Pähkähullua – mahtavaa!

Jotkut ne vaan vetää pähkähulluuden ihan uudelle levelille.

Eilen Facebookin newsfeediin ilmestyi tällainen: Tuk Tuk Travellers.

Monivuotinen sirkusopeni Juho kertoi viime keväänä (mun kannalta) surullisen uutisen: hän ei enää jatka ohjaamista tänä syksynä. Buhuu. Syy oli kuulemma hyvä: jokin salaperäinen iso projekti, pitkäaikainen unelma. ”Tuutte kyllä sit kuulemaan siitä”, Juho vihjaili virnistellen.

Ja se virne oli muuten täsmälleen tuo oikeanpuoleisen tyypin ilme tässä kuvassa:

Antaisitteko rahanne näille tyypeille?     (kuva:Vanessa Riki)

Eli nyt se sitten selvisi.

Tarina (vapaasti suomennettuna heidän crowdfunding-sivultaan) menee siis näin: joskus viitisen vuotta sitten tyypit olivat yön pimeinä tunteina olleet nälkäisiä ja alkaneet pähkäillä. Mitä jos just nyt saisi jostain hyvää thai-tyyppistä ruokaa? Terveellistä, herkullista ja tuoreista raaka-aineista. Ja se voitaisiin tarjoilla vaikka ympäri kaupunkia puksuttelevasta tuk-tukista.

No okei, aika kiva idea. Uudenlaista kaupunkikulttuuria ja silleen. Mutta koska hyvät ideat kannattaa tietysti vetää överiksi, homma jalostui vuosien varrella vielä paljon poskettomammaksi.

Nyt tyypit aikovat siis matkustaa Bangkokiin, hankkia sieltä tuk-tukin ja rakentaa siihen keittiön, ja sitten ajaa sillä halki mantereen takaisin Suomeen. Matkalla kokkaillaan ja sirkustellaan. Ja tehdään road tripistä tv-sarja. Tuk Tuk Travellers siis on ”gastro adventure tv-series about two circus artist riding a street kitchen tuned Tuk Tuk accross Eurasia.”

TÄH?!

Aivan älytöntä. Siis ovatko nää häiskät koskaan olleet tuk-tukin kyydissä? Halki mantereen? Eihän sellaisella pääsisi edes meiltä Toukolasta rautatieasemalle ilman hajoamista.

Ihan järjetöntä.

Ihan mahtavaa.

(kuva: Vanessa Riki)

Juho on muuten opettanut sirkustemppuja paitsi meille lapsenmielisille aikuisille, myös monen-monen vuoden ajan lapsille ja erityisryhmille, kuten kehitysvammaisille. Toivon tosi kovasti, että jossain jaksossa sitten nähdäänkin heppu opettamassa jonglööraustaitoja vaikkapa pienille nappisilmäisille intialaislapsille. Oh!

*******

Miten jotkut voivat olla näin pähkähulluja, että alkavat toteuttaa tällaista? Ja nämä todennäköisesti vielä onnistuvat. Jos ei muussa niin ainakin tekemään hulvattomanhauskaa tv-viihdettä. Ainoa, mikä tässä hommassa harmittaa, on se, että miksi minä en ole koskaan tehnyt mitään tällaista?!? Tahtoo mukaan!

No, olen siis mukana näin vähän niin kuin hengessä. Muitakin tuttujani tässä hankkeessa on mukana – esimerkiksi nämä kuvat on ottanut ihana ystäväni Vanessa Riki.

*******

Tykkäsin ihan hulluna siitä sarjasta, jossa Evan McGregor matkasi prätkällä maapallon ympäri. Tää on se potenssiin jotain ehkä tuhat. Mä voin vaan kuvitella.

Ennustan, että tästä tulee Ilmiö. Ei hitsi en malta odottaa.


 

PS. Tyypit käyttää osana rahoituksesta crowdsurfingia eiku oho: crowdfundingia, joka on ainakin mulle aika uusi juttu. Eli että hankitaan iso ”massa”, joka on valmis tukemaan projektia pienillä roposillaan – ja sitä kautta vakuutetaan myös isommat sponsorit osallistumaan. ”Osuusmaksullaan” osallistujat saavat Juholta & Pyryltä jonkun pienen hyödykkeen, esimerkiksi 10 eurolla saa ilmaisen aterian katukeittiöstä – sitten kun se Suomeen asti on körötelty.
(ja jos projekti ei toteutuisi, rahat saa tietysti takaisin)

Itse ajattelin sijoittaa 20 euroa ja päästä sillä tervetuliaisbileisiin vastaanottamaan retkuetta takaisin Suomeen. Jea!

Jos jollakulla muuten on irrallista rahaa, suosittelen ihan älyttömän lämpimästi tuota 120 euron ”tunnin laatuaikahierontaa”. Juho on parit kerrat tehnyt mulle pikaisen niska-päähieronnan sirkustreenien päätteeksi – se todella osaa sen homman. Sinne hävisi migreeninen päänsärky.

Tuk Tuk Travellers Facebookissa
Tarina heppujen itsensä kertomana crowdfunding-sivulla

 

You Might Also Like

 • Tommi K
  9.8.2013 at 12:59

  Crowdsurfing :D Siinä yleisöä käytetään vähän toiseen tarkoitukseen :)

  • Kristaliina
   9.8.2013 at 13:05

   Hupsis :D Aivopieru!

 • S-S
  9.8.2013 at 15:41

  Ihana, ihana juttu. Mä niin käyn crowdfundaamassa. Just tällaista ihanaa hulluutta pitää olla ihmisen elämässä enemmän! Sitten kun kaverit ovat tuk-tukinsa tänne peräpohjolaan saaneet, mä toivon niiiin hirmuisesti että sitä ihanaa safkaa saisi täällä Vantaallakin joskus. Ollaan hei ihan tässä Helsingin rajan tuntumassa…

  • Kristaliina
   9.8.2013 at 16:00

   Joo Espooseenkin tuli jo ”tilaus” Juhon Facebookissa :) Suomen-kiertue! Jos ne kerran ajaa Thaimaasta Helsinkiin, niin luulisi että voi parit (sadat) kilometrit ajaa täällä Suomessakin :)

 • RainDrop (Ei varmistettu)
  9.8.2013 at 16:58

  Ei taida olla pojilla ihan kuukauden reissu edessa… :) Ihailtavaa seikkailuhenkisyytta kylla, nuo maat tuossa Thaimaan ja Suomen valilla ei ole ehka niita kaikkein ”turistiystavallisimpia”.

  Ja kiitos muuten blogista, olen joskus aiemmin lueskellut satunnaisia postauksia, mutta nyt aloitin ihan alusta lukemaan, sulla on loistava tyyli kirjoittaa. Ja jotenkin saat tuon lapsiperheen elaman kuullostamaan sen verran jarjelliselta etta ehka minakin uskallan viela yrittaa :)

  • Kristaliina
   9.8.2013 at 18:49

   Joo ja huh huh niitä rajanylityksiä, voin vaan kuvitella… Ei ehkä ihan kaikkein helpoin reissu :D

   Kiitos kivasta palautteesta! Ai järjellistä? Hih aina ei ihan siltä tunnu :) Mutta joo, onhan tää ihan huippukivaa kuitenkin :)

 • meric (Ei varmistettu)
  10.8.2013 at 00:09

  Noi viikset hämäs vähän aikaa mut sit mulla sytytti. Hauskaa että kuulee näin yllättävistä paikoista ihmisistä jotka on tavannut vuosia vuosia sitten ja joista ei ole ollut aavistustakaan että mihin elämä on ne vienyt :)