Pötköllään

Kirjoitan tätä postausta sängystä kylkipötkötyksestä – ja täältä Sotkamosta.

Mullahan on tähän asti ollut hyvinkin napakkoja supistuksia pitkään. Mutta ei yhtään kivuliaita. Tänne Sotkamoon ajaessa tilanne kuitenkin muuttui. Yhtäkkiä alkoivat välillä hyvinkin kipeät supistukset. Jossain Kuopion kohdilla jo hiljaa mielessäni mietin, että pitäisikö kaartaa viitostieltä kohti synnytyssairaalaa.

Olin kuvitellut, että se ajaminen on vaan istumista – ja istuessa ei ole ollenkaan supistanut. Eikä lyhyillä ajomatkoilla. Mutta ehkäpä se pitkän ajomatkan tärinä oli sellainen, josta nuo supistukset eivät yhtään tykänneet.

Onneksi onneksi onneksi kipeät supistukset kuitenkin loppuivat tänne perille päästyä, kun menin heti pötkölleen. Eivätkä ole alkaneet uudestaan. Kaikki hyvin siis: jokainen päivä (saatikka viikko) mahan sisäpuolella on pieni voitto! Huomenna alkaa 29. raskausviikko.

Pötköllään eilen illalla.

Matkalla ajattelin metsäosuuksia ja yksittäisiä ohivilahtavia taloja katsellessani, että kyllähän täälläkin syntyy lapsia, myös ennenaikaisina. Ja hoitoa saadaan. Joten kaikki varmasti järjestyy, vaikka tulisikin eteen akuutti n-y-t-NYT -tilanne jo tällä pääsiäismatkalla. (kop kop puuta, toivottavasti ei tule)

Täällä olen jo selvitellyt hoitoa ja omaa tilannetta sen verran, että on sovittu tarkastuskäynti täällä sairaalassa viimeistään ennen paluumatkaa – eli että mitkä ovat kohdunkaulan kuulumiset. Sitten varmasti selviää, pääsenkö ajamalla takaisin vai mitä sitten tapahtuu.

Oikeastaan se ei vielä huoleta nyt, kun supistukset kerran loppuivat. Päivä kerrallaan pötkötellen, katsotaan sitten.

Ja toki jos kipeät supistukset alkaisivat nyt uudestaan, pääsisin tutkimuksiin saman tien. Tosi hyvä fiilis jäi muutenkin. Jopa aika turvallinen. Sellainen varmuus siitä, että tiedän, mitä pitäisi tehdä, jos alkaa tapahtua.

Pötköllään tänään.

Ja mikäs tässä pötkötellessä! Mulla on hyvä kirja kesken ja toinen odottamassa.

Joten päivä kerrallaan kohti uusia päiviä ja toivottavasti myös uusia raskausviikkoja. Pysy vaan vielä siellä masussa, vauva!

62

You Might Also Like

 • AamuHali
  13.4.2022 at 17:19

  Superisti tsemppiä!! Tuun nyt huhuilee, että meidän pikkuinen poika syntyi rv 28+0 suunnitellulla sektiolla. Alku oli tosi raskasta, mutta nyt hän on onnellinen 5-vuotias, jonka arjessa rankkaa alkua ei huomaa mistään. Jos teidän murunen päättäisi nyt syntyä, niin käynnistynyt synnytys olisi aina pienelle vielä parempi juttu. Ja Kainuussa on kuitenkin aina aika lähellä Oulua 😊 Jokainen päivä on plussaa mutta pahin on jo takana ❤️

  • krista
   14.4.2022 at 14:21

   Oi kiiiii-iiiitos tästä, et usko, miten sopivaan kohtaan osui ja miten monesti oon palannut tähän ajatukseen <3 Tuo rv 28+0 on meillä siis nyt TÄNÄÄN ja on ihan hurjan lohdullista ajatella, että joku "ihan mun tutun lapsista" (koska pidän teitä vakkareita tuttuina, hih) on syntynyt just tässä kohdassa ja on nyt ihana 5-vuotias. Just tällaisia asioita sitä haluaa kuulla - eli kiitos, kiitos, kiitos <3

 • Nadja
  14.4.2022 at 14:23

  Lepo ihmelliesti auttaa <3 Ja! Olette turvallisillä viikoilla :) Tsemppia ja hyvää vointia näin pötköillään ja vauhdikkaampi lomaa muille perheenjäsenille :)

  • krista
   19.4.2022 at 14:55

   Kiitos! <3 Lepo todellakin teki hyvää, ja loma oli silti oikein ihana <3

 • Kaisuli
  14.4.2022 at 17:22

  Jos annetaan lupa ajaa takaisin kotiin olisiko yöpyminen matkan varrella hyvä vaihtoehto? hotelliyöstä lapsillekin seikkailua :-D

  • krista
   19.4.2022 at 14:56

   Tämä oli yksi potentiaalinen vaihtoehto! Tutkimuksissa kuitenkin onneksi (jesh jesh jesh) selvisi, että synnytyspaikat olivat vielä sen verran priimakunnossa (hihi), että saatiin ajaa ihan normaalisti. Iso helpotus!

 • Tiina
  16.4.2022 at 21:50

  Mulla oli kans näin jälkikäteen ajateltuna supistuksia nimenomaan autossa istuessa esikoisesta… Esikoinen syntyi RV 34 lapsivedet meni …. Alku oli myös vaikea kun keuhkot eivät olleet kehittyneet ja oli hengitys koneessa… Tsemppiä

  • krista
   19.4.2022 at 15:08

   Teillä onkin sitten mennyt vedet just samalla kohdalla kuin meillä esikoista odottaessa. Kyllä se ennenaikaisuus aiheuttaa rankkoja alkujaksoja (vaikka onneksi selviämisprosentti on erittäin suuri) ja niitä haluaisi välttää <3
   -
   Useampikin on sanonut näistä supistuksista autossa! Mutta sitten taas googlaamalla siitä ei löytynyt muuta kuin muutamia keskustelupalstaspekulointeja. Mutta ainakin tällä otannalla, mitä mä olen viesteissä saanut, niin useampi on kärsinyt samasta!
   -
   Ja kiitos <3