Nyt se on varmaa!

Espanjan-asunto – check!
Lentoliput – check!
Vuokralaiset puutaloon – check!

Eli jeeeeeee, nyt se on ihan-ihan varmaa ja se todellakin tapahtuu: me vietetään ens talvi Espanjassa!

20150211_184301.jpg

Olisittepa kuulleet Silvan ”heheheeeee tiedän, että huijaat” -naurun, kun kerroin, että ensi talven Espanjan-kodissamme on sitten olohuone, keittiö, kaksi parveketta, kaksi kylppäriä ja kolme makuuhuonetta.
”Mikä sua nyt niin naurattaa”, kysyin.
”Heheheheeee ei me tarvita kolmea makuuhuonetta, kun mehän nukutaan kaikki samassa-he-he-heeee!”

Kerroin, että yksi makuuhuone voi olla lasten leikkihuone, ja yhdessä on hyvä sitten majoittaa vaikkapa isovanhempia ja muita meillä kylässä käyviä ystäviä.

Voi mikä lapsen ilme! Meillä on siellä LEIKKIHUONE!

Prinsessat on jo pakattu mukaan. Moneen kertaan.

Mutta vasta ensimmäisten räntäsateiden alta lähdetään. Ensin nautitaan täysin siemauksin tästä Suomen ihanasta kesästä ja sen jälkeen (toivottavasti) kuulaasta alkusyksyn ruskasta.

Ja takaisin tullaan vasta, kun vihreä kevät Suomessa taas koittaa!

harka.jpg

Vuosi ilman räntää ja loskaa (toivottavasti). Miltäköhän se tuntuu? Veikkaan, että aivan mahtavalta.

keinu vauhti

Helmikuussa 2015 Fuengirolassa – paikalliset toppatakeissa, suomalaiset lyhythihaisissa.

PS. Fuengirolassa ja sen lähistöllä ensi talvena asustelevat lapsiperheelliset – laittakaa ihmeessä viestiä! Leikkiseura 2- ja 4-vuotiaille tytöille erittäin tervetullutta!

77

You Might Also Like

 • Minna
  4.7.2016 at 17:02

  Ai tsiisös ku kirpas lukea 😬 siis niiiiiiiiiiiiin kateellinen!! Mäkin haluan vuoden ilman loskaa 😯
  Olen kyllä oikeesti iloinen teidän puolesta, koska nyt saan aitiopaikalta nähdä miten tämä koko ihana vuosi tuo tullessaan. Ehkä mekin sit joskus… huokaus…
  Oikeesti, vähän ketuttaa. Mäkin haluun. Mut kuitenkin jee teille 😄
  Raskaus hormonit on ihan parhaita 😂😂

  • krista
   4.7.2016 at 17:12

   Hihihii – ihanaa, ketuttaa, haaveiluttaa, kateuttaa, kirpaisee, ilostuttaa. Kyllä, oi raskaushormonit – ihan parasta! Hyvin muistan, että KAIKKEA on hyvin mahdollista tuntea yhtä aikaa! :)

   Onnittelut teille tulevasta vauvasta! <3

 • Mari m
  4.7.2016 at 17:04

  Mukavaa talvea vaan sinne! :D en ole aikoihin lukenut blogiasi, mutta mitä te ihan käytännössä teette espanjassa? Lomailette vau työskentelette? Kuulostaa kyllä mahtavalta!

  • krista
   4.7.2016 at 17:15

   Ihan arkea lähdetään sinne elelemään – vähän aurinkoisempaan ilmanalaan vaan :) Eli etätyöskennellään niin kuin täällä Suomessakin. Tää saattaa olla viimeinen talvi, kun meillä on mahdollista töiden puolesta tähän, niin oli pakkoa toimia NYT tai ei koskaan tän haaveen eteen :)

 • Mammamiia
  4.7.2016 at 17:11

  Oon kans kateudesta vihreä. Mun unelma. Aivan ihanaa talvea sinne !!!! Nauttikaa täysin siemauksin. <3

  • krista
   4.7.2016 at 17:19

   Kiitos, niin todellakin tehdään! <3 Tietysti arki on varmasti arkea Espanjassakin, mutta ainakin ilman sataa vaatekerrosta :)
   -
   Ja hei kuule unelmat pohditaan vaan; että oisko mahdollista vaikka teillekin joskus! <3

 • Surku
  4.7.2016 at 17:51

  Ihanaa, oon niin onnellinen teidän puolesta! <3 Olen itse usein ajoittanut reissuja juuri siihen omasta mielestäni kamalimpaan aikaan (tammi-maaliskuu) ja kerran pystynyt skippaamaan ihan koko talven, kun reissailin Kaakkois-Aasiassa syyskuusta huhtikuuhun. Idealistina ajattelin, että kun on saanut skipata yhden talven, niin se seuraava ei ehkä tuntuis niin pahalta – onhan Suomen vuodenaikojen kierto todella hieno asia, ehkä siinä talvessa ois jopa jotain virkistävää eksotiikkaa! Joo tota, ei ollut, vitutti kuin sitä kuuluisaa käpynsä jäädyttänyttä oravaa. :D Että toivottavasti pääsen itsekin tulevaisuudessa skippaamaan lisää talvia. Vaikka se vuodenaikojen kierto _on_ hieno asia, niin ei se silti auta mua tykkäämään paukkupakkasista ja loskasta kaikkine käytännön ärsyttävyyksineen, kuten loputtomat vaatekerrokset, irtihilseilevä iho ja lomalle ilman mua lähtenyt ääreisverenkierto.

  Hei ihan huvin vuoksi kyselen, kun en noita Fuengirolan meininkejä tunne yhtään, että millaista kautta vuokrasitte talon ja menikö kaikki smoothisti jne.? :) On kyllä hyvä, että on noin tilava asunto, että on mukava majoittaa vieraita – siis mukava sekä vieraille että isäntäväelle. (P.S. Köh meen tosi pieneen tilaan ja oon sisäsiisti.. enkä myöskään yhtään kateellinen talvenskippaajille. :'D) Toivottavasti koko perheelle löytyy paljon uusia kivoja tuttavuuksia!

  • krista
   4.7.2016 at 18:03

   Mä jäin ihan miettimään, että oonko kokonaan skipannut yhtään talvea – mutta en! Intiassa olin puoli vuotta, mutta lähdin vasta vuodenvaihteessa eli alkutalven olin kyllä ihan syvällä loskassa :)

   Tuolla aurinkorannikolla on paljon suomalaisia välittäjiä, joista moni välittää käsittääkseni etupäässä suomalaisten omistamia asuntoja. Vuokraus ei mennyt niin smoothisti kuin olisi sopinut toivoa/luulla – useampikin ”unelmien asunto” löydettiin – silleen ”tää me otetaan!” – ja aina tuli joku mutka matkaan. Tää meidän lopulta ottama oli mallia ”ihan kiva”, mutta mitään megatuuletuksia se ei aiheuttanut. Piti kuitenkin jo vahvistaa joku, kun kuukauden asunnonkatselu alkoi jo tuntua rasittavalta. Valittiin sitten niistä, joista meillä oli varmat tiedot olemassa ja jotka tuntuivat suht luotettavilta. Asuntohuijauksiakin kun tuolla on käynyt… Jos kaikki on kunnossa ja toimii ja asunto vastaa kuvaustaan sitten, kun sinne mennään ja asunto nähdään, niin voin sitten vaikka mainita välittäjän nimenkin :) Suomalainen välittäjä siis joka tapauksessa :)

   Hihii ja meiltähän saa sitten tieysti ilmaisen majoituksen – nimittäin lapsenvahtipalvelua vastaan :D

 • Emma
  4.7.2016 at 18:11

  Samoilla suunnitelmilla mennään , me myös muuttamassa syksyllä. Leikkikavereita tarjolla neljä kappaletta 2- ja 4-vuotiaat sekä pari pienempää hobittia.

  • krista
   4.7.2016 at 18:13

   Oijoijoijoi, Fuengirolaan myös? Jee – ja just samanikäisiä lapsiakin! Laitetaan viestiä!

 • Torey
  4.7.2016 at 19:11

  Nii’iin siistiä!

  • krista
   4.7.2016 at 19:23

   Sanos muuta!!! :)

 • Emmakko
  4.7.2016 at 20:04

  Huikea idea, ja ihan ilman kateellisuutta sanon! Kukin on oman onnensa seppä, jos terveenä pysyy. Kannattaa tehdä tuo just nyt, kun koulu ei sido lapsia talveksi Suomeen. Onnea rohkeasta päätöksestä :)

  • krista
   4.7.2016 at 20:07

   Kiitos, just näin! <3

 • Lilah
  4.7.2016 at 21:03

  Koulu ei kai varsinaisesti koskaan sido kun ei koulupakkoa ole, mutta viimeistään eskari-iässä kaverit on olleet lapsille niin tärkeitä, että eivät olisi lomaa pidemmästä irtiotosta innostuneet. Ja kieltämättä me vanhemmatkin taidamme kaivata omia perheen ulkopuolisia kontaktejamme viikoittain. Jollain tasolla ajattelen myös ettei velvollisuudentunnosta voitais olla kuukausia pois: pitää olla saatavilla isovanhemmille ja muutamalle muulle vanhenevalle sukulaiselle. Vielä kun harrastetaan talvilajeja, ei niitäkään haluta skipata koko kaudeksi. Seurauksena ipanat on pistetty suksille ja mäkeen toinen toistaan nuorempina.

  Mutta ihanaa arkea teille Espanjaan, kiva seurata sivusta 😊

  • krista
   4.7.2016 at 21:19

   Joo meidän nelivuotiaallekin kaverit ovat jo HUIPPUtärkeitä – toisaalta kuitenkin ystävyydet tuossa iässä syntyvät nopeasti eli uusi ystävä saa tosi nopeasti tärkeän osan. Mutta osittain just tämän takia valittiin tämä suomalaisten lapsiperheiden kansoittama Fuge ja mennäänpä vielä mahdollisimman lähelle ”suomalaiskeskittymää”. Ja Silva menee parina päivänä viikossa suomalaiseen päiväkerhoon siksi, että sieltä toivottavasti löytyisi uusia leikkikavereita :) Ja ollaan myös FB:ssä jossain ryhmissä, jossa esimerkiksi sovitaan leikkitreffailuseuraa :)

   Kouluista muuten: siellähän on tietysti suomalainen koulukin :) Mitäpä ei olisi :D Ja kuulemma vieläpä ihan huippuhyvä koulu on, näin olen kuullut!

   Mutta pulkkamäkeä ja lumiukkoja oon oikeasti vähän harmitellutkin… Hahaa mutta en kuitenkaan niin paljon, että ne estäis lähtemisfiilistä :D Onhan niitä tulevaia talviakin sitten tarjolla! JOS ei jäädä koukkuun Espanja-talvehtimiseen :)

   • Lilah
    4.7.2016 at 23:25

    Loistavaa jos on Silvalle kerhopaikka tiedossa. Tutustuttiin taannoin Thaimaassa belgialaiseen perheeseen, jotka vietti talven siellä turistirysien ulkopuolella. 2kk jälkeen silvan ikäinen tytär oli niin kyllästynyt, että oli aloittamassa paikallisessa koulussa vaikkei thaita osannutkaan yhtään. Olisi ollut mahtavaa nähdä miten sujui ja kielitaito koheni!

    Meillä vielä nuo kouluikäisetkin löytää uusia ystäviä joka puisto/uimareissulta naapurikaupunkiin, mutta ne ei enää mitenkään korvaa niitä ”itse valittuja” ystäviä kotona vaan näitä ikävöidään jo parin lomaviikon jälkeen.

    Seelan ikäinen ehti olla vuoden päiväkodissa ennen uutta äitiyslomaani ja vaikka hoidon lopetus osui samaan kuin muiden kesälomille lähtö, hoitotädeistä ja -kavereista puhutaan päivittäin. Pistää miettimään millä tuon sosiaalisuuden tarpeen syksyllä täytän kun pihat ja puistot taas tyhjenee!

 • En muista
  4.7.2016 at 21:16

  Hienoa!! Ihanaa talvea teille! Meillä lähtee ylihuomenna lento Fugeen 😊 Ollaan tosin vain pariviikkoa. Haaveilen vähän kyllä (salaa) myös jostain pätkästä ensi talvena. Isomman koulu kyllä rajoittaa matkan pituutta.

  • krista
   4.7.2016 at 21:22

   Ihanaa Fuge-lomailua! Nyt siellä taitaa olla aika kuumat säätkin; sitten meidän sielläollessa on tietysti paljon koleampaa… Eli siis ihanaa lämpöistä lomailua teille! <3
   -
   Pssst. laitan sulle salahaaveisiin vähän lisäpotkua: tosiaan tuossa yllä kirjoitinkin, että Fugessahan on suomalainen koulu ja kuulemma vielä tosi hyvä :) Tai siis kuulin (siellä käyvältä), että "Suomen ulkopuolella paras suomalainen koulu koko Euroopassa". Varmasti oli subjektiivinen kehu, mutta hyvä kehu kuitenkin :)

   • En muista
    5.7.2016 at 20:42

    Ehkä joskus vielä pidempikin pätkä, mutta nyt on liikaa liikkuvia osia. Miehen työ, lapsen koulu, mun työ ja opinnot. Jos kuitenkin saisi kevättalvelta viikon napsastua auringolle 😊

    • krista
     5.7.2016 at 22:57

     Sellainenkin piristää ihmeesti! Ja mä ajattelen aina niin, että unelmien ei tarvitse ollakaan HETI, vaan iso osa siitä on haaveilla ja sitten tarttua, kun asia on mahdollinen – viiden vuoden päästä tai viidentoista! Ja että unelmia voi olla paljon ja erilaisia, ja elämässä on onneksi aikaa toteuttaa monenlaista, kun aika on oikea <3

     • En muista
      6.7.2016 at 00:04

      Totta! Olette muuten oikeasti tosi hyvään aikaan lähdössä. Kuten joku jo kommentoi, niin isommilla ne omat kaverit on niin tärkeitä. Meillä tuskaillaan jo tätä muutaman viikon eroa parhaasta ystävästä.

      Mun haaveissa olisi myös jokin paljon eksoottisempi kohde kuin tuo aurinkorannikko. Olisi ihana elää jonkin aikaa arkea jossain toisessa maailmassa. Jokin kiva suurkaupunki houkuttaisi. Itehän lähtisin mihin vaan ja koska vaan, mutta tuo muu perhe rajoittaa kummasti. Miehen työkään ei ole kovin etötyöystävällinen.

 • Mithun Heidi
  4.7.2016 at 22:01

  Tämä on niin siistiä! En malta odottaa postauksia Espanjan auringon alta! :)

  • krista
   4.7.2016 at 22:09

   Hihii, en mäkään! :)

 • Pee
  4.7.2016 at 22:53

  Kuka teille muuttaa?! Lähiömutsihan myy omaansa… ;)

  • krista
   5.7.2016 at 23:00

   Monta bloggarikotia vapaana yhtä aikaa! :)

   Meille muuttaa blogituttu, jolta sain välittömästi tän (http://www.puutalobaby.fi/blogikoti-vuokralle/) jälkeen viestiä – heille tämä sattui just eikä melkein sopivasti! Ja ihana antaa tutulle oma koti; voi niin hyvin luottaa, että kaikki järjestyy ja kaikesta voidaan sopia. Saatan pyytää heiltä jonkinlaista vierailijakirjoitusta sitten täälläolon aikaan :)

 • EevaE
  5.7.2016 at 00:19

  Kuinka siistiä! Jeee!!!

  • krista
   5.7.2016 at 23:01

   Niin ON, jeeeee! <3

 • Vyyhti
  5.7.2016 at 10:18

  Mahtavaa, onnea! Olkoot talvenne antoisa!

  Meilläkin edessä (ainakin) vuoden seikkailu, kun sain unelmien työpaikan Englannista. Työt pitäisi aloittaa kahden kuukauden päästä eikä vielä ole mitään tietoa asunnosta. Onneksi ollaan menossa kaupunkiin, jonka asuntotilanne on huonoin koko maassa… Kaikki muu on kuitenkin järjestynyt nyt ihan nappiin; 4-vuotiaalle löytyi ihana päiväkoti, puolisolle mielekäs työympäristö ja oma kotikin taitaa saada kivat vuokralaiset. Toivotaan että se uusi kotikin vielä löytyy.

  Vaikka Englannin talvi ei ehkä ole se kaikkein antoisin, niin kovasti odotan kyllä uusia ympyröitä. Tosin tavallista (tai oikeastaan vähän suomalaistavallista monimutkaisempaa) arkea mekin lähdetään elämään eli pitänee pitää odotukset realistisina sen suhteen miten paljon ehditään seikkailla ympäriinsä. Jos ei muuta, niin varmasti ainakin on erilaista. :)

  • krista
   5.7.2016 at 23:04

   Kiitos! Ja niin hei teilläkin, mahtavaa tulevaa seikkailua! Englannin talvi on varmasti nimenomaan erilainen (eikä tuolla Espanjassakaan tietysti hellelämmintä ole noina kylminä kuukausina), ja mä ajattelen, että just ne erilaiset kokemukset antavat elämään paljon rikkautta! Että on erilaisia aikoja, erilaisia kokemuksia, erilaisia näkökulmia. Osaa sitten ehkä paremmin arvostaa sitä, mitä on ja myös sitä, mitä muilla on.

   Varmasti teillä asuntokin järjestyy – ja noin monta asiaa jo järjestynyt, mahtavaa! Laita hei ihmeessä sitten kuulumisianne, lupaathan laittaa!

   • Vyyhti
    6.7.2016 at 08:26

    Onpahan tosiaan sitten jotain mitä myöhemmin muistella, ja on siellä varmasti paljon mukavaakin koettavaa, vaikka tässä asunnonetsintästressissä ne negatiiviset tuntuu olevan pinnalla. Ainakin oma englanti varmasti vahvistuu ja lapsellehan tuosta jää kielitaito, josta on hyötyä loppuelämän. Hän jo odottaakin innolla että pääsee oppimaan englantia uuteen päiväkotiin (vaikka toki vähän jännittääkin).

    Laittelen välillä meidänkin kuulumisia. :)

 • Sari
  5.7.2016 at 13:29

  Wau, nyt se on sitten totta! Olkoon tulevat seikkailut ihania ja antoisia! :)

  • krista
   5.7.2016 at 23:05

   Kiitos! :) Aika huikeaa ja ihanaa; yksi unelma toteen!

 • Tilde
  5.7.2016 at 22:27

  Vitsit, todella ihanaa! Reissusta tulee varmasti mahtava seikkailu! 90-lukulaisittain sanottuna sikamageeta – se sana tuli ekana mieleen. Varmaan imetysdementia vaivaa ja olen taantunut takaisin ysäreihin :D

  • krista
   5.7.2016 at 23:05

   No hei se ON sikamageeta, mä oon täysin ysäriä itsekin, vaikka en voi syyttää edes imetystä enää :)

 • Sari
  6.7.2016 at 00:04

  Hienoa hienoa! Ja jes, lukijatapaaminen Fugessa – me tullaan ainaskin tammi-helmikuussa moikkaamaan!:) Kuopus on 2v ja jo 2x käynyt Espanjassa, eikä S-mies oo mikään erityinen Espanja-fani ja oli sitä mieltä ettei nyt vähään aikaan espanjamatkailua meille, mutta saatiinpahan nyt taas hyvä syy mennä tänäkin talvena! Nimittäin I <3 spain

 • -K-
  6.7.2016 at 02:27

  Tervetuloa! Meistä ei tosin leikkitreffeille ole, muksut jo 17- ja 20v ja vaikutamme Kataloniassa. Hieno talvi teille varmasti tulossa! :)