Puutalobaby kaks vee! (ja synttäriarvonta)

Hyvää syntymäpäivää meille kaikille!

Puutalobaby-blogi täyttää nimittäin juuri tänään kaksi vuotta – jee jee!

*******

Vuosi sitten, Puutalobabyn yksivuotissynttäreiden yhteydessä tämän blogin syntyvaiheista jo kirjoitinkin. Enkä ehkä ala tässä itseäni toistamaan – niinhän se juuri meni kuin silloin vuosi sittenkin kirjoitin. Paljon on kuitenkin näissä kahdessa vuodessa tapahtunut; niin elämässä kuin bloggaajanakin! Toinen puutalobaby on jo tulossa <3

Puutalobaby-bloginhan perustin hetkeä ennen Silvan syntymää ihan omasta spontaanista ”hei oispa kiva” -fiiliksestäni, ja Lilyn valitsin blogipohjaksi ihan sen helppouden vuoksi. Fiilispohjalta.

Jonkin aikaa kirjoiteltuani sain iiiiisoksi yllätyksekseni blogiin ”toimitus tykkää” -leiman. Arvatkaas vaan, olinko aika innoissani: minun ihkaoma Puutalobaby oli kaikkien blogien joukosta bongattu – ja lukijathan minua sinne tietysti ehdottivat, eli kiitos! <3 Ja Lilyn uudistuksen myötä viime kesänä pääsin ihan tuonne ”Suositellut blogit” -ylävalikkoonkin asti. Ihan niin kuin oikea bloggaaja, wohoo!

Mutta oma motiivini koko hommalle on kuitenkin ihan sama kuin alkuun: tästä bloggaamisesta löysin itselleni oman jutun. Puutalobaby on (kaikkine tärähtäneine kuvineen ja vanhentuneine logoineen) minulle ihan omannäköinen tontti, minun oma maailmani. En voisi kuvitella pitäväni minkään muunlaista blogia. Motivaatio on helppo löytää, kun tekee juuri tasan sitä, mitä itse haluaa :)

Ja uskokaa tai älkää: kertaakaan kahden vuoden aikana ei ole tullut hetkeä, että en olisi keksinyt mitään kirjoitettavaa! Helppohan sitä on lörpötellä, kun omasta elämästa on kuitenkin ”materiaalia” tarjolla 24 tunnin ajan vuorokaudesta – ja yksi bloggaus voi syntyä vaikka ihan hassusta ohimenevästä ajatuksesta. Tai viisi sekuntia kestävästä hauskasta keskustelusta tai leikistä niin kuin esimerkiksi eilen.

Niin joo, tämän halusin oikestaan kertoa sen takia, että jos haaveilette blogin perustamisesta ja teillä on siihen jokin idea… …tehkää seAinakin omalla kohdallani se on ollut ihanaa ja palkitsevaa ja ja ja… Oh. Olen vaan siitä kahden vuoden takaisesta bloginperustamispäätöksestäni niiiii-iiin iloinen! Tämä harrastus on oikeasti antanut minulle niin paljon.

…ja sitten se huippu-huipputärkeä juttu – te! Niin monesti kuin tämän olenkin kirjoittanut, mutta oikeasti: en mä täällä yksin horisisi ilman teitä. Koko puutalobabylandian henki koostuu bloggauksista ja niiden jälkeisestä keskustelusta. Täällä on jotenkin hyvä olla.

Kiitos kaikki ihanat, kun olette olemassa!

*******

Hih ja blogisynttäreihin jotenkin tuntuu kuuluvan joku kiva arvonta. Lähdin miettimään tätä asiaa samalla tavalla kuin viime vuonna: mikä olisi sellainen pieni kiva juttu, josta me itse oltaisiin viime aikoina ihan erityisesti tykätty. Viime vuonnahan pyysin Stokkelta synttäriarvontaan Table top -ruokailualusen (joka meillä itselläkin on edelleen päivittäisessä must-käytössä). Nyt ajattelin, että arvottava juttu voisi olla joku muu kuin lastentarvike. Ja parhaassa tapauksessa ehkäpä vielä jopa sellainen, josta saattaisi olla iloa sekä lapsellisille että lapsettomille lukijoille. Hmm, vaikka…

Sitten keksin!

Ennen Thaimaan-reissuamme vakkarilukijoista Kukamuun Riikka laittoi kommentteihin ihanaa palautetta blogista ja kirjoitti samalla, että haluaisi antaa tirpalle matkaa varten Riikan itse kierrätyskankaista ompeleman Hupputippuu-lippiksen. No hitsi – kiitos! Sain itse valita lippiksen kuosin, ja tällainen hattu Silvan päässä sitten keikkui koko matkan ajan:

No nytpäs sitten viime viikolla kirjoittelin taas Riikalle meiliä, että kröhöm olisikohan hän valmis ompelemaan meille muutaman lippiksen synttäriarvontaa varten – ja hän vastasi, että joo!

Kiitos!

Puutalobabyn kaksivuotissynttäriarvonnassa arvotaan täten siis kolme näitä iiiihania, kierrätyskankaista ommeltuja Hupputippuu-lippiksiä!

Hatut Riikka ompelee siis ”tilaustyönä”, eli kankaan, koon ja mallin saa itse valita. ”Nappihuippuiset” hatut (kuten tuo Silvan lippis) ovat käännettäviä: päällyskankaan saa valita itse, ja sisäpuoli tulee Riikan valitsemana yllärinä. Toinen malli on (ks. alla) tuollainen tupsuhattu – sitä ei tietenkään voi tuon tupsun takia kääntää. Ja kolmantena vaihtoehtona on vielä rastahattu ”isotukkaiselle”.

Koko S käy vastasyntyneestä 2-3 vuotiaalle. M-koko on leikki-ikäisten, mutta mahtuu jopa pienipäiselle aikuiselle. Aikuisille on koko L, ja sitten tuo rastakoko siis pitkähiuksiselle/rastatukkaiselle. Kaikissa hatuissa on myös sellainen nappikuminauha mahdollisimman pitkän käyttöiän takaamiseksi.

Arvontaan voi osallistua alla olevaan kommenttikenttään kertomalla, mikä näistä kolmesta alla olevasta Hupputippuu-hatusta on oma suosikkisi!

Arvonta voisi olla käynnissä vaikkapa to 3.4. asti. Muista jättää myös oma meiliosoitteesi, jotta saan sinuun yhteyden!

…ja tässäpä omat lempparini Riikan tuoreimmista ompeluksista – mistäs sinä tykkäät eniten?

1. 

2. 

3. 

Voittajat saavat siis joko näistä valitsemansa lippiksen tai jonkun muun itse valitsemansa kankaan – kaikki tällä hetkellä tarjolla olevat kankaat näkee Kukamuun FB-sivulta täältä. TAI jos kaapistasi löytyy jokin tunnearvoltaan tärkeä vanha lempipaita/housut/verhot/muu kangaskappale, Riikka mielellään ompelee kangasmuistostasi lippiksen hyötykäyttöön!

Ostettuina lippikset maksavat kaikki 30 € (paitsi rastakoko isomman kangasmäärän takia 35€). Varsinaista nettikauppaa lippiksille ei (vielä) ole, mutta hattuja voi tilata Riikalta joko Facebookista tai meilitse riikka@kukamuu.com

*******

Ai joo, ja minullakin olisi vielä kysymys – sama kuin viime vuonna. Minua nimittäin kovasti kiinnostaisi taas, mikä on ollut lempihetkesi/lempibloggauksesi viimeisen vuoden aikana puutalobabylandiassa. Tai mikä on jäänyt päällimmäiseksi mieleen?

Tämä kysymys ei ole mitenkään ”pakollinen” arvonnan kannalta (ja jos joku ei jaksanut tänne asti lukea, heh), mutta kuulisin muisteloitanne tosi-tosi mielelläni!

*******

Krista, Joel, Silva & Seela kiittävät kaikkia jo kahdesta vuodesta – kiitos, ja ihania olette! <3

1

You Might Also Like

 • Jennan (Ei varmistettu)
  30.3.2014 at 13:17

  Lemppari hatuista on tuo viimeinen tupsuhattu, jolloin tyttömäisellä kankaalla meidän 2 vuotiaalle neidille :) Postauksista päällimäisenä on jäänyt mieleen se kun kerroit odottavasi Seelaa :)

 • Silmukan saalistaja (Ei varmistettu)
  30.3.2014 at 13:21

  Onnea kaksi vuotiaalle blogillesi! Itsellä bloggausta on takana 1,5 vuotta ja olen myös niin tyytyväinen, että ryhdyin siihen! Bloggaaminen on aivan mahtava harrastus!

  Puutalobaby-blogin kuluneesta toisesta vuodesta parhaitenon jäänyt mieleen se, kun kerroit toisesta raskaudesta. Tapa, jolla kerroit ilouutisen oli ainutlaatuinen ja ihana!

  Jos onnetar minua suosii, hatuista mieluisin olisi tuo käännettävä versio kokona S.

 • Merkkierkki (Ei varmistettu)
  30.3.2014 at 13:21

  Kakkonen miellyttää minun silmää eniten eli mukana ollaan arvonnassa! :) Miusta parasta on ollut ihan vaan teidän tavallisesta arjesta lukeminen osaat niin hyvin siitä kirjoittaa :)

 • Tiituliitu (Ei varmistettu)
  30.3.2014 at 13:26

  Kaikkein kivoin on tuo käännettävä hattu, jossa on nappi päällä eli vaihtoehto 1. Ja tuolta facebookin puolelta bongasin kivan kuosinkin. Hattu tulisi omaan päähän eli kokona L. :)

  Blogissasi kaikkein kivointa on ihana arjen kuvaus sekä erityisesti matkakertomukset. Toivottavasti lähdette taas pian reissuun.

 • Heiju (Ei varmistettu)
  30.3.2014 at 13:33

  Me otettais meidän Niilolle tommonen samanlainen hattu ku Silvalla oli reissussa. Me kun ollaan lähössä syksyllä samanlaiselle reissulle ja ois mahtavaa jos Niilolla olis uniikki ja auringolta suojaava pipo. Ja koko ois varmaan se pienin, Niilo täyttää reissussa vuoden. :)

  Mulla mieleen on jääny Silvan synnytyskertomus ja puudutusgeeliä pyllyyn. :D

  Jaksamisia loppu odotukseen ja jos Seela on yhtä pieni kun Silva (tai meidän Niilo) syntyessään ja tarviitte pikku vaippoja (koko taitaa olla neo (apteekista ostettu) 2,5kg asti) ni meillä jäi niitä paketillinen. Käytettiin niitä kyl isommaksi asti, ehkä kolmeen kiloon.

 • marrrjut (Ei varmistettu)
  30.3.2014 at 13:34

  Ykkösvaihtoehto miellyttää omaa silmää eniten , joten mukana ollaan arvonnassa :)
  Onnea ”2 v synttäreiden” johdosta! Toivottavasti saamme seurata tätä blogia viel mooonta vuotta =)

  Itse en enää edes muista että miten mie tän siun blogin löysin. Oon miettiny sitä jo pitkään, mutta en vaan muista. Ennen Puutalobabya en ollut ikinä lukenut mitään blogia. Joten miten hemmetissä oon päätyny tätä lukemaan :D Mutta en kyllä hetkeäkään kadu! Tää on ollu alusta asti tosi kiinnostava blogi. Koska et kirjoita pelkästään teidän perheen arjesta, vaan oikeastaan kaikkea maan ja taivaan väliltä.

  Eniten olen tykännyt noista matkakertomuksista ja kuvista. Voi kun pääsisi itsekkin joskus matkustelemaan :)
  Toki myös innoissani odotan et mitähän hassua se Silva nyt on suustaan päästänyt ja mitä olette tehneet. ei oikeastaan siis ole sitä yhtä suosikkia, koko blogi ja kaikki jutut on kiinnostavia!

 • Elbeliini (Ei varmistettu)
  30.3.2014 at 13:36

  Kivoin hattu on nappihuippuinen käännettävä lippis! Blogistasi on jäänyt erityisesti mieleen matkakertomukset, joiden perusteella tänne alunperin löysinkin, kun googletin vinkkejä taaperon kanssa matkustamisesta. Onnea kahden vuoden taipaleesta! :)

 • Puuraitti (Ei varmistettu)
  30.3.2014 at 13:40

  Kiitos mieluisista, odotetuista lukuhetkistä. Löysin blogisi reilu vuosi sitten, eikä sen jälkeen ainoakaan juttu ole jäänyt lukematta. Muistorikkaita aiheita on ollut monia; toiset ovat herätelleet nauruhermoja, toiset ajatuksia, välillä kyynelkanavatkin ovat avautuneet.

  Kahden (ennenaikaisen) pikkunaperon äitinä lapsi- ja odotusaiheet kolahtavat. Olen jännittänyt hienosti edennyttä toista raskauttasi ja iloinnut jokaisesta Seelan lisäviikosta. Lisäksi satavuotista puutaloa remontoidessa ja matkailua rakastavana muutkin teemasi uppoavat enemmän kuin hyvin.

  Kaunis kiitos!

 • InniJanni (Ei varmistettu)
  30.3.2014 at 13:44

  1 tai 2, ei pysty valkkaamaan! Paitsi jos tsägä käy, sitten lienee pakko :)

  Onneksi olkoon kaksvuotiaalle :)

 • Sanniina (Ei varmistettu)
  30.3.2014 at 13:45

  Hei, ja onnea 2-vuotiaalle!
  Minun lempparihattu on nappihattu pienimmässä koossa!

 • SaanaRakkausprojekti (Ei varmistettu)
  30.3.2014 at 13:55

  Mun lempparihattu on sama kuin Silvalla, eli nappihattu. Jos voittaisin, haluaisin sen pienimmässä koossa meidän pian syntyvälle esikoiselle! :)

 • Kukkavarvas (Ei varmistettu)
  30.3.2014 at 13:56

  Numero 3!! On vaan paras :)

 • teija r (Ei varmistettu)
  30.3.2014 at 13:57

  Toi eka mulle eli nappihuippunen koossa L :) Kankaan voisin valita sitten vasta jos arpaonni osuu kohdalle.
  Lempparibloggaus on kaikki. Luen sun juttuja edelleen päivittäin, enkä muuten edes seuraa mitään muuta blogia, en yhtään :D
  Nimimerkistä varmasti tiedätkin kuka oon :)

 • vierailija h (Ei varmistettu)
  30.3.2014 at 13:57

  Blogisynttärionnet Kättäriltä, jossa meidän pikkukakkonen saapui eilen maailmaan! Nyt kun ollaan täällä vauvakuplassa, piti tulla tarkistamaan kannattaako käytävillä katsella näkyykö teitä täällä kanssa :)

  • Kristaliina
   30.3.2014 at 14:27

   Onnea, onnea, onnea!!!

   Täällä edelleen yhtenä – eilen illalla oli kyllä taas sellaiset hc-supistukset, että oikein pitää ihmetellä, että yöstä selvittiin. Mutta yön nukkuminen taas tasoitti tilanteen ja täällä sitä taas lyllerretään :)

   Hih mä olin ihan varma, että meidän vauva syntyy ennen teitä, mutta näköjään raskaus voi tosiaan yllättää näinkin päin. Paljon paljon onnitteluita vielä sinne Kätilöopistolle <3 <3 <3

   • Kristaliina
    30.3.2014 at 14:27

    …ja kerro ihmeessä pian naperon ensifiiliksiä, kunhan hän pääsee tutustumaan uuteen tulokkaaseen <3

 • teehoo (Ei varmistettu)
  30.3.2014 at 14:08

  Toi tupsupipo on aivan ihana!
  En osaa kyllä lempparipostausta mainita. Jotenkin tää koko blogin yleinen fiilis on semmonen mukavan letkeä ja iloinen johon itekin pyrkii arjessa. Siihen että vaikka menee kuinka pyllylleen, niin silti siinä on jotain hyvää ja iloista. Onnellisuus on vissiin se tunnelma :)

 • Helki (Ei varmistettu)
  30.3.2014 at 14:10

  Onnea 2-vee blogille! Itsekin tykkään lukea eniten teidän tavallisesta arjesta, kun kaksi pientä tyttöä kulkee mullakin arjessa mukana. Lippiksistä eniten silmää miellytti nro 2 ja pienin koko olisi meille hyvä. :)

 • MimMam (Ei varmistettu)
  30.3.2014 at 14:12

  Onnea ihan parhaalle 2-vuotiaalle blogille (kommenttiosioineen!) :) Jokaikinen bloggaus luettuna ja tosi vaikea valita mieleenpainuvinta! Tämä on korvannut laiskistuneen lukijan hömppäkirjat täysin tällä hetkellä :) Niinkuin jatkuva lempikirja: aina uus kappale oottamassa!
  Bloggaukset tulevat joskus mieleen omissa arjen tilanteissa, esim. eilen kun himpun hermostuin ränkkänöille matkarattaille kasatessani niitä autoon ja kiroilin lyhentäen ruman sanan reilun puolitoistavuotiaan papukaijan seuratessa vieressä muotoon PRRRrrrrR! (loput nielaisten, kun kerrankin muistin ettei kannatais enää kiroilla kun vieressä on sanojapoimiva pikku ihminen..) No, mitäs se meiän äiti sitten sanoo, jos se teillä sanoo ittu? Pitkän matkaa auton takapenkiltä kuului äiti PRrrrrrrrr! eikä tainnu tarkottaa että äiti ajelee autolla..
  Eli siis, innolla mukana arvonnassa ja uusia bloggauksia ja uutta Puutalobabyä odottamassa MimMam.

 • paulahelena
  30.3.2014 at 14:13

  käännettävä nappihattu s-koossa menis varmaakin jipolle kivasti kesähattuna! ja postauksista paras on se missä sivva innostuu sun laukun sisällöstä :D ja kaikki muutkin silvan suusta -postaukset :)

 • Minnuliini
  30.3.2014 at 14:19

  Paljon onnea blogille! :)

  Käännettävä nappihattu ois kyllä niin jees meidän poitsulle kesäksi :)

  Viimeisestä vuodesta parhaiten on jäänyt mieleen se, kun kerroit odottavasi Seelaa :) Siitä hetkestä lähtien on jotenkin entistä ahkerammin seurannut bloggauksiasi :)

 • pojan äiti (Ei varmistettu)
  30.3.2014 at 14:21

  onnea Puutalobaby-landialle myös! (:

  on ollut ihana elää teidän matkassa taas vuosi. aloin jostain sattuman syystä lukea blogia joskus sen alkutaipaleella, en tarkkaan muista milloin tai miten sinne päädyin. Liene suuri syy oli että oma esikoinen on 5/12 syntynyt eli aikas saman ikäinen. On ollut ihana seurata teidän vauvavuotta ja nyt taaperon kanssa elämistä. Varmaan kuluneen vuoden paras postaus oli kun kerroit Seelan tulosta &lt;3 ihanaa!! olen niin onnellinen teidän puolesta. Viime kesänä asuimme pari kuukautta Alppilassa ja toivoin toisinaan törmääväni teihin jossain päin stadia.

  noista hatuista joita arvot niin ensimmäisenä silmääni pistää juurikin tuo eka! AIVAN ihana! En ole vielä kerennyt hankkia pojalle kesälakkia ja olisi huippu kiva juttu saada hepulle päähän one-of-a-kind lätsä (:

 • 1 2 3