Tervetuloa!!!!! (ja kysy minulta)

Tämä on uuden bloggaajaelämäni ja uuden blogini ensimmäinen postaus, ja…

…JÄN-NIT-TÄÄ!!!!

Mutta vaikka mä saatan tänään hämmennyksissäni änkyttää ja olla muutenkin sekava (ylläri), niin sen sentään osaan sanoa, että TERVETULOA!!!

tervetuloa

Ääk mitä sitten…?

No vaikka sitä, että tämä tässä nyt  on se uusi Puutalobaby-blogi! Tai no siis sama blogi kuin Lilyssäkin, mutta uusi blogikoti, uusi osoite. Mun ikioma pieni paikka <3 Made by me!

osoite

Koska kirjoittaja on sataprosenttisen sama minä, on menokin varmasti ennallaan. Eli sisällöllisiä megauudistuksia ei ole tulossa; sama pää, samat läpät :D Kaikki aikojen saatossa kirjoitetut jutut (1131 kappaletta!) ovat täällä mukana – tuolla sivupalkin arkistossa – ja kommenttinnekin sinne sain siirrettyä (jea!!!) kaikista muista paitsi ihan viimeisestä parista bloggauksesta. Vanha blogi pysyy ”muistona” myös Lilyssä, mikä on tietty tosi kivaa!

Välihuomautus: jos muuten luet juuri nyt tätä tekstiä uuden blogin etusivulla, tuossa alla on kohta ”continue reading”. Tämä bloggaus siis vielä jatkuu: klikkaa tuosta, niin näet koko jutun! Klik klik:
Löysitkö loppujutun? Jea! Tervetuloa myös tänne!

Tägipilvi vaatii päivitystä (se ei siirtynyt) ja yritän tehdä sitä vähitellen kuntoon. Hommassa voi kuitenkin kestää, koska… no: 1131 postausta, uhhuh. Tuo ”haku”-toiminto tuossa sivussa toimii kuitenkin ihanan hyvin – sitä kautta olen ainakin itse löytänyt kaiken etsimäni! Kannattaa kokeilla!

Muutenkin pientä fiksausta varmasti vielä ajan myötä tapahtuu, kun näen, että miten mikäkin homma toimii… Myös hurjan mielelläni kuulen palautetta – etenkin jos huomaatte, että joku juttu ei toimi. Laittakaa vaikka meiliä tai kommenttia tulemaan! Ja mähän en siis näistä nettisivuhommista todellakaan osaa kaikkea (ja tämä on ensimmäinen itse tekemäni sivu), mutta osaanpa sitten alkaa kysellä apuja jostain, jos joku kohta… bugittaa. Hähähäää pitäiskö alkaa viljellä näitä oppimiani nettisivutermejä. Widget! Plugari! Webbihotelli! Hähää!

paperi iso lowres

Ja hei!

Mietin, että mitä tekisin uuden sivun avaamisen ´kunniaksi ensimmäisenä postauksena ja mieleeni tuli tämä klassinen ”kysy bloggaajalta” -juttu. Mulla on about aina ollut tarkoituksena toteuttaa sellainen, mutta koskaan sitä ei ole blogissa ollut. Niinpä ensimmäistä kertaa:

Mitä haluaisit kysyä minulta? Testaa kommentointikenttää & kysy!

Kommenttikentän ”nimi”-kohta tulee näkyviin kaikille, mutta meiliosoite vain minulle.

Mulla on vastausideana vieläpä yksi (ehkä) hauska videojuttu – jos saan tässä pohjassa videoiden laittamisen tässä lähiaikoina toimimaan. Tarvitaan kato siihen varmaan PLUGARI (hähähää). Mutta vastaukset tulevat tavalla tai toisella kuitenkin.

Kysy siis! Minä vastaan :)

kysy bloggaajalta

Aaaa joo ja tuolla sivupalkissa näkyy uusi logo: Blogirinki.

Näin bloggaajayhteisössä toimimaan tottuneena kaipasin bloggaajavertaistukea ”uuteenkin elämään” ja siksi kysäisin Blogiringiltä, haluavatko he ottaa minut mukaan porukkaansa. Ja he toivottivat minut tervetulleeksi – ihanaa! Blogirinki on siis itsenäisten bloggaajien joukko, joka tarjoaa minulle itselleni ”taustalla” vertaistukea; josta voin vaikka kysyä vertaisapuja varmaan aika monessa asiassa. Tai näin mulle on ainakin luvattu; odottakaas vaan, kun alan huutelemaan päivittäin apuja. Että apua-apua-kahvimaito on loppu! :D

Blogiringin kautta minulle voi tulla myös ehdotuksia kaupallisiin yhteistöihin – päätän tietysti itse, mihin lähden mukaan. Mahdolliset Blogiringin kautta ehdotetut yhteistyöt on merkitty samaan tapaan kuin yhteistyöt ennenkin eli heti jutun alkuun plus vielä Blogiringin logolla, jos tosiaan sitä kautta ovat tulleet. Kaupallisten yhteistöiden määrä pysyy kuitenkin samana kuin ennenkin (tai alkuun mahdollisesti jopa pienenee) eli meininki säilyy siinäkin mielessä! Jatkossakin pidän huolta, että mahdolliset yhteistyöt ovat just puutalon näköisiä – ei se määrä vaan se laatu!

Mutta yksi tärkeä juttu, lukee tuolla oranssilla:

yhteishenki

Yhteishenki! Se me voidaan tehdä vain yhdessä – auttakaa mua siinä <3

Tervetuloa uuteen Puutalobabyyn!

Ja nyt: saa kysyä :)

60

You Might Also Like

 • Marsikka
  1.9.2015 at 22:22

  Hip hei, täällä ollaan mukana. :) Hyvältä näyttää. Tosi hieno juttu että vanhat bloggaukset ovat täällä näkyvillä, ja vieläpä kaikki kommentitkin. Mahtavaa!

  Meidän lapsukainen muuten aina piipittää ”piip piip piip piip” (tarkoittaa lintua) jos sattuu näkemään tuon teidän monsteriperheen tuossa bannerissa. (Täytyyhän poikanenkin jo pienestä pitäen opettaa seuraamaan puutalon elämää! ;) )

  • krista
   2.9.2015 at 08:51

   Jee, tervetuloa!!!

   Joo vau tuo kommenttien siirtyminen – en olisi uskaltanut edes haaveilla siitä! Mutta niin vain siirtyivät, kun taitava koodariguru oli asialla; olin ihan häkeltynyt. Parista tuoreimmasta ei ole kommentteja siksi, kun aineistonsiirto oli tehty jo silloin, ja ne uudemmat postaukset olivat vielä kirjoittamatta.

   Hihii Silva kans usein juttelee tuosta monsteriperheestä; että äiti on lintu ja sillä on Seela-tatti sylissä :D

   • Maria
    2.9.2015 at 09:54

    Pitäisi varmaan onnistua siirtämään ne ihan omanaan jälkeenkin päin. Tosin en ole täysin varman miten siirto Lilystä onnistuu, mutta ainakin oma blogi siirtyi wordpressissä parissa osassa kun vanhaan vielä tuli pari postausta jotka siirsin myöhemmin.

 • Unelma
  1.9.2015 at 22:32

  Onnea uuteen kotiin! Oon aina halunnu kysyä, että kuinka vanha sä olet :)? Ja mistä teidän lasten nimet on peräisin? Olen uusi lukija, anteeksi, jos oli tyhmiä kysymyksiä :)

  • krista
   2.9.2015 at 08:52

   Tervetuloa, kiva saada myös uutta porukkaa mukaan!

   Toiseen on niin nopea vastata, että kerronpa jo nyt: 38. Ja jälkimmäisen laitan kysymysvastauspostauksen listalle, kiitos kysymyksistä! :)

 • Maija
  2.9.2015 at 10:21

  Hei! En ole koskaan kommentoinut, vaikka lukija olenkin pitkään ollut. Onnea uuteen blogikotiin!
  Vaikutat blogin kautta tosi hyväntuuliselta äidiltä, joka osaa suhtautua arjen haasteisiin huumorilla. Onko tilanteita, että olisit suuttunut tai huutanut lapsille? Itselläni on puolivuotias lapsi ja välillä kadehdin sitä, miten jotkut äidit vaikuttavat olevan niin seesteisiä, tyyliin ”oho, nyt sä hankaat sitä kakkavaippaa siihen olohuoneen villamattoon ja revit äitiä hiuksista, mutta ei se haittaa”. ;)

  Olen miettinyt, ovatko jotkut äidit niin viilipyttyjä vai kiukkuavatko kaikki salaa lapsilleen, mutta siitä ei puhuta? (Selvennykseksi nyt, että puhun ”harmittomasta” kiukkuamisesta, en esimerkiksi lyömisestä!)

  Sinulla on ihana blogi, seurailen jatkossakin takuuvarmasti.

  Hyvää syksyä Puutaloon!

  • krista
   2.9.2015 at 14:53

   Tervetuloa uudelle tontille ja kommentoimaan myös! Nyt, kun kommentointihana on auki, niin saa laittaa viestiä tulemaan jatkossakin :)

   Tosi hyvä kysymys :) Tästä itse asiassa voisin tehdä kokonaisen bloggauksenkin joskus, on niin ”iso” aihe… Tässä muuten linkki, joka vastaa kuitenkin jo nyt tuohon kysymykseen: http://www.puutalobaby.fi/narsisseja-huutajalle/ Mutta aiheesta ihan varmasti myöhemmin vielä lisää!

   Kiitos kommentista ja hyvää syksyä myös sinne – täällä uudella tontilla siis treffaillaan! :)

 • Lilyn toimitus
  2.9.2015 at 14:55

  Jee, onnea uuteen kotiin! Kivalta näyttää!

  • krista
   2.9.2015 at 15:06

   Oi kiitos, ihana kuulla – ja tervetuloa jatkossakin tänne lueskelemaan ja kommentoimaan! <3

 • kao kao
  2.9.2015 at 15:21

  Voi, tää näyttää niin sulta! Onnea onnea :)

  • krista
   2.9.2015 at 16:16

   Kiitos kiitos – ja tervetuloa!!!! <3 <3 <3

 • Jenni
  3.9.2015 at 12:08

  Pirtsakka blogi, hyvältä näyttää! :)

  Kysymys: Luin tänään blogitekstin Yahoon toimitusjohtajasta, joka odottaa kaksosia ja aikoo lasten synnyttyä pitää kahden viikon äitiysloman. Kiinnostaisi, mitä ajattelet tästä? Sun mielipiteet (vaikka ne olisikin eri kuin omani) ovat aina niin mielenkiintoisesti perusteltuja :)

  • krista
   3.9.2015 at 16:51

   Kiitos – ja tervetuloa!

   Huijuijui, miten vaikea kysymys :) …eli kiitos, HYVÄ kysymys! Listalle lähtee; täytyy ehkä vähän pohtia. Kun herää aika monenlaisia ajatuksia!

   • Jenni
    3.9.2015 at 18:15

    Niin mullakin! :) Niin ja selvyyden vuoksi, että toki Jenkeissä tämä, ei siis Suomen Yahoo toimari (tai ei kai sellaista ehkä olekaan?)

 • rinkeli
  3.9.2015 at 20:29

  Vihdoin ja viimein ehdin koneen ääreen katsastamaan uuden hienon Puutalobabyn! Wautsiwau ja woutsiwou :D
  Onnea uuteen kotiin! <3

 • Toveri
  4.9.2015 at 14:32

  Sellainen palaute täältä että mä inhoan katkeavia postauksia eli sellaisia joissa joutuu erikseen klikkaamaan jatkaakseen lukemista. Mä luen usein monta postausta kerrallaan ja silloin käy niin että koko ajan saa olla menossa edestakaisin sivulta toiselle. Tai sitten pitää olla selkeä kohta mistä pääsee lukemaan edellisen postauksen, jos ja kun on lukenut sen koko postauksen. Olikohan tää mun viesti nyt ymmärrettävä? Muuta kysyttävää mulla ei ollut, tällainen kommentti vaan :)

  • krista
   4.9.2015 at 15:04

   Ymmärrän hyvin! Tuon ”katkeamisen” pitäisi tapahtua vain yhdessä ainoassa tapauksessa eli etusivulla ja siis vain etusivun ensimmäisessä postauksessa! Eli kun postauksen avaa (joko sen ekan otsikosta/sivupalkista/continue reding -kohdasta, sen jälkeen jutuissa pääsee liikkumaan edellinen/seuraava -näppäimillä = ne nuolet tekstin lopussa.
   Samoin jos avaat tosiaan mistä tahansa jutun/menet juttuun suoraan linkillä, niin juttu on kokonainen! :)
   Mäkään en tykkää, jos ajatus katkeaa. Halusin kuitenkin etusivusta ”etusivumaisen”, jotta siitä näkee yhdellä silmäyksellä erilaisia juttuja. Eli vain etusivulla tuo ekan jutun katko :)
   Olipa vaikea selittää :D

 • Ninnuli
  9.9.2015 at 10:02

  Vieläkö saa kysyä? :) Muistan, että joskus kun Silva oli vauva, kirjoittelit miten kävitte mökillä. Onko se teidän oma mökki ja mitä sille on tapahtunut, kun et ole siitä puhunut nyt muutamaan vuoteen.

  • krista
   9.9.2015 at 16:03

   Saa kysyä :) Vastauspostauskin vielä venymässä :)

   Hehe voisin vaikka osittain vastata jo nyt – siellähän se mökki kai edelleen seisoo… Me ei olla käyty siellä kolmeen (jaiks!) vuoteen. Se on siis suvun mökki, jota yhteen aikaan (pre-lapsia-aikana) me taidettiin eniten käyttää. Toivottavasti taas sitten, kun lapset ovat isompia, alkaa uusi mökkeilyn aikakausi! Nyt se tuntuu liian vaivalloiselta lasten kanssa – on siis sellainen ”oikea” mökki ilman mukavuuksia, ei sellainen mökiksi kutsuttu omakotitalo :)

  1 2 3