempaakin juttua... Mutta mobiiliversiossa taas ne boksit tosiaan ne voivat hämmentää alkuun, itsekin niitä tuijottelin ja pähkäilin. Sitten vertasin rinnakkain aiempaanLilyyn, jossa piti bannereitakin selata paljon ennen juttuun pääsyä ja ajattelin, että ehkä tää on ok :) Mutta täytyy katsoa, että tottuuko niihin vai häiritsevätkö jatkossakin... Ne siis sais kokonaan pois, mutta sitten häviäisi sekä tietokone- että mobiiliversiosta, ja mä niin kovasti tykkään niistä tässä tietokoneversiossa :)

   Tuohon kommenttipuoleen pitääkin perehtyä! Tarkoitatko siis sellaista tilannetta, että haluaisi itse hypätä kommentoimaan scrollaamatta aiempia läpi? Tai joo ehkä myös lukemaan tuoreimpia kommentteja, eikö niin...?

   • Miitu
    1.9.2015 at 21:42

    Kirjoitin ensin, että ”pitää totutella vielä kännykällä”, mut päädyin sit tuohon hämmennykseen, kun se varmaan se ensireaktio oli, kun tauolla kävin pikaseen kurkkaamassa. Totta, että samalla tavalla aiemmin piti hyppiä mainosten yli, joten tää on aika lailla tottumuskysymys. Ehkä oikeat jutut ottaa vaan enemmän tosissaan kuin mainokset, joiden yli hyppii jo hyvin rutinoituneesti :)

    Kommenttien osalta juuri tuota tarkoitan. Usein selaan ihan mielenkiinnosta kaikki kommentit läpi, mutta ajoittaintuli – ja näkyis yhä tulevan – näitä hurjan pitkiä ketjuja, joista kiinnostaisi lukea lähinnä vain loppupään kommentteja, eikä kelata koko ketjua läpi. Vaihtoehdot on siis plussaa, jos se on mahdollista. Tyyliin aloittaako kommenttien katsomisen alusta, lopusta vai jostain siltä väliltä, jos oikeasti mennään yli sadan kommentin ketjussa. Muutamat kymmenet saa kyllä vilkuiltua läpi (mobiililla nämäkin toki hankalampia), mut ehkä jossain 50-60 menee (mulla) raja.

    • krista
     1.9.2015 at 21:47

     Joo mä luulen, että se on just noin! Mainoksille on niin ”sokea” jo, että niitä ei edes tajua :)

     Mä jo tsekkailin tuota kommentointijuttua ja sen ainakin voi ihan helposti tehdä, että yhdelle sivulle tulisi vähemmän kommentteja – mutta en tiedä, auttaisiko se mitään (tuskin), koska sitten pitäisi vaihtaa sivua. Ja sekin voi olla rassaavaa… Mä laitoin niin, että ”sisennyksiä” voi olla 5 kpl (sen voi valita) eli eihan sellaiseksi ”kirjain kirjaimelta” -hutuksi ei pitäisi mennä. Mutta ehkä tuohon kommentinhallintaankin on olemassa jotain ”plugareita”, täytyy selvittää! Jos sulla on mielessä, missä blogissa sellainen ois hyvin toteutettuna, niin saa laittaa mallia! Sieltä voi ehkä vähän opiskella, että miten se tehdään :)

 • Merenwen
  1.9.2015 at 20:37

  Tervetuloa! Ja onnea uuteen kotiin :) Tää blogi on niin kaunis :’)

  • krista
   1.9.2015 at 21:09

   Jee, kivaa kun löysit tontille, tervetuloa!!! Ja kiitos <3 Mä oon niii-iiiin iloinen, kun sai tehdä just sennäköisen, mikä omaa silmää miellyttää! :)

 • Sari
  1.9.2015 at 21:13

  Hienot sivut! Kysymys: Olisitko koskaan uskonut/aiemmin arvannut minkälaisen lehden käännät elämässä äitiyden myötä, eli oliko jostain näistä ihanista asioista jo joku aavistus tai näkemys? Vaikkapa puutalosta tai blogista? Onnea vielä!

  • krista
   1.9.2015 at 21:16

   Kiitos! Ja hei taas hyvä kysymys – tekee mieli heti alkaa vastata :)

   Kiva, kun tulit uudelle tontille kans, tervetuloa! :)

 • Maria
  1.9.2015 at 21:33

  Onnea uuteen kotiin!

  • krista
   1.9.2015 at 21:37

   Kiitos, tervetuloa! …ja ihana nähdä näitä ”naamapalluroita” myös, siitähän onkin taas näppärä päästä tsekkaamaan kuulumisia puolin ja toisin! …vaikka kyllä sä mun ”blogisuosikit”-kansiossa oot muutenkin :)

   • Maria
    2.9.2015 at 09:50

    Oi kiitos! :) wordpress.com:n lukusovelluksen kautta on helppo pysyä kärryillä myös muiden wordpress-alustalla tehtyjen blogien kuulumisista. Ootko muuten jo blogloviniin laittanut osoitteen siirtopyynnön ettei tarvitse ”menettää” vanhoja seuraajia?

    • krista
     2.9.2015 at 14:56

     Ai vau, tuohon pitää tutustua! Aika moni taitaa olla wordpressissä…. Aaa paitsi tää on .org eikä .com, onkohan sillä merkitystä…? No, googlailen :)

     Joo, laitoin sinne viestiä jo viime viikolla, mutta eivät ole vastanneet. Buhuu. Ehkä täytyy laittaa uudestaan viestiä menemään!

     • Maria
      2.9.2015 at 19:45

      Sinne pystyy lisäämään myös niitä.org:n puolen blogeja (kuten blogikotikin on). Ainakin mulle tulee readeriin nekin kun vain ensin käy manulaalisesti lisäämässä ne seurantaan lukusovelluksen asetuksista.

 • Rouva R
  1.9.2015 at 21:41

  Onnea uuteen kotiin!

  Olisikohan ensimmäinen kommenttini koskaan? En ole varma, mutta luulisin. Kauan olen kuitenkin jo keikkunut mukana, jos nyt en aivan alusta asti. Ensimmäinen postaus, jonka luin, oli kertomuksesi siitä, miten Joelin kanssa tutustuitte. Luulen, että kys. merkintään oli linkki jossain toisessa blogissa, ehkä? Sitä en muista. Ensin luin pari merkintää, sitten pohdin että ”ääh”. Jotenkin ei lähde. Kunnes tulin takaisin, ja tulin uudelleen. Ja asetuin taloksi, nykyään lukien tätä päivittäin, parin muun blogin ohella. Täysin eri elämäntilanteessa, monilta osin erilaisella tavalla nähdä ympäröivä maailma. Ja siitä huolimatta olen viihtynyt vallan hyvin. Olet ihastuttava, aito ja niin avoin, kuin se nyt internetin ihmemaailmassa on mahdollista. Kaunis perhe, kaunis koti. Aina en samaistu tapaasi ajatella, mutta aina ymmärrän myös näkökantasi. Viehättävä piirre tuttavuudessa, vaikkakin näin blogimaailmassa tuttavuus on täysin yksipuolista.

  Uusi blogi on kaunis, ja ymmärrän hyvin kaipuusi itsenäiseen bloggaamiseen. Noita etusivun ”tyrkyllä” olevia merkintöjä jäin ihmettelmään minäkin, ja tuossa aiemmin kommenteissa siitä saikin vähän selvyyttä. Ehkä ehdotaisin niiden ylle jotain otsikkoa, sillä tämä vähän tyhmempi lukija täällä luuli sivujen olevan vain sekaisin :D ”Eihän nää oo lähelläkään viimeisimpiä”. Eli joku näyteikkunaan viittaava otsikointi. Omasta näkökannastani ehkä poistaisin ne kokonaan, tai ainakin siirtäisin syrjemälle. Valtaosa lukijoista kuitenkin on vakikävijöitä, ja paikalla sen uuden entryn perässä – ”vanhoja helmiä” ei tule ehkä päivittäisellä lukukierroksella kaivanneeksi. Eli tavallaan nyt pääpaikalla on jotain, mitä ei ole suunnattu suurimmalle lukijakunnalle? (Selitinköhän nyt varmasti riittävän epäselvästi?)

  Ja niin: Toi yläpalkin oranssi on aivan ihana. Kaikkea hyvää, vielä kerran <3

  • krista
   1.9.2015 at 21:53

   Kiitos, ja kovasti tervetuloa! Ja kiva myös, että kommentoit! Mä tykkään just tästä – että meidän kaikkien ei tarvitse olla samanlaisia/ajatella samalla tavalla, ja silti täällä virtuaalimaailmassa ollaan kanssakäymisissä ja viihdytään yhdessä. Se on rikkaus!

   ”Näyteikkuna” on kyllä hyvä sana noille bokseille! Sitähän ne tavallaan just on :) Saatan pitää niitä myös niin, että joskus ovat (jos haluan jotain nostaa) ja joskus taas ei. Mutta joo, täytyy testailla :) Mä itse tykkään tuon etusivun ”etusivumaisuudesta” – tai hei: ”näyteikkunamaisuudesta”. Silleen just, että siinä on tarjolla bloggauksia (joista tietysti pitää heti nähdä, että mikä on uusin) ja niistä saa sitten valita mielestään luettavaa. Mutta joo: testailen edelleen, ja nämä tällaiset tosiaan saattaa kokemusten myötä muuttua. Palautetta on kiva saada!

   Hei ja saa kommentoida jatkossakin, jos haluat! Tervetuloa!

  1 2 3