Rusinat noropullasta

Joskus on vaan vähän epistä. Tällä kertaa mun hyväksi.

Okei, noro. Kurjaa, yökkökamalaa.

Mutta… Mähän siis itse toistaiseksi ainakin oon välttynyt tartunnalta. Sitten muutenkin on kai joitain tähtiä ollut suotuisassa asennossa taivaankartalla, ja näin ollen vähän niin kuin vahingossa seuraavat kolme juttua:

Ensinnäkin. Tartunnan saanut aikuinen ja tartunnan saanut lapsi nukkuivat siinä makkarissa, joka on lähinnä vessaa. Minä ja toinen lapsi siis lastenhuoneessa.

-> Valvoin ihan kokonaan ekan yön, sen jonka lapsi oksensi. Mutta… Sen jälkeen olen nukkunut terveen lapsen kanssa lastenhuoneessa, ja nukkunut ihan hemmetin hyvin. Kolme yötä sellaista täydellistä, levännyttä ja raukeaa unta, ah!

Toiseksi. Olemme olleet noron takia tietysti kokonaan kotosalla ja meillä on tuo parveke tuossa… Lapset joko leikkineet itsekseen, nukkuneet tai katsoneet videoita, ja toinenkin aikuinen tuossa kotona (pöntöllä), joten…

-> Mä olen ehtinyt lököilemään oman parvekkeen auringossa enemmän kuin ehkä kertaakaan vielä tän talven aikana.

Kolmanneksi. Satuinpa siinä korkkaamaan kirjan, ja se on (yllätyksekseni) ollutkin ihan valtavan hyvä.

-> Niinpä mä olen auringossa pötkötellessä lukenut tän vuoden (haha kun ollaan näin tammikuussa siis) parasta lukemaani kirjaa.

Tiivistelmä siis. Neljä päivää noroa, ja mä olen hyvin nukkunut, levännyt, raukea, ruskettunut ja lukenut melkein loppuun kokonaisen kirjan.

Tyrsk. Tää on jo ihan noloa. Rusinat noropullasta. Tasan ei käy norolahjat. Vai itku pitkästä norosta?

Kyllä mua kohta tästä vielä rankaistaan. Ehkä norolla.
(toivottavasti ei)

 

35

You Might Also Like

 • Jp ja kirppu
  27.1.2019 at 20:17

  Meillä mies selviää AINA norosta ilman tautia. Oon tuonut sen töistä kotiin 3krt ja lapset sairastaneet kerran. Mie siis 4 Ja mies 0. Täysin epäreilua 😃😃
  Mutta luulen siihen kehittyvän jonkin vastustuskyvyn, koska ekat kerrat oli kauheita. Viimeisimmästä oksensin kerran ja kahdesti juoksin vessaan.

  Toivottavasti selviätte tuolla 😊 Näsienpesua saippualla vaan!!!

  • krista
   29.1.2019 at 20:26

   Mä oon meillä tavallisesti se, joka sairastuu – aivan kummallista, että nyt säästyin! Tosi huolellisesti kyllä pestiin käsiä koko ajan, ja vielä desinfioitiin päälle, ja vaihdettiin pyyhkeitä jatkuvasti. Nyt näyttää kovasti siltä, että mä ja Seela säästyttiin, mutta VIELÄKÄÄN en uskalla tuulettaa :D Ehkä viikon päästä :D

 • Anna
  27.1.2019 at 21:27

  Hienoa että kerrankin noin :) Nauti ihan törkeästi tilanteesta, mutta älä hiero vasten ´pöntölläistujan naamaa ;)

  Tuo kirjan tarina on minulle elokuvana tuttu ja rakastuin siihen ensikatsomalta. En edes ajatellut että se on myös kirjana olemassa (vaikka ihan varmasti se mainitaan jossain). Nyt tuli suuri hinku päästä lukemaan tuo. Eli laitan sen mieleeni seuraavaksi listalle kun olen saanut Syrjästä katsojen tarinat (tähän mennessä ilmeistyneet) kahlattua (jälleen kerran) läpi.
  Kiva tietää että on jotain luettavaa senkin jälkeen kun hyvä kirja/sarja loppuu.

  • krista
   29.1.2019 at 20:30

   Joo nautin! :) Tänään sain kirjan loppuun! Se oli kyllä loppuun asti ihan tosi-tosi hyvä! <3 Mulla ei ole jotenkin Japani ennen kovin kiehtonut, mutta viime keväänä kuuntelin äänikirjana sen "Asioita jotka saavat sydämen lyömään nopeammin" ja siitä tuli sellainen ahaa-elämys, että hei voisin lukea lisääkin Japaniin sijoittuvaa :)
   -
   Mutta siis todellakin, suosittelen lukemaan! Ja ehkä mäkin voisin katsoa sen leffan joskus myöhemmin. Sitä on tosi kovasti kehuttu kyllä!

 • Lilah
  27.1.2019 at 21:50

  Kysyn ihan tyhmyyttäni mistä tietää että on noro eikä ihan vaan tavallinen mahatauti? Me sairastetaan niin harvoin etten osaa edes diagnosoida. Monesti väki lakoaa ympäriltä koulussa ja päiväkodissa ja omat ipanat vaan mennä porskuttaa.

  • imppu82
   28.1.2019 at 07:58

   Meillä on sairastettu niin monta kertaa, että itse haistan sen niistä eritteistä :(

  • Anna
   28.1.2019 at 08:55

   Ei kai sitä ihan varmaksi voi tietää, mutta jos oireet alkavat äkkiä ja tuotetta tulee molemmista päistä niin todennäköisesti on noro.
   Sen kerran kun sen sairastin niin oksensin ensin kerram, ehdin soittaa töihin että en tule huomenna ihan varoiksi ja sitten pari tuntia ensimmäisestä en enää päässytkään pois vessasta ennen kuin vasta usean tunnin päästä ja seuraavan yö nukuin kylppärissä n. 30min pätkissä heräten välillä yökkäämään.
   Tosin samaan aikaan toinen kämppiksistä oksensi vain kerran ja toinen juoksi tunnin välein vessassa ihan omasta huoneestaan käsin.

   Meillä ollaan kanssa selvitty jo vuosia ilman vatsatautia. Kumpikaan lapsista ei ole koskaan sairastanut sellaista. Vanhempi kohta 5 ja nuorempi puolitoista. Flunssakin on ollut vain pari kertaa vuodessa. Tosin siihen on helposti liittynyt korvatulehdus.

  • krista
   29.1.2019 at 20:35

   Noro taitaa olla yleisin vatsatauti; noro ja rota ja ruokamyrkytys, sit jotkut bakteerit, salmonella ym. Eli käsittääkseni ”ihan tavallinen vatsatauti” yleisesti just on se noro :)

   Mutta siis epidemiana liikkuva (ainakin me tiedetään tarkalleen, mistä tuli), äkilliset oireet, usein raju (voi olla kuumetta) ja mikään ei pysy sisällä jne. Nyt oli itämisaika 1,5-2 vrk ja kesto sellaiset 1,5 vuorokautta. Joskus se voi myös tulla takaisin parin päivän tauon jälkeen, kop kop puuta nyt ei näytä siltä.

 • Torey
  27.1.2019 at 21:58

  Jee sulle! Toivottavasti selviät terveenä! :)

  Ja toi kirja on hyvä, kuten elokuvakin! Luin joskus vuosia, vuosia sitten kun asuin vielä kotona. :)

  • krista
   29.1.2019 at 20:38

   Kiitos! Toistaiseksi selvitty edelleen! :)

   Joo oli kyllä ihan huippuhyvä! Jännä, että en ole ennen lukenut, mutta jotenkin vaan olen ”pysynyt erossa” Japanista, jotenkin ei ole kiinnostanut – mutta nyt kiinnostaa! Leffan voisin hyvinkin katsoa myös!

 • Karina
  28.1.2019 at 09:39

  Mä en uskalla aiheesta edes kirjottaa kun sitten varmasti sattuu omalle kohdalle :D Mutta uhmataan nyt…

  Meillä ei ole vähään aikaan ollut vatsatautia kellään, ja varmasti syynä on ihan vaan se, että ei ole saatu syystä tai toisesta tartuntaa, mutta jaanpa tässä nyt yhden höperön vinkin johon olen hurahtanut, ihan nolostumisen uhallakin :D Eli törmäsin pari vuotta sitten tähän kirjoitukseen, https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/ruoka/valkopippuri-voi-ehk%C3%A4ist%C3%A4-vatsatautia-1.142154?gclid=EAIaIQobChMI_ryIqfuP4AIVzqiaCh2w7AjtEAAYASAAEgImVvD_BwE,
  Että kun vatsataudin uhatessa (kun alkaa olla pieni kuvottava olo) nielee kokonaisena veden kanssa, niinkun pillerit, kymmenen valkopippuria, niin vatsatauti ei tulekaan. Ei mitään hajua mihin perustuu, mutta meni silloin kokeiluun ja meillä ei sen koommin ole kukaan oksentanut. Jatkan tätä niin kauan kunnes tauti iskee pippureista huolimatta… (ja voihan tuossa ollakin joku ihan oikea vaikutus – mun kaverit on ajatelleet että ihan huuhaata eikä ole koittaneet, niin ei olla saatu empiiristä tietoa kuin omasta perheestä). On meillä ollut sitä kuvottavaa oloa, mutta se on mennyt valkopippureiden nielemisen jälkeen ohi.

  • krista
   29.1.2019 at 20:40

   Joo aina pitää sanoa ”kop kop puuta” kun vatsatautiasioista kirjoittaa :D

   Ja hei mä oon kuullut tuon nyt tosi monelta taholta, ainakin kymmeneltä ihan eri ihmiseltä eri suunnista (instassa, live-elämän ystäviltä jne). Alkuun vitsailin, että okei mä oksentaisin jo pelkästään noista valkopippureista. Mutta nyt tätä on tosiaan kuulunut vinkkinä (ja toimivaksi todettuna) niin monelta taholta, että täytyy ehdottomasti kokeilla… …joskus, kop kop puuta ettei ihan heti :D