Silmälasisöpöliini

”Ei…”
”No ei kyllä ole…”
”Ei se onnistu…”
”Ei…”

Aleksin Instrumentariumin optikko hymyili väkinäisesti, mutta ei selvästikään ollut ollenkaan motivoitunut palvelemaan meitä. Minä sen sijaan olin yllättävänkin sitkeä yrittäessäni myydä laseja itse itselleni:

”Kun toisesta Instrusta näytettiin koneelta sellaisia just sopivia laseja tämänikäiselle, teiltä kuulemma pitäisi löytyä.”
”Ei meillä ole.”
”Saako niitä jostain tilaamalla?”
”Ei.”
”Kun tosiaan koneelta näkyi, että jossain Instussa olisi ollut just sopivat, voiko sitä katsoa? Että missä niitä olisi?”
”Mikäköhän malli se on ollut…?”
(ei elettäkään, että menisi uudelleen katsomaan – tarkistin jälkikäteen, että ko. lasit olisivat nimittäin löytyneet ihan perusnettiversiosta klikkaamalla kohtaa ”lapset”)

Lopulta väänsin rautalangasta:
”Onko siis nyt todellakin niin, että teiltä ei löydy yksiäkään meille sopivia laseja eikä niitä voi mistään tilata? Eli että me nyt lähdetään ulos tuosta ovesta ja mennään toiseen kauppaan?”

Sainpahan ensimmäisen myönteisen vastauksen.
”Sä taidat olla sellainen väliinputoaja”, optikko lohdutti Silvaa.

Jos emme olisi olleet niin huvittuneita, olisimme saattaneet olla aika ärsyyntyneitä. Okei ei väkisin, mennään sitten muualle: Forumin Arvolalle.

Ja kappas: parikymmentä sopivaa mallia! Ja ihanaa palvelua, tirppa sovitteli laseja aivan innoissaan. Tiedetäänpähän jatkossa, mihin mennään ja mihin ei mennä silmälasiostoksille. Isot suositukseni Arvolalle!

Meidän silmälasisöpöliini.

You Might Also Like

 • Kärttyri
  14.8.2014 at 15:02

  Mistä te tiesitte, että Tirppa tarvitsee silmälasit?

  • Kristaliina
   14.8.2014 at 15:08

   Me ollaan oltu silmäklinikan asiakkaita pitkään, lähete tuli aikoinaan neuvolalääkäriltä, kun vauvalle tyypillinen karsastus ei meinannut mennä ohi. Siellä tutkimuksessa on tullut tuo näköasia ilmi, katselevat sellaisilla linsseillä silmiin. Arkileikeistä sitä ei ole huomannut, tirppa näkee hyvin vaikkapa poimia valkoisia yksittäisiä riisinjyviä valkoiselta pöytäliinalta tai toisaalta lentokoneen lentämässä taivaalla. Siristelystä kuitenkin huomaa, että tarkentaminen saattaa olla vähän hankalaa.

   Näkö saattaa itsestään vielä korjaantua, se kehittyy kuulemma vielä 6-vuotiaaksi asti, ja me ollaan sen silmäklinikan seurannassa. Eli ei välttämättä ole lopunelämänlasit :) Mutta joka tapauksessa tirppa on hyvin ylpeä uusista laseistaan ja käyttää niitä mielellään :)

   • Matja (Ei varmistettu)
    15.8.2014 at 10:54

    Kuulostaapa tutulta! Hienot!

    Mulla kävi niin, että lasit olivat päässä ikävuosina 3-7. Koulun alettua silmälääkäri suositteli televisionkatselu- ja opiskeluprillejä, mutta jätin kakkulat itsepintaisesti kotiin, koska tunsin että näen aivan hyvin ilmankin. Nyt olen 25, enkä laseja tarvitse – vaikka teidän tyttären lasien malliset oiskin aika makeet :)

 • MadamWhite
  14.8.2014 at 15:10

  Oi, noi on ihan samannäköiset kuin mun ekat lasit aikoinaan yhdeksänkymmenluvun alussa! Oli kyllä jo tokalla silloin eli aika paljon vanhempi kuin  teidän silmälasisöpöliini, mutta lasten lasit ei taida muuttaa muotia vuosien myötä yhtä paljon kuin aikuisten :)

  • Kristaliina
   14.8.2014 at 15:13

   Hihi! Siellä itse asiassa oli paljon kaikenmaailman Muumia ja Hello Kittyä, ja sellaisia aikuistrendejä vastaavia laseja myös, mutta nää oli meidän mielestä jotenkin vaan suloisimmat <3
   (ja iso osa oli aika voimakkaasti sukupuolitettua väreiltä: oli pinkkiä ja pinkimpää :) )

   • Kahvittelija
    14.8.2014 at 17:45

    Mulla oli vielä seiskaluokalla sellaiset ällöpinkit, pyöreäsankaiset lasit, joita tosin käytin vain tunneilla, jos oli aivan pakko…muistan vieläkin, kun eräs poika luokaltani nappasi mun rillit niiden kotelosta ja nuoli ällöttävästi ne linssit litimäriksi.

    Silvan lasit on aivan ihanat :)

 • eppunen
  14.8.2014 at 15:10

  Voi miten toinen voi ollakkin hurmaava pikkuneiti <3

 • vierailija h (Ei varmistettu)
  14.8.2014 at 15:18

  On kyllä tosi söpöt ja sopii hyvin Silvalle! Onneksi nykyään tutkitaan lasten silmät hyvin – mun mies oli lapsena mukamas tosi köpelö, kunnes vanhemmat tajusivat että eihän se vaan näe.

 • PilviN
  14.8.2014 at 15:42

  Voi ei miten söpö pieni silmälasineiti! :)
  Ja kiva että Silva käyttää mielellään laseja!

 • honeychile
  14.8.2014 at 16:23

  Laita niille palautetta! Musta on tullut ihan valtaisa palautteenantaja ja joskus se yllättävästi johtaakin johonkin. Äidiltä opittu, joka mm. sai aikaiseksi sen, että Tampereella Hämpin parkkihallin automaattiovessa lukee nyt lappu ”aja lähemmäs, ovi toimii kyllä” :D 

 • iituliina (Ei varmistettu)
  14.8.2014 at 16:35

  Ihana Silva!

  Näytin instagramista tätä kuvaa tolle miesihmiselle yks päivä ja totesin, että jos joskus vahingossa päädyn saamaan lapsen, niin toivottavasti se on yhtä söpö (okei, kamala ajatus, kaikki lapset on söpöjä), ja vaikka kovin epälapsihaaveilijoita ollaankin, niin herra totes, että kannattaa tehdä se hänen kanssaan, niin saa varmasti hankkia yhtä söpöt lasitkin..

 • Nannannaa
  14.8.2014 at 17:28

  Mahtijuttu, että Silva sai lasit noin ajoissa! Kummipoika sai lasit ”vasta” 5-vuotiaana, siihen asti kaikki luulivat, että on vaan kömpelö haaveilija. Mutta lasien saamisen jälkeen muuttui ihan eri pojaksi (näkö oli aivan superhuono, toinen silmä ei nähnyt juuri mitään).

  Ja on kyllä suloinen silmälaseissaan. :) Ja tietty ilmankin! :D

 • Annuuu (Ei varmistettu)
  14.8.2014 at 17:38

  Täytyy myös komppaa Optikko Arvolaa! Olen ollut jo pitkään heidän asiakkaansa. Nyt toukokuussa iski tarve uusille kehyksille ja bongasin netistä kivat kehykset. Arvolassa niitä kehyksiä ei kuitenkaan ollut mutta todella ystävällinen optikko soitti ensin maahantuojalle mutta sieltäkään niitä ei löytynyt. Lopulta he tilasivat minulle kehykset suoraan Italiasta tehtaalta. Parin viikon odotus palkittiin ja kehykset istuivat mainiosti. Tätä jo voi kutsua kunnon asiakaspalveluksi!

 • Mindeka
  14.8.2014 at 17:53

  Hän on niin söpö! <3 

   

  Ja minäkin antaisin kyllä palautetta vielä jälkeenpäin…

 • Kristaliina
  14.8.2014 at 18:55

  Pahoittelut, poistin (tapojeni vastaisesti) yhden kommentin – ja samalla hävisivät myös siihen vastanneet automaattisesti. Kommentoija ei varmasti tarkoittanut pahalla, mutta silti en halua jättää sellaisia kommentteja tänne näkyviin. Pahoittelut siis kommentoijalle tästä poistosta, mutta toivottavasti ymmärrät, että miksi äitinä tein näin ♡

 • Susuliini (Ei varmistettu)
  14.8.2014 at 19:38

  Minäkin olen saanut Aleksin Instrussa naurettavan huonoa palvelua. Tarvitsin kuitenkin arskat tosi pikaisesti, enkä jaksanut enää lähteä muualle sovittelemaan minikokoiseen naamaani sopimattomia laseja. Tympi kyllä pistää rahaa siihen putiikkiin. Lohtua sain ajattelemalla karman lakeja.

  Teillä on ihanan iloinen rillipää! :)

 • Asikaine
  14.8.2014 at 20:21

  Niin söpöt lasit ja kaunis tyttö! Aivan ihastuttava!

  Ja BUU paskalle palvelulle!! Hyvä, että vaihdoitte kauppaa!

 • Ainolassa - Tanja (Ei varmistettu)
  14.8.2014 at 20:32

  Ai taivas miten sulonen! &lt;3

 • MM
  14.8.2014 at 21:06

  Oi, hän on hurmaava!

 • Paprika (Ei varmistettu)
  14.8.2014 at 22:39

  Eikä! Ihana malli! Ja onpas aika paljon äidin näköinen tässä kuvassa myös :)

 • elinamandanen (Ei varmistettu)
  15.8.2014 at 10:45

  Taas näin teistä unta! Työntelit jossain helsingin keskustassa teiän ihania tuola-viikkareita, mä hihkuin mun miehelle et ”katokatokatokato, tuolta tulee maailman ihanin blogiperhe!” Menitte ohi, Silvalla ei ollu silmälaseja, mutta sen sijaan se oli mitä ilmeisemmin itse vähän parturoinut itseään, eli näytti siltä, kuin pelkkä otsatukka ois ollu joskus ponnarilta, ja sieltä ponnarin juuresta sitte saksilla nipsastu otsatukka pois.. Että olkaahan tarkkana nyt sit saksien ja ponnareiden kans. ;)

  • elinamandanen (Ei varmistettu)
   15.8.2014 at 10:46

   Äh, *tuPla

 • Vierailija (Ei varmistettu)
  15.8.2014 at 15:27

  Ihana Silva! Tästä tuli heti mieleen Facabookin hienon Humans of New York -sivun päivitys heinäkuulta (4.7.):
  ”Do you remember the saddest moment of your life?”
  ”When I got locked up, for dealing drugs. Actually– I take that back. The saddest moment was when I took my five year old daughter to the doctor and found out she needed glasses. She put on those glasses, and she said: ’Daddy! Daddy! I can see! I can see!’ Tears just started streaming down my face. What a fucking idiot I’d been. We’d take drives to the Catskills, and we’d point out deer to her, and she’d never seem to see them. She’d always say ’Where!? Where!?’ It should have been obvious. I spent five years trying to give her everything I could, and I messed up the most important thing.'”
  Tosi monet kommentoivat kertomalla omia tarinoita siitä, millaista oli saada lapsena silmälasit. Yksi kertoi innostuneensa siitä, että näki puiden lehtiä ja huomasi äitinsä itkevän sitä kuunnellessaan.

 • nau (Ei varmistettu)
  15.8.2014 at 22:53

  kirjoitin tähän pitkän narinan instrun paskasta asiakaspalvelusta ja arvolan päinvastaisesta omien kokemuksien pohjalta, mutta sitten päätin etten nyt jaksa negailla, tulee vaan taas itselle paha mieli, ei sillä mitään voita (kyllästyin tänään omaan pessimismiini, se on loppu NYT). arvolalle kuitenkin täydet pisteet myös täältä, ja erityismaininta pienelle päälle sopivien kehysten laajasta valikoimasta ja äärettömän ystävällisestä palvelusta.

  silva on suloinen, niinkuin aina, ja silvan lasit on tyylikkäät :) &lt;3

 • Annakka (Ei varmistettu)
  16.8.2014 at 12:27

  Arvola on kyllä huippu paikka! Eikä kuulu mihinkään ketjuun. Ketjuuntumattommista liikkeistä saa yleensä parasta palvelua.

  Ja hienoa, että lapsi sai ajoissa lasit.

 • 1 2