Puutalobabyn Thaimaa-matkaopas, osa 3: Koh Kradan

Pienen luovan tauon jälkeen puutalobabylandian matkaopassarja palaa virtuaalisesti takaisin Thaimaahan, ja jatkuu kolmannella osalla nimeltään Koh Kradan.

Edellinen paikka (Koh Bulon Leh) oli ihana, mutta me jotenkin levottomia… Loppumatkan suunnitelmiin oli jo alkanut enemmän ja enemmän putkahdella ajatus, että mitä jos kuitenkin jätettäisiin pian tämä eteläsaaristo taaksemme ja lähdettäisiin reippaasti köröttelemään bussilla vielä piiiiitkä matka ylöspäin, takaisin ”omaan paratiisipaikkaamme”, jossa vietimme täydellistä relaksoitumisaikaa vuonna 2008… Mutta jos ensin vielä muutamaan näistä Trangin saarista tutustuisi.

Koh Kradan vaikutti näppituntumalta juuri sopivalta valinnalta seuraavaksi kohteeksi: pieni paratiisisaari, joka on ollut oikeasti autio niin kauan kuin ensimmäiset pienet reppumatkailijabungalowit rannan tuntumaan nousivat – eikä saarella vieläkään ole ollenkaan vakituista asutusta. Nykyään majoitusvaihtoehtoja taisi olla (meidän arviomme mukaan) kymmenkunta; niiden joukossa jopa yksi luksusresortti, jonne voi matkustaa Suomestakin pakettimatkalla.

Matkaan kohti Kradania lähdettiin ensin long tail boatilla ja sen jälkeen speedboatilla.

Matkamaskotit.

Ensimmäiset speedboat-matkamme olivat menneet kivasti ja tasaisesti – mutta yhtä äkkiä tämä oli jotain ihan muuta. Merenkäynti ei ollut edes mitenkään kovaa, mutta jotenkin aallot vain taisivat olla siinä suunnassa, että… RYSK RYSK RYSK. Emme olleet saaneet veneen paikkoja takaosasta, jossa kyyti olisi ollut tasaisinta – parhaalla paikalla viimeisellä rivillä makoili koko pitkän penkin leveydeltä saksalainen mies kirjaa lukemassa, luonnollisesti sellaisella ”älä häiritse minua” -ilmeellä varustettuna.

Noin kymmenen minuutin matkan jälkeen alkoi tuntua jo ikävältä. Sitten perään hyvin ikävältä. Päähän lähvähti hyvin selkeästi: tämä ei nyt ole ollenkaan järkevää. Raskausvatsan paino jotenkin ryskyi kohdunsuuta (?) vasten – ei hyvä juttu, ei. Yritin hilautua penkillämme makaavampaan asentoon. ”Mikä hätänä?”, Joel huolestui välittömästi.

Saksalaismiehen tympeää ilmettä uhmaten Joel meni pyytämään paikkojen vaihtoa. Voi että – harvoin tulee nähneeksi ärsyyntyneempää tyyppiä, mies ihan kiehui kiukusta. Ryhmäpaineen alla (koko veneellinen seurasi tilannetta) mies kuitenkin joutui taipumaan ja puhisten vaihtoi paikkoja. Muut veneessä olijat ihanasti auttoivat minua liikkumaan ryskeessä (sylistä syliin -tyylillä) ja toivat matkatavaramme perässä.

Selällään makaaminen tasaisemmassa kohdassa auttoi välittömästi. Ryske tuntui tietysti edelleen, mutta nyt paine osui tasaisesti selkään eikä enää kohdunsuulle.

Tärkeä oppitunti siis: ei speedboateihin raskaana ollessa! Itse emme olleet tätä tajunneet. Mutta siis noilla saarilla siirtymisiä voi kyllä tehdä tavallisilla lautoilla ja long tail boateillakin (esim. mantereen kautta) – pikavene on harvoin ainoa vaihtoehto. Myöhemmin selvisi (kun harkitsimme Similanille menoa) myös, että esim. Khao Lakin sukellusyrittäjät eivät edes päästä raskaanaolevia pikaveneisiin. Ilmeisesti tuolla Trangin suunnalla asiasta ei olla niin tarkkoja, kun minulle ei ollut kukaan mitään sanonut… Mutta joo – en todellakaan suosittele!

Perille Kradanille kuitenkin päästiin, ja:

Ah.

Majapaikan valitseminen oli täälläkin hieman vaikeaa. Kalume Village näytti kivalta ja kaikin puolin ”meidännäköiseltä” (yksinkertaisia bambumajoja meren äärellä), mutta Trip Advisorissa se oli saanut monenlaista kommenttia. JA hinnat olivat aivan hurjia: 1500 bahtia (37 euroa) erittäin-erittäin vaatimattomasta bambuhutista, uhhuh. Me kun tosiaan oltiin totuttu aiemmilla matkoilla aivan erilaisiin majoitushintoihin – selvästikin tällä suunnalla on hinnat vähän eri tasolla…

Mutta kun näkymä on tällainen, se vetää kyllä aika väkisinkin hymyn huulille:

Täydellinen.

Bambuhutistamme jo silloin reissun päällä kirjoittelinkin (täällä). Ja jooo-o, kyllähän siellä olisi viihtynyt pidempäänkin.

Tirppa päikkäreillä, äiti riippumatossa.

Tässä vaiheessa kuitenkin jo Koh Lantalta mukaan lähtenyt vatsanpöpö alkoi painaa mieltä. Koko edellisen viikon ajan olimme olleet koko porukka ajoittain ”turistivatsaisia”, mutta silti hyvävointisia – nyt kuitenkin Silvan ruokahalu oli vähitellen hiipunut ja hiipunut. No niin kyllä meidänkin; se ruoka ei nyt vaan ollut kovin hyvää. Ja kun eräänä iltapäivänä päikkäreiden jälkeen tirppa ei enää halunnutkaan rannalle leikkimään vaan kyhjötti mieluummin äidin tai isin sylissä, päätimme toimia ”parempi ennemmin kuin myöhemmin” -periaattella.

Eli tehdä totaalistopin lomailulle ja lähteä heti seuraavana aamulla kohti sairaalaa.

Nuutunut tirppa (ja hups näköjään vielä nuutuneempi isi) odottamassa ensimmäistä aamu-taxiboatia kohti mannerta.

Paljon jäi rantaleikkejä Kradanilla vielä leikkimättä, ja saarelle mielellämme vielä palaisimme – vaikkapa kahden lapsen kanssa sinne luksusresorttiin. Hahaha as if pankkitilisaldomme ikinä antaisi myöten; mutta onneksi budjettimatkalle pääsee tiukemmallakin kukkarolla, jos vaan on valmis elämään yksinkertaisissa olosuhteissa!

Mutta joo, liian lyhyeksi jääneen kokemuksen perusteella:
Koh Kradania suosittelisin yhdeksi saarihyppelykohteeksi rauhaa ja täydellistä paratiisirantaa etsivälle. Saarelta tuskin löytyy juuri muuta tekemistä kuin uimista, snorklailua ja rennosti ottamista – kauppoja, teitä tai mitään muita palveluita Kradanilla ei ole. Täydellisenrentouttavaa paratiisilomailua siis!
(jos ei satu tulemaan kipeäksi)

*******

Puutalobabyn ”Thaimaa-matkaoppaan” ykkösosassa oltiin Koh Lantalla täällä:
http://www.lily.fi/blogit/puutalobaby/puutalobabyn-thaimaa-matkaopas-osa-1-koh-lanta

…ja kakkososassa Koh Bulon Leh:llä täällä:
http://www.lily.fi/blogit/puutalobaby/puutalobabyn-thaimaa-matkaopas-osa-2-koh-bulon-leh

Tulossa vielä neljäs osa, se oma henkilökohtainen täydellinen paratiisipaikkamme Koh Chang. <3 <3 <3
…ja luultavasti viidennessä ja viimeisessä osassa vielä samassa bloggauksessa ”muut” (Krabi, Trang, Ranong, Khao Lak ja Phuket)

Lapsen kanssa matkailusta kerrottu täällä,
…ja kaikki Thaimaa-aiheiset bloggaukset löytyvät sivupalkin avainsanalistassa klikkaamalla hakusanoja matkat, reissut tai Thaimaa.

Instagramissa puolestaan reissun päältä postattuja matkakuvia, jotka löytyvät hashtagilla #reissuperhe.

 

You Might Also Like

 • Kolmen äiti
  25.2.2014 at 13:25

  Me kävimme Kradanilla nyt helmikuussa. Aivan ihastuttava paratiisisaari! Upeat kirkasvetiset rannat ja paljon kaloja. Viidakon läpi pääsee kävelemään pienelle Sunset beach-rannalle. 

  Lapsia saarella ilahduttivat lisäksi suloiset koiranpennut ja näimme kaksi isoa varaaniakin, jotka kylläkin näyttivät aika hurjilta…

   

    

  • Kristaliina
   25.2.2014 at 17:54

   Joo, oli tuo kyllä ihana, oh… Me ei tosiaan ehditty saareen niin paljon tutustua, esim. kaikki kävelyt jäi… Päädyittekö te olemaan yötä vai kävittekö päiväreissullla?

   Ja hei miten teidän loppumatka meni – pysyittekö sitten terveinä alun jälkeen?

   • Kolmen äiti
    26.2.2014 at 13:53

    Me teimme Kradanille päiväretken, itse asiassa kaksi kertaa. Olimme mantereella täällä  http://sikao.anantara.com/. Hotellilta meni speed boatilla noin 30 min Kradanille. Varmasti olisi ollut hienoa olla saarella yötä mutta tällä kertaa se jäi kokematta. Ehkä vielä joskus…

    Mieheni sairasteli vielä Lantalla ollessamme ja kävi siellä lopulta lääkärissä mutta viimeinen lomaviikko saatiin onneksi olla kaikki terveitä. Kolmen viikon aikana pääsi totaalisesti irti perusarjesta. Valokuvia katsellaan haikein mielin, toivottavasti tulee joskus vielä mahdollisuus lähteä pidemmälle lomalle.   

 • Hosuli
  1.3.2014 at 13:30

   

  Kiinnostavia nämä Thaimaa-kokemuksesi, kiitos postauksista! Ja jännä, miten erilaisia matkustusintressejä voi ihmisillä olla. :) Mulle oikea kohde olis just tuo luksusresortti, vaikka rahaa ei taatusti ole sen enempää kuin teilläkään. Jotenkin ne torakat ja home ja kämäiset vessat ei vaan tarkota mulle lomaa, yyh.

  • Kristaliina
   1.3.2014 at 13:36

   Oishan sellaisessa olo aika… …luksusta :) Mutta joo sellaiseen lomailuun saisi säästää vähän pidempään; meillä vaan ei ehkä kärsivällisyys riitä niin pitkän tähtäimen matkasuunnitelmiin, kun halutaan käydä tyyliin joka vuosi…

   Mutta joo nyt lapsen kanssa matkatessa täytyy kyllä myöntää, että sen meidän vikan täydellisyyskohteen (seuraavassa bloggauksessa) suhteen kyllä ne rinkkoja öisin kaivavat hiiret vähän pisti välillä ahistamaan :D Silloin edellisellä kerralla vuonna 2008 siellä samassa majassa oleskeltiin ihan peruksenaan eikä edes kiinnitetty juurikaan huomiota siihen, että kakkaa tippuu katosta :D

 • Nelliina (Ei varmistettu)
  3.3.2014 at 02:49

  Heip, me palattiin reissusta perjantaina ja oltiin Lantan jälkeen Lipellä (hauska), Kradanilla ( ihan paras), Hailla ( masentavan epäsiisti). Harmillista noilla saarilla että sieltä saa paljon helpommin vatsapöpöjä kuin mantereella. Mekin saatiin kaikki vauvaa lukuunottamatta. Tuli niin kotiruokaa mieli. Meillä oli bungat aina N. 85 e/ yö koska haluttiin aivan rantaan mökki ilmastoinnilla. Ensi kerralla mennään aika varmuudella kentältä suoraan Trangiin niin säästyy matkustusaikaa paljon ja sieltä saa myös lisätietoa saarista jonne ei netistä löydy tietoa. Bulon jäi väliin mikä harmittaa koska ruokafaneina siellä on vissiin maukkaat herkut..

 • Vierailija (Ei varmistettu)
  17.6.2014 at 19:07

  Hei! Ilmestyikö matkakertomuksen 4. ja 5. osa koskaan? En ainakaan löydä.. Koh Chang kiinnostaisi :)