Minä tässä hei

Hei,
Minä olen Krista, 38-vuotias kahden lapsen äiti puutaloalueelta.

fillari lowres

Ha ha. Kuulostaa:
a. yli-ikäiseltä Miss Suomi -kilpailijalta
b. deitti-ilmoitukselta
c. työpaikkahakemukselta
d. minulta yrittämässä esitellä itseään

kotiselfie

Kuulin, että blogimuuton myötä tänne löysi myös kokonaan uusia lukijoita – vau ja jee, tervetuloa! …ja minulta pyydettiin esittelyä; sellaista ihan perinteistä. Että kertoisin jotain itsestäni ja silleen.

Eäääääk! :)

Mä oon niii-iiiin huono tällaisessa! Ajattelen aina, että se ”minä” löytyy näistä teksteistä jokaisen rivin välistä. Omasta elämästä kun kirjoitan, niin ainahan siellä on se ”minä”. Tässä minä olen. Istun puutalon kirjastossa jumppapallon päällä ja itkuhälyttimen kohinan tahdissa kirjoitan tätä.

Katsoin vanhan blogin puolella sivupalkista tägiä ”minä”. Siellä oli 34 postausta. Aika paljon – tai jos miettii yli 1300 bloggausta, niin itse asiassa aika vähän. Klikkasin tägin auki. Ai tuollaistako mä olen merkannut kohtaan ”minä”…?

tanssi lowres

Päätin, että valitsen sieltä kolme vanhaa juttua/juttusarjaa tähän linkattavaksi. Ehkä tämä:
www.puutalobaby.fi/persoonakysymys/

Ja kaksi vähän samantyyppistä juttuaihetta: terveisiä kymmenen vuoden takaiselle minälle:
www.puutalobaby.fi/hohoi-kymmenen-vuoden-takainen-mina/
…ja terveiset kolmen vuoden takaiselle minälle:
www.puutalobaby.fi/kuka-olin-kolme-vuotta-sitten/

Kolmantena vielä juttusarjan. Nämä viisi juttua kirjoitin, kun joku viimeksi pyysi minua kertomaan jotain itsestäni:
1. Elokuu 1999 (täällä)
2. Töölöläiselämää (täällä)
3. Kriisissä (täällä)
4. Meidän elämää (täällä)
5. Kuolemanpelkoa Afrikassa (täällä)

Hehehe sen jälkeen ei kukaan enää paljon kysellyt.

Hmm ehkä mä myös paremmin vastaan kysymyksiin kuin kirjoitan esittelytekstiä. Kysymyksiä (täällä niitä pari päivää sitten jo tulikin) saa siis edelleen esittää! Voisin itse asiassa paljastaa jo mun postausidean: ajattelin kerätä kysymykset listaksi, antaa listan Joelille ja vapaat kädet videokuvastalkkaukseen. Eli Joel voi tulevien päivien aikana koska tahansa yllättää minut ja salamakysyä jonkun kysymyksen – ja videoida mun änkyttävänhömistyneen vastauksen.

Apua :D
suokissa lowres

Mut joo. Mä olen siis Krista, 38 vuotta. Kuvista huomaa, että mä en paljon kuvia varten meikkaa. Ja mä oon… öööh… ihan kiva? Kai?

 

33

You Might Also Like

 • sonja
  4.9.2015 at 14:03

  Oot kiva! <3

  • krista
   4.9.2015 at 14:05

   Jee! Niin säkin!

 • Någon Annan
  4.9.2015 at 14:44

  Höh, joku ehti jo varastaa mun repliikin, mäkin oli tulossa sanomaan, että oot kiva :D Ei kun ihan oikeesti, kuulostaahan tää vähän semmoselta hölmöltä kehumiselta kehumisen vuoksi, mutta kyllä sä oikeasti vaikutat sellaiselta ihmiseltä, että suhun ihan mielellään tutustuisi: rennolta (tää on kaverissa tärkeä ominaisuus, kun on pieniä lapsia, kyäsätiät), fiksulta (hyvä keskustelukumppani) ja lämpimältä (ei kai tää nyt kaipaa edes perusteluja) ihmiseltä. Eli oot kiva, ihan varmasti.

  Ja miten mä saan kuvan tänne?

  • krista
   4.9.2015 at 14:50

   Hitsi NYT mä alan selvittää tuota kuvahommaa! Lisää naamapalluroita! :)

   …ja kiitos <3 Oon mä kyllä myös unohtelevainen ja myöhästyvä sun muuta; mutta live-elämässä mä luulen, että mun ystävät on niitä, jotka hyväksyy tällaisetkin piirteet. Hehehe ja osa on paljon pahempiakin :D

   Myös susta tulee "hyvä fiilis" sun kommenttien perusteella. Kyllä mä uskon, että ihmisestä voi saada suht totuudenmukaisen käsityksen näin virtuaalisesti! <3

  • krista
   4.9.2015 at 16:38

   No niin! Nyt on testattu (hih Joelin kommentti tuossa alla) ja toimivaksi todettu :)

   Eli: naamapallura on gravatar, jonka voi ladata itselleen osoitteessa gravatar.com. Sinne siis luodaan käyttikset ja sen jälkeen saa ladata kuvan. Sama kuva toimii sitten muissakin wordpress-pohjaisissa blogeissa ja monilla muillakin sivuilla! :)

 • Joel
  4.9.2015 at 16:33

  gravatar-testi 1

  • krista
   4.9.2015 at 16:39

   Ha ha, toimii!

  • Torey
   4.9.2015 at 17:11

   Joel niin nättinä! ;)

   • krista
    4.9.2015 at 17:15

    Aina :D

    • Iitanen
     4.9.2015 at 20:21

     En vieläkään pääse yli siitä, miten Joelin avatarin nenä näyttää jonkun suohirviön penikseltä..

     • krista
      5.9.2015 at 10:40

      Ahhhahahaha ai niin, mä olin jo unohtanut! Tsihihihi mikäköhän siinä muuten on, että tää porukka näkee peniksiä vähän kaikkialla :D :D :D (niin kuin siinä laukkukuvassa aikaisemmin)

 • Nellis
  4.9.2015 at 18:58

  Apua, monta postausta jo, enkä oo sanonu viä mitään!!! Nyt sanon heti äkkiä. :D Ihana uus blogi, varsinkin puhelimella lukeminen on helpottunut kovasti. Vähän vaatii totuttelua tietty, mutta kohta ei kukaan enää muistakaan miltä vanha blogi näytti. ;)

  Ja tosiaan… Parhaan kuvan susta saa vaan lukemalla ja lukemalla. Ei tässä oo mitään oikotietä onnees tässä asiassa. :D Mää oon itse asiassa joskus yrittäny selittää siskolleni: ”luen sellasta blogia, kun puutalobaby. Kirjoittajalla on tosi mukaansatempaava tapa kirjoittaa. Tyyli on sellasta… No se blogi on sellanen… Ei siis aina ihan mun tyyliäni, mut siis…” Enkä tosiaan saanu tämän kummempaa sanottua. En osannu sanoa! :D Mut komppaan muita: Oot kiva! ;)

  • krista
   5.9.2015 at 10:44

   Jee, kiva kun sanoit – mulle tulee aina sellainen henkinen ilontuuletus, kun näen tutun tyypin kommentoivan tutulla nimimerkillä myös täällä! …ja kiitos! Mä luulen, että siinä käy just noin, mulle itsellekin; alkuun pitää vähän hakea, että mistä mikäkin juttu toimii. Ja sit kohta ei muuta muistakaan :)

   Hei ja tuo sama ”selityksen vaikeus” -ilmiö käy myös mulle silloin, kun joku (blogia tuntematon) kysyy, että ”millaista blogia sä kirjoitat?”. Öööö… no sellaista… mun elämästä :)

   • Nellis
    6.9.2015 at 13:44

    Ja siis tarkennan vielä! Olet tosi erityylinen ihminen kuin minä itse, siitä tuo kommentti: ei aina ihan mun tyylinen. Se ei silti tarkoita, ettenkö pitäisi blogistasi ja sinusta tositosi paljon. :) Luin tuon kommenttini jälkikäteen ja se loppu kuulosti vähän tökeröltä. Ei ollut tarkoitus. ;)

    • krista
     6.9.2015 at 14:46

     En mä edes huomannut mitään tökeryyttä <3

 • ElinaBeE
  4.9.2015 at 19:32

  Oot kiva! Testaan toimiiko naamapallura!

  • krista
   5.9.2015 at 10:44

   Naamat! Naamat! Jee toimii! Mun täytyy ehkä nyt isommin vinkata tätä muillekin, niin kiva nähdä naamoja!

   …ja niin säkin!

 • MarjaH
  4.9.2015 at 23:18

  Oikein kiva uusi blogi! Tykkään!

  Kysymys:
  Mitä teet työksesi?

  Mulla oli joku toinenkin kysymys joskus mielessä, mutta nyt siellä on niin paljon kaikkea muutakin (väikkäri, matka, talvihaalarit, vk-varusteet, työt, luennot…) että unohdin sen :D

  • krista
   5.9.2015 at 10:50

   Kiitos! Listalle lähtee :) Varoitus, todennäköisesti vastaan vähän jotain ympäripyöreää, koska oon halunnut tarkoituksella pitää työasiat tän blogin ulkopuolella. Mä kun perustin tän jo äippälomalle jäätyäni eikä mua siellä työpaikalla (kröhöm) ole juuri se jälkeen näkynyt… :) Mutta silleen yleisemmällä tasolla voin toki vastata sit jotain! :)

   Kiva, kun löysit tännekin tontille – ja kääk tsemppiä arkirumbaan!

 • Heispi
  5.9.2015 at 06:48

  Oot hauska tyyppi, aito! Tule sellaisena kuin olet – tyyppinen tyyppi :) varmasti oikeassa elämässä myös tosi hieno ihminen ja hyvää seuraa :D

  • krista
   5.9.2015 at 10:58

   No hitsi – kiitos! Mä alan jo ihan (silleen positiivisella tavalla) nolostua näistä – KIITOS! Ja hei tuo ”tule sellaisena kuin olet” -tyyppinen kyllä kuvaa hyvin, myönnän :)

 • Sari
  5.9.2015 at 08:44

  Nyt tässä blogissa on kyllä tosi hyvä ote, hyvä Krista! Hienoa että oot pitänyt linjan avoimena, ettei tarvitse laittaa asupostausta tai keittiövinkkiä tällaisena aikana, vaan pystyt ottamaan kantaa myös ajankohtaisiin rankkoihin asioihin muuten niin leppoisassa ja keveässä blogissa, ilman että se vaikuttais teennäiseltä. Mä luulen että se tässä blogissa just viehättää. Aitous!

  • krista
   5.9.2015 at 11:23

   Kiitos <3
   Hitsi, miten kiva käynnistää aamu tällaisia kommentteja lukemalla (no, toisella ruudulla katselen HS:n videoita pakoilasasioista, eli se pitää tunnelman samanaikaisesti kyllä myös vähän erilaisena). Mutta tosi kivalta tuntuu, jos se näkyy blogissa. Mulla on ollut ihan blogin perustamisidean saamisesta asti mielessä se jatkuvasti hokemani sana "omannäköinen", ja ehkä se sitten vielä pääsee nyt uuteen ulottuvuuteen tällä omannäköisellä uudella sivullakin. "Tekniikkana" tosiaan se, että kirjoitan just siitä, mikä on sillä hetkellä mielen päällä. Saatan ajatella aamulla, että hei mäpä kirjoitan näistä kurapuvuista - ja päikkäriaikaan alankin kirjoittaa vaikka Kittilän kunnallispolitiikasta :) Tai toisin päin; että ajattelen jotain asia-aihetta, mutta sitten "nettiajan" tullessa mielessä naurattaakin vaan joku kökköläppä ja kirjoitan spontaanisti sen (jonka jälkeen joku toteaa, että EI NAURATA :D). Mutta joo, ehkä se on se, mikä näkyy aitona fiiliksenä - että ajatukset ja tunnelmat ovat ikään kuin suodattamattomina siitä hetkestä, ei liikaa kiillotettuina :)

   Kiitos siis!

 • Anna
  5.9.2015 at 12:28

  Moi! Mulla ei enää (puhelimella) näy Continue reading/comments etc ollenkaan vanhemmissa kirjoituksissa, vain tän uusimman alapuolella? Is it just me or…?

  • krista
   5.9.2015 at 12:36

   ”Continue reading” pitäis ollakin VAIN ihan ekassa jutussa, etusivulla. Ja muut siis ihan kokonaisina aina! Onhan silleen…? Näin siis pitäisi olla sekä tietokoneversiossa että mobiilissa. Toivottavasti ymmärsin oikein! Kommentit siis kuitenkin sulla näkyvät, normaalisti postausten alla…? Iik vai eihän ne ole hävinneet minnekään?

   • Anna
    5.9.2015 at 12:58

    Mulla näkyy siis vain alku kaikista vanhoista kirjoituksista. Eikä kommentteja eikä sydämiä yms. Parin ekan lauseen jälkeen on niitä alemmalla rivillä (kirjoitus?)päivämäärä eikä muuta. Oonko mä ainoa jolla on näin?

    • krista
     5.9.2015 at 15:34

     Äääk ja iiik – kiitos kun sanoit!

     Eli: etusivulla pitäisi olla ylimpänä tuorein kirjoitus, jossa ”continue reading”. Sen jälkeen alaspäin scrollatessa on seuraavaksi uusimmista boksit ja tekstien alkuosat – ja juurikin tuo päivämäärä. Kännykkäversiossa nämä ovat päällekäin – ja tämä kaikki koskee vain etusivua. Eli silleen se pitäisi ollakin :)

     Kun ekan postauksen klikkaa auki tai minkä muun tahansa vanhan jutun (niihin mennään otsikoista), niin juttujen pitäisi olla kokonaisia. Jutuissa pääsee liikkumaan nuolella, sivupalkissa on arkistot/tuoreimmat jutut jne – ja tällöin ei ikinä ole ”continue reading”.

     Eli jos aattelee niin, että etusivu on kuin aikakauslehden ”tänään tarjolla” -sisällysluettelosivu, ja kun sisällysluettelon/etusivun aukaisee, siellä ne jutut sitten ovat aina kokonaisina.

     Selvensikö? :)

     • krista
      5.9.2015 at 15:39

      eli: etusivu on ihan erilainen kuin muut blogin sivut – se on tavallaan sisällysluettelo kaikelle sisällölle :)

 • Anu
  5.9.2015 at 13:43

  Moi! Kiitti ilahduttavasta blogista! Saako udella, että missä päin tämä ihana puutalonne sijaitsee? Ja miten pääsitte moiseen käsiksi? Miten olette viihtyneet? Itsellä myös haaveena elämä puutalossa, sitten joskus…

  • krista
   5.9.2015 at 15:43

   Kiitos! :) Saa udella, hih ja kysymyksiähän pyysinkin! Kysymyslistallekin pitää säästellä jotain, mutta pakko sanoa jo nyt, että puutaloalueella Kumpulan lähellä ratikkareitin päässä asutaan, ja ollaan viihdytty sen verran hyvin, että meidän mielestä tää on pääkaupukseudun paras paikka asua <3 Eli tosi hyvin! :) (huom. siis täysin subjektiivinen mielipide; ehkä se oma koti on usein paras <3) Muut lähtevät sitten kysymyslistalle; täytyypä nyt kerätä se Joelille, että se pääsee mua videostalkkaamaan :)

 • Janika
  5.9.2015 at 14:15

  Kiitos kivasisältöisestä blogista!

  Komppaan Annaa, että ensimmäisellä sivulla minullakin (tietokoneversio) näkyy vain viimeisimmän postauksen alla ”continue reading” ja kommenttien määrä. Ja Annan tapaan sitten alempana ”vain alku kaikista vanhoista kirjoituksista. Eikä kommentteja eikä sydämiä yms. Parin ekan lauseen jälkeen on niitä alemmalla rivillä (kirjoitus?)päivämäärä eikä muuta”

  Lisäksi kommenttina, että olen ainakin näin aluksi kokenut tuon ekan postauksen lukemiseen vaadittavan ”continue reading” painamisen kökkönä. On liian raskasta nääs :D Jotenkin vanhaan verraten oli niin ”helppoa” vain skrollailla sivua alas ja jatkaa lukemista.

  Hampparipalautteen muodossa tähän loppuu vielä kehuja: nyt uuden blogin ulkoasu on pirteä ja raikkaampi kuin ennen, kiitos siitä!

  • krista
   5.9.2015 at 15:38

   Kiitos!

   Mä tosiaan itse puolestaan oon pitänyt raskaana sitä, että blogeissa pitää rullata piiiiiiitkälle ennen kuin näkee vanhemmat jutut – siksi tarkoituksella tähän olen tehnyt etusivun, jossa näkyy tarjolla olevat jutut. Ja niistä voi sitten alkaa lukea sitä tuoreinta tai valita jotain muuta luettavaa :)< Etusivulla tosiaan kuuluu olla ensimmäisen postauksen alku ja sen jälkeen "grid" eli nostot seuraavista bokseina. Ensin säikähdin, että sulla ja Annalla on joku virhe (pari säikähtänyttä sydämenlyöntiä tähän), mutta pähkäiltyäni siinä saattaa ollakin vain tulkintakysymys siitä, millainen etusivun kuuluukin olla. Tämä siis erilainen kuin Lilyssä :) Mutta kaikkia näitä tosiaan tässä pähkäilen ja palautetta saa antaa! Ja kiitos hampparin loppuosastakin :) Mmmm, nyt alkoi tehdä mieli hampurilaista :D

 • piupali
  5.9.2015 at 16:29

  Hei mulla on puhelimella luettaessa semmonen ongelma, että jos kommenttiketju venyy niin niitä viimeisimpiä (tyyliin kolmannesta eteenpäin) ei näy. Ei voi skrollata sivuun tai mitenkään muutenkaan saada näkyviin. Esim Lilyssä ne meni todella hankalasti luettaviksi, mutta tosiaan nyt ei näy edes hankalasti.

  • piupali
   5.9.2015 at 16:49

   Aaa ja noihin aiempiin kommentteihin liittyen: musta olis kiva jos vanhemmissa jutuissa näkyis kommenttimäärät heti etusivulla. Jos itse on aikaisemmin lukenut jutun niin saattaa mennä ohi jos juttuun tulee paljon kommentteja. Tykkään siis seurailla keskusteluja.

   • krista
    5.9.2015 at 17:17

    Toi ois kiva saada! Täytyypä selvitellä, onko se jotenkin mahdollista…

  • krista
   6.9.2015 at 12:02

   Voi ei! Kiitos, kun ilmoitit! Testaan, auttaako sellainen, että muutan porrastuksen määrää (nyt voi olla viisi sisennystä, muutan vaikka kolmeen). Jos vaan viitsit vielä, niin laita ihmeessä vähän ajan päästä uutta viestiä, että onko korjaantunut!

 • Lilli
  8.9.2015 at 21:14

  Mäkin ajattelin sanoa moi, kun en aiemmin oo mitään kommentoinu. Löysin Puutalobabyn reilu vuos sitten kun kriiseilin raskaana oloa. Tää oli sillon ainut perheaiheinen blogi joka ei aiheuttanu välitöntä vitutusta, kaikissa muissa kun onnellinen odottaja oli joku kaksvitonen kiiltokuvakodissa asuva elämänsä täydelliseen järjestykseen saanut missi. Olin kolkyt ja risat ja tunsin itseni ikälopuksi ja ulkopuoliseksi odottajien keskuudessa. Mut luin kaikki jutut Silvan syntymän ajoista ja totesin että kyllä tästä näköjään selvitään. Nyt muksu on vuoden ja meidän puutalosta on eka kerros saatu remontoitua. Jäin lopullisesti koukkuun kun huomasin et hei, mähän tiiän ton Joelin. Olin sen kaa lukiossa samaan aikaan (samassa lukiossa siis, obviously)! Tiesitkö muuten että sitä kutsuttiin yleisesti nimellä ”Tarzan” ku se ei käyttäny kenkiä paitsi sillon ku maa oli jo jäässä? Ja kuvanveiston kurssilla se teki jättimäisen peniksen, josta syntyi myös kuolematon lainaus abikroniikkaan: ”Hei ope! Tuu rasvaa mun penis!” Ehdotan että filmaat Joelin reaktion näihin paljastuksiin ;)

 • krista
  8.9.2015 at 22:10

  Ahhahahahahahaha en kestä, megarepeäminen lapsiennukuttamisen aikaan :D :D :D :D Mä niiii-iiiin heitän ton ”rasvaa mun penis” -jutun jossain muodossa lasten nukahtamisen jälkeen, katsotaan reaktio :D

  Ton kenkäjutun tiesinkin – Tarzan-nimitystä en. Tirsk!

  …ja MOI, kiva, kun jätit viestiä! Mulle merkkaa aina tällaiset tosi paljon. Ja hei – ei me olla mitään ikäloppuja vielä! Vaikka ei nyt ihan varsinaisesti kiiltokuvaelämämissejäkään :D