#pysähdynsuojatieneteen

Tiedätkö sellaisen liikennesäännön, että jos suojatien eteen on pysäköity tai pysäytetty ajoneuvo, joka peittää näkyvyyden suojatielle, ei sitä saa ohittaa pysähtymättä, ellei väliin jää suojakoroketta tai toista vapaata eli tyhjää ajokaistaa (lainaus: Wikipedia)…?

Ajoin äsken puoli neljän ruuhkassa Sturenkatua välin Kallio – Hämeentie, ja sen matkan aikana lähes parikymmentä autoa rikkoi tätä liikennesääntöä, suurin osa porhalsi ohi edes hidastamatta. Liikennerikkureiden joukossa oli kaksi bussia (joista toinen teki sen kahdesti) ja yksi rekka.

Mitä jos suojatiellä olisi ollut vaikkapa pieni koululainen kulkemassa? Tai hän:

Olen avautunut liikenneasioista ennenkin (mm. täällä), ja tämä sai nyt taas akuutisti vereni kuohumaan. Vaikka tämä ei nyt varsinaisesti tähän mun lapsiperheblogiskene-elämään kuulukk…. eiku kuuluupa: sehän kuuluu kaikkien meidän elämään! Siinä suojatiellä saattaisi olla kuka tahansa meistä – tai kenen tahansa meistä rakas läheinen!

Haluan siis tässä kohdassa käyttää tätä omaa blogitonttiani hyväkseni ja huutaa kovaan ääneen: suojatien eteen pysähtynyttä autoa ei saa ohittaa pysähtymättä!

Täten minä lupaan, että noudatan tätä liikennesääntöä aina!

Vetoan sinuun: lupaa sinäkin!

#pysähdynsuojatieneteen

 

You Might Also Like

 • Kristaliina
  11.5.2015 at 18:54

  No niinpä! Googlasin muuten tämän avautumiseni jälkeen sanoilla ”lapsi kuoli suojatiellä”. Ei ollut yksi eikä kaksi lopputulosta, mitä sieltä tuli.

 • jjeba
  11.5.2015 at 17:27

  Suosittelen Turkua! Täällä osataan, oikeasti. Muutin ”maalta” (l. Forssasta) tänne viime syksynä ja alussa jäin joka kerta odottomaan sitä autoa.. Joka pysähtyi! Että jossain osataan ihan aikuisten oikeasti. :)

  • empuska
   11.5.2015 at 18:28

   Kummia ne turkulaiset! Oli lievä kontrasti, kun turkulaisena asui viitisen vuotta Tampereella. Vieläkään uskalla ylitellä siellä katuja, ellei autoja ole mailla halmeilla!

  • Kristaliina
   11.5.2015 at 18:48

   Kolme Turku-kehua jo, pakko siis uskoa eli vau – hyvä Turku!

   • HanKo
    11.5.2015 at 22:41

    Mulla on kyl turkulaisten liikennekäyttäytymisestä hieman eri kokemukset. Toisaalta Saloon verrattuna täällä on autoilijat melkeinpä kohteliaita. :D

    • empuska
     14.5.2015 at 11:54

     Mun salolainen serkku aina kummastelee turkulaisia ajelijoita. =D

     Oma miellytävä kokemus johtunee just Tampereesta, koska jööses, ne painavat kaasua just silloin, kun oot ylittämässä katua! Pikkasen rasittavaa, kun joutui kierteleen katuja niin, että pääsi valoista yli juuri tämän takia.

  • All_i
   12.5.2015 at 07:54

   En allekirjoita. Olen nimittäin  meinannut jäädä auton alle suojatiellä useamman kerran täällä Turussa.

   • Kristaliina
    12.5.2015 at 11:58

    No nyt on Turku saanut sen verran miinusmerkkejäkin, että ei ehkä ihan voida sitä nostaakaan liikennekäyttäytymisen esimerkkikaupungiksi. Höh. Olisi ollut ihana ajatus, että jossain tämän maan kolkalla on paikka, jossa ihmiset ajaisivat nätisti :) Joo, utopiaa.

   • Elinabeth
    12.5.2015 at 13:20

    Juuri eilen taluttelin pyörääni täällä Turussa kaksikaistaisen kadun yli, koska lähimmän kaistan pakettiauto oli pysähtynyt. Mutta viereiseltäpä paahtoi farmari ohi, oli kiire seuraaviin liikennevaloihin. 

    Huomasin auton ajoissa vastapäisen talon ikkunan peilikuvasta ja tiesin varoa, mutta joku ajatuksissaan kulkeva (tai pieni koululainen äkkiä tien yli juostessaan!) olisi jäänyt alle.

    Melkeen teki mielo vähän säikäyttää kuskia ja työntää pyöränkeulaa eteen… :/

    Kiitos että muistutat! 

  • Vierailija (Ei varmistettu)
   12.5.2015 at 15:43

   En voi yhtyä kehuihin. Autoilijoilla tuntuu olevan koko ajan kauhea kiire, puhutaan puhelimessa, syödään yms kesken ajon. Huoh. Varsinkin kulman takaa tulevia autoja saa koko ajan varoa. Liian monta lähellä piti tilannetta takana ja yksi osuma minuun ja lapsiini.

 • Hanna R.
  11.5.2015 at 17:34

  Oih, suosikkiaiheeni. Duunipaikka on Mannerheimintien varrella ja välillä lounaalle lähtiessä tuntuu, että katua ylittää henkensä kaupalla. Oopperan nurkilla tuota suojatiesäännön rikkomista näkee  ihan jatkuvasti. 

 • annn (Ei varmistettu)
  11.5.2015 at 17:37

  Kyllä!! Mun mielestä toi esimmäisen kommentoijan esiin tuoma ”ei uskalleta pysahtya antamaan tieta koska vieresta vetaa kuitenkin joku taysilla ohi ja aiheuttaa vaaran” on aivan pöyristyttävää. Eli nykyään monet kunnolliset, pääosin sääntöjä kunnioittavat autoilijat VÄLTTÄVÄT SÄÄNTÖJEN NOUDATTAMISTA, koska ajattelevat että muutkaan eivät noudata niitä. Erittäin huolestuttavaa kehitystä! Eli mielestäni nimenomaan säännöstä pitäisi pitää kiinni. Jos jotain kuitenkin sattuu, ei se ole sääntöjä noudattaneen vika, vaan sen joka jätti noudattamatta!

  • piupali (Ei varmistettu)
   11.5.2015 at 19:59

   Musta tässä ei oo ihan siitä kyse että ”siks ku muutkin”. Vaan kun ei uskalla, ei halua aiheuttaa vaaraa. Ja joo, ei ole syyllinen, mutta lieneekö lohduttaa jos ylittämässä on pieni lapsi joka ei osaa varoa ja sattuu iso vahinko? Ihan oikeasti tää on totta ja ongelma.

   • annn (Ei varmistettu)
    11.5.2015 at 21:12

    Juuri sitä tarkoitinkin. Eihän se pysähtyvä autoilija sitä vaaraa aiheuta?

    Mun mielestä on tosi haitallista kehitystä, että ihmiset pikkuhiljaa alkavat ajatella tekevänsä väärin ja ”aiheuttavansa vaaraa” jos noudattavat sääntöjä.

    Kyllä tässä pitää syyttää niitä jotka eivät pysähdy. Vain ja ainoastaan niitä.

    • piupali (Ei varmistettu)
     11.5.2015 at 22:10

     Emmä ainakaan syytä pysähtyjää. Tietenkään. Mutta toisinaan pysähtymisestä syntyy potentiaalinen vaaratilanne kun suojatielle on astumassa vaikka lapsi joka ei ymmärrä tarkistaa tuleeko muita autoja. Tää siis vain toteamusean, vailla mitään syytöstä pysähtymään kohtaan. Mutta henkilökohtaisesti Olen joskus jättänyt pysähtymättä jos tilanne vaikuttaa vaarallisesta, ihan vain siksi koska olen kokenut sen turvallisemmaksi. Eli tuolla aiemmasta tarkoitin sitä, ettei omaa tuskaa helpottaisi vaikka laillisesti ja myös täysin moraalisesti olisinkin syytön.
     Mutta mun kohdalla nää pysähtymättömyyspäätökset (huh) on siis harvinaisia poikkeuksia, se vielä korostettakoon. :)

    • Kristaliina
     11.5.2015 at 22:53

     Olennaisinta tässä on just mun mielestä se, että ei voi tietää, miksi toinen autoilija on pysäyttänyt. Näistä mun kokemista tämänpäiväisistä tilanteista toinen oli sellainen, että seisoin itse ruuhkakaistalla (Sturenkadun amiksen kohdalla) juuri suojatien edessä, ja vieressä oli kaista, joka veti. Siellä vihreät valot, niin autothan ampaisivat hurjaan vauhtiin vihreä valo kiiluen silmissään eivätkä ottaneet ollenkaan huomioon, että vetivät siinä kiihdyttäessään myös yli yhdestä suojatiestä, jonka edessä seisoi auto (minä) ja sieltä olisi ihan hyvin voinut olla (vieläpä koulun kohdalla) joku tulemassa.

     Tässä tilanteessa meni siis suojatien eteen pysähtyneen auton ohi kymmenkunta henkilöautoa, kaksi bussia ja yksi rekka – hidastamatta. Muutama (3-4 autoa) kyllä pysähtyi tai melkeinpysähtyi ko. kohdalla.

     Samaa tilannetta todistan usein tässä Arabian kohdalla Hämeentien isossa risteyksessä. Autoilijat olettavat, että viereisen kaistan auto seisoo suojatien edessä jonottaakseen eivätkä edes hidasta vaan ylittävät suojatien ja sen edessä seisovan auton vaan kiihdyttäen, jotta ehtivät omiin valoihinsa.

     Osasinkohan nyt yhtään selittää tuota tilannetta…?

     Ja sitten tänään myös kahdessa muussa suojatiekohdassa Sturenkadulla oli tätä samaa (joista jälkimmäinen tuo kuvassa näkyvän naisen tienylitys), mutta ei niin massiivisesti kuin siinä ekassa.

 • Anoonyminillitys ;) (Ei varmistettu)
  11.5.2015 at 18:35

  Hyvä aihe ja loistava pointti, mutta ellei teillä ole ns. englantilaistyyppistä autoa (ratti ”väärällä puolella” siis) niin tuo kuvaaminen ratissa, on se sitten kameralla tai puhelimella, on myös aika riskaapelia touhua :D Varovaisuutta ensi kerralla!

  Ps. Tän ei ole tarkotus upota anonyyminillityskategoriaan, mutta vaikka olenkin blogin pitkäaikainen lukija, en ole aiemmin kommentoinut, ja nillitysvideosi oli niin loistava että siitä oli pakko ammentaa :D

  • Kristaliina
   11.5.2015 at 18:47

   Hahahahaaaa mä tiesin, että tää anonyyminillitys tulee :) Ja ihan aiheesta. …mut laitoin kuvat silti. Ratin takana valokuvaaminen on tyhmää, alkuperäinen tarkoitus itse asiassa ei ollut ottaa mitään blogikuvaa vaan spontaani ajatukseni siinä ruuhkassa seistessäni oli ottaa parin kaahanneen auton rekkarit ylös sillä tavalla. Mä olin siis täyspysähdyksissä molemmissa tilanteissa: ekassa kerrassa useita minuutteja paikallaan ruuhkassa ja tokassa odotin ikuisuuden verran tuota rouvaa, joka köpötteli yli :) MUTTA ratissa kuvaaminen on kyllä ei-ei, eli hyi minua :)

   • Kristaliina
    11.5.2015 at 19:46

    …ja pakko tarkentaa, että näissä kuvissa näkyvät henkilöautot eivät sitten olleet niitä kaahaajia.

 • Järkky
  11.5.2015 at 18:42

  Turku on todella ihmeellinen paikka, koska täällä kaikki todella antavat tietä. Myös taksit, karvanoppaiset amisrassit ja muut ryhmät, joiden nimenomaan olettaisi ajavan ihan miten sattuu. Täällä myös hiljennetään päästämään yli siinä vaiheessa, kun jalankulkija räplää kännykkää jalkakäytävällä, eikä ehkä edes suunnittele ylittävänsä katua. Jaksan edelleen hämmästellä upeaa liikennekulttuuria! Sen sijaan Helsingissä tuota ei osata – vaikka jalankulkija olisi jo suojatiellä, kaasua painetaan. No, onneksi mulla on toimiva keskisormi kotipuolen reissuja varten.

   

 • hann (Ei varmistettu)
  11.5.2015 at 20:47

  Nyt kun rupesin miettimään niin ihan totta että täällä Turussa annetaan tietä. Olen laittanut merkille, koska jos meidän 2,5 v kävelee itse niin me ylitetään tie niin hitaasti, että ihan nolottaa kun autoilija odottaa vaikka mun puolesta olisi voinut mennä ;) Kahden lapsen kanssa kun kulkee niin aina kyllä on auto väistänyt. Rupesi ihan liikuttamaan näissä imetyshormoneissan kun aloin asiaa pohtia, että nämä tuntemattomat autoilijat tekevät minun poikasilleni tietä. :’)

  • Kristaliina
   11.5.2015 at 20:54

   Ihan mahtavaa! Eli tämä on ilmeisesti jonkinlainen liikennekulttuuriasia; täällä Helsingissä tämä pysähtyminen on kyllä tosiaan ihan retuperällä…

 • annn (Ei varmistettu)
  11.5.2015 at 21:26

  Aijaa, en olekaan huomannut että kaupungeissa on tässä asiassa eroja! Kerrankin täällä Turussa siis hyvin! Näen tällaiset liikennekulttuuriasiat tärkeinä ja jalankulkijana pidän oikeuksistani kiinni. Itsevarmasti astelen suojatielle.
  Liikennekulttuurissa helposti käy niin, että ”vahvemman oikeudella” jyrätään (eli sen jolla on tonnin painoinen teräskuori) toisten oikeudet ja liikkumistila. Syntyy käsitys siitä ettei sääntöjä oikeastaan tarvitse noudattaa…
  (Ja tähän on turha kenenkään tulla nillittämään, että ”mitä niistä oikeuksista jos on muusina asfaltissa”, mikä on lähinnä loukkaavaa kielenkäyttöä)

 • Nellis (Ei varmistettu)
  11.5.2015 at 21:28

  Minua ei jalankulkijana haittaa, jos minulle ei anneta tietä. Minun on helpompi pysähtyä kuin auton ja voin kyllä katsoa sopivan välin itselleni. Varsinkin liukkaalla. Kun ajan autoa, niin olen kuitenkin tosi skarppina, koska suojatielle se kävelijä saattaa tulla, koska hänellä on siihen oikeus ja minun on väistettävä. En siis tosiaankaan tarkoita, etteikö väistää pitäisi. Ja etenkin tuo on järkyttävää, ettei toisen suojatien eteen pysähtyneen auton viereen pysähdytä! Luojan kiitos kerran ei sattunut pahasti, kun olin tällaista tilannetta todistamassa. Siinä kulki isä, joka työnsi lasta rattaissa ja auto pysähtyi kuitenkin sitten ajoissa. Hilkulla kuitenkin oli.

 • maria000 (Ei varmistettu)
  11.5.2015 at 21:35

  Häh, Turussa ei ainakaan keskustassa KOSKAAN autoilijat pysähdy suojatielle, en ymmärrä edellisiä kommentoijia! Tämä on jo surkuhupaisa vitsi ystävieni keskuudessa, raportoimme toisillemme pahimpia törttöilijöitä. Vaunutkaan eivät auta, monta kertaa olen melkein jäänyt alle, kun lapsen kanssa ylitän tietä ja olen tottunut helsinkiläiskuskien höveliyteen.

  • EmmiOlivia (Ei varmistettu)
   11.5.2015 at 22:09

   No täysin samaa mieltä! Muutettiin Helsingistä kolme vuotta sitten ja kyllä täällä pelottaa liikenteessä huomattavasti enemmän kuin pk-seudulla. Sekä autonratissa että jalankulkijana. Niin ne vaan näkemykset eroaa toisistaan, vissiin kaikki turkulaistörpöt osunut mun reitille :)

 • Aasara
  11.5.2015 at 22:11

  Lupaan! Tämä on yksittäinen raivostuttavin, sydäntäkylmäävin asia liikenteessä melkein joka päivä. En todellakaan uskalla ylittää katua (rattaiden kanssa tai ilman) ennen kuin olen vakuuttunut siitä että jokainen lähettyvillä oleva autoilija on hidastanut ja nähnyt minut.

 • Cpop
  11.5.2015 at 22:25

  Miä asun ihan mualla ja täälläkin välillä törmää törttöilyyn liikenteessä. Ei tästä ole montakaan päivää kun vasemmalta tuleva auto pysähtyi suojatielle päästämään minut&lapseni yli ja oikealta tuleva vähät välitti siitä vaan posotti menemään. Yhden kerran yksi ukko ajoi melkein minun ja lapseni yli suojatiellä, kun ensin oli antavinaan mennä yli (hidasti ja melkein pysähtyi), mutta sitten painoikin kaasua!!? Sillä kerralla lämäytin voimalla auton peräkonttia (niin läheltä se meni), ettei varmasti jäänyt huomaamatta tollontyöt. Raivostuttavaa. Yleensä kommentoin näitä tilanteita myös lapselle, jos se vaikka opettaisi lasta pitämään liikennettä silmällä + ehkä käyttäytymäänkin sitten vähän paremmin. Itsehän siis en aja autoa ollenkaan, enkä sillä tavalla kaikkia sääntöjä tiedä, mutta ihan perussäännöt kuitenkin on opetettu jo ala-asteella, jotta sitten osattaisi käyttäytyä siellä liikenteessä jo ennen kun istutaan ratin taakse.

 • jutta-tatti-tatti (Ei varmistettu)
  11.5.2015 at 23:19

  Ah, ihana ihana postaus, koska niin niin tärkeä! Aivan liian usein näkee, kun ohi vaan mennään ja lujaa. Kun ei edes puolet autoista pysähdy, niin se on oikeesti nyt vaan tosi surullista!

  Lisämuistutuksena tähän olisi vielä paikallaan, ettei sitä autoaan tosiaan saa parkkeerata kiinni suojatiehen. Tarkemmin sanottuna, pitää olla vähintään 5m etäisyyttä. Ja täten aina jos auto on alle 5m päässä suojatiestä, niin siihen viereen tuleeeee pysähtyä ensin ja sitten vasta jatkaa turvallisesti ajamista.

  Isoveli asuu Helsingissä ja kertoo aina kauhutarinoitaan. Ei ole kerta eikä kaksi, kun hän on pysähtynyt kotikadullaan suojatien eteen pysäköidyn auton viereen ja takana tuleva on kiihdyttänyt töötti pohjassa vastaantulevien kaistaa pitkin ohi…huaaah! :( onneksi (vielä) ei ole mitään sattunut kuitenkaan.

 • Vierailija (Ei varmistettu)
  11.5.2015 at 23:48

  Sanokaas kaupunkiliikenteessä enemmän kulkevat, että saako suojatien päälle pysähtyä? Itse näkisin melkeinpä niin, että jos autot seisovat jonossa valoissa ja jono ylettyy kauempana olevalle suojatielle asti niin suojatien päällä jonottaminen on turvallisempaa kuin jättää suojatie kävelijöille vapaaksi jolloin juurikin sieltä autojen välistä voi kävelijä yllättäen hypätä eteen seuraavaa kaistaa tulevan eteen. Tämä siis koskien jonossa seisomista. Aivan eri tilanne on, jos autoilija pysähtyy suojatien eteen antaakseen kävelijälle tietä. Talviliikenteessä on lisäksi muistettava, että se viereistä kaistaa tuleva ei välttämättä edes tiedä suojatien olemassaolosta, kun kaistamaalaukset ovat lumen alla ja kadun reunassa suojatiekyltit usein jäävät parkkeerattujen autojen taakse piiloon, kun virheellisesti pysäköidään aivan suojatiehen kiinni. En siis tarkoita puolustella sääntöjä rikkovia autoilijoita, mutta muistuttaisin, että tilanne on välillä myös autoilijalle haastava ja epäselvä muiden autoilijoiden käyttäytymisen vuoksi.

  • Kristaliina
   12.5.2015 at 10:28

   Näin niin kuin ihan tiukan sääntöpuolella suojatien päällehän ei saa pysähtyä – en ole ainakaan kuullut, että tuohon olisi mitään poikkeussääntöjä olemassa…

   Itse kyllä joudun myöntämään, että joudun tätä sääntöä monesti rikkomaan. Tässä lähellä on sellainen risteys, josta ei yksinkertaisesti näe riittävän hyvin ennen kuin menee suojatien päälle. Silloin kyllä menen itse suojatien päälle ihan turvallisuussyistä, en nyt voi sokkonakaan liikenteeseen puskea…

    

    

 • LauraM (Ei varmistettu)
  12.5.2015 at 00:08

  Helsingissä kannattaa omistaa kunnon itsesuojeluvaisto noissa tienylityksissä valottomissa risteyksissä & vähän valollisissakin. Ja muutenkin kun kyse liikenteestä. Päivittäin Tukholmankadulla tyypit vetää päin punaisia, joskus on tehnyt niin mieli mennä koputtelemaan kuskin ikkunaan, että ootko värisokea vai mitä. Haartmaninkadulla etenkin taksikuskit vetää rallia suunnilleen, inhoan ylittää tietä valottomasta risteyksestä, meen monesti risteykseen jossa valot. Tai tota kanssa juuri, että toinen pysähtyy suojatien eteen, toinen kuski ei ees mieti, että voisi edes hidastaa vähän, että ehtii pysähtyä tarvittaessa. Kerran oli tollainen tilanne, ylitän tietä että pääsisi ratikkapysäkille; toinen pysähtyy, toinen hyppää jarrun päälle kun lähen ylittämään tietä ja tajuaa vasta silloin, että tää toinen kuski oli pysähtynyt päästämään ihmisen tien yli. Oon tosi varovainen suojateiden suhteen, tosiaan kun ei tiiä mitä autoilija meinaa, ja kerran säikähdin aikas hyvin, kun joku valopää oli pysäköinyt auton ihan suojatien viereen; katson kyllä kumpaankin suuntaan, mutta auto oli tulossa siitä suunnasta, johon en kunnolla nähnyt ton parkkeeratun auton takia, juuri silleen etten nähnyt sitä. Auto viistää mun jaloista varmaan muutaman sentin päästä.. Joskin kun miettii, oli sillä kuskilla liikaa nopeuttakin keskusta-alueella. Joskus varmaan joku mulle tietä antava meinaa, että eikö toi koskaan ylitä tietä, mutta en haluaisi jäädä auton alle, haluan tietää että toisesta suunnasta ei tuu autoja tai se autoilija on tajunnut mutkin, että se olisi pysähtymässä.

 • plks (Ei varmistettu)
  12.5.2015 at 00:13

  Ajan työkseni raitiovaunua, ja näen näitä tilanteita päivittäin. Eniten v*tuttaa tilanteet, joissa raitiovaunu on pysähtynyt pysäkille, pysäkin edessä on suojatie, kaistojen välissä keltainen kaksoissulkuviiva (OHITUSKIELTO!), ja vasemmalta pyyhältää joku todella kiireinen ohi (yleensä taksi). Vielä ei ole minun vaunun edessä jäänyt ketään alle.

  Täytyy bussi- ja rekkakuskien puolustukseksi sanoa, että ko. ajoneuvoissa, kuten raitiovaunussakin kuljettaja on paljon korkeammalla, kuin henkilöautossa, jolloin matalien henkilöautojen ylitse näkyvyys suojatielle on parempi (plus, että isoa vehjettä on vaikeampaa ja epätaloudellista olla koko ajan pysäyttämässä). ”- -ajoneuvo, joka peittää näkyvyyden suojatielle”, pysähtyä ei siis tarvitse, jos tosiaan näkee, ettei suojatiellä ole ketään ylittämässä katua. Siinäkin tapauksessa nopeus tulee sovittaa niin, että ehtii tarvittaessa pysäyttämään, eli ei porhalleta ohi viittäkybää, että ehtii valoista läpi.

  • Kristaliina
   12.5.2015 at 10:43

   Hui! Tässä ”meidän tiellä” on kans yksi tosi vaarallinen kohta, jossa olen kuullut (en itse nähnyt), että ratikka on pysähtynyt suojatien ääreen ja auto porhaltanut ohi – ja suojatiellä on ollut lapsi tulossa. Onneksi ei ollut tapahtunut mitään!

   Ja hei kiitos muuten tuosta näkökulmasta – ekstrakovasti nimittäin kihisin noille ammattiautoilijoille, mutta tosiaan: onhan tosiaan mahdollista, että he näkivät minun pienen kotteroni yli!

   …henkilöautoilijoille puolestaan tällaista ”vankilastavapautuskorttia” ei ole annettavissa, jos jollain ei ollut selvännäkijän kykyä tai röngenkatsetta :)

   • Maria_wee (Ei varmistettu)
    14.5.2015 at 21:48

    Viime vuonna bussikuski vammautti pysyvästi veljentyttöni luokkakaverin, kun ei Tukholmankadulla viitsinyt pysähtyä suojatien eteen. Että ei tuolla tekosyyllä kaikkea anmattikuskitkaan huomaa, jos on tarpeeksi lyhyt tyyppi kyseessä.

 • Tytti M. (Ei varmistettu)
  12.5.2015 at 06:58

  Mä liikun 90% ajasta valkoisen kepin kanssa. Ero sen välillä, miten ihmiset huomioi liikenteessä kepin kanssa ja ilman sitä, on huima. Luulen, että vielä joskus pääsen hengestäni, kun en ilman keppiä viipottaessani muista, että monet kuskit on varomattomia.

  Hurjimmalta tuntuu ne tilanteet, kun suojatielle pysähtyneen auton vierestä porhaltaa ohi toinen auto. Ei ole ihan yksi eikä kaksi kertaa, kun mun keppi on sujahtanut kuskin näkyviin toisen auton takaa niin, että se on sitten joutunut talla pohjassa jarruttamaan, ettei aja mun (tai sen mun kepin, koska kuulen/näen kyllä useimmiten, että auto on tulossa) yli. Salaa iloitsen joka kerta siitä sydäristä, jonka partaalle kaaharikuski on itsensä ajanut.

  • Kristaliina
   12.5.2015 at 11:56

   Toivottavasti nämä kaaharikuskien sydärit olisivat sellaisia, että oppisivat siitä toimimaan jatkossa toisin! Välillä kyllä tuntuu, että ihmiset ovat niin päättömiä tuolla liikenteessä, että ihan on unohtunut, että kyse näissä säännöissä on turvallisuudesta ja jopa kanssaihmisten hengestä. Eikä mistään hauskanvauhdikkaasta liikennepelistä, jossa vaan yritetään kaahata mahdollisimman lujaa paikasta a paikaan b ja vältellä punaisia valoja.

 • MMinne
  12.5.2015 at 08:20

  Näitä tilanteita näkee oikeasti niin paljon! Tuntuu olevan monelle autoilijalle täysin vieras liikennesääntö tai yleensä edes se ajatus siitä, että tässä voisi ihan oikeasti käydä jollekin huonosti! Jalankulkijoiden kannattaisi olla hyvin hyvin valppaana noissa tilanteissa, itse ainakin olen. Vaikka oikeus minulla olisikin mennä, niin se ei paljon lohduta sitten pää halki asfaltilla makoillessa..
  En ole koskaan nähnyt poliisin ratsaavan tätä, kuullut olen kyllä yhden tuttavan saaneen pitkän ajokiellon moisesta tilanteesta!

  • Kristaliina
   12.5.2015 at 11:53

   Mulla kävi kans mielessä, että hitsi kun tulisi kunnon ratsiat (voisin tästä lähikulmilta antaa kolme ihan ”varmaa” paikkaa) vaikka valtakunnallisesti, niin josko tämäkin asia muistuisi autoilijoiden mieleen!

 • Julia Thurén
  12.5.2015 at 10:33

  Itse kuljen duunimatkalla päivittäin samaisen Hämeentien yli kävellen, ja aaaaargh! Ihan sikamaista jengiä siellä huitelee. Suurimpia aggrekohtauksia olen saanut, kun autoilija on pitänyt töötin pohjassa koko sen ajan, kun olen ylittänyt kävellen suojatietä

  Arvostan todella tätä kampanjaa! 

 • Keijukimppu
  12.5.2015 at 10:53

  Meillä täällä, missä ei ole liikennevaloja ja on muutenkin vähemmän kaikenlaisia viivoja teissä, niin liikennesääntöjen noudattaminen on todella retuperällä. Juurikin tämä suojatie-asia, vilkun käyttäminen, turvavöiden käyttäminen jne on kaikki kuin villissä lännessä ja vielä puolikuntoisilla autoilla. Parhaimpina päivinä tila-auto jossa on kolme lasta etupenkillä vöittä, kaahaa keskustassa 40 km/h alueella 60-70 km/h, ei vilkuta eikä muutenkaan vaikuta huomaavan ympäröivää liikennettä. Hirvittää päästää oma ekaluokkalainen tuonne kaamoksen aikaan kävelemään yksin aamuhämärässä.

  Sain tämän kuulostamaan Kaurismäen elokuvalta, mutta tuota se meillä täällä kärjistettynä on. Onneksi liikennettä on vähemmän.

 • 1 2