Lapsiperhevinkkejä Tallinnaan?

Tallinna, läpikotaisin tuttu kaupunki, moneen kertaa koluttu. Paitsi että hmm, mitenkäs siellä nyt sitten toimitaankaan yksivuotiaan kanssa…?

Ystävä soitti eilen tulevasta Tallinnan-minimatkastamme – että haluaisinko kenties vähän googlailla vinkkejä vaunuystävällisistä ravintoloista tai kivasta tekemisestä meidän 1- ja 2-vuotiaille. No tottahan toki!

Eiku hei! Miksi ihmeessä googlaisin? Minullahan on paljon parempi ja luotettavampi lapsiperhetiedonlähde – tässä just näin!

Löytyisikö teiltä kivoja vinkkejä kahden lapsiperheen pikapyrähdykselle Tallinnaan?

Lounas- ja päivällispaikkoja? (mukana luultavasti kahdet rattaat)
Kivaa tekemistä? (plussaa keinuista/karuselleista)
Jotain muuta?

Kaikki vinkit tervetulleita!

You Might Also Like

 • hannah79 (Ei varmistettu)
  30.5.2013 at 12:25

  Vähän isompien kanssa oltiin liikenteessä, mutta testattua eläintarha (osin kovin neuvostoaikainen, joten tuli paha mieli eläinten puolesta, lapset tykkäs kun pienissä häkeissä olevat eläimet näkee läheltä ja helposti…) ja kylpylä ihan vanhan kaupungin reunalla. Eläintahrassa oli myös leikkipuisto. Vanhan kaupungin ulkopuolella bussiaseman puolella on myös yksi leikkipuisto. Joku muu puisto metsästettiin vielä huomattavasti kauempaa, mutta en muista koordinaatteja. Piritassa on hyvä uimaranta mut vasta kesemmällä tietty kiva. Ponyt ilmakumipyörillä kulkuneuvona oli ehdottomat, matkaratashärpäkkeillä tai kääntyvillä etupyörillä ei just ole virkaa vanhassa kaupungissa. Rocca al Maren ostoskeskuksessa on HopLop tyylinen leikkipaikka lapsille ja runsaasti ravintoloita, joista joissain myös leikkipaikka – tosin tuonne kannattanee suunnata vain jos sattuu tosi kurja keli. Vanhan kaupungin ravintoloihin voi kulku vaunuilla vaatia joskus nostelemista, muualla tuskin tulee ongelmia.

  • Kristaliina
   30.5.2013 at 12:27

   Jesh, paljon hyviä vinkkejä heti alkuun – kiitos!

 • Lähiömutsi (Ei varmistettu)
  30.5.2013 at 12:35

  Oi, ihana Tallinna! Mä käväisin siellä parin päivän lomalla minityypin kanssa talvella. Oli eka kerta Virossa sitten mutsiutumisen. Siitä löytyy<a href=”http://www.mutsiavautuu.com/2013/03/lapsekas-ja-rento-tallinna.html” rel=”nofollow”>postaus täältä</a>. Ei me tosin mitään erityistä tehty, lähinnä fiilisteltiin elon ihanuutta, hihi! Ja nyt kesällä meno on tietenkin vähän erilainen, kun voi oleilla enemmän ulkosalla. Mekin toivottavasti ehditään käväistä Tallinnassa myös nyt kesällä, joten odotan innolla, mitä uutta kivaa löydätte perheellisen silmin kaupungista.

  • Lähiömutsi (Ei varmistettu)
   30.5.2013 at 12:36

   Ai niin, Lilyn kommenttiboksi ei tunne koodilitaniakieltä, joten tässä uudestaan linkki, toimivana: http://www.mutsiavautuu.com/2013/03/lapsekas-ja-rento-tallinna.html

   • Kristaliina
    30.5.2013 at 12:38

    Kiitti linkistä – mä muistelinkin, että sä kirjoittelit tästä talvella! Käyn ehdottomasti lueskelemassa ennen lähtöä :)

 • Anna-Reetta
  30.5.2013 at 12:36

  Jos halpaa ja herkullista ruokaa etsii, niin vapiano on vastaus :) Siellä ei ole niin hienoakaan tai hiljaista että tarviisi pelätä kanssaruokailijoiden paheksuvia katseita kiljuvista lapsista :D Täähän tietty löytyy helsingistäkin, mutta jos ei ole ennestään tuttu niin suosittelen. Ainoa miinus vaan että ruuhkaisempana aikana voi olla vaikeahkoa saada seurue rattaiden kanssa mahtumaan pöytään.

 • Nadja
  30.5.2013 at 12:45

  Meidän alkuvuoden pyrähdys sisälsi yöpymisen Tallink conference & spa hotellissa, jonka kylpyläosastoa voin suositella. Siellä on pieni ja ihan kiva vauva-allas, mutta myös iso merivesiallas, jonne voi myös mennä vauvan kanssa uimaan. Ja saunaosastolla oli jotain viis eri saunaa, joista yksi oli sellainen mieto 40 asteinen hamam, missä maattiin vauvan kanssa. 

  Täältä löytyy kivoja vinkkejä noin yleisesti mitä Tallinnassa kannattaa tehdä. Rocca al Mareen pääsi tosi helposti satamasta lähtevällä ilmaisbussilla (vaunutkin mahtuivat kyytiin) ja siellä oli yläkerrassa leikkipaikka, alakerrassa kahvila/ ruokamesta, jossa oli myös leikkinurkka, lastenvaate- ja lastentavaraliikkeitä ja jos aikaa jää ennen kuin bussi vie takaisin, parkkipaikan toisella puolella on kiva järvi, jossa voi käyskennellä. 

  Me käytiin myös pari kertaa syömässä African Kitchenissa, joka oli siinä mielessä haastava, että vaunut joutuu nostelemaan sisään. Ihan eksoottisen näköinen paikka, vaikkei siellä erikseen vissiin mitään lapsinurkkausta ollut. Enkä edes tiedä oliko siel syöttötuolia, kun toi vauva oli silloin vielä niin pieni, että makoili mieluummin sohvalla (tai pöydällä). Mutta ruoka oli tosi hyvää! 

 • Katsq
  30.5.2013 at 13:45

  http://www.visitestonia.com sivuston kautta voi etsiä mm. Virosta ja Tallinnasta omien hakukriteereiden mukaan erilaisia nähtävyyksiä, ruokapaikkoja yms. Eläintarhan lisäksi löytyy vaikka Lasten museo ja Miia-Milla-Manda museo tai vaikka kasvitieteellinen puutarha. Sivuston kautta näkee kohteiden perustiedot, sijainnin sekä aukioloajat ja pääsymaksut! Kannattaa vilkaista,!

  • Kristaliina
   30.5.2013 at 17:39

   Kiitos vinkistä, tsekkailen! :)

 • sirpa1234 (Ei varmistettu)
  30.5.2013 at 20:10

  Zoo ja vastapäisen kauppakeskuksen lapsimaailma! :)