Täysiaikainen!

Kuka olisi uskonut? Tai siis en minä! En ikinä. En vaikka sanottiinkin, että kaikesta huolimatta sekin on ihan mahdollista.

37+0. Se tarkoittaa sitä, että meille tulee täysiaikainen vauva!

Meille? Vau.

Tämä maha näyttää ihan feikkimahalta. Niin kuin jossain huonossa sketsisarjassa olisi vaan paidan alle pistetty pallo. Mutta aito se on. Vannon.

Painoa on tullut tänään tasan 20 kiloa. Voi herranjestas. En edes oikein tajua, että mistä se kaikki on tullut – mielestäni syön ihan samaan tapaan kuin ennenkin, en vedä kaksin käsin pullaa tai muita herkkuja. Paitsi avocadoja.

Tuntuu hassulta olla liikkeellä. Supistukset ovat nyt taas liikkeellelähdön jälkeen aika kovat ja kipeät. Mutta nyt niitä ei tarvitse enää pelätä.

Pää sanoo, että ei vielä ei vielä ei me olla vielä valmiita. Mutta ei me tämän valmiimmaksi tullakaan. Kaikki on taas sitten kuitenkin ihan täyttä kaaosta. 

Sitä kohti siis.

 

Isosiskokin odottaa.

1

You Might Also Like

 • sukkahoususankari
  25.3.2014 at 16:09

  Onnea loppusuoralle :) Hienosti sait lepäämällä lisäviikkoja vauvalle <3

  Ei enää pitkään ja teitä on neljä :)

   

  ps. aivan mahtavan upea raskausmaha!!!

 • Kath
  25.3.2014 at 16:15

  Jippii! <3

  ja minä kun luulin, et mun raskausmaha oli iso :D vaikka sillä hetkellä se tuntu pieneltä :D

 • annakarin
  25.3.2014 at 16:17

  Ihanaa! Ja viimeisessä kuvassa näkyy, että ehkä vielä yksi muukin tyyppi salaa odottaa Seelaa saapuvaksi. ;-)

  • Kristaliina
   25.3.2014 at 19:04

   Joo, mahtava kissakatsekontakti tuohon mahaan :)

   Silvan kanssahan me kovasti jännitettiin, että miten Tikru reagoi. Pentuna Tikru on ollut vähän villi ja arvaamatonkin. Mutta se on ollut kyllä niin <3 <3 <3, että ihanaa huomata, että mitään huolta ei ole tuon kisumisun suhteen – muuta kuin tietty jatkuva huoli sen vanhenemisesta…

 • Kummelikopplan
  25.3.2014 at 16:17

  Jess! Ja on kyllä komea pallomaha :D Joko se sairaalakassi on pakattuna?

  • Kristaliina
   25.3.2014 at 19:07

   No ei :D :D :D

   Mä en vaan kykene pakkaamaan sitä :) Oon nyt ajatellut, että lähden Kättärille kännykän, kameran ja latureiden sekä hammasharjan ja -tahnan kanssa (plus käsilaukku ja sen vakisisältö) ja Joel saa tuoda sitten tarvittavia juttuja sitä mukaa kuin niitä tarvitaan. Se sopii mun luonteelle vähän paremmin (ja kun asutaan niin lähellä Kättäriä), kun alkaisin vaan kuitenkin stressata sitä laukkua turhaan, jos sitä alkaisin pakata :)

 • Mippanen (Ei varmistettu)
  25.3.2014 at 16:17

  Hurja maha! :) Ja kun sä olet itse vielä niin pieni, niin se jotenkin erityisesti korostuu. Mulla painoa tuli 10kg viimeisen viiden viikon aikana, mutta se oli nestettä. Kaikkiaanhan painoa tulikin sitten melkein 30kg, voi apua!

 • kao kao
  25.3.2014 at 16:18

  Se kyl näyttää siltä kuin olisit laittanut puhallettavan rantapallon tunikan alle :)

  • Kristaliina
   25.3.2014 at 19:07

   No niin näyttää! :D

 • Annahio (Ei varmistettu)
  25.3.2014 at 16:29

  Mulla oli juuri samanlainen paidan alle tungettu epärealistisen näköinen rantapallo, kun odotin esikoista. Voit varmaan kuvitella, miltä maha näytti, kun sitten odotin kaksosia… :D

  • Kristaliina
   25.3.2014 at 19:08

   Auts :D Kun se vakikysymyshän tietty on, että ”odotatakohan sä kaksosia?”. Pitäis antaa vähän vertailukohtaa, että miltä se oikeasti näyttää, kun kaksosia odottaa :)

   • Vierailija (Ei varmistettu)
    25.3.2014 at 19:50

    Hieno muhkea masu! Mun kaksoset syntyivät 37+3 ja maha oli kyllä vielä vähän isompi lopuksi, mutta ei kovin paljon. ;)

   • Annahio (Ei varmistettu)
    25.3.2014 at 20:12

    No, maha työntyi vielä huomattavasti pidemmälle (takaapäin mahaa ei nähnyt) ja alkoi sitten luonnollisesti painovoiman ansiosta hiukan roikkua. Kaunista, etten sanoisi ;)

 • Lyydia
  25.3.2014 at 16:37

  Näistä kuuluisista vatsanmuodoista voisi ennustaa raskauden vielä hetken jatkuvankin. Näyttäisi olevan vielä niin ihanasti pytyssä tuo maha, että Seela ei ole ihan vielä laskeutunut lähtöasemiin. Pakkaa kuitenkin se kassi jo ;) Ihanaa loppuodotusta! Ootteko muuten jo saaneet vinkin vauvan lahjasta isosiskolle. Meillä toimi kivasti ” jäänsärkijänä” pikku paketti jonka isosisko sai synnärillä tullessaan katsomaan vauvaa. Jos innostutte ideasta niin sekin sinne sairaalakassiin sitten :)

  • Kristaliina
   25.3.2014 at 19:11

   Toi tunikan muoto ehkä vähän vääristää – itsekin noista kuvista katselin, että onpa hassun pysty. Tuolla sivupalkin Instagram-kuvassa (missä maha paljaana) näkyy se muoto ehkä vähän paremmin…

   Joo, toi lahja on hyvä vinkki, kiitos, ja itse asiassa kerran aikaisemminkin se tuli esiin jossain keskustelussa. Mä haluaisin, että se lahja olisi djembe-rumpu :D :D :D Pitäiskin laittaa se jo tilaukseen – hih mutta ei varsinaisesti mikään pikkupaketti kyllä :D Ehkä pitäisi keksiä jotain vähemmän… …omituista :D

 • Tiina
  25.3.2014 at 16:49

  Onnittelut! Huippujuttu. Kyllä pääkin voi vielä sanoa, että nyt on valmista, tulis jo. Mutta melkein toivoisin, että niin pitkälle ei teidän tarvitse mennä. ;)

  Nim. kaksi viikkoa yliajan kärvistellyt

 • Ahtoliini
  25.3.2014 at 16:52

  Jee, mahtavaa! Onneksi olkoon täysiaikaisuudesta! Oon niin odottanut tätä postausta! :D Ja hieno maha sulla kyllä on!

  Ei muuten kannata stressata noista kiloista, sillä kyllä ne varmasti lähtee imettämällä ja muutenkin ”itsestään”. Mulle tuli yhteensä 23 kg, joista vaivaiset 5 kg jäi sairaalaan! Olin varma, että jään ikuisesti isoksi, mutta 6 kk päästä olin lähtöpainossa aivan itsestään :). Tsemppiä!

  • FFFifi
   25.3.2014 at 19:10

   Mulla jäi ekalla kerralla kaikki kilot sairaalaan ja tokalla kerralla ei yhtään. Ei yhtään! En tiedä mitä nestekertymää siinä vielä sain, vauva oli kuitenkin yli 3,5 kiloa, plus sitten istukka, lapsivesi ja vertakin menetin ihan reippaasti… Kaikki oli kuitenkin puolessa vuodessa itsestään pois.

 • CougarWoman
  25.3.2014 at 17:04

  Mielentöntä, varmaan kuitenkin rantapallosta (hih) huolimatta kevyt olo, kun noin raskas huoli pois harteilta <3 

 • Torey
  25.3.2014 at 17:04

  Onnea viimisille hetkille masun kanssa! Näytät ihanalta! Kuten tuleva isosiskokin. :)

 • Vierailija H (Ei varmistettu)
  25.3.2014 at 17:15

  Jee, onnea! Ja näytät todella hyvältä!
  Mulla tänään rv 40+0, enkä malttaisi enää odottaa yhtään. Kauhistuttaa ajatus siitä, että tässä voi kestää vielä parikin viikkoa. Katsotaan kumpi ehtii Kättärille ensin :) Tsemppiä viimehetkiin!

  • Kristaliina
   25.3.2014 at 19:02

   Ooo, sulla siis tasan! Muista kertoa, koska oot tositoimissa, jännää :) Tsemppiä sinnekin, ehkäpä Kättärillä tavataan!

   Oispa muuten kiva päästä samaan huoneeseen ”tutun” kanssa, jos perhehuonetta ei onnistuta saamaan… Vai ajattelitteko te pyytää perhehuonetta, vai onko naperonhoitojärjestelyt teillä kotona miten järjestetty…? Meillä on nyt Ämmi kylässä viikon, eli jos nyt lähtisi tapahtumaan, olisi Silvan hoito niii-iiin helppoa. Mutta jännitän, että se tapahtuu just sitten, kun Ämmi taas lähtee takaisin kotiinsa…

   • Vierailija H (Ei varmistettu)
    26.3.2014 at 13:26

    40+1 eikä mitään tuntemuksia. Käyn täällä ja Instassa päivittäin (no okei, oon lukenut muutenkin teistä päivittäin) katsomassa, että joko teillä on lähtö tullut, on niin jännää kun joku elelee samoja aikoja :)

    Me ei pyydetä perhehuonetta (hahaa – vaikka satuttais samaan aikaan, niin ei tarvitse pitää mua perhehuone-kilpailijana :). Esikoinen 1v 8 kk on aika herkkä luonteeltaan ja mä luulen, että sairaala olisi liian pelottava paikka, joten isä palaa kotiin sen jälkeen kun mä olen jotenkin voimissani. Ja kylläpä vaan jännittää nimenomaan nuo naperonhoitokuviot: arkipäiväksi pyydetyt hoitajat eli isovanhemmat ovat 1,5-2 h ajomatkan päässä… joten toivon ettei tule ihan äkkilähtöä.
    Olisipas mainiota jakaa huone teidän kanssa, sopii mulle :) Mutta toivotaan tietty, että saatte sen toivomanne perhehuoneen!

 • Miitu (Ei varmistettu)
  25.3.2014 at 17:28

  Onnea! Ymmärrän hyvin tunteen: tällä hetkellä (kun ainakin toistaiseksi kaikki on hyvin) oon järkyttäny itteäni ajatuksella ”entäs, jos tää maha on tässä vielä elokuussa?” Ei kerta kaikkiaan osaa ajatella kesäkuun alkua pidemmälle. Ehkäpä kuitenkin sellainen ajatus, johon on helppo sopeutua (ymmärtäminen voidaan tosiaan jättää sit toiseen kertaan).

  • Kristaliina
   25.3.2014 at 19:34

   Just näin :) Nyt täytyy ihan uudestaan asennoitua siihen, että raskaus voi tosiaankin kestää sen 9 kuukautta :)

 • Viiverö (Ei varmistettu)
  25.3.2014 at 17:28

  Mahtavaa! On kyllä hieno maha. Mulla on kahdessa viimeisessä raskaudessa supistellut tosi reippaasti ja lopulta ovat menneet kaksi viikkoa yli. :) En usko, että sulla sitä vaaraa, kun ”mestoilla” oli niitä muutoksia silloin aiemmin.

 • Liisa A
  25.3.2014 at 17:50

  Hieno maha! Mahtava juttu että ootte jo noin loppusuoralla. Kohta se hulina alkaa:-) 

 • raleigh (Ei varmistettu)
  25.3.2014 at 17:57

  Ihana rantapallo. En jaksa odottaa että itse pääsen tuohon vaiheeseen :) Tänään nähtiin pikkukaveri ekan kerran ja laskettua aikaa rukattiin kertaheitolla pari viikkoa aikaisemmaksi. Onneksi, alkaa jo housut kiristää. Loogisesti kun raskaus onkin pidemmällä kun luulin :)
  Tsemppiä viime viikoille, ne on varmaan kuitenkin ne pisimmät. Ainakin omasta mielestäni.

 • Katie
  25.3.2014 at 17:58

  Jei, onnea! Mahtaa olla kivi vierähtänyt sydämeltä. :)

  Ihanan liikkis kuva tuo, missä sekä Silva että Tiikeri odottavat vauvan tuloa…! Kaunis on mahakin. Väitän, että mulla oli silti isompi rantapallo! ;)

 • Nannannaa
  25.3.2014 at 18:00

  Vitsi, mikä mieletön pallo! :) Ihana masu on. <3

  Onnea täysiaikaisuudesta! Ihan mahtava juttu. Nyt saa oikeesti jännittää, että koska täältä kuuluu uutisia. :)

 • Vierailija (Ei varmistettu)
  25.3.2014 at 18:05

  Onnea! Mä luulin että täysaikainen on vasta viikolla 38+0..?

  • Kristaliina
   25.3.2014 at 18:57

   Kiitos!

   Ja joo tästä mä oon kans kuullut kahta eri näkemystä: että onko se raja 37+0 vai 38+0 (eli ko. viikon alussa tai lopussa)… Mutta neuvolalääkäri just nyt viime perjantaina puhui tästä tiistaista täysiaikaisuuden rajana eli otin ikään kuin häneltä tämän rajan :) Mutta vaikka ”virallinen raja” olisikin yli, niin totta kai silti vielä olisi kaikkien riskien kannalta plussaa, jos olisi mahassa vielä viikon tai vähän pidempään… Jospa siis vielä viikko :)

   • Bisquits (Ei varmistettu)
    25.3.2014 at 21:45

    37 se minunkin tietojeni mukaan on, siis täysiaikaisuuden raja. Tiedän, kun mulla odoteltiin tuota täysiaikaisuutta ja sitten leikattiin heti, ennen kuin kunnon supistukset pääsi alkamaan. Onnea hirmuhienosta rajapyykistä! :-)

  1 2