Sata äitiyspakkausta Keniaan – tehdään se uusiksi!

Tämä postaus on tehty kaupallisessa yhteistyössä World Visionin kanssa.

Tämän varmasti muistattekin: Vähän yli vuosi sitten kuulin aivan mahtavasta hyväntekeväisyyskohteesta, jossa me voidaan ihan konkreettisesti tehdä yhdessä hyvää, ja jopa pelastaa vauvojen ja äitien henkiä: World Vision kerää äitiyspakkauksia kenialaisille äideille, köyhimmästä köyhimmälle alueelle Turkanassa. Tavoitteena on saada äidit neuvolajärjestelmän pariin ja turvallisiin olosuhteisiin synnyttämään.

Olin jo sitä ennen ajatellut, että tämä blogi voisi olla meille hyvä kanava ”lyöttäytyä yhteen” ja tehdä yhteisponnistuksena jokin oma hyväntekeväisyysteko. Ja tämä vaikutti (ja vaikuttaa edelleen) aivan täydelliseltä kohteelta. Luotettava taho, meitä perheellisiä koskettava kohde, ja konkreettinen apu, joka menee varmasti perille. Niinpä heitin tänne blogiin haasteen: kerätäänkö yhdessä sata äitiyspakkausta Keniaan – tuon määrän ihan keksin siis itse. Ja sitten jännitin, että onnistuukohan…?

Te vastasitte, että onnistuu. Lähditte ihan mielettömällä innolla mukaan. Ja me todellakin tehtiin se! Jopa yli kolminkertaisesti: sadan paketin sijaan me kerättiin 313 äitiyspakkausta! 313 kenialaiselle äidille ja vauvalle – siitä 313 kertaa kiitos!

…ja tässä röpeltämäni minipieni videonpätkä, josta näkee, miltä siellä Kakuman pakolaisleirillä näyttää:

Ja ai että me tosiaan  ollaan saatu World Visionilta niin lämpimät kiitokset, että…. sata sydäntä! Tai siis 313 sydäntä, tietysti! Meidän auttamisponnistus todella siellä huomattiin, ja he olivat onnesta aivan mykkyräisinä – että vau, mikä porukka! Ja mä olen ihan samaa mieltä! Ja ne meidän ostamat pakkaukset ovat nyt siellä tuomassa turvaa ja iloa 313 tosi vaikeissa olosuhteissa elävälle äidille.

Äideille, jotka kurjista olosuhteista huolimatta ovat kuin mekin: äitejä, jotka haluavat tarjota lapsilleen mahdollisimman turvallisen alun elämälleen.

Kirjoitin tästä aiheesta viimeksi toukokuun alussa. Silloin kerroin, että meidän lahjoittamat pakkaukset ovat juuri sillä hetkellä Kenian pölyisillä ja kuoppaisilla maanteillä matkalla pakolaisleirille. Ja pian sen jälkeen ne olivatkin jo saapuneet perille – ja heti jakoon ensimmäisille äideille!

Tässä kuvassa yksi ensimmäisistä jaetuista pakkauksista ja sen esittelyä. Pakkauksen sai pakolaisleirillä 34-vuotias Kiru, joka oli juuri synnyttänyt neljännen lapsensa. ”Kun aiemmat lapset syntyivät, meillä ei yksinkertaisesti ollut mitään”, hän kertoi tulkin välityksellä.

Ja mikä tilanne on nyt?

Pakkauksia oli marraskuun alkuun mennessä (tuorein Keniasta saatu tieto) jaettu 612 äidille Kakuman pakolaisleirillä sijaitsevalla terveysasemalla, sekä Turkanan maakunnan ylläpitämällä Kerion terveysasemalla. Jakelu käynnistettiin alkukesästä.

Perille Keniaan pakkauksia on tullut nyt 1300 kpl ja niitä jaetaan siis niin kauan kuin pakkauksia riittää.

Pakkaus siis annetaan niille äideille, jotka tulevat neljä kertaa neuvolatarkastukseen raskautensa aikana. Tavoitteena on antaa samalla naisille tietoa imetyksestä, perhesuunnittelusta, omasta hyvinvoinnista – ja saada yhä useammat äidit synnyttämään klinikoilla.

Tärkeä pointti tässä tosiaan on se, että kyse ei ole vain yksittäisestä tavaralahjasta – toki se köyhä äiti sen sellaisena voi kokea. Mutta tämän äitiyspakkaushankkeen välityksellä pyritään tekemään suomalainen ”äitiyspakkauksen ihme” myös Keniassa: saamaan äidit neuvolajärjestelmän ja seurannan pariin, ja sitä kautta alueen hurjat lapsikuolleisuusluvut vihdoinkin laskemaan.

Eli että ihan muutetaan ”maan tapaa” siitä, että joskus tulevaisuudessa Keniassakin olisi olisi ihan perusasia mennä klinikoille synnyttämään ja neuvolaan, eikä enää synnytettäisi majoissa, joissa hygieniaa ja ammattilaisia ei ole saatavissa.

Se on iso tavoite, ja ihan valtavan tärkeä! Se pelastaa vauvojen ja äitien henkiä nyt ja tulevaisuudessa!

Äitiyspakkauksen moskiittoverko, keltainen peitto ja etualalla taskulamppu.

Tämän postuksen kuvat ja videoklipit ovat World Visionin työntekijän omalla kännykällään ottamia. Ne ovat siis ihan aitoja tilanteita, ihmisiä ja tuokiokuvia Kakuman pakolaisleiriltä.

Keltapaitainen äiti tässä yllä olevassa kuvassa lasten kanssa on 32-vuotias Mucahirwa, kahdeksan lapsen äiti. Hän on saapunut Kakuman pakolaisleirille jo kaksi vuotta sitten, vuonna 2016 Kongosta. Hän pakeni miehensä ja lastensa kanssa sotaa. Perheen isä vammautui taisteluissa pahasti ja menetti toisensa jalkansa. Perheen kodin- ja lastenhoitovastuu on siis vielä tavallistakin enemmän äidin harteilla.

Moskiittoverkon alla nukkuva vauva on 12 päivää vanha. Kuva on perheen kodista, joka on aavikolle pystytetty yhden huoneen maja. Millaista tuollaisessa majassa olisi asua kahdeksan lapsen kanssa? Sateella maja on läpimärkä paikka olla ja nukkua, ja helteellä taas tuskaisen kuuma.

Mucahirva ja perheen tuore vauva saivat siis yhden meidän lahjoittamista äitiyspakkauksista. Tuossa seuraavassa kuvassa vauva nukkuu äitiyspakkauksesta saadun moskiittoverkon alla. (verkko kyllä laitettiin kiinni kuvan ottamisen jälkeen) Välillä verkon alla lepäilee myös nuorin isoveli (kuvassa alakulmassa näkyy hänen kätensä), joka on myös vasta reilun vuoden ikäinen.

Mucahirwa kertoo, että hyttysverkon ohella äitiyspakkauksesta eniten käytössä ovat olleet vauvan vaatteet, taskulamppu, ja isälle tarkoitettu chuka eli perinteinen miesten käyttämä viitta.

Mucahirva ja 313 muuta äitiä välittävät World Visionin välityksellä meille kiitoksensa! <3

Ja tosiaan: tämä ei ollut yksittäinen pieni tavaralahja yksittäiselle äidille, vaan tätä kautta pyritään vaikuttamaan laajasti kenialaisten äitien raskaudenseurantaan ja pienentämään lapsikuolleisuutta. Tavoite on, että Kenian terveysviranomaiset vakuuttuisivat ja ottaisivat äitiyspakkauksen ja siihen liittyvät terveyspalvelut osaksi kansallista ohjelmaansa. Tässäkin tavoitteessa on edistytty: World Vision on käynyt Kenian valtion kanssa neuvotteluja äitiyspakkausten laajemmasta jakelusta ja Turkanan alueen paikallishallinnon budjettiin on jo lisätty ensi vuodelle varoja äitiyspakkausten jakamiseksi terveysasemilla.

Uusi tuhannen pakkauksen lähetys saapuu Keniaan vielä ennen joulua – itse asiassa todennäköisesti se on juuri nyt lähipäivinä jo maassa. Näistä pakkauksista puolet jaetaan vielä Kakuman pakolaisleirillä ja puolet Ngoswetin alueella Länsi-Keniassa.

World Visionin kenttätyöntekijät ovat jo nyt reilun puolen vuoden jälkeen raportoineet, että niiden äitien määrä, jotka käyvät vaadittavat neljä kertaa raskaudenseurannassa, on selvästi kasvanut projektissa mukana olevilla terveysasemilla. Tarkat luvut klinikoilta saadaan World Visionille vuoden lopussa.

Tässä alla yksi klinikalle synnyttämään saaduista äideistä. Hän on 20-vuotias Mary, joka kuvassa imettää neljän tunnin ikäistä vauvaansa. Vieressä on vasta saatu äitiyspakkaus. Mary kertoo, että kaikki pakkauksen tarvikkeet tulevat todella tarpeeseen, sillä kyseessä on Maryn ensimmäinen lapsi.

World Vision siis jatkaa pitkällä tähtäimellä tätä aivan huipputärkeää työtään Keniassa – ja eihän mekään lopeteta tähän, vai mitä…?

Mulla itselläni on ainakin taas joulun tullen tapana ostaa aineettomia joululahjoja, ja nyt(kin) aion ostaa juuri näitä 35 euron arvoisia äitiyspakkauksia. Laskin, että mä ostan niitä nyt ainakin kolme kappaletta.

Siinä olisi kolmelle äidille pakkaukset, mutta meidän joukossa on voimaa paljon enemmän kuin minussa yksin. Kerätäänkö taas yhteiset sata, vaikka tässä joulun alla? Mitä sanotte, löytyykö meistä vielä uutta potkua tähän…?

Toivon ihan valtavan paljon, että saadaan taas yhteisponnistus käyntiin! Tämä on ihan huipputärkeä projekti ja ihan konkreettinen tapa auttaa omalla pienellä panostuksella jotakuta äitiä ja vauvaa jossain kaukana <3

Mutta tulee sitten sata tai viisikymmentä tai viisi (tai nämä minun kolme), niin joka ikisen pakkauksen saa käteensä kenialainen Kiru tai Mucahirwa tai Mary tai joku muu äiti, oikea ihminen hädässä. Alkeellisessa majassa pakolaiskeskuksessa tai paimentolaisalueella asuva äiti, jolla ei ole mitään. Mutta joka on kuin kuka tahansa meistä: toivoo lapselleen parasta.

Äitiyspakkauksen 35 euroa ei ole vain abstrakti lahjoitussumma, se on ihan oikea pakkaus täynnä tärkeitä tarvikkeita – ja samalla houkutin saada äiti raskaudenseurantaan ja synnyttämään turvallisempaan ympäristöön terveysklinikalle.

Uhh ja vau. Nyt julkaisen tämän jutun ja jään jännityksellä ja innolla odottamaan, että kuuluuko kommentteihin taas ”mukana!”-hihkaisuja niin kuin viimeksi <3 <3 <3 <3 Ihan vilpittömästi: mä oon harvoin päässyt kokemaan niin mahtavaa yhteisliikutusta ja intokulpintaa kuin silloin viimeksi, kun huomasin, että vau me saatiin tällainen mahtava ponnistus yhdessä aikaan!

Välittäkää myös ihmeessä viestiä tuttavapiirissänne – kertokaa vaikka, että tällaisen lahjan te haluatte itselleni tulevana jouluna. ”Mun lahjan voi osoittaa kenialaisille äidille!”

Yksi äitiyspakkaus maksaa siis 35 euroa.

Jos ostat äitiyspakkauksen täältä tai muista tämän postauksen linkeistä, niin tieto kertyy meidän yhteiseen laskuriin, josta voidaan seurata ja jännittää meidän yhdessä keräämää määrää!

Mitäs sanotte? Lähtisitkö vielä mukaan? <3 <3 <3

Jään odottamaan ja jännittämään! <3

22

You Might Also Like

 • krista
  10.12.2018 at 11:33

  PS: Nyt julkaistu, tein just FB-jaon. Iiks! Mä odotan jännityksellä, että tuleeko ensimmäinen ”mukana taas!” -hikaisu!

 • Riikasusanna
  10.12.2018 at 12:00

  Mukana! Ehdottomasti mukana!

  Tää on niin superhyvä ja tärkeä juttu, jes :)

  • krista
   10.12.2018 at 12:02

   Ihanaa, kiitos kiitos kiitos ihana Riika <3 <3 <3 <3

 • Emilia
  10.12.2018 at 12:38

  Ihan huippua, että kirjoitit taas tästä. Olin sillon viime vuonna mukana, ja ehdottomasti uudelleen! Jotenkin noista kuvista konkretisoituu se auttaminen, yleensä kun hyväntekeväisyyyeen lahjoittaa summan niin jää jopa vähän epäselväksi että mihinköhän ne rahat menikään. Tässä taas näkee että kyseessä on ihan oikeasti oikeita ihmisiä, joille on viety konkreettinen äitiyspakkaus, jonka minä olen ostanut! Jee!

  • krista
   10.12.2018 at 12:51

   Ihanaa, kiitos!!! <3 <3 <3 Tästä just ystävän kanssa samaan aikaan priva-facebookissa juteltiin :) Eli että tämä keräyskohde on niin huikean hyvä, kun tässä ihan oikeasti jos me ostetaan 313 äitiyspakkausta, niin 313 kenialaista äitiä saa ne itselleen - ihan konkreettisesti. JA sitten samalla tämä on myös isomman tähtäimen teko eli että se ei ole pelkästään tavara, joka vaihtaa omistajaa, vaan sillä saadaan se äiti synnyttämään turvallisiin olosuhteisiin ja vaikutetaan pitkällä tähtäimellä jopa koko seudun/maan tapaan, jotta saataisiin äidit raskaudenseurantaan niin kuin Suomessakin aikoinaan tapahtui! Eli että tässä yhdistyy sekä se, että lahjoitus on konreettinen äitiä ja vauvaa hyödyttävä asia, joka me voidaan heille antaa, ETTÄ se, että sillä on tällaisia syvempiäkin vaikutuksia äitien ja vauvojen hyvinvointiin ja terveyteen tulevaisuudessakin <3 <3 <3
   -
   Kiitos, kun lähdet myös tänä vuonna <3 <3 <3 Mua tässä vähän jännitti/jännittää, että toivottavasti "jaksetaan" innostua yhtä lailla kuin viime vuonna! Mä ihan valtavasti iloitsen joka ikisestä pakkauksesta, mikä saadaan kasaan! <3 <3 <3

 • Tillilii
  10.12.2018 at 13:14

  Mukana ollaan. Viime vuonna ostin pakkauksen sen kunniaksi, kun odotin esikoistamme ja halusin antaa äitiyspakkauksen myös eteenpäin, kun itsekin sellaisen sain. Nyt puolivuotias vauveli tuhisee tuolla äitiyspakkauksesta tulleet vaatteet päällä unilla ja nyt entistä suuremmalla innolla tekee mieli lahjoittaa pakkaus sellaista tarvitsevalle. Ihana kampanja!

  • krista
   10.12.2018 at 13:21

   Apua mulla ei tullut pelkästään tippa linssiin tästä, vaan sellainen ihan ääneen tullut itkunnyykäyspurskaus <3 <3 <3 <3 Ja siis liikutuksesta!!! En kestä, miten ihana kommentti <3 <3 <3 <3 Tämä on niin ihana ajatus: me saadaan se äityspakkaus suomalaiselta yhteiskunnalta ja se on aivan upea perinne ja se, millä meillä Suomessa saatiin aikoinaan lapsikuolleisuus alas. Ja nyt me voidaan myös omalta osaltamme lahjoittaa sitä samaa myös jollekin muulle <3 <3
   -
   Paljon kaikkea ihanuutta teidän puolivuotiaalle tuhisijalle ja vauva-aikaan koko perheelle <3 Ja KIIIIIIIITOS kun lähdet taas mukaan <3
   -
   Ps. Käytän nyt aika paljon sydämiä näissä, pahoittelut :D Mutta kun sanat loppuu, niin sydämet tulee!

 • Satu
  10.12.2018 at 13:50

  Mukana ja ostettu pakkaus!<3

  • krista
   10.12.2018 at 13:52

   Ihanaa, kiitos <3 <3 <3 <3 Ihanaa, nyt on jo nyt heti parissa tunnissa monta ostettua pakkausta! <3 <3 <3 Jee!!!

 • Lotta
  10.12.2018 at 14:06

  Paketti ostettu! Olin mukana myös viime vuonna ja kyyneleet tuli silmiin liikutuksesta kun luin tätä postausta. Tunteikkuuteen voi vaikuttaa myös oma pieni tuhisija. Miten onnekasta on syntyä tänne, eikä niin moneen muuhun paikkaan maailmassa.

  • krista
   10.12.2018 at 14:11

   Ihanaa, kiitos siis sekä viime vuodesta että tästä vuodesta <3 <3 <3 Ai että mä iloitsen jokaisesta näistä viestistä! <3 Kävin just itse ostamassa ne aikomani kolme, joten pian alkaisi varmaan olla KYMMENNEN pakkausta siis kasassa. Ihan huippua, ihanat ihanat ihanat te, kun lähdette tähän <3
   -
   Kaikkea ihanuutta myös teille pienelle tuhisijalle ja perheelle <3 (apua kun tulee sellaisia "vauvaikävä"-tuntemuksia tässä samalla, kun tuhisijoista maintsette! <3 )

 • Eleanor
  10.12.2018 at 14:12

  Mukana kolmella pakkauksella! Kiitos, että nostit tämän aiheen esille. Olin miettinyt, mihin joululahjoitukseni tekisin, ja säästit minulta pähkäilyn vaivan :).

  • krista
   10.12.2018 at 14:17

   Mahtavaa, ja kiitos!!! <3 <3 <3 <3 Mä oon kans aineettomia joululahjoja pitänyt tapanani (ja samalla sellaisena joululahjoitusperinteenäni) varmaan... ...no jos nyt lasken, niin ehkä seitsemän vuotta. Oon ostanut vuohia ja rokotuksia ja moskiittoverkkoja :) Hih ja silläkin uhalla, että nyt tiedän spoilaavani joululahjan muutamilta, niin kerron että näitä äitiyspakkauksia tulee minulta pukinkonttiin tänä vuonna niin kuin viime vuonnakin tuli. Tuoltahan saa tulostettua joulukortitkin, meilillä tai pdf:nä, mä just kirjoittelin sellaisen :)
   -
   IHANAA, että lähdit tähän, kiitos vielä <3 <3

   • Eleanor
    11.12.2018 at 12:44

    Itse asiassa ostin nämä äitiyspakkaukset ihan muuten vain, koska aikuisten kanssa ollaan sovittu, ettei vaihdeta lahjoja. Mutta voishan tää olla vaikka aineeton joululahja minulle itselleni :)

    • krista
     11.12.2018 at 13:02

     Kyllä! <3 Ja niille kolmelle kenlalaiselle äidille, joille lahja on varmasti ihan valtavan arvokas ja tervetullut <3

     • Eleanor
      11.12.2018 at 15:03

      Toki heille ennen kaikkea, sehän on selvä. Siksi ehkä tulikin kommentoitua vielä tuohon lahja-asiaan, koska mulla nuo aineettomat joululahjat herättää vähän ristiriitaisia fiiliksiä. Hienoa niissä on se, että maailmassa ei varmasti ole ikinä liikaa välittämistä ja hyvän jakamista, ja jos ne vielä vähentää turhan tavaran ostoa, niin mahtavaa! Mut silti itselleni luontevampi ratkaisu on ollut luopua lahjojen vaihdosta kokonaan, ja tehdä lahjoitukseni sitten ”yksityisesti” ja tavallaan erillään henkilökohtaisista lahjoista. Saikohan tästä ajatuksesta kukaan kiinni, en ehkä osaa oikein muotoilla tätä, varsinkaan kun en tosiaan tarkoita tätä kritiikkinä missään nimessä!

     • krista
      11.12.2018 at 15:14

      Joo, mä ainakin tavoitan tän ajatuksen tosi hyvin! Meillä kans on aikuisten kanssa ”lahjaton sopimus” ollut jo vuosikausia. Mutta sitten ostan ne muutamat aineettomat ajatellen tiettyä muutamaa ihmistä, joille ne on ”osoitettu” teoriassa – käytännössä en ole edes joka vuosi siitä tainnut muistaa siitä mainita/lähettää joulutervehdysviestiä. Tavallaan lahjaton, mutta tavallaan sitten lahjan sijaan ostan kuitenkin jotain aineetonta nämä muutamat ihmiset eritiysesti mielessä :D Haha, ja TÄSTÄ selityksestä nyt ei ainakaan saanut mitään selvää :D Mutta joo pääasia tietysti, että sekä joulun alla että muutenkin auttaa myös oman rahallisen tilanteen salliessa myös muita ihmisiä tällaisten kampanjoiden myötä ja muutenkin <3 On se sitten joululahjaa tai yleistä omaa hyväntekeväisyyteen osallistumista <3

 • Tanja
  10.12.2018 at 14:49

  Mukana ja pakkaus ostettu :)

  • krista
   10.12.2018 at 15:41

   Ihan huippua, kiitos ja ihanaa!!! <3 <3 <3 ...ja nyt meillä pitäisi ainakin olla se ensimmäinen kymmenen pakkausta kasassa (ja varmaan ylikin) jee jee jee jee jeeeeee, HYVÄ ME myös tänä vuonna! <3

 • Marsikka
  10.12.2018 at 16:51

  Todellakin lähden taas mukaan, tää on vaan semmoinen kohde että ei voi olla lähtemättä. <3 Viime vuonna kävi niin että ostin ensin muistaakseni yhden ja sitten kun joulu edelleen lähestyi niin oli "pakko" ostaa yksi (vai jopa kaksi?) lisää. :)

  Iso kiitos sulle Krista että omalla panoksellasi edistät tätä asiaa niin suuresti. <3 <3<3 Ihan huikeeta miten tämmöisellä blogilla voi olla niin suuria vaikutusmahdollisuuksia, mieletöntä!

  • krista
   10.12.2018 at 17:01

   Kiitos kuule itsellesi vaan <3 <3 <3 <3 Ihan mahtavaa, että lähdet taas mukaan, ai että mä oon iloinen!!!! Sain äsken tilannetiedon ja 13 kpl on jo ostettu eli ihan huikea alku, kiiiiiiiitos! Kyllähän tässä sata tulee täyteen ennen joulua, eikös tulekin....? Jee!!!
   -
   Ja siis KYLLÄ. Sehän on siis mulle itselleni ihan mieletön kunnia ja etuoikeus myös ja se tuntuu niin hyvältä: että vaikka mun rahat ei riittäisi sataan pakkaukseen tai 313 pakkaukseen, niin voi käyttää tätä omaa blogia alustana ja ihmiset ympäriltä tulee mukaan ja tekee sen YHDESSÄ. Tämä on ihan mieletöntä! Tänään on palautunut mieleen, miten huikeaa se silloin vuosi sitten oli, kun luku alkoi kasvaa ja ihmiset lähtivät mukaan - ja se tuntuu ihan huikean mielettömältä just nyt tänäänkin! Oon ollut tippa linssissä moneen kertaan tänään. KIITOS kaikille, tulee sitten sata täyteen tai ei <3 <3 <3

 • Ullamari
  10.12.2018 at 18:30

  Hei! Olen lukenut blogiasi jo pitkään mutta en ole koskaan kommentoinut. Lahjoitin äitiyspakkauksen. Oma vauveli tässä tuhisee rinnalla. Kiitollisuus terveestä lapsesta ja meidän hyvästä terveydenhuoltojärjestelmästä nostaa kyyneleet silmiin. Konkreettinen apu on parasta. Saa itselle hyvän mielen että on tehnyt jotain auttaaksen heikommassa asemassa olevaa. Kiitos kaikille muillekin osallistujille!

  • krista
   10.12.2018 at 18:38

   Kiitos, kun nyt kommentoit – ja superlämmin kiitos, että lahjoitit pakkauksen! <3 Ja sä oot niin oikeassa, meillä on niin valtavan paljon aihetta olla kiitollinen ja tosiaan muistaa, mitä kaikkea me ollaan saatu <3 Meilläkin esimerkiksi Silvan syntyminen keskosena; siinähän oli vesien meno ja sitten piti käynnistää, oltiin lastenosastolla, nenämahaletkuruokinnassa, sinivalohoidossa... Miten olisi käynyt ilman meidän terveydenhoitoa? No ei sitä voi edes ajatella :( Huonosti olisi käynyt... Niin paljon on syytä olla kiitollinen! <3 <3 <3 Ja auttaa muita silloin, kun on siihen mahdollisuus <3
   -
   Kiitos! <3 <3 <3

 • Anna
  10.12.2018 at 18:53

  Tämä saattaa ratkaista anopin lahjaongelman. Siis mukana yhdellä tai kahdella pakkauksella.

  • krista
   10.12.2018 at 22:22

   Mahtavaa! Tämä on kyllä just hyvä aineeton joululahja <3 Tuolta tosiaan voi joko printata tai lähettää sähköpostiin (myös ajastuksella) kortinkin, mä otin omani pdf:nä ja katson, saisinko tulostettua täällä jossain :) Kiitos, että lähdit mukaan tähän! <3 <3 <3

 • Hannele
  10.12.2018 at 19:50

  Paketti ostettu myös täällä. Hyvään tarkoitukseen on kiva lahjoittaa. :)

  • krista
   10.12.2018 at 22:23

   Ihanaa, aivan huikea alku, näin monta lahjoittajaa, kiiiiitos! <3 <3 <3

 • Kiskis
  10.12.2018 at 22:56

  Meidän joulukortit vaihtuu nyt äitiyspakkaukseen ja tieto tärkeästä kampanjasta jaetaan kaikille ennen fyysisen joulukortin saaneille virtuaalisen joulutervehdyksen muodossa.

  • krista
   11.12.2018 at 11:00

   Mahtavaa, kiitos! <3
   -
   Tuo on muuten mahtava idea: virtuaalinen korttitervehdys matkaan kuvaviestillä tai sähköpostilla, ja postimerkkien ennen mennyt raha äitiyspakkaukseen! (sori vaan posti! :) )

 • AamuHali
  11.12.2018 at 01:43

  Kiitos että jaksat innostua ja innostaa muita mukaan! Maailma on niin täynnä vihaa juuri nyt, että meidän tavallisten ihmisten täytyy muistaa rakastaa vielä tavallistakin enemmän ❤️ Omat synnytykset meni molemmat niin, että ilman meidän kehittynyttä terveydenhoitoa oltaisi molemmilla kerroilla kuoltu vauva ja minä. Meidät pelasti vain se hyvä onni, että satuttiin syntymään rikkaaseen maahan. Suurella kiitollisuudella siis mukana! Jos saa vielä mainostaa, niin Suomessa suuren lahjan vastasyntyneille voi antaa luovuttamalla verta. Keskosvauvat ovat suuri verentarvitsijoiden ryhmä. Lämmintä joulumieltä ja toiveikasta uutta vuotta!

  • krista
   11.12.2018 at 11:06

   Ihanasti kirjoitettu! <3 Ja kyllä, meillä varmasti sama tilanne ainakin Silvan synnytyksen osalta; Seelan synnytys meni helpommin, mutta jos minä olisin menehtynyt esikoisen synnytykseen, niin ei olisi tullut toistakaan. Tosin ilman länsimaalaista lääketiedettä todennäköisesti olisin menehtynyt jo ennen lapsia ärhkäkkääseen umpisuolentulehdukseen (melkein puhkesi) joko itse tulehdukseen tai huonoissa olosuhteissa tehdyn leikkauksen jälkikomplikaatioihin. Ja Joelilla sama juttu, ei olisi varmasti selvinnyt lastentekoelämävaiheeseen asti ilman länsimaista terveydenhuoltoa. Joten paljosta todellakin täytyy olla kiitollinen - elämästä! <3
   -
   Tuo oli tärkeä muistutus, kiitos!!! Mä en ole koskaan luovuttanut verta; yritin joskus, mutta mua ei kelpuutettu, sillä painoin liian vähän. Nyt ei ole enää sitä ongelmaa, painoraja kyllä ylittyy :) Sen voisin ottaa ohjelmaani sitten Suomeen palattuani!
   -
   Iso kiitos, että olet mukana! <3 <3 <3 Sain juuri tilannetiedon ja olemme nyt keränneety yhdessä jo 26 pakkausta, yli neljäsosa meidän omasta tavoitteesta jo kasassa, jesh! <3

 • Jokunen
  11.12.2018 at 11:39

  Ostin pakkauksen. Meilläkin kotona pieni tuhisija ja kaksi isompaa lasta, joista toinen tarvitsi tehohoitoa syntymän jälkeen.

  • krista
   11.12.2018 at 13:09

   Ihanaa, kiitos! <3 <3 <3 <3 Tää on niin parasta, ootte niin huippuja - näin yhdessä me saadaan paljon enemmän aikaan kuin kukaan yksin! <3 <3 <3

 • Linda
  11.12.2018 at 13:24

  Huippu juttu, kiitos tästä postauksesta! <3 Yksi pakkaus ostettu.

  • krista
   11.12.2018 at 14:19

   Ihan mahtavaa, kiitos! <3 <3 <3 <3

 • MMinne
  11.12.2018 at 15:16

  Yksi pakkaus ostettu! Tämä oli muuten yks parhaista tavoista käyttää osa tänään tulleista veronpalautuksista..:)

  • krista
   11.12.2018 at 15:25

   Joo hei veronpalautuspäivä, hienoa! <3 Kiitos lahjoituksesta, joka ikinen näistä viesteistä saa mut niin onnelliseksi! <3 (ja oon ihan koukussa tän ketjun seuraamiseen, aina kun tulee uusi viesti, niin hihkaisen! <3 ) Veikkaan, että täytyy olla yli 30 kasassa jo! <3 <3 <3

 • Annina
  11.12.2018 at 17:08

  Kolme pakkausta ostettu. Tässä konkretisoituu hienosti perille menevä apu. Kiitos kun kerroit tästä!

  • krista
   11.12.2018 at 17:52

   Ihan samaa mieltä, tämä on ihanan konkreettinen tapa auttaa ja näkee heti sen, miten apu menee perille! <3 <3 <3 Kiiiiiitos, kun osallistuit noin hienosti!!!! <3 <3 <3

 • Miitu
  12.12.2018 at 11:44

  Paketti ostettu. Kuten tuossa muutamissa aiemmissakin viesteissä, myös omalla kohdallani kehittynyt terveydenhuolto on ollut kirjaimellisesti elinehto alusta alkaen: Yhdestäkään synnytyksestä (oma syntymäni mukaan lukien) ei olisi muuten selvitty hengissä tai ainakaan ilman vakavia vammoja.

  • krista
   12.12.2018 at 12:01

   Kiitos! <3 <3 <3 Tuo on kyllä niin pysähdyttävää ajatella, että mitä kehittynyt terveydenhuolto meille on antanut. Mä olin kerran (ajat sitten) isommalla porukalla ruokapöydässä ja me alettiin just miettiä, että kuka meistä olisi hengissä ilman länsimaista terveydenhuoltoa. Siinä porukassa päästiin tulokseen, että ei kukaan meistä! Kaikki löysivät elämästään (osa jo syntymästä tai omien lasten synnytyksistä) jonkun kohdan, jossa olisi voinut olla iso menehtymisen tai ainakin vammautumisen riski ilman terveydenhuoltoa. Tosi pysäyttävää, miten tärkeä systeemi terveydenhuollosta on tosiaan rakennettu!
   -
   Googlasin muuten just äsken lapsikuolleisuustilastoa (imeväisyyskuolleisuus), täällä: https://www.stat.fi/til/ksyyt/2010/ksyyt_2010_2011-12-16_kat_007_fi.html Vaikka tiesin tän, niin silti tuo käppyrä säväytti! Mun äiti on syntynyt vuonna 1940, silloin on ollut vielä kuolleisuus tosi korkealla. Mun äidin vanhempi sisarus oli vauvana ”vain kuollut”, ei silloin paljon kuolinsyitä tutkittu :( Äitiyspakkauksen historiankin tarkistin: se tuli Suomessa vuonna 1937 vähävaraisille ja vuonna 1949 kaikille äideille. Ja katsokaa tuota käyrää sen jälkeen! Neuvolajärjestelmällä (ja siitä, että on saatu äidit sen pariin) on tosiaan ollut iso merkitys.

 • Anni
  18.12.2018 at 21:45

  Ehdottomasti mukana! <3 Olenkin miettinyt mihin tänä vuonna joulukorttirahat käyttäisin, mutta tämähän on juuri täydellinen kohde! Kunpa kaikilla maailmassa olisi mahdollisuus synnyttää turvallisesti ja saada pienelle elämälle paras mahdollinen alku. Tuo oma pieni tuolla sängyssä ja toki minä myös olemme molemmat kunnossa hyvän neuvolatoiminnan ja kunnollisen sairaalahoidon johdosta, en voi olla kuin kiitollinen. Ja yrittää antaa eteenpäin jotain siitä hyvästä, jonka itsekin olen saanut.
  Ihanaa, että olet haastanut ihmiset tekemään hyvää! Uskon, että tavoite saavutetaan ja mennään vielä ylikin! :) <3

  • krista
   19.12.2018 at 13:42

   Ihanaa, kiitos kun lähdet mukaan <3 <3 <3 Sain just tän päivän luvun ja nyt se on 80 KPL, eilen oli 70 kpl. Ihan mieletöntä, että taas saatiin näin hyvä ponnistus yhdessä käyntiin, oon niin iloinen <3
   -
   Ja kyllä, se kyllä ehdottomasti koskettaa, kun tietää että itse on saanut niin hyvän terveydenhuollon itselleen ja lapsilleen <3 Meillä suomalaisilla on terveydenhuolto ja neuvola kyllä tosiaan niin hyvällä mallilla, meidän vauvoilla on ollut turvallinen alku elämälle <3 <3 <3

  1 2