Taaperon eka touhutalvi

Tämä postaus on tehty kaupallisessa yhteistyössä Reiman kanssa.

Haha en ole varmasti ainoa, jolla on ollut viime päivinä toppakamat mielessä!

”Äskenhän me vasta oltiin uimassa!”, koululainen parahti viikonloppuna, kun olin leväyttänyt aiempien vuosien talvikamat yläkerran lattialle sovittelua varten. No niin-pä. Maanantaiaamuna mittari oli pakkasen puolella, somessa on näkynyt ensilumikuvia ympäri maata.

Älä anna auringon hämätä, ilma oli jo hyvin kirpsakka.

Toppainventaarion tulos oli, että koululaiset pärjännevät tämän talven ilman uusia talvivaatehankintoja: noissa Reiman ulkovaatteissa on tavallisesti niin, että ainakin meidän lasten ruumiinrakenteella esimerkiksi kokoa 134 pystyy käyttämään 128-140 -kokoinen lapsi. Joten koululaisille ei näillä näkymin tarvita tänä talvena (kop kop puuta) uutta.

Mutta taaperolla sen sijaan on tänä talvena ihan kokonaan uusi meininki. Äitiyspakkauksen toppapuku on jäänyt pieneksi, ja lisäksi tarvitaan toppatöppösten sijaan ensimmäiset talvikengät. Ja päikkärilapasten lisäksi tarvitaan ensimmäistä kertaa vedenpitävät topparukkaset, joilla voi tarttua.

Taaperon ensimmäinen touhutalvi, täältä tullaan!

Meillä on tätä ennen ollut meidän 11 vuoden Reima-kokemuksessa Gotlandin kokoinen aukko. Tulevana talvena se aukko vihdoinkin paikataan!

Tuo Reiman Gotland-talvihaalarimallihan on (ainakin mun arvion mukaan) ollut sellainen The Talvihaalari: moneen kertaan Bäst i Test -haalaritesteissä parhaaksi taaperohaalariksi valittu, viimeksi nyt tänä vuonna 2023 Ruotsissa ja Norjassa. Muita Reiman testivoittajahaalareita eri vuosilta ovat Lappi, Stavanger ja Tromssa. Kaikki Reiman testivoittajat täällä.

Mutta Gotland siis valittiin meille, vihreänä! Ihana!

Gotland-talvihaalarin malli on just sellainen, että siinä on taaperon hyvä taapertaa. Haalari pitää täysin kuivana märässä lumessa tai vaikka ihan kaatosateessa – Helsingin talvi ja silleen. Ja ihan älyttömän hyvä ominaisuus tällaiselle taapertajalle on ekstralämmike pepussa.

Toinen pieni ja heti alkuun näppäräksi todettu ominaisuus on ministi jalkaanpäin kaartuva vetoketju. Olipa helppo pukea!

Gotland-talvihaalarissa on sertifioituja kierrätyskuituja, ja sen vanu on 100 % kierrätetty. Sillä on myös Bluedesign-sertifikaatti (valmistettu minimoiden haitalliset vaikutukset ympäristöön ja ihmisiin, ympäristöresurssien vastuullinen käyttö tuotannossa) sekä vettä ja likaa hylkivä BIONIC-FINISH®ECO -viimeistely.

Välikerrokseksi päikkäreille (ja kylmille keleille puutalon sisähaalariksikin) valittiin taaperoiden merinovillahaalari Parvin. Siinä on harjattu sisäpinta – itse asiassa koululaisella on tätä ihan samaa matskua ihana villatakki, joten tiedettiin tämä materiaali ihanaksi jo entuudestaan.

Toppahaalarin lisäksi toinen keskeinen kävelevän taaperon talvivarustevalinta on tietysti talvikengät!

Pyörittelin valintaa parin mallin välillä ja otin välikysymyksen jopa ihan Reimalle päin. Ja lopulta se oli sitten aika selkeä valinta: 1,5-vuotiaan ensimmäiset talvikengät ovat – haha rummunpärinää tähän – Reimatec Pyrytys.

Kriteerit olivat tällaiset: Halusin ensinnäkin tosi lämpimät ja vedenpitävät kengät, jotta voi luottaa pikkujalkojen pysyvän kuivina ja lämpiminä. No, nämä sanovat olevansa just kylmään talveen sopivat pakkastalven luottokengät – kyllä, kiitos. Mutta sitten noiden ominaisuuksien rinnalla halusin myös painoltaan riittävän kevyet kengät, joilla on ensikertalaisen helppo kävellä lumessakin.

Parin viimeisen harkinnassa olleen mallin välillä ratkaisun teki sitten kiristettävyys: Pyrytys-talvikengissä kun saa istuvuuden säädettyä just jalkaan sopivaksi tarranauhalla. Joten näillä me nyt sitten tassutellaan taaperon ensimmäisiin lumikinoksiin!

(optimisti sanoo, että totta kai tulee lunta Helsinkiin tänäkin vuonna)

Taapero muuten rakastaa kenkiä. Ihan siis hullunlaillarakastaa-rakastaa niin, että meidän pitää piilottaa hänen kenkänsä sisään tullessa. Muuten hän vain hokee ”tö! tö!” ja yrittää saada muut perheenjäsenet laittamaan hänelle kengät jalkaan. Se kun on merkki ulos lähtemisestä!

Pipovalintaa sen sijaan ei tarvinnut miettiä: tämä Kuuraan on paitsi ihan syötävän suloinen myös ominaisuuksiltaan just nappiin.

Mä haluan taaperoille (ja mielellään isommille lapsillekin niin pitkään kuin kelpuuttavat) ihan ehdottomasti tällaisen ”kypärämyssymallisen” talvipäähineen, jossa ei tarvitse arpoa, että ovatko korvat suojassa vai ei.

Lisäksi kokemus on opettanut huomioimaan tuotetiedoista sellaisen keskeisen ominaisuuden, joka ei näy päällepäin. Eli korvien kohdalla tuulenpitävät suojat, siellä päällyskankaan (100% merinovillaa) ja vuorikankaan (97% orgaaninen puuvilla, 3 % elastaani) välissä siis. Taaperon talvipäähineostoksille siis lämmin (kirjaimellisesti) vinkki: tarkistakaa tuotetiedoista, onko korvilla tuulensuojat vai ei.

Vielä töppöskät käsiin ja taaperon tuleva talvityyli on siinä!

Pukemisteknisistä syistä oon jo edellisten lasten kanssa todennut, että vetoketju tarvitaan taaperoikäisen talvihanskataiteiluun. Niinpä meidän valinta oli aika selkeästi Tepas-talvirukkaset, jotka ovat täysin vedenpitävät ja niissä on vetskari sekä erityisesti taaperokäteen suunniteltu malli.

Lisäksi päikkäritarkoitukseen valittiin Luminen-villalapaset (näkyvät aiemmassa kuvassa yhdessä merinovillahaalarin kanssa), joissa on päällinen 100 % villaa ja sisällä kierrätetystä polyesteristä tehty fleecevuori. Pitävät hyvin pikkukädet lämpiminä ulkopäiväunilla!

Jännä havainto muuten: kun näin pitkästä aikaa meillä on senikäinen lapsi, että vanhemmat valitsevat ulkovaatteiden värit, niin mitäs me sitten valitaankaan…?

Haha, kyllä. Taaperotalven ulkovaatteissa toistuvat näköjään ihan vahingossa esikoisen ja keskimmäisen lempivärit – ilman, että sitä ollenkaan valitessa tiedostettiin.

Lasten maku selvästi hioo myös vanhempien värimieltymyksiä!

21

You Might Also Like

 • A
  10.10.2023 at 18:43

  Oh, taaperon varustaminen talveen on kivaa. Sen sijaan (esiteini)koululaisen kanssa pohdinnat on luokkaa mitä ihmettä farkkujen alle lämmikkeeksi (hah, lapsi on onneksi aivopesty pitämään villahousuja hyvänä vaihtoehtona ja niinpä tänäkin syksynä on menty kouluun coolisti Pierre Roberitin merinot farkkujen alla) ja että mahdollisimman pitkä takkimalli, ettei peppu palellu (niissä farkuissa, krääh). Just laittelin kiertoon lapsukaisen (ehkä viimeisiä) Reiman vk-takkeja (takit mahtuu pitkään, housut meillä on muuta kun lapsen malli ei oo Reiman mallein kanssa yhteensopiva, paitsi Sild-toppahousuja on ollut useassa koossa, niin ja viimeiset siksi että koossa 158 tarjonta on sairaan tylsää)…mutta tosiaan 152 ja risat oleva lapsukainen on ihan onnellisena pitänyt 146cm kokoista vk-takkia (jätin jemmaan ensi kevääksi, mahtuu jos mahtuu), sadetakki 140cm mahtuu ilman aluskerroksia, mutta lähtee kiertoon, koska käyttö on niin vähäistä.

  Esiteinin tulevaan talveen löytyy yksi kevyttoppatakki (tosi käytetty hkin:n talvessa), yksi paksu toppatakki ja yksi villakangastakki (kirppislöyty, ”hienosteluun”) ja isolla alella ostettu polvimittainen toppitakki (tätä ilmankin pärjättäiin). Plus välikaudella jo käytössä olevat kevytuntsikka (käy myös ekstrakerrokseksi) ja Reiman villatakki (Mist, just samaa ihanaa matskua kun teidän taaperon villahaalari). Yhdet kevyttoppahousut (paksuja ei oo hkin talivissa kaivattu, alle voi laittaa ne villahousut jos tarpeen) ja välikaudessa vältellyt softshell-housutkin käy lämpimimpiin talvikeleihin tuulen suojaksi (aluskerrosten kanssa). Käsiin mummon neulomia lapasia kerros tai kaksi (rukkasia on yhdet varalla, mutta niitä ei luultavasti käytetä tulevanakaan talvena) ja erinäisiä pipoja (onneksi nää kelpaa). Kaulaliinoissa tuubihuivien aika meni jo, turha tarjota niitäkään, vaan pitää olla kaulaliina tai- huivi.

  Mutta pitänee lähteä etsimään josko niitä villahousja löytyisi netistä lisää, yksillä ei taida pärjätä pitkälle ja ulkohousujen välttelymankumista on nimittäin varmasti edessä (itsellä toki kokemusta, että kyllähän sitä Kainuun pakkasissa kuljettiin koulubussille Levis501:ssa pakkaskeleillä ilman lämmikkeitä, palellutettiin reidet ihan kunnolla ja siitä palkkana on sitten näin aikuisena ainaisesti kylmänarat reidet ja polvet).

  • krista
   10.10.2023 at 19:52

   Joo, taaperolle on jotenkin ihana valita kyllä! Saa ihan itse päättää eikä tarvitse kysellä keneltäkään :D No okei, Joelin kanssa yhdessä päätettiin :)

   Meillä jännästi nää farkut ei ole koskaan lyöneet läpi, oon nyt tän kirjoittanut sadasti aiemminkin, mutta näin sitä toistaa itseään :D Niinpä tätä farkut-merinot -yhdistelmääkään ei olla käytetty (vaikka merinoita kyllä!), vaan ihan on leggarit tms. ja sitten päällyshousut. Nyt näillä keleillä softshellit ja talvemmalle sitten toppikset. Talvivaatteita läpikäydessä todettiin, että ”yumeen” täytyy tehdä vähän kompromisseja talvivarusteissa, eli mennä viimevuotisilla, kun ne kerran mahtuu. Todettiin, että sitten, kun lapsi muuttaa aikuisena Koreaan, saa pukeutua talvellakin miten haluaa :D Tosin en ole googlannut Korean talviolosuhteita, että tuliko luvattua liikoja :D

   Meillä muuten sovitettaessa lapsi taisi sanoa mieleisimmäkseen 128-koon toppikset meidän olemassaolevista vanhoista talvivarustseista, vaikka muuten käyttää kokoa 140 :D Koska väri. Ja sitten on kahdet koon 134 toppahousut. Mutta vaikuttaisi olevan sen verran väljät mallit, että uskon, että näillä selvitään!

   Meillä muuten menee tuubit/kaulurimallit edelleen! Huiveja tai kaulaliinoja ei ole koskaan ollut, hehe ehkä he eivät osaa kaivata sellaista, jota eivät ole kokeilleet :)

   Ja joo siis HITSI miten sitä itsekin Kuusamon pakkasissa paleli! Siihen aikaan pipot oli kans nou-nou, UUUUUH. Onneksi nyt on pitkään ollut pipomuoti, toivottavasti se ei koskaan poistu.

  • krista
   11.10.2023 at 15:32

   Hei muuten pakko vinkata tälleen yleiskommenttina (ei varsinaisesti A teille, vaan kaikille muillekin) koululaisen superlämminta toppatakkia mahdollisesti etsiville (jos on samanlainen maku kuin meidän lapsella) tästä takista! Tää tuli mulla mainoksena vastaan, en ollut aiemmin bongannutkaan. Meillä tosiaan koululaiset saavat mennä nyt viime vuoden varusteilla, mutta jos olisi takin hankinta, niin se ois tämä:
   https://www.reima.com/fi-FI/products/talvitakki-simpukka?colorId=4240

   • A
    11.10.2023 at 17:19

    Tää on hieno malli! Koululaiskäyttöön varmasti tosi hyvä … muuuut miksei huppua (stadissa huppu on vaan must, kun tulee ja tulee vettä ja räntää vaakatasossa). Väritkin ois kiva olla olemassa, karkkipinkki on 5.lk-laiselle nounou ja musta (niin tyylikäs kuin se onkin, niin onhan se vähän synkkä — eipä sillä, meillä lapsen vk-vaatetus on täysin mustaa, talveen onneksi löytyy viininpunaista, tummaa vihreää ja pirtsakkaa keltaista:D). Mut tyyli on kyllä hieno! (ja ominaisuudet varppina myös).

 • Nro26
  11.10.2023 at 09:56

  Ihanat kuvat (niin kuin aina) 😍
  Ootte kyllä ihanat kuvattavatkin 😁

  • krista
   11.10.2023 at 10:10

   Hihi helppo ottaa kuvia, kun on niin söpöt tyypit <3