Täydellisen kesäviikonlopun ja työleirin raja on hiuksenhieno

Miltäs kuulostaisi tällainen kesäviikonloppu…?

1. Kaivetaan soramaahan kokonaan uusi kukkapenkki, roudataan siihen 480 litraa lisämultaa ja istutetaan kuusi alppiruusua.

2. Istutetaan neljä vadelmapensasta.

3. Järjestetään multakasaan megapesineiden muurahaisten joukkotuho (sori) kiehuvalla vedellä ja kaivamalla mullat ympäri. Sen jälkeen istutetaan jasmike.

4. Juhlitaan koulunpäättäjäisiä etänä.

5. Pestään puutarhakalusteet.

6. Kuurataan lasten leikkikatos, leikkikatoksen terassi ja keittiöleikkivälineet.

7. Leikataan nurmikko.

8. Pärryytellään trimmerillä heinikkoja.

10. Juostaan vesiletkun alla.

11. Nypitään kottikärryllinen vuohenputkia.

12. Poistetaan pari punkkia.

13. Sahataan lautoja ja rakennetaan ruokakomeroa.

14. Pestään ulkoportaat.

15. Leikellään syreenien kuolleita oksia.

Ai että mitä kuulostaa? No työleiriltähän se kuulostaa. Piha notkuu lautaa, paneelia ja puutarhatyökalua. Mutta – hassua kyllä – tämä ei yhtään tunnu työleiriltä, vaan tuntuu ihan vain ja ainoastaan ihanalta!

Mä näkisin, että ainoa ero on siinä, tekeekö näitä asioita vapaaehtoisesti vai pakolla. Toimeliaisuuteen on ihana huumaantua: hei mäpäs otan nuo oksasakset käteeni! Ai sä aloit sahata, no mä sitten hitto vie pesen nuo portaat!

Mutta jos tästä kaikesta olisi tehty ”to do” -lista ja deadline tälle viikonlopulle, olisi saattanut alkaa jo vähän puutarhastressi korventaa.

Vapaaehtoisuus on se avainsana!

Ja sitä paitsi vähän pakko päättää olla vapaaehtoinen, kun vadelmantaimet saapuvat ja uhkaavat nuupahtaa kesäkuumalla. Nyt vapaaehtoiset hommiin hei!

Mitäs teidän kesäviikonloppuun kuului?

22

You Might Also Like

 • Tessa
  31.5.2020 at 17:24

  Aah, mä haluan syödä sun vuohenputket.

  • krista
   31.5.2020 at 17:32

   Sitä herkkua kuule täällä riittää :D

   • Tessa
    31.5.2020 at 17:50

    😍

 • Tiina
  31.5.2020 at 19:10

  Tuossa varmaankin ( taas) vaikuttaa se että ette tee työtä ns käsillä…. Eli käsillä tekeminen on aina niinkuin vapaa ehtoista…. Kun mä teen käsillä töitä niin tekis mieli antaa kropan levähtää välillä…

  • krista
   31.5.2020 at 19:56

   Totta, hyvä pointti! Silloin se on just ikään kuin vastapainoa!

 • Kiia
  31.5.2020 at 19:47

  Meillä on ihan täysin sama meno täällä! Ja ai että mä nautin ❤️ Lapset juoksee ja kikattaa pitkin pihaa, ja aikuiset pyllistelee vähän väliä jonkun multakasan/istutuksen/rikkaruohon/rakentelun/mikäikinäsattuukininnostamaan parissa!

  • krista
   31.5.2020 at 19:58

   No kuule just näin, sama meininki <3 Ja siis tätä kans naureskeltiin, että tavallaan kun on kaikkialla projektia vähän päällä, voi fiiliksen mukaan tarttua ihan mihin vaan. Ei tarvitse väkisin tehdä jotain tiettyä, vaan voi vaan katse hakeutua johonkin, että "no minäpä tosta ihan pikkasen" <3

 • Hanna
  31.5.2020 at 20:31

  Mies oli viikonlopun töissä, tytär keskittyi lempiharrastukseensa (digitaalinen piirtäminen) ja minä kyllästyin Skyrimin tilttailuun ja latasin Witcher 3sen. Ja nyt on hiirilavantauti. Mutta olisipa piha…

 • Anna
  31.5.2020 at 22:36

  Muistan olleeni koko viikonlopun aika touhussa, mutta nyt joutuu ihan pohtimaan että mitä ihmettä sitä onkaan tehty. Niin luonnostaan on tullut touhotettua :D

  Ai niin! Lauantaina viimeisteltiin vessan kevyt pintaremppa (yksi kaappi irti ja sen taustan siistiminen, kaikkien kaapinovien vaihtaminen verhoihin ja uusi lamppu ja peili) ja remonttijälkien siivoaminen vessasta ja eteisestä, kurpitsoiden istutus, vohveleiden paistoa pyykkäystä ja kukkien kastelua ja kitkemistä.

  Sunnuntaina koiran kanssa lenkkeilyä aamun viileämmällä säällä, alakerran remonttisuunnitelmien läpikäymistä ja säilytysratkaisujen ja sisustuksen pohtimista ja mittailua, mattojen pesua (niin monta mitä mahtui kuivumaan kerralla), lisää pyykkihommia, tuulikaapin oven ruuvaaminen irti, koska se narisi ärsyttävästi läpivedossa (joo, sen olisi voinut myös sulkea tai positaa läpivedon tai pönkittää paikoilleen tai rasvata saranat, mutta minä päätin ruuvata koko oven hitolle siitä kun se on muutenkin aina tiellä kun yrittää tuulikaapista jotain etsiä tai jos lähtiessä kolme ihmistä tunkee sinne yhtäaikaa. Ruuvataan sitten takaisin jos tulee jossain kohtaa liian kylmä ilman sitä ;) ),raparperikiisselin tekoa, koiran mahakarvojen leikkaaminen (että olisi vähän viileämpää), miehen pääkarvojen leikkaaminen (samasta syystä), kukkapenkkien kitkemistä ja tietty illalla taas kukkien kastelua.
  Tähän vielä muutamat lapsen kiukkujen selvittelyt ja rauhoittelut (5v on hankala ikä kun pitää kasvaa niin kovasti henkisesti ja fyysisesti) ja ihan normaalit ruuanlaitot ja koiran kanssa puuhastelut.

  Eikä tunnu yhtään työleiriltä :) Juuri tänään pohdin että miksi nyt on niin helppoa olla ahkera ja tarmokas ja silti olla vaan tyytyväinen ja onnellinen tekemisiinsä. mutta yksi iso ero on se että olen nyt lomalla (työtön). Minulla on aikaa. Voin ajatella että ei tarvitse tänään saada kaikkea aikaan kun huomenna ehtii ja ylihuomenna ja ensi viikolla ja ensi kuussa. Ei ole mikään hirmuinen hätä ja hoppu saada juuri nyt ja heti valmista niin kaikki stressi tekemisestä on poissa ja se lisää ihan huimasti energiaa. Stressi on hurjan lamauttava olotila. Tällainen varmaan olisi aika pitkälti jos saisin elää stressitöntä elämää ilman työpaineita tai liian tiukkoja aikatauluja. No en koko ajan näin energinen, mutta saisin varmaan kymmenen kertaa enemmän asioita aikaiseksi (ainakin kotona).