Lumiukko aikuisen silmin ja hyvän joulun toivotus!

”Mmmmitä, missä sen merinovillakalsarit!”
”Mä kyllä paheksun tuota pukeutumista.”
”EIKS SILLÄ OLE EDES TAKKIA!”
”Oikeesti. Pelkät farkut paljaalla pyllyllä, paita ja kumisaappaat.”
”SE TEKEE LUMIPALLOJA PALJAIN KÄSIN!”

”Briteillä on vielä tuollaiset hassut hanat, kylmä ja kuuma ominaan.”
”Hassua, että tuollaisia on kai nykyäänkin käytössä. Ainakin oli aikoinaan, kun olin Brightonissa kielikurssilla. Miksi ne ei ota niitä sekoittimia käyttöön, kun ne on kerran keksitty.”
”Miten noita edes käytetään? Meneekö se aina johonkin sankoon se vesi. Tai ehkä lavuaariin.”
”Aika ällöttävää. Eiks ne lavuaarit ole likaisia, meillä ainakin olisi.”
”Ehkä ne pesee ne vaan jotenkin tosi usein.”

”Epähygieninen lumiukko.”
”Ai?”
”No toisen ihmisen hampaat suussa!”
”Joo. Yök.”

Ja vielä:
”Hei mä oon kaikki nämä vuodet, sen Brightonin kielikurssin (17-vuotiaana) jälkeen, kuvitellut mielessäni, että tämä sijoittuu Brightoniin! Kun ne lentää, siinä näkyy sellainen huvipuistolaituri, palace pier, mä oon ajatellut, että se on Brightonissa. Ja nyt eka kertaa huomasin todisteet! Mä tiesin!!!”
”????”
”Joulupukki antoi sille pojalle lahjan. Siinä luki James, Brighton. Se on Brightonissa!”

Tsekkaa myös vuodelta 2013 lumiukko 1,5 vuotiaan tirpan näkökulmasta, täällä.

Hyvää, onnellista ja lokoisaa joulua!
toivottavat puutalon tontut

 

18

You Might Also Like

 • Anna
  24.12.2019 at 13:32

  Ihan samoja olen miettinyt jo vuosia (paitsi tuota sijaintia). Lisäisin listaan vielä että laulun suomennoksessa lukee (tai ainakin joskus luki, tänä vuonna en katsonut) ”meritursas”, mutta alkuperäisessä lauletaan suuresta meren hirviöstä ja videolla on valas (joka kyllä voi mennä jälkimmäiseen kategoriaan jos niin tahdotaan).
  Miten se VOI tehdä kokonaisen lumiukon ilman lapasia tai hanskoja? Miten se VOI olla ilman alushousuja karheissa farkuissa? Luulisi että hankaa kalleuksia. Ja miksi vanhemmat eivät herää moottoripyörän pörinään?
  Kaikesta ärsyttävyydestä huolimatta tuo on silti jostain syystä niin tärkeä osa joulua. Yhtä tärkeä kuin se että niistä lapasista valitetaan :D

 • Tilde
  24.12.2019 at 20:12

  Hyvää joulua teidän perheelle!
  Minun mummola oli Briteissä; se lämpimän veden hana oli vaan näön vuoksi, ei siitä oikeasti kuumaa vettä saanut jos ei erikseen käynyt laittamassa keittiössä keitintä päälle. Ja talviaamuisin oli huulirasvakin jäähileessä, kun yöksi sammutettiin kaasu”takka”. Jos on sellaiseen tottunut, niin varmaan yksi lumiukko syntyy vaikka pelkissä uimahousuissa. No kai sielläkin nykyään on kerrostaloissa ihan kunnon lämmityssysteemit sekä vedelle että huoneilmalle. Minun mummolareissuista on kulunut jo kohta 20 vuotta.