Mitä teit kesän ensimmäisenä päivänä?

Kesän ensimmäinen päivä on paitsi sää- myös mielentilakysymys.

Esimerkiksi eilen multa ei sitten yhtään lähtenyt. Näin kyllä muiden ihanaa ”kesä!!!-riemua somessa, mutta mulla oli vaan vielä henkisesti jotenkin arki ja maanantai.

Mutta tiistai on hei ihan eri asia kuin maanantai – ja minä kuin eri ihminen!

Ja tänään mä kuulkaas olin sellainen ihminen, joka ihan superhyvällä fiiliksellä kuurasi koko päivän kesämökkiä!
(ja pelleili tiktokissa siinä samalla)

Ja nyt se sitten oli: mun kesän ensimmäinen päivä! Ihan selvästi, tästä ei voi erehtyä!

Enkä olisi halunnut viettää tätä päivää missään muualla kuin hiirenkakkoja siivoamassa. Reilun kahden kuukauden ”ulkomökkeilyn” (lue: ollaan ulkoiltu kesämökkimaastossa, mutta ei menty sisälle) jälkeen nyt käynnistyy aika, jolloin mökin sisätilatkin ovat taas hiirenkakkaamattomassa (toivottavasti) käyttökunnossa. Jea!

Jos teillä on muuten ideoita edullisesta (ja kujetettavasta/poissiirrettävästä) sänkyratkaisusta lapsille, niin vinkit tervetulleita!

Ajateltiin nimittäin tehdä tuosta ruokaluhuoneesta (takana näkyvistä huoneista oikeanpuoleinen) lapsille tilapäinen makuuhuone. Ilmapatja on mun mielessä tämänhetkinen ykkösvaihtoehto, mutta onkohan kovinkin ikävä kahden nukuttavaksi…? Pelkkä patja lattialla olisi mun makuun vähän ällö (koska se hiirimahdollisuus). Tai sitten vaan tuossa olotilan levitettävällä sohvalla, mutta se taitaa olla vielä epämukavampi, kun tyynyt on ihan muhkuraisia.

Ilmapatja ehkä? Vai?

Mutta siis ihanaa ihanaa ihanaa, tänään tuli se kesäfiilis!

Mitä sä teit kesän ensimmäisenä päivänä? Vai onko sun kesän ensimmäinen päivä vasta tulevaisuudessa edessä?

16

You Might Also Like

 • Hanna
  26.5.2020 at 18:58

  Meinasin kirjoittaa, että olin huomattavasti epäaktiivisempi kuin sie, mutta puolivälissä lausetta tajusin virheeni. Kävinhän mie aamulla salilla, ja typykän kanssa pistettiin illemmalla krassinsiemenet multiin parvekelaatikoihin, nyt kun täällä kaakonkulmalla voi olla aika varma siitä, ettei kylmiä öitä enää tule. Kattoo, jos tänä vuonna oikeasti saataisiin se värikäs krassiverho, joka yltää melkein alakerran naapurille asti. Viime vuosien ”köynnöstävät” siemenet ovat pisimmillään venyneet kolmekymmensenttisiksi. Piti tulla puolitoista metriä. Mutta hei, pääsi ne sentään leffarekvisiitaksi. Jos huvittaa, voi meidän kukkalaatikot bongata Aika jonka sain-elokuvasta. Oli elämäni oudoin ovikellon soitto viime syksynä: ”anteeksi, mutta voitasko me lainata teidän parvekekukkia…”

  • krista
   26.5.2020 at 21:21

   Oho VAU! Leffatähtiparvekekukat! Nyt mulla alkoi tehdä mieli kasvattaa krasseja! Kasvaako ne ihan noin pitkiksi ilman esikasvatusta eli siemenet vaan maahan…? Tahtoo! :D

   • Hanna
    26.5.2020 at 21:44

    Homman teki vielä hauskemmaksi se, että vasta edellisenä päivänä oltiin ukon kanssa puhuttu, että ko pikkuisen pakkasen puremat puskat pitäisi kiikuttaa riskiin, kun ovat niin ruippanan näköiset. Oli kuitenkin jäänyt tekemättä, kun olin pari päivää aiemmin kompastuessani lohkaissut ruston polvesta (selvis tosin vasta myöhemmin), eikä roskisten raahailu rappukäytävässä ollut houkuttanut. Kuvausporukka kävi noutamassa laatikot kukkineen, ja palauttivat tyhjennettyinä. Ja saatiin vielä siitä hyvästä nimemme lopputeksteihin 😂

 • Kiia
  26.5.2020 at 19:10

  Siitä alkoi mun kesä, kun pihakeinussa tarkeni soitella kitaraa ilman kynsikkäitä ja villatakkia!

  • krista
   26.5.2020 at 21:23

   Apua kun tästä tuli ikävä teitä <3 Heti mielikuvissa näin sut siinä pihkeinussa <3

 • kaisapii
  26.5.2020 at 19:26

  Mä nautin tänään kahvit ekaa kerta omalla pihalla. Siitä alkoi mun kesä. Ja sit piti käydä ostaan lapselle kesävaatteita ja kenkiä.

  Ilmapatjan päälle jos heittää jonkun kevyen petarin niin en usko että on lapsille epämukava.

  • krista
   26.5.2020 at 21:25

   Kahvit omalla pihalla on kyllä niii-iiiin parasta! Me ollaan Joelin kanssa pari kertaa käyty aamukahvit jo tuossa ulkona, toppatakeissa kylläkin :D Mutta ehkäpä pian jo tarkenisi ilman niitä toppatakkejakin aamulla!

   Niin joo hei totta, petari voisi olla hyvä ilmapatjan päällä!

   • Mar-Jatta
    27.5.2020 at 00:03

    Myös ilmapatjan alle kannattaa laittaa joku peitto tms. Vähentää natinaa ja estää kylmää kiipeämästä lattiasta. Ja patja kannattaa pumpata ennemmin liian täyteen kuin jättää vajaaksi.
    Ps. Kesä alkaa ensimmäisestä ulkona syödystä jätskistä.

    • murina
     27.5.2020 at 10:14

     Sama! Kesä alkaa ekasta ulkona syödystä jätskistä. Vielä ei oo ehtiny, lauantaina sit viimeistään kun lapsilla alkaa loma :)

 • Moikka
  26.5.2020 at 19:52

  Mun kesä alkaa huomenna (pitkät vapaat ja pari viikkoa lomaa päälle alkaa samalla) ja ajattelin ajaa yövuorosta suoraan rannalle ja pulahtaa uimaan, ennen kuin otan päiväunet.
  Mulla on vieraspatjana ilmapatja (tämä malli: https://jysk.fi/puutarha/ilmapatjat/ilmapatjat/ilmapatja-velour-comfort-152x203x42-47) ja siinä on kuulemma hyvä nukkua. Helppo käyttää, täyttää ja tyhjentää ja menee pieneen tilaan. Kissa jättää sen rauhaan myös.

  • krista
   26.5.2020 at 21:27

   Oi miten kesäiseltä kuulostaa! Meilläkin muuten Joel riisui tänään talviturkin eli ui mökillä – ei kylläkään omasta tahdostaan, vaan pesurätti meinasi lähteä virtauksen mukana, niin oli pakko lähteä uimalla perään :D Oli kuulemma kylmää :D

   Hei meillä on tainnut olla just tuo sama patja joskus, ja se oli tosi hyvä ainakin yhden nukuttavaksi! En sitten tiedä, jos on kaksi nukkujaa… Harmi kyllä se meidän aiempi patja ei ole tällä hetkellä meillä itsellä täällä, mutta ehkäpä tuollaisen voisi tosiaan hankkia!

 • Marsu
  26.5.2020 at 20:28

  Ilmapatja(t) voisivat hyvinkin toimia, tai sitten sellainen ”armeijan” kenttä-/retkisänky, jos lattian läheisyys ilmapatjalla arvelluttaa :) Me ollaan omamme ostettu Varustelekasta, mutta näköjään esim Motonet tarjoaa huokeammalla hinnalla. Tähän lisäksi sellainen kevyt makuupatja (mitä partiossa käytettiin) pehmeyttä tuomaan ja lakana, niin kelpaa hyvin nukkua!

  https://www.varusteleka.fi/fi/product/mil-tec-kenttasanky-gen-ii-210-x-68-cm/20562
  https://m.motonet.fi/fi/tuote/531600/Era-Outdoor-Retkisanky-190x64x42cm

  • krista
   26.5.2020 at 21:33

   No siis noi olisi IHAN huippuja ja Instassa suositeltiin vähän vastaavaa myös – mutta itseä jotenkin mietityttää, että onko jotenkin ihan rimpula eli mitä kun lapsi kääntyilee, niin voiko kaatua tai mennä jotenkin kasaan…? Onko teillä lapsia nukkunut näissä, toimiiko lapsillakin…? Jos toimii, niin tää ois kyllä kiva! Jotkut patjat vaan tarvitsisi sitten noiden päälle…

   • Marsu
    27.5.2020 at 08:23

    Meidän kolmevuotias on vielä vähän pieni tähän sänkyyn, mutta itse en ole ainakaan huomannut että sänky olisi kiikkerä tai hutera :) Itse pyörin öisin, eikä ole jännittänyt. Toki kannattaa tarkistaa, että sänky on tasaisesti lattialla, mutta se nyt pätee melkein kaikkeen. Myös se vihreä kangas pingotetaan hyvin kireälle noiden metalliosien väliin, joten en myöskään usko, että se pääsee menemään kasaan.

    Meidän perheen toinen kommentti: ”Toki, jos siinä pelleilee, niin on riskit että sänky kaatuu, mutta ei pitäisi nukkuessa mennä mihinkään”.

 • A
  26.5.2020 at 20:29

  Meillä tämä päivä taisi olla lapsen eka kesäpäivä. Aamulla sai mennä kouluun ilman ulkotakkia. Koulupäivän jälkeen pikaisesti välipalaa ja läksyt ja sitten kaverin kanssa lähipuistoon, äiti toi vielä piknikviltinkin ja metsästi lopulta lapsen kotiin päivälliselle. Vanhemmille tää eka kesäpäivä oli sitten tylsästi töitä, mutta toisaalta, aikamoisen luksusta kun töitä tekemässä on vaan perheen täysi-ikäiset. Lapsi vietti yli 2kk tapaamatta livenä ketään ja nyt koulujen avaamisen jälkeen kun on lupa tavata ulkona oman luokan tyyppejä, niin eipä neitoa paljon kotona näy jos saa vaan kaverin ulkoilemaan (tässä on sitten äidillä napanuoran venymisen paikka, nimittäin ulkoilut on ilman aikuisia, mutta onneksi on kivasti mennyt, lähipuisto on suojaisa keidas ilman läpikulkuliikennettä, ei siis esim. kaahaavia polkupyöriä)….

  Mutta oli kyllä ihana kulkea itsekin tuolla ulkona, kun aurinko paistoi suorastaan kuumasti.

  • krista
   26.5.2020 at 21:35

   Meilläkin oltiin tänään ulkona eka kertaa lyhythihaisissa <3
   -
   Toi on kyllä ihan mahtavaa, kun lähellä on alue, jossa on turvallista ulkoilla ilman liikennettä! Tässä meillä myös sellainen <3

 • Riika A
  26.5.2020 at 20:33

  Ihan samaa tein kuin sinäkin – siivosin mökillä. On tullut (laiskasti) siivottua jo useampana aurinkoisena päivänä, mutta kyllä tänään vaan oli enemmän KESÄ! 😎

  • krista
   26.5.2020 at 21:36

   Hahaa, oltiin samalla siivoustaajuudella! Me ei oltu tätä ennen tehty vielä mitään ja ajateltiin vain ”vähän aloitella”. Mutta sitten se into vei vaan mukanaan! <3 Ja kyllä, nyt oli ihan KESÄ, ei enää mikään "kohtakesä" tai "melkeikesä" <3

 • jerttis
  26.5.2020 at 22:13

  Itse meinattiin tällaista meidän mökille varapediksi / sohvaksi.
  https://www.ikea.com/fi/fi/p/hammarn-vuodesohva-knisa-tummanharmaa-musta-90354327/

  Ostettiin jo aiemmin tällainen meidän pitkälle parvekkeelle ja mun mielestä ihan hieno jo pelkkänä perussohvana. Ei kauhean kalliskaan. Nukkumista ei olla vielä kokeiltu, mutta jospa näillä helteillä yöt menisi tuossa noin.

  • krista
   27.5.2020 at 15:40

   Onpa näppärän näköinen! :) Hei nyt käykää testaamassa jotkut testiunet tuossa ja kertokaa, että oliko hyvä nukkua :)

 • Torey
  27.5.2020 at 08:42

  Eilinen oli kyllä kesän eka päivä! Vielä iltakävelylläkin oli ihanan lämmin!

  Me käytiin nuuskuttelemassa meren tuoksua, puistoiltiin ja niin… jatkettiin muuttohommia. 😅

  https://naissanelioissa.wordpress.com/2020/05/27/rajahtiko-taalla/

  • krista
   27.5.2020 at 15:43

   Niin ihanaa, että teistä tuli naantalilaisia! <3 Niin ne asiat loksahtelee paikoilleen! Ai että mä tykkään Naantalista, onnelliset te!

 • Anna A
  27.5.2020 at 11:56

  Olipas tuo Ikean Hammarn-sohva kätevän näköinen! Itse olisin vinkkaillut sohvasta ja lullasta (se sohvan/sängyn alta esiin vedettävä laatikko”sänky”).

  Voisin kuvitella, että kun tuohon Hammarniin laittaa vaikka sen puhallettavan patjan päälle, niin on pehmeämpi. Ja jos on mökillä ilman lapsia/tarvetta tuolle, niin patja varastoon ja sänky sohvaksi.

  Viime viikonlopun lämmöt täällä pohjoisessa meni vähän hukkaan muuton takia. Kesäfiilis tuli, kun sunnuntaina löysin muuttolaatikosta kesämekon ja laitettiin pihalla grilli päälle :) (siihen lumikinoksen viereen :D )
  Ja eilen ehdin syödä jäätelön terassilla vanhan asunnon siivouksen lomassa.

  • krista
   27.5.2020 at 15:43

   Joo tuo kyllä näyttää näppärältä! Siellä tosiaan kyllä jo sohva on, ja jopa levitettävä, mutta tyynyt ovat niin muhkuraiset, että ei sovellu nukkumiseen, harmi. Mutta tuo Hammari näyttää tosiaan hyvältä, ja varsinkin just jos ois patja päällä!

   Siellä pohjoisessa olikin muuten ilmeisesti lämpimämpi viikonloppuna kuin täällä! Ainakin jos mun äidin säätiedotuksiin uskoo :) Täällä oli hupparikelit vielä viikonloppuna. Mutta nyt on jo kesämekkokelit, ihanaa!

   Ja hihitys tuolle ”siihen lumikinoksen viereen” :)

 • Blue Peony
  27.5.2020 at 12:32

  Kesämökki kannattaa siivota kunnolla syksyllä ja varmistaa, ettei hiirille jää syötävää tai pesäpaikkoja, niin kakkoja ei keväällä löydy. Erityisesti listat ja mahdolliset kolokohdat kannattaa pyyhkiä kunnolla. Ja kun mökissä tuntuu ihmisen haju ja jos helposti saatavilla olevaa syötävää ei ole hiirille tarjolla, hiiret eivät kesäaikaankaan juuri sisään tule. Me olemme näillä keinoilla saaneet kesäpaikan sisätilat pysymään mukavasti hiirivapaina ja välttyneet myös massiivisilta kevätsiivouksilta. Toki kevätsiivous tehdään, muttei tarvitse hiirien jätöksiä korjailla :-).

  • krista
   27.5.2020 at 15:35

   Haha arvaa viidesti, onko näin tehty :D Siis viime syksynä vielä mä uhosin, että ei ne nyt mitään seinistäläpikävelijöitä voi olla – ja me tilkittiin joka ikinen kolo ja joka ikinen ruoanmuru on siivottu (jo kymmenen vuotta) sieltä pois. Ja samoin ruoat viedään poislähtiesämme pois. Viime syksynä taas kerran (kuten joka vuosi) itseemme tyytyväisinä todettiin, että nyt ei tule hiirä, kun ollaan hoidettu homma niin huolella.. Mutta TULEE. Siellä on jotain kummitushiiriä, ei sitä muuten voi selittää.

   • Blue Peony
    28.5.2020 at 09:57

    Hmm, olisikohan meidän salainen aseemme sitten se, että sisällä varmaan hiiren nenään tuntuu sekä koirien että kissojen haju? Tosin pyyhimme jalkalistat ja mahdolliset kolopaikat etikkaan kastetulla tupolla, olisikohan sillä vaikutusta? Isomummuni jo aikoinaan vannoi tämän kikan nimiin, keino on kuulemma peräisin eräältä puutarhurilta, joka ei halunnut päästää hiiriä tilaan, jossa säilytettiin siemeniä, mukuloita ym.

    • krista
     28.5.2020 at 11:08

     Hei joo siis tuo kissajuttu! :D Meillähän hiiret hävisi mökiltä sinä kesänä (tää oli pari kesää ennen lapsia), kun meidän Tikru oli meidän mukana siellä! Sen kesän jälkeen jätettiin sitten tarkoituksella (niksipirkka, haha) käytetyt kissanhiekat talon alle, ja hiiret pysyivät poissa koko seuraavan talven ja muistaakseni sitä seuraavan kesänkin! Ollaan siis ihan vakavasti useasti mietitty, että voisikohan kysellä joltakulta kissanomistajalta käytettyä kissanhiekkaa tähän tarkoitukseen :D

     Oi, ja kiitos tuon etikkakikan jakamisesta! Se menee ihan ehdottomasti kokeiluun jo seuraavalla mökkkikäynnillä; ei kiinnostaisi saada uusia hiirenkakkoja just pestyihin paikkoihin… Etikkapullo lähtee mukaan! Raportoin tuloksista :D

 • Essi
  27.5.2020 at 12:40

  En lukenut muita kommentteja. Mut tulin ehdottamaan koukkuja seiniin ja retkiriippukeinuja. Tai sit on myös sellanen lasten matkakerrossänky mistä saa taitettua vielä sohvankin ja sängyt saa myös erilleen mutta se nyt ei ole ehkä edullisin kyllä🙈😂

  • krista
   27.5.2020 at 15:46

   Oi mä googlasin matkakerrossängyt, vau! Mutta ei kyllä maailman edullisin vaihtoehto :D Retkiriippukeinut on ihania, mutta veikkaan, että meillä tulisi vähäuninen yö – lapset ovat enemmänkin sellaisia… …tuttuja ratkaisuja suosivia :D

 • Life with Satu
  27.5.2020 at 12:48

  Me lähdettiin lapsen kanssa illalla (eilen siis) ulos pariksi tunniksi pelaamaan palloa kavereiden kanssa. Siinä oli kyllä kesäfiilistä super paljon kun juostiin futiksen perässä aikuiset ja lapset.

  • krista
   27.5.2020 at 15:47

   Oi! <3 Me kans käytiin vielä illalla ulkona ja oli niin ihana, kun oli kesänlämmin ilma!

 • * anonyymi *
  27.5.2020 at 15:14

  Vietin krapulapäivää verhot kaikkien ikkunoiden edessä. Muutenkaan kevät ja kesä ei kuulu suosikkivuodenaikoihini. Syksy taasen 🧡 Oi ne pimeät illat, sateen ropina ja öljylyhdyt pihamaalla… Talvikin on mukavaa aikaa.

  Olen tosiaan syntynyt oikeaan maahan ilmaston puolesta. Ihanaa ei ole vain ne ehkä muutamat viikot vuodessa etelän aurinkorannoilla. Lähes koko vuoden kierto on ihanaa 😊

  • krista
   27.5.2020 at 15:50

   Tää on niin hauska, kun ihmisillä on sellaiset ”omimmat” vuodenajat! Mä taas oon 100 % kesäihminen, etenkin alkukesä on niiii-iiiin ”mun aikaa”. Syksyn oon kokenut tosi harmaana ja ankeana elämässäni, tosin viime vuosina oon vihdoinkin oppinut (lue: opetellut) nauttimaan ruskan kauneudesta enkä enää pelkästään murehdi sitä, että ”kesä meni ja elämä loppui” :D Ja Espanjan-talvien ansiosta vihdoinkin oon alkanut kaivata Suomen lumitalviakin. Saas nähdä, muutanko mieltäni ens talvena jos/kun koronan takia ei päästä Espanjaan ollenkaan asustelemaan.

   Mutta tää on just tätä, miten erilaisia me ihmiset ollaan <3

 • Ainoooo
  27.5.2020 at 23:37

  Ilmapatja on kyllä yllättävän hyvä. Meillä on ollut mökillä samaa patjahaastetta – ja hiirijuttu myös. Joten tällä hetkellä mä itse nukun ilmapatjalla :D Mutta tosiaan peräti päälle niin hyvin toimii ja on helppo laittaa jemmaan. Ja lapset on niin kevyitä että uskon toimivan heillä hyvin.

 • Tilia
  28.5.2020 at 08:28

  Ilmapatja on aika kylmä nukkua ja huono muutenkin. Ei sitä jaksa kukaan joka päivä tyhjentää ja täyttää ja kun se menee rikki, se on vain iso roska, joka pitää kuskata mökiltä pois. Retkeiltiin pääsiäisenä olkkarissa ilmapatjalla, ja en kyllä kahta yötä siinä suostunut nukkumaan. Sellainen taitettava metallinen varavuode ohuella patjallakin on parempi. Jos teillä on jo sohva, missä on vain huonot tyynyt, niin hommatkaa siihen uudet taittopatjat. Lapset kasvaa niin äkkiä, ja pian teillä on teinit, jotka ei halua mökillä nukkua missään armeijan matkasängyissä… Muita klassisia ratkaisuja ovat heteka, levitettävä puusohva (sopii myös ruokapöydän yhteyteen) tai lisätilaksi nukkuma-aitta, joka on ainakin kouluikäisten suosikki, kun on mökillä ”oma valtakunta”.