Kuinka löytää sisilisko heinäsuovasta

Silvan uuden polkupyörän korissa asustelee siis pieni vihreä sisilisko – Silvan oma fillarikaveri.

Useimmiten sisilisko matkustaa lokoisasti kukkapeitteiden alla. Välillä se myös laitetaan nukkumaan, jolloin se retkottaa selällään aivan liian aidon (lue: kuolleen liskon) näköisenä.

Sisilisko on lapselle tärkeä. Suloista. Paitsi…

…että sisilisko hyppää jokaisella pyöränmuksahduksella ulos koristaan. Rientä ulos vapauteen vihreään pöpelikköön!

Ja arvatkaa vaan, millaista on löytää tuonväristä täydellisestimaastoutuvaa pikkuesinettä nurmikolta. No. Mahdotonta.

Viimeksi tänään oltiin taas draaman äärellä, kun leikkipuistosta kotiin pyöräillessä todettiin, että sisilisko ei olekaan enää korissa mukana. Siitäpä sitten etsimään – täällä jossain kolmen kilometrin säteellä se varmaan on. Jepjep. Onneksi hyvänä tuntomerkkinä toimii sisiliskon kukkapeite; tavallisesti ensin bongaa maasta nipun apiloita ja sen jälkeen voi alkaa katsella pientä vihreää metallista mönkijää.

Meinasimme jo luopua toivosta, kun lähimmältä (muistamaltamme) muksahduspaikalta tienristeysestä löytyi vain apiloita. Olisiko joku jo ehtinyt löytää liskon ja ottaa sen mukaansa…? Mietimme-mietimme-mietimme; oliko pyörä ollut kumollaan jossain muussakin kohdassa matkaa. Olisiko…? Ehkä leikkipuistossa siinä lähtiessä, kun lapsi harjoitteli liikkeellelähtöä…?

Ja kyllä! Siellä se oli parin apilan kanssa soramaalla!

Oikeasti se oli jo puoliksi hautautunut soraan – jostain määrittelemättömästä syystä kaivoin sen esiin ennen kuvan räpsäisyä.

Tapahtumista viisastuneina päätimme, että sisilisko tarvitsee jonkun kirkasvärisen koristeen mukaansa. Vaikka tällaisen:

Silva toivoi, että siihen laitetaan myös jonkinlainen nimilappu, jossa on Silvan nimi ja äidin puhelinnumero. Hyvä idea sekin.

Saas nähdä, kuinka pitkään sisilisko pysyy fillaristin kyydissä. Toivotaan parasta!

24

You Might Also Like

 • A
  1.7.2017 at 18:32

  Voi sisiliskon metsästystä, toivottavasti värikäs naru (ja kulkunen?) helpottaa ja onneksi löysitte pikkukaverin.

  Ja puuh, onneksi meillä ei ole fillarointikavereita (eikä koria). Markkinoitiin lapselle, että kunnon fillariin ei saa koria ja ipana oli tyytyväinen kun isojen pyörään sai seisomajalan. Mulla nimittäin hajoaisi pää jos pitäisi etsiä jotain rakasta lelua (mä pelkään vaan unikaverin puolesta, se kun on maailman rakkain ja ne kerrat kun sitä on päiväkodista metsästetty lukittujen ovien takaa :D … ja huvittavaahan tässä on, että unikaverille ostettiin aikanaa varakappale…vaan nämä kaverit on vähän erimaata, toinen on harmaantunut ja laiha (”rakastettu laihaksi”) ja toinen putipuhdas ja uudenpörheä…ettei ei taida varakaverista olla korvaajaksi, jos unikaverille jotain kävisi).

  • krista
   1.7.2017 at 18:36

   Haha täsmälleen sama kokemus varaunikaverista: Silvalla on ”varatiikeri”, mutta se on aivan liian uudenkiiltävä – ei varmasti kelpaisi (paitsi ehkä ihan viime hädässä). Aiemmin meillä oli kaksi rinnakkain käytettyä tiikeriä ja silloin se meni hyvin läpi; mutta toinen niistä hävisi aikoinaan Thaimaan-matkalla (no: onneksi silloin OLI se varatiikeri mukana), ja sen jälkeen hankittu uusi varatiikeri on liian siloinen. Ehkä sitä pitäisi nuhjuttaa jotenkin :D

   Seelan krokotiilille ei ole varakrokotiiliä olemassa. Voi maailmanloppu, jos se häviäisi, huh huh. Ehkä ens talvena Fugesta pitää ostaa toinen, jos niitä siellä Bioparcissa vielä on…

 • SMaaria
  1.7.2017 at 18:55

  Kuminauhalla tai muulla turvavyöllä kiinni koriin?

  • krista
   1.7.2017 at 20:00

   Joo tätä kans mietittiin! Mutta sit, kun sitä kuitenkin otetaan sieltä korista pois jatkuvasti, niin joku solmimistekniikka ei oikein toimis; äidin pitäis olla joka välissä solmimassa tai avaamassa solmuja :D Ehkä joku pussukka, joka ois solmittu koriin ja johon lisko menisi aina nukkumaan…?

 • MADISON
  1.7.2017 at 22:48

  Pariton sukka narulla kiinni koriin, ja lisko aina ”turvasukkaan” matkan ajaksi?

 • Kuunari
  2.7.2017 at 10:25

  Tai hihnaan solmimisen sijaan joku kiva ja nopea mekanismi. Nepparilla nauha vatsan ympäri? Kuminauhalenkki? Pieni karabiini?

 • Maukka
  2.7.2017 at 14:52

  Googlaa ”lizard harness diy”. Kaipa se tuollaisellekin liskolle kelpaisi!

  • krista
   2.7.2017 at 21:19

   Hihi eikä miten suloisia! :D

 • Veera
  2.7.2017 at 20:01

  Tässä myös yksi vaihtoehto. Hieman hintava tuollaiseksi remmiksi, mutta käy työstä se hukkuneiden lelujen etsiminen, eli ehkä kuitenkin halpa sijoitus 😉. https://www.ipanainen.fi/tuote/lil-sidekick-kiinnitysnauha/