Täynnä virtaa

En mä.

Joelin viimeinen työharjoittelupäivä oli eilen. Jo illalla se oli täynnä ehdotuksia:
”Hei mä ehdotan, että tehtäisiin sitten keväälle jonkinlainen aikataulu. Että koska mä opiskelen, vaikka tietty tuntimäärä viikossa. Ja miten ja missä sä teet työhommia ja kaikki menot kalenteriin ja…”

?????!!!!!????

Pakenin paikalta.

*******

Sain tänä aamuna nukkua yli kymmeneen. Kun tulin alakertaan, Seela ei ollutkaan nukkumassa Manducassa niin kuin tavallisesti, kolme kertaa päivässä.
”Mä ajattelin, että Seela alkais nyt nukkumaan kahdet päikkärit ulkona vaunuissa. Sä voit imettää ja mä vien sen sitten ulos,” Joel iloisesti ilmoitti ja sekoitti mulle kahvia.

????!!!???!!!

Lukittauduin vessaan:
”Mä oon kakalla, en kuule!

*******

Ei hemmetti toi tyyppi on täynnä virtaa. Apua. Auttakaa.
”Mä oon kolme vuotta odottanut, että mä pääsen koti-isäksi. Anna mä nyt iloitsen!”

Tuolla se nyt paistelee jauhelihaa ja viheltelee. Eikä siinä vielä kaikki: lisäksi se on yrittänyt halailla ja pussailla mua jatkuvalla syötöllä.
”Iloitse iloitse – siitä vaan. Mutta voitsä tehdä sen vähän kauempana musta?”, hihittelin ja jatkoin:
”Tai hei nyt on lauantai. Voisitsä olla, niin kuin tavallisesti lauantaina? Alkaisit maaniseksi vasta maanantaina. Anna mä ensin lepään!”

*******

Uusi vaihe elämässä on selvästi alkanut. Kolmas kuppi kahvia. Apua. Mitenköhänselviän tästä?

Ehkä se maanantaihin mennessä muuttuu taas normaaliksi.

 

You Might Also Like

 • kao kao
  20.12.2014 at 13:04

  Eikä, Joelkin on syöny keijupölyä aamupalaksi :D :D :D

  Mä siis totesin totaalisen hyväntuuliselle ja puheliaalle miehelleni eräs arkiaamu kun väsytti ja v*****i herätä töihin enkä jaksanut vastailla sen kysymyksiin että ”mitä v***n  keijupölyä sä oot käyny syömässä?!?” eikä se edes loukkaantunut ja ollut hiljaa, se haki sen proteiinipurkkinsa keittiöstä ja alkoi selittää et ”tätä mä vedän joka aamu vitamiinien kanssa”. Päädyin murisemaan ja lukkiuduin minäkin vessaan.

  • Kristaliina
   20.12.2014 at 13:12

   Jotain se on selvästi syönyt. Tai juonut. Mä oon juonut jo kolme kuppia kahvia ja yhden lasin cokista enkä vieläkään ole samalla taajuudella. Jumitan täällä kirjastolla koneella ja annan sen hoitaa tuota rumbaa tuolla keittiöss, lounaalla ilmeisesti jo ovat. Kohta on lasten yhtäaikainen nukkumaanmenoaika. Jos mä edelleen piileskelen hipihiljaa täällä, niin ehkä se kohta siihen viimeistään hyytyy :D 

 • Lilleri78
  20.12.2014 at 13:15

  Ahhhahahaa! :D Mutta hei – nythän sulla on mahdollisuus vaikka poistua kotoa yksin ja jättää Joel manioimaan kotiin lasten kanssa!

  • Kristaliina
   20.12.2014 at 13:17

   Hihihi voisin silleen kostotyyppisesti poistua muutamaksi viikoksi vaikka… …nooo sanotaan nyt kymmeneksi tunniksi per päivä viisi kertaa viikossa – ja katsotaan sitten, että naurattaako tolla vielä :D

   • Lilleri78
    20.12.2014 at 13:31

    Ihan muina naisina vaan sanot lähteväsi vähän asioille kun kotona on kaikki hoidossa, palaat sitten kun kotoa alkaa tulla epätoivoisia tekstareita tai soittoja! :D Täällä on muuten juuri joululomansa aloittanut, ei todellakaan maaninen vaan alkavan flunssan kourissa ryytyvä aivomies (ei onneksi miesflunssaa kuitenkaan!), joka soittaa Liinalle tietokoneelta jotain hyyyyyyvin epäilyttävää koneellista joulumusaa – annoin jo varoituksen, että jos ei halua, että vaimolta leviää pää niin kannattaa harkita, kuinka suurina annoksina tuota mökää kannattaa soittaa :D Valitettavasti Liina tykkää siitä mökästä kovasti…

    • Kristaliina
     20.12.2014 at 13:56

     Apua mutta mitä jos niitä epätoivosoittoja ei koskaan tuliskaan! Tarkottaisko se, että mä oisin ollut kaikki nää kolme vuotta ihan hyödytön… Hui en uskalla kokeilla :) Ehkä mä vaan pyörin tässä ja näyttelen tärkeää :) 

     Ja voi ei :) Siis tuota teidän tunnelmakuvaa! Toivottavasti sentään jouluun mennessä olette koko porukka flunssattomia! Ja mökättömiä :)

     • Lilleri78
      20.12.2014 at 15:24

      Joo pysy siellä vaan, näytä kaikkitietävältä ja anna Joelin hoitaa hommat, myhäilet siinä vierestäkatselijana ;) Joo mä olen päättänyt, että jouluna ollaan terveitä vaikka mikä olisi. Mökkimatka kutsuu huomenna! :)

 • poppaliini (Ei varmistettu)
  20.12.2014 at 13:16

  Ai kauhee! :D :D Tsemppiä sulle sinne, kuullostaa aika hirveeltä ;) Ja ihanaa uutta aikakautta teille! Superhyvä päätös :)

  • Kristaliina
   20.12.2014 at 13:18

   Tää on joo suuri tragedia :D :D :D

 • Vierailija (Ei varmistettu)
  20.12.2014 at 13:28

  Eikös Joelin goal ollu rakastella vaimoaan? Siitä se lähtee, halailusta ja pussailusta :)

  • Kristaliina
   20.12.2014 at 13:32

   Apua sekin vielä! Ehkäisy! :D

 • neljän äiti (Ei varmistettu)
  20.12.2014 at 13:44

  Voisiko sitä v***n keijupölyä ja maanisuutta lähettää vähän myös tänne. Joulusiivous PI-TÄI-SI tehdä ja en todellakaan tarkoita mitään jokaisen kaapin ja nurkan puunausta vaan vähän perusteellisempaa siivousta. Sillä jollei edes jouluna siivota, niin milloin me siivotaan? Siis kaikenmaailmantähtijakeijupölykofeiinipommikerapiristeiden mulle kiitos.

  • Kristaliina
   20.12.2014 at 13:50

   Mä voin lähettää ton meidän joelkeijun sinne heti, kun se on raivannut täällä :D Se kävi muuten just (kun siis kirjoitin tätä) antamassa mulle jonkun aikatauluehdotuksen tälle päivälle, että miten hoidetaan siivous sun muut. Vastasin: ”TÄH?”. (en siis kuunnellut yhtään) Se antoi pusun ja lähti laulellen pois.

   Se on tullut hulluksi. Oikeesti. Apua.

   • Jaimes
    20.12.2014 at 13:57

    Hahahaha,tsemppiä sinne vaan :D Mä suosittelen lämpimästi että sä lähdet sieltä pakoon istuskelemaan jonnekin pikkukahvilaan teekupin ääreen ja tuut sit myöhemmin takaisin ;) maaniset koti-isät on pelottavia….t.muistan ikuisesti kun mies oli ekaa päivää isäkuukaudella..huhhuh :D

    sinä päivänä meillä leivottiin(en minä),tehtiin ruokaa(en minä), imuroitiin joka IKINEN paikka,siis sohvanaluset ja kaikki painavat huonekalut pois yms(en minä) ,käytiin lasten kanssa parin tunnin ulkoilulla(en minä), pestiin kolme koneellista pyykkiä,yksi pinkiksi(en minä) yms..ja mä vaan olin sängyssä ja aattelin että voi ei,armoa.. :D

    • Kristaliina
     20.12.2014 at 13:59

     :D :D :D :D :D totaalirepeäminen!

     • Jaimes
      20.12.2014 at 21:19

      Aaargh nyt sitä Joelin keijupölyä vielä lensi kaiken kukkuraksi tännekin asti!Vahingossa tein joulusiivouksen! :o Huomasin vaan yhtäkkiä järjesteleväni keittiönkaappeja..

     • Kristaliina
      20.12.2014 at 21:37

      Oho! Oho! Virtuaalikeijupölyä!

   • neljän äiti (Ei varmistettu)
    20.12.2014 at 14:36

    Pistää taksiin vaan ja meille. Vieläkään en ole siivonnut yhtään.
    Nim. Vetkuttelu on taitolaji
    P.S Hulluksi tulo ei haittaa..

 • Torey
  20.12.2014 at 14:16

  Mun mies on kotona nyt kolme viikkoa. Saatiin kivasti yhteinen loma tähän jouluun koko perheelle. Tossa se vaan jo totesi, että mulla menee varmaan jo viikon jälkeen hermo siihen ja sen energiamäärään. :D

 • Toveri (Ei varmistettu)
  20.12.2014 at 15:07

  Hahahaa :D Tää oli jotenkin yllättävä käänne, mut sit taas ei ollenkaan. Jotenkin.. hmmm… miesmäiseltä kuulostaa :D

 • phocahispida
  20.12.2014 at 16:57

  Mä mietin kanssa että mistä tohon mun mieheen tuli yhtäkkiä virtaa kun se jäi lomalle. Ennen lomaa sai samoista pyykeistä sanoa kuusi kertaa ja nyt se rapsuttelee veitsenkärjellä keittiön kaappien sokkeleiden alle jääneitä muruja pois. Hullu!

  http://www.lily.fi/blogit/ilman-sinua-olen-lyijya/mita-ihmetta-taalla-oikein-tapahtuu

 • Nellis (Ei varmistettu)
  20.12.2014 at 18:20

  Oivoi, mää voisin kans tänne ottaa tota superkeijupölyä. Täällä ei tuore isä kyllä tee mitään, ellei erikseen pyydä (lue: käske). Onneks mennään jouluksi sukuloimaan moneksi päiväksi, niin en jaksa ressata kaaoskotia. Mut olishan tollanen pelottavaa, jos oma mies tollaseks ihan yhtäkkiä heittäytyis. :D

 • Susannamones (Ei varmistettu)
  20.12.2014 at 23:11

  Hei muuten, anna Joelin kokeilla Seelalle uutta päiväunirytmiä /päiväunipaikkaa, sittenhän se näkee. Tyttö voi olla ihan että ööö, mutta sopeutua hyvin, kun ei ole mutsia ja manducaa tarjolla. Jos siis tahdotte unet pois manducasta :)

  • Vierailija (Ei varmistettu)
   21.12.2014 at 16:23

   Mä sanoisin kanssa että tuolla innolla se tekee kaiken sen, mikä väsymyksessä jää kotona aikansa olleelta äidiltä tekemättä ja mikä kuitenkin olisi vaivannäön arvoista, koska lopputulemana arki helpottuu.

   Meillä on vähän sama meninki kun olen palaamassa töihin tammikuussa ja mies jää kolmen alle kouluikäisen kanssa kotiin. Se vaan hymyilee onnellista hymyä kun kotoilu tulee puheeksi ja mä salaa ajattelen että se hymy vielä hyytyy.

 • Miiaa (Ei varmistettu)
  21.12.2014 at 07:24

  :D Kuulostaa tutulta. Meilläkin asuu superisä. Onneks ees toinen meistä on super…

 • suvitus (Ei varmistettu)
  21.12.2014 at 10:12

  Tämän takia kaikkien pitäisi vaihtaa kotonaolijaa jossain kohti! Veikkaan meinaan, ettei ole edes erityisen poikkeuksellista tuollainen into. Ja kaikki ”näin tämä nyt on vaan koko ajan tehty” -jutut menee uuteen tarkasteluun uusilla silmillä, ja voikin olla, että aika on ajanut ohi, ja isomman lapsen kanssa onkin helpompikin keino tehdä asiat. Tapoihin jumahtaa niin helposti.. Onnea uuteen elämänvaiheeseen ja anna Joelin ottaa ohjat!

 • Dalmikirjautumatta (Ei varmistettu)
  22.12.2014 at 08:52

  Voi v**un keijupöly ja hyperaktiiviset miehet, meillon myös semmonen! Aina vapaapäivinään mennä viuhtoo lasten ja imurin kanssa. Hitto se jaksaa tehdä ja ehtiä ja mennä joka paikkaan, samaan aikaan minä istun sohvalla nuttura vinossa ja hörpin kahvia. (Ja tuhahtelen sen reippaudelle, hittovie)

  • Dalmikirjautumatta (Ei varmistettu)
   22.12.2014 at 08:55

   ..ja tuohon ylempään kommenttiin viitaten; Meillä on vaihdettu osia kun esikoinen oli pieni ja silloin mieskin väsähti ja tippui sinne sohvalle möllöttämään kahvikupin kanssa lopulta. :D Vuoden päästä se jää osittaiselle hoitovapalle, että eiköhän se sitten taas viimeistään rauhotu ellei saa vahvenmpaa keijupölyä jostain.