Lapsiperheen uudet aikayksiköt (ja tämän päivän meininki)

Heittäkään roskiin kellot ja kalenterit! Lapsiperheen ajan perusyksiköt (lyhimmästä pisimpään) ovat nämä:

1. ”Äitiiii!”-huutojen/pyyntöjen/narinoiden välinen aikayksikkö. Toiselta nimeltään ”huh saanko mä edes olla hetken rauhassa” -aika. Korvaa perinteisen ajanlaskennan minuutit.

2. Unien (yöuni/päiväuni) välinen aikayksikkö. Toiselta nimeltään leikkiaika, tunnetaan myös nimeltä ”kestä vielä tunti tuota riehumista, kohta ne menee nukkumaan”.

3. Viikonloppujen välinen aikayksikkö. Toiselta nimeltään ”sit mä kyllä nukun” -aikayksikkö.

4. Erilaisten tautiepidemioiden välinen aika. Kutsutaan myös nimeltä ”no me ollaankin oltu terveinä tässä jo kaksi viikkoa”.

5. Ajanjaksot joulujen ja syntympäpäivien välillä. Toiselta nimeltään ”mä haluan joululahjaksi Ritariprinsessa Nellan kilven ja miekan?” – tammikuussa. Perinteisellä ajanlaskennassa vastaa noin puolta vuotta, syntymäpäivän ajankohdasta riippuen.

6. Syntymäpäivien välinen aika. Tunnetaan myös ”voi taasko se mun vauva on vuoden vanhempi”.

******

Kuvia meidän torstailta:

Ei ollut ehkä ihan näin seesteinen päivä kuin mitä kuvat yrittää näyttää.

Ja siis helppoa vielä tässä vaiheessa, kun yksi sairastaa. Palataan asiaan (tai siis ei palata, koska olen pää pöntössä) itämisajan kuluttua.

Sekin vois muuten olla aikayksikkö. Se aika, minkä tajuat olevan jäljellä ensimmäisen perheenjäsenen vatsatautiin sairastumisen ja lopun perheen vatsatautiin sairastumisen jäljellä. Tunnetaan myös nimellä ”huolehdi, että syöt vain helposti oksennettavia ruokia”.

23

You Might Also Like

 • Onneli Winter/onnelin elämää
  25.1.2019 at 08:08

  Tämäkin on yksi aikayksikkö…. kirjoittamasi tekstin saapuminen toisen silmien eteen ja informaation siirtyminen aivoihin, tajuamisessakin menee oma aikansa ;) Toivottavasti oksupoksu ei käy läpi koko perhettä, on meinaan yksi tauti jota en haluaisi itsekään . Voimia viikonloppuun, toivotaan että se toisi aikasiirtymän parantumiseen <3

  • krista
   25.1.2019 at 11:59

   Hahaa, tämä on sellainen ”ajanjakso, että sytyttää” -aikayksikkö :D Mutta hei, mä olin kirjoittanut tämän tekstin nollayöunien jälkeen (tosin päivällä nukahdin pari tunnin pätkää), joten kommunikoinnin hankaluus oli varmaan myös pitkälti kirjoittajan päästä lähtöisin :D :D :D

   Aikasiirtymää parantumiseen odotellessa! Yksi neljästä sairastaa tällä hetkellä, mutta ennakoidaan että kohta ollaan koko perhe samassa jamassa.

 • Mansikka
  25.1.2019 at 13:17

  Voi ei, pikaista paranemista sinne! <3 Toivottavasti te muut säästytte taudilta! (Niinkin voi kuulemma käydä!)

  P.s. Hauska kirjoitus (siihen kuulumisten päivitykseen asti siis)! :D

 • Veema
  25.1.2019 at 14:06

  Kovasti tsemppiä ja virtuaalitukea kohtalotoverilta. Täälläkin nuorimmainen oksensi viime yön ja nyt tänään. Oli huomaavainen ja valitsi yön, joka edelsi äidin vapaapäivää, eli voidaan täällä yhdessä nuokkua (ja pestä pyykkiä). Seuraavan perheenjäsenen vuoroa odotellessa, kohta onneksi viime yön pyykit jo kuivia….

 • Liinakka
  27.1.2019 at 15:18

  Meillä on rutiini, heti kun yksi sairastaa, se saa tietenkin omat käsipyyhkeet ja sellaiset perusjutut (kaikki pesee käsiään ahkerasti jne), mutta lisäksi mä käyn vähintään kerran päivässä kloritella kostutetulla rätillä läpi kaikki ovenkahvat, kaappien ja laatikoiden vetimet, valokatkaisijat – ja itse asiassa, aika useinkin meillä on jäänyt tauti vain yhteen henkilöön. Tiedä sitten, onko tuo desinfiointi auttanut vai muutoin vaan säästytty.