Viikonloppu kuvina

Takana rento aurinkoinen viikonloppu. Sellainen, kun ei ole mitään varsinaista ”tää pitää tehdä kello 14” -tyyppistä ohjelmaa, mutta kuitenkin on pientä kivaa puuhaa koko ajan. Pääsiäispuuhia ja ulkoilua. Lukemista ja leikkejä. Askarteluja ja kiireettömiä yhteisiä ruokailuhetkiä.

Tarkoitus oli laittaa tähän kymmenen kuvaa viikonlopulta – mutta heh, niitä tulikin neljätoista.

Tässä siis neljätoista kuvatunnelmaa viikonlopulta.

1. Perjantaina vietettiin leffailtaa: Muumit Rivieralla. Kaksi kolmesta tykkäsi. Neljäs teki sillä aikaa pizzaa.

Lasten vaatteet saatu PR-lahjana Reimalta.

2. Perjantai-iltana sängyssä pötkötellen korkkasin uuden kirjan,  Katie Quinn: Koodinimi Alice. Tätä oli minulle ”luotettavalta taholta” (virtuaalikaveri, jolla on samanlainen kirjamaku kuin mulla) suositeltu, mutta epäilytti vähän – lähinnä siksi, koska kannessa luki se taattu kristankarkoitussana ”dekkari”. Nooooouh!

Mutta eihän tämä mikään dekkari ole, onneksi! Just sellainen kirja, joka ihan ensisivuilta asti nappaa mukaansa.

3. Lauantaiaamuna nukuin yli yhdeksän ja söin rauhassa aamupalaa – ja luin kirjaa.

4. Ihana auringonpaiste – ulos, ulos! Lapset söivät retkieväät majassa.

5. Syntymäpäivälahjakepparit pääsivät maastoratsastukselle.

6. Multaisia puuhia eli pääsiäisruohot kasvamaan. Ne eivät kyllä nyt ehdi kasvaa ennen kuin me lähdetään Sotkamoon, mutta eipä (heh) ole ensimmäinen kerta, kun pakkaamme Sotkamoon omat ruohot mukaan.

7. Tämä joulutähti-viherkasvi on ihana!

Tässähän kävi siis niin, että viime joulun joulutähti ehti tietysti ihan kuivua ja kuolla, kun olimme jouluna kaksi viikkoa poissa. En jotenkin raaskinut heittää sitä pois, joten jätin (perus) kuolleen töröttäjän ikkunalaudalle – ja siitähän alkoi puskea uutta vihreää. Olen aina luullut, että nämä heitetään joulun jälkeen roskiin, mutta tämähän onkin ihan upea viherkasvi.

Saatanpa jopa yrittää ”värilatvoittaa” tätä ensi talvena. Ohjeet jo googlattu!

8. Seuraava projekti: virpomisoksat. Haha meillähän tosiaan oli viime vuonna saadut virpomisoksat vielä olohuoneen ikkunalaudalla, kun ne olivat niin hienon värikkäät. Nyt poistettiin niistä koristeet ja otettiin oksat irti.

9. Tällainen aarresato saatiin vanhoista oksista! Me ollaan viimeksi ostettu höyheniä tai mitään muitakaan pääsiäiskoristelutarvikkeita muistaakseni, kun lapset olivat 2- ja 4-vuotiaat. Ja nyt he ovat 8- ja 10-vuotiaat. Ja silti joka vuosi saadaan ”tuoreet” koristeet, kun annetaan omat oksamme pois ja saadaan koristeet toisten askartelemista oksista!

Tänä vuonna uudelleenkäytettiin ensimmäistä kertaa myös oksat. Myös ne kestivät hyvin uudelleenkäyttöä: jonkin verran ”kisuja” irtoili, mutta suurin osa kuitenkin pysyi. Ja voihan niitä aina liimailla takaisin.

Hauska yksityiskohta muuten: askarrellessa huomasin, että osa meidän viime vuonna saamista oksista olikin koivua. Haha, minäpäs sitten ”feikkipajuistin” niitä ja liimasin niihinkin muista oksista irronneita pajunkissoja! Jos joku katsoo meidän oksia tarkemmin, niin saattaa olla ihmettelemistä, että ovatko ne koivuja vai pajuja.

10. Sunnuntain aamupala oli ”buffetti” – se oli toisen lapsen idea ja toteutettiin jo toista kertaa. Tai lapsi ja isi toteuttivat, me muut istuttiin valmiiksi katettuun pöytään. Ihan paras buffet, kun tarjolla on vain lemppariaineksia.

Lapset hurahtivat juusto-yrttikolmioleipiin. Niitä pitää tehdä toistekin!

11. Meillä oli tänä vuonnakin etävirpomispiste. Lapset totesivat, että nämä on itse asiassa tosi kivoja, kun saa itse valita sieltä karkit.

12. Sunnuntalounas – oi nam! Siideri lasissa on totta kai alkoholitonta.

13. Lapset tykkäävät vapaasta askartelusta ilman ohjeita. Tässä ekaluokkalaisen itse suunnittelema ja toteuttama pääsiäsikukko. Niiii-iiiin hieno! Mä oon tosi ylpeä tuosta lasten taidosta, että ei tarvitse aina olla ohjetta vaan voi alkaa vaan tehdä ja keksiä itse toteutustapa. Inspiraatio tähän lähti kananmunankennosta: ”mitäs näistä voisikaan tehdä”. Ja kaikki muu tuli sitten siihen matkan varrelta. Tarvikkeet ovat olleet kananmunankenno, silkkipaperi, talouspaperia täytteenä ja piipunrassi. Ja liima ja sakset. Ja oma luovuus!

Pupu ja tipu ovat tulossa samalla tekniikalla, mutta ne jäivät vielä kesken muita päiviä odottamaan. Pakataan niidenkin alut ja tarvikkeet mukaan Sotkamoon.

14. Illalla jatkoin ”ämmille valokuva-albumi” -projektiani ja sukelsin taas ihaniin kuvamuistoihin. Nyt kuvat on tulostettu pääsiäisen Sotkamon-reissua varten!

Olemme tässä pitäneet kaiken varalta pientä omaehtoista karanteenia – Sotkamoon lähtö pääsiäiseksi mielessä siis muutaman ylimääräisen lomapäivän ansiosta. Toivottavasti lähipäivinä päästään jo matkaan!

19

You Might Also Like

 • Nadja
  11.4.2022 at 14:22

  Ihana kuvapostaus <3
  Antoisaaa pohjoisen reissua teille ja hyvää Pääsiäistä! <3
  Meillä muuten pääsiäisruhon, joulutähden ja virpomisoksien askartelun kanssa asiat ovat samalla lailla :D Tãnään istutettu ruohot :D Virpomisoksiin käytetty sekä viime vuoden saatujen oksien koristelut, että joulusta säästetyt paketointi yms. tarvikkeet – sopiihan punainen ja vihreä myös pääsiäiseksi ja ovat muutenkin lempivärejä :D Kaksi joulutähtiä (yksi muutaman vuoden vanha ja toinen viime jouluna saatu lahjaksi) ikkinalaudalla ja amarylliksen sipuli "lepää' kangaskassissa pimeässä nurkassa toukokuun loppuun asti ennen kuin kasvimaalle pääsee :)

  • krista
   11.4.2022 at 16:08

   Hahaa, ollanpa me samiksia – mahtavaa! Ja siis pelkästään sillä erotuksella, että meidän amaryllikset on jääneet vielä tuohon ikkunalaudalle :D Sekä viime- että toissavuotinen :D

 • Nadja
  11.4.2022 at 20:11

  :D

 • Ansku
  12.4.2022 at 18:28

  Ihan randomina kyselen et toimiiko muilla/siulla bloglovin’? Vai mitä kautta pystyisi seuraamaan blogeja kätevästi kerralla useampaa🤔osaatko auttaa?

  • krista
   13.4.2022 at 14:38

   Apua mä en siis ole Bloglovinia käynyt edes katsomassa useampaan vuoteen… Nyt yritin mennä, mutta sivua ei ollut olemassa – onkohan se olemassa? Sellainen ainakin on kuin blogit.fi, mutta sitäkään en ole itse käyttänyt. Mutta kyllä ainakin Puutalobaby sieltä löytyy!

   Mä itse seuraan Indiedaysin etusivun kautta niitä, jotka ovat tässä portaalissa. Ja sitten Instan ja Facebookin kautta tai ihan suoraan osoitteeseen menemällä muita. Instassa ja Facebookissa on algoritmivaikeus tietysti, eli mälsää kyllä se hiton algoritmi päättää, ketä nostaa esiin. Esimerkiksi mun pienestä Instasta se ”ei oikein tykkää” eli ei ilmeisesti kovin aktiivisesti näytä mun kuvia. MUTTA sitten se kai kuitenkin toimii niin, että jos itse tykkää kuvista/kommentoi/käy katsomassa storyja, niin vähitellen se alkaa nostaa sitä paremmin esiin. Mutta mulla on kuitenkin tuossa se haaste, että mulle tulee näkyviin aina niitä yksiä samoja, ja sitten muut ”unohtuu”, kun IG ei tuo niitä esiin. Tai että niitä omia suosikkeja pitää erikseen aina hakutoiminnolla käydä hakemassa. Instassa on muuten kuulemma tullut myös sellainen päivitys, että saa jotenkin valita ”omat suosikit”, joilta haluaa nähdä sisältöä. Mulla tuota ominaisuutta ei ole vielä omassa Instassa näkyvissä, täytyisi varmaan kokeilla päivittää.

   Harmi kyllä tän parempia neuvoja ei ollut… Tietääkö muut vielä paremmin, mitä kautta ois kivoin seurata useita blogeja yhtä aikaa?

 • Ansku
  13.4.2022 at 20:52

  Itse en ole instagramissa joten sitä lautta seurailu ei onnistu. Tuo bloglovin’ ollut helppo, kun ei tarvitse muistaa erikseen toista kymmentä blogia, joita hakee sitten erikseen joka kerta. Nyt näyttää taas sivuilla edes jotain ( aiemmin just oli tuo et sivua ei löytynyt). Pitää seurailla toimiiko vai ei🤔nää on näitä todellisia first world problemseja🙄