Huvituksia kohtuuhinnalla: Sould Park

Kaksi vuotta sitten juuri täällä ollessamme Fuengirolan rantaan avattiin upouusi pieni huvipuisto Sould Park. Ja sieltä se samalta paikalta keskustan tuntumasta löytyi edelleen – tähän aikaan vuodesta se on auki iltaisin ja viikonloppuna myös päivällä.

tuolilla

Pieniä kivoja huvituksia ja pieneen kohtuulliseen kivaan hintaan – niin että täällä tulee käytyä varmasti aika useastikin.

kuumailmapallot

Sould Park on mukavin varmasti näille vähän pienemmille lapsille, alle kouluikäisille ehkä. Kovin hurjia extreme-kokemuksia siis ei ole täällä tarjolla, mutta tällaista kivaa kuumailmapallokyytiä (samantyyppinen kuin Lintsillä ennen) ja autorataa – heh huomaa Seelan ilme.

vauhti-blurrattu

Alue on värikästä ja satumaista ”lastenestetiikkaa” roskakoreista penkkeihin asti. Vielä kahden vuoden jälkeenkin puisto kiiltelee edelleen uutuuttaan (ja puhtauttaan); oikeastaan minkäänlaista kulahtamista ei ole havaittavissa. Pallomeriin ja pomppulinnoihin on kiva päästää lapset, kun ei tarvitse pelätä pohjalla piileskeleviä yrjöjä. Heh tällaisia tarinoitakin kun on joskus pallomeristä kuullut.

pallomeri

Kivaa on myös se, että ainakin aina meidän siellä ollessa alueella on ollut tosi rauhallista. Aamupäivisin kun ollaan menty avaamisen aikaan (klo 11.30) ollaan oltu välillä ainoita huvittelijoita. Samoin itse asiassa välillä illallakin. Hmm.

Toisaalta se pistää miettimään, että mitenköhän tällainen paikka voi menestyä. Toivottavasti siis pystyvät pitämään tätä auki jatkossakin. Sesonkiaikaan kesäisin täällä on varmaan vähän kovempi meno – nyt pomppulinnassakin saa tutkia paikkoja ihan rauhassa yksin.

pomppulinna-eparoi

Henkilökunta on tosi ystävällistä  ja huomaavaista – miinusmerkkinä kuitenkin se, että kaikki laitteet eivät ole koko ajan miehitettyinä. Yksi henkilö hoitaa siis aina monta laitetta kerralla ja tulee käynnistämään laitteen, kun asiakas tulee laitteen eteen norkoilemaan. Ja käynnistettyään saattaa mennä seuraavalle laitteelle laittamaan sitä päälle. Itse näen pienen turvallisuusriskin kyllä tuossa… Kukaan ei ole esimerkiksi hätäkatkaisinnapin vieressä eikä välttämättä edes katse-etäisyydellä.

Sen takia ollaan jätetty esimerkiksi tämä ketjukaruselli (en luota, että Seela pysyy tuossa – Silva samanikäisenä tuossa kyllä kävi) tällä kertaa kokonaan väliin.

sould-park-ilta

Samoin tuota ylemmän kuvan ajelun aikana (tuo Silva prinsessamotskarissa), juuri siinä laitteen käynnistyttyä mieleeni rävähti, että mitä jos lapsi kiepsahtaisi tuosta alas ja jäisi takana olevan auton alle. Ka-ma-la ajatus, aaargh. Sen jälkeen tytöt ovat saaneet ajaa tuossa vain noita autoja – niistä ei pääse niin helposti tipahtamaan. Ja tuo jonon takimmainen tuntuu turvallisimmalta; silloin ei jää seuraavien vaunujen alle.

Joo myönnän, että saatan olla vähän ylivarovainen. Mutta käyhän näissä puistoissa maailmalla joskus onnettomuuksia. Mieluummin olen sitten vähän liian varovainen.

pomppulinna

Niin siitä kohtuuhintaisuudesta puheen ollen: yksi kyyti maksaa yksittäisenä 2,50 euroa. Ihan ok hinta sekin (vrt. Linnanmäen 8 e – tosin siellä on ne ihanat ilmaiset pienten lasten laitteet).

Mutta jos käy yhtään useammassa laitteessa – tai jos huvittelijoita on enemmän – kannattaa ehdottomasti ostaa arvokortti. Me latasimme kortille 50 euroa, ja sillä saa yhteensä 50 kyytiä eli euron per kappale. Yhtä lippua saa käyttää useampi huvittelija ja voimasssaoloaikaa ei ole, eli sitä voi käyttää niin pitkään kuin… …tämä puisto pysyy pystyssä eli toivottavasti jatkossakin :)

sould-park-latauskortti
Yhdellä 50 euron latauksella olemme käyneet nyt huvipuistossa kolmesti ja käyttäneet laitteita ihan säästelemättä – no loppuihan se arvo sitten tietysti tähän kolmeen kertaan, vaikka kuvittelimme huvittelevamme tuolla määrällä tyyliin koko talven.

Ehkäpä vielä sit lataamme satasen, sillä saa vielä 110 matkaa, pitäisi riittää lopputalveksi…

Hmm olikohan tämä sittenkään niin edullista…? :D

18

You Might Also Like

 • Salvia
  21.11.2016 at 15:23

  Mithu rannekorut??

  • krista
   21.11.2016 at 15:24

   Kyllä!!!! :) ..ja tällaiset on siis nyt myös sun; laitan sulle meiliä niin pääset väriyhdistelmiä valitsemaan :)

   Rannekorujen tekeminen työllistää Nepalissa luku- ja kirjoitustaidottomia naisia, ja työtä naiset voivat tehdä kotoaan käsin <3 Rannekorut täällä.

   • Salvia
    21.11.2016 at 17:36

    Voi jee ja oho!! Näköjään siitä on jotain hyötyäkin että käy täällä noin 10 kertaa päivässä :D Nyt muuten kun selvitin niin huomasin että toi sähköpostiosoite ei toimikaan enää… Eli laitoin uuden osoitteen tähän, sä varmaan jostain näet että olen sama tyyppi :)

    • krista
     21.11.2016 at 19:07

     No niin, tässäpä selvää todistusaineistoa: tämän blogin seuraaminen siis selvästi kannattaa! :) Jee, onnea! Noi on tosi kivat rannekorut, itse oon tykännyt pitää niin paljon, että on pitänyt akuutisti varoa, että niitä ei ole lipsahtanut kuviin ennen aikojaan :D

     Joo, ip-osoitteestasi näen, että sama tyyppi olet :) Laitetaanpa siis meiliä!

 • Kati / Lähinnä Kauempana
  23.11.2016 at 12:30

  No ei tule paljon karuselleille hintaa, jos eurolla pääsee! Joo, pitäähän siihen ostaa 50 eurolla arvoa, mutta teillä on kuitenkin kaksi lasta huristelemassa. Toivottavasti paikka pysyy pystyssä, mutta ah, ihanaa nauttia huvipuistosta kun ei tarvitse jatkuvasti jonottaa!

  • krista
   24.11.2016 at 14:02

   Anteeksi pieni julkaisuviive, linkilliset kommentit jäävät suodattimeen ja mä niitä sieltä heti vapautan, kun huomaan!

   Ja siis OHO, tää oli mulle ihan uutta! Onpa todella yllättävää! Mä tutustun tapaukseen ja palaan. Vilkaisin vaan tuon Kahvittelijan postauksen aiheesta – höh miten harmillista, iso pettymys :(