Silmälasisöpöliini

”Ei…”
”No ei kyllä ole…”
”Ei se onnistu…”
”Ei…”

Aleksin Instrumentariumin optikko hymyili väkinäisesti, mutta ei selvästikään ollut ollenkaan motivoitunut palvelemaan meitä. Minä sen sijaan olin yllättävänkin sitkeä yrittäessäni myydä laseja itse itselleni:

”Kun toisesta Instrusta näytettiin koneelta sellaisia just sopivia laseja tämänikäiselle, teiltä kuulemma pitäisi löytyä.”
”Ei meillä ole.”
”Saako niitä jostain tilaamalla?”
”Ei.”
”Kun tosiaan koneelta näkyi, että jossain Instussa olisi ollut just sopivat, voiko sitä katsoa? Että missä niitä olisi?”
”Mikäköhän malli se on ollut…?”
(ei elettäkään, että menisi uudelleen katsomaan – tarkistin jälkikäteen, että ko. lasit olisivat nimittäin löytyneet ihan perusnettiversiosta klikkaamalla kohtaa ”lapset”)

Lopulta väänsin rautalangasta:
”Onko siis nyt todellakin niin, että teiltä ei löydy yksiäkään meille sopivia laseja eikä niitä voi mistään tilata? Eli että me nyt lähdetään ulos tuosta ovesta ja mennään toiseen kauppaan?”

Sainpahan ensimmäisen myönteisen vastauksen.
”Sä taidat olla sellainen väliinputoaja”, optikko lohdutti Silvaa.

Jos emme olisi olleet niin huvittuneita, olisimme saattaneet olla aika ärsyyntyneitä. Okei ei väkisin, mennään sitten muualle: Forumin Arvolalle.

Ja kappas: parikymmentä sopivaa mallia! Ja ihanaa palvelua, tirppa sovitteli laseja aivan innoissaan. Tiedetäänpähän jatkossa, mihin mennään ja mihin ei mennä silmälasiostoksille. Isot suositukseni Arvolalle!

Meidän silmälasisöpöliini.

 
Like

You Might Also Like

 • möttis (Ei varmistettu)
  16.8.2014 at 14:39

  Meidän neiti sai lasit 4-vuotiaana – pinkit tietysti – ja mullakin tuli itku, kun lapsi kulki kaupungilla ja kaupassa ympärilleen katsellen ja huokaillen ”mä nään!”. Itse sain lasit 10-vuotiaana, ja muistan yhä sen tunteen, kun NÄIN – puun lehtien havisevan, taivaalla lentävät linnut, ystävän kasvot korttelin toiselta puolelta.

  Asutaan Porissa ja ollaan asioitu Satakunnan näkökeskuksessa, eikä voi muuta kuin kehua, niin lääkäri Hanna Saarelaa kuin muutakin henkilökuntaa. Heidän silmälasivalikoimansa on hintavampi kuin esim. Specsaversilla, mutta laatu ja takuutkin ovat eri luokkaa. Erehdyttiin ostamaan Specsaversin lasit, jotka ovat olleet käytössä puoli vuotta, ja 2-4krt kuukaudessa täytyy käydä väännätyttämässä nuo suoraan. Menevät siis tosi helposti vinoiksi, vaikka tyttö osaa käsitellä niitä nätisti – edellisiä, kalliimpia laseja käytiin väännättämässä suoraksi vuoden aikana kahdesti. Toisella kerralla lapsi keikahti tuolilta niin että lasit vääntyivät, toisella kertaa kopauttivat päiväkotikaverin kanssa (viisaat) päänsä yhteen.

  Meillä on myös peittohoito menossa. Se onkin vähän hankalampaa. Merirosvolappu painaa, laastarimallit käyvät taas ihon päälle. Nyt kun oli kovat helteet, lappu pysyi paikallaan ehkä 30 min, kunnes kosteus irroitti sen. Yksi lappu maksaa n. euron, ja on siis kertakäyttöinen. Hintavaa, eikä lapsi tosiaan tykkää – ollaan ”lahjottu” lasta että kun lappua pitää, täytyy piirrustelua, helmien pujottelua tms. lähityöskentelyä tehdä tunti, sitten saa pelata täbillä tunnin. Tärkeää on siis se 2h, jota lappua on pidettävä, myös tehtävä jotain missä silmä joutuu tarkentamaan lähelle.

 • Tuulis (Ei varmistettu)
  16.8.2014 at 19:58

  Mulla on vähän samat kokemukset Aleksin Instrusta – sieltä ei vaan saa palvelua. Kahdet viimeisimmät lasit olen sen sijaan ostanut Kämp Galleriassa sijaitsevasta Aleksin optiikasta, niillä on myös tosi hyvä palvelu ja valikoima!

 • Pulina (Ei varmistettu)
  16.8.2014 at 20:01

  Jestas miten söpö! Mulla oli muuten pienenä ihan samanlaiset… yli 20 vuotta sitten. :)

 • Jonnaa
  18.8.2014 at 08:53

  Itse olen myös instrusta saanut super huonoa palvelua.laseja piti mennä ostamaan mutta koska olen kuulema erittäin pieni päinem ja siro kasvoinen, laseja on vaikea löytää naisten valikoimasta.optikko jaksoi sovittaa viidet lasit kunnes totesi että ei meillä ole sinulle sopivaa kehystä.niinpä marssin nissenille josta sain asiallista palvelua sekä sopivat kehykset.

 • Hansi (Ei varmistettu)
  11.6.2015 at 15:39

  Me olemme löytäneet Itiksen Optilookista kivoja lasten kehyksiä. Siellä on ihan hyvä valikoima ollut ja joka kerta löytynyt lapselle mieluisat kehykset. Palvelu on myös siellä ollut erinomaista. Myös niiden varaosien kanssa…

 • 1 2