Puolivälissä

Se maaginen rajapyykki ylittyi eilen luultavasti jossain Helsingin ja Sotkamon välimaastossa: 20. raskausviikko käynnistyi. Raskaus on siis nyt tasan puolivälissä!

Tai nojoo. Mun tapauksessa aiemmilla raskauskokemuksilla sanoisin, että aito tämän raskauden puoliväli ylittyi todennäköisesti jo useampi viikko sitten. Esimerkiksi esikoisen syntymää jos ajattelee, niin puoliväli oli jo 17. viikon tuntumassa.

Teoreettinen 20. raskausviikon puoliväli tuntuu kuitenkin kivalta rajapyykiltä ihan jo noin teorian tasolla.

On kuitenkin yksi lähiaikojen ajankohta, jota odotan vielä enemmän kuin tätä.

Rakenneultra, toki. Mutta vielä yksi.

Se on 23. raskausviikko. Ja tiedättekö, miksi?

23. raskausviikosta alkaen syntyneellä vauvalla on nimittäin jo 50 % mahdollisuus selvitä.

Se tuntuu ihan valtavan valtavan valtavan isolta asialta. Eli että ei enää olisi keskenmeno, vaan ihan synnytys, jossa vauvalla on edes mahdollisuus (puolet!) selvitä.

Ja viikkoa myöhemmin jo kaksi kolmasosaa vauvoista jää henkiin. Ja sitten 27 raskausviikon jälkeen ennenaikaisuus ei käytännössä johda enää vauvan kuolemaan.

Lähteenä omat loputtomat googlaukset, haha. Mutta mm. täällä ja täällä, vaikka nämä lähteet vähän vanhoja ovatkin.

Mutta siis synnytys eikä keskenmeno! Ihan mindblown-ajatus – ja enää muutama viikko siihen!

Tällä viikolla hätäriostettu doppleri (siitä Instassa täällä) on päässyt käyttöön jo useamman kerran. Heh niin kuin Instassa sanoinkin: kuvittelin, että en doppleria tarvitse, kunnes sitten äkillisesti tarvitsinkin.

On se kyllä sellainen helppo mielenhuojennus, jos vaikka liikkeitä ei ole vähään aikaan tuntunut.

Mutta nyt raskauspuolivälin tuuletus – juhuu! Ihan huikeaa, että tässä sitä jo ollaan! Ja kaikki toistaiseksi ja edelleen ihan hyvin ja normaalisti. Tässä sitä vaan porskutellaan paksumpana ja paksumpana raskausviikosta toiseen, jea! Toivon vain mahdollisimman paljon turvallisia viikkoja tälle raskaudelle.

Tällä hetkellä rakenneultrakaan ei jännitä niin paljon (koska teetettiin NIPT ja siellä kaikki oli hyvin) kuin se, että raskaus tosiaan jatkuisi turvallisille viikoille asti eikä toivo lorahtaisi lapsivesinä lattiaan.

Mutta toistaiseksi ja edelleen kaikki hyvin. Paremmin kuin hyvin – erinomaisesti!

Ihana talvista viikonloppua ja terkut täältä Sotkamosta!

55

You Might Also Like

 • Emiliakatariina
  11.2.2022 at 15:28

  Hienoa että kaikki on hyvin! Ja dopleri oli ilman muuta hyvä ostos kun edesauttaa mielenrauhaa ja vähentää stressiä. Paljon tsemppiä vikalle puolikkaalle ja pian teillä onkin jo pikkuinen mukana menossa! :)<3

  • krista
   14.2.2022 at 10:01

   No niinpä! Olisi ollut pitkä aika rakenneultraan asti jännittää, nyt saa kuitenkin hyvin nopeasti sen mielenrauhan, joka vähentää sellaista turhaa huolta. Ja kyllähän sen myy sitten taas eteenpäin oman käytön jälkeen :)

   Ja kiitos! <3