Biitsivarusteista ja auringosta

Yksi sana: uv-puku.

Vielä muutama päivä sitten olin aikeissa kirjoittaa, että uv-puvut ovat todellakin lyöneet läpi lapsiperhematkaajien keskuudessa – että en ole vielä kertaakaan nähnyt alle kouluikäisellä ”tavallista” uikkaria. Nyt pitää vähän tarkentaa näkemystä, sillä täällä Ao Nangilla uimapukua käyttäviä lapsia kyllä on näkynyt. Mutta esimerkiksi siellä Koh Lantalla meidän ”mitä satuttiin näkemään” –otannalla lasten uv-pukukattavuus oli sataprosenttinen.

Meilläkin nuo Reimalta viime kesänä saadut uv-pukusetit ovat olleet lähes päivittäisessä (poislukien vaan siirtymäpäivät) käytössä. Etukäteen harmittelin, että Suomen kesää ajatellen tuli valittua lyhytlahkeiset ja –hihaiset mallit; että täällä voisi olla pitkät lahkeetkin. Mutta hyvin on pärjätty näilläkin. Ihan luksusta, kun ei ole tarvinnut lotrata aurinkovoidetta kaikkialle – vain kasvoihin, polvista alaspäin ja kyynärpäistä eteenpäin. Rinta ja selkäkin ovat pysyneet hyvin varjossa aurinkohattujen alla.

uv puvut reima

 

Ekstrasuositus tuolle aurinkohattumallille, joka varjostaa sekä kasvot että niskan. Kesällä Seela ei suostunut vielä käyttämään omaansa; nyt tirriäinen on keksinyt, että se on Keke-hattu (Maisasta) ja haluaa käyttää sitä koko ajan <3

Täällä on muuten tullut myös todettua haalarimallin (Seelalla) ja paita- ja housut –mallin (Silvalla) erot.

Haalarimalli on selkeästi helpompi puettava – etenkin kun paitamallin pääaukko on tiukka, mikö tietysti on hyv ä suojaavuutta ajatellen.  Haalari pysyy myös paremmin päällä; etenkin hoikalla Silvalla meinaa koko ajan kaksiosaisen puvun pöksyt valua, niitä pitää nostella jatkuvasti.

Toisaalta sitten kaksiosaisen puvun kanssa on paljon-paljon helpompi käydä vessassa. JA se on malliltaan huomattavasti pitkäikäisempi; Seelan haalarin haara-olka –pituus on jo jäämässä piukaksi niin, että pukua ei voisi enää käyttää vaipan kanssa. Ja ensi kesänä se on jo pieni. Veikkaan, että kaksiosainen puku pysyy käytössä paaaa-aaaljon pidempään, ja todennäköisesti haalarin jäätyä pieneksi ostetaan Seelallekin kaksiosainen puku.

Eli ihan vahingossa taidettiin valita silloin kesällä oikeanlaiset mallit: taaperolle haalari on omasta mielestäni parempi, isommalle lapselle puolestaan 2-osainen puku. Muuten isommallekin haalari, mutta oman valinnan vaakakupissa painaa se, että ei tarvitse jatkuvasti olla ostamassa isompaa kokoa vaan puku pysyy käytössä pidempään.

********

Itselläni oli viime keväänä myös akuutti uikkarinhankkimismissio päällä. Aiemmin olen ollut sataprosenttinen bikinityttö; muutamilla loppuun asti käytettävillä lempparibikineillä (mielellään eriparisilla) vuodesta toiseen. Viime keväänä tuli kuitenkin henkinen tarve löytää jokin uikkari, joka suojaisi myös vähän tuota vatsanseutua…

Mutta voi PERSE mä sanon – mistään ei meinannut löytyä mitään kivaa uikkaria! Kaikki kivat kuviot – bikiniä, bikiniä, bikiniä. Ja uikkarit vaan jotain mummo-osastoa.

Ja mä en halunnut, että mun uikkari viestittää, että ”mulla on jotain peitettävää ja siksi käytän tätä”. Vaan pikemminkin halusin sen huutavan, että ”mä oon muuuten ihan perhanan kuuma!” Noin niin kuin vähän kärjistäen – ymmärtänette eron :D

Kaupoista ei löytynyt mitään, mutta maaninen nettikauppojen klikkailu tuotti vihdoinkin jopa kahden uikkarin tuloksen. Vieläpä alesta. Toinen on Desiqualin uikkari, joka on ollut mulla kylpylä- ja uimalakäytössä. Se on malliltaan perinteisempi.

Mutta täällä rannalla käyttöön puolestaan on päässyt tämä:

uikkarit

Mutta oikeasti kaikkein eniten olen kuitenkin käyttänyt edelleen omia lempparibikineitäni. Koska sen, mitä kangas ei peitä, sen pokka korjaa. Olen päättänyt elää sellaisessa mielenmaisemassa, missä kahden lapsen äiti (ja hänen mahansa) saa näyttää tasan siltä kuin näyttää.

Huomaan välillä katseita, mutta se ei haittaa. Ja sitä paitsi olen päättänyt, että ne ovat ”vau, miten hienosti hän kantaa elämän merkkinsä – uskaltaisinpa minäkin” –katseita.

Pitäis ehkä ostaa uudet bikinit, näistä edellisistä kun narut ovat muuttuneet jo sellaisiksi koppuraisiksi.

Jotkut ihan perhanan kuumat.

aamu rannalla

Mutta yks juttu vielä. Tuosta auringosta.

Täällä Ao Nangilla itseäänkärventävieä vielä näkee, mutta muualla ne ovat olleet jo selvässä vähemmistössä. Auringon haitoista ollaan jo niin tietoisia, että suurin osa loikoilee mukavasti varjoissa.

Itselläkin suhtautuminen aurinkoon (lue: rusketukseen) on muuttunut. Ennen oli ”ooo haluan olla niin ruskea kuin mahdollista” –tyyppinen bikinityttö. Mutta nykyään omaan silmään sellainen ylenmääräinen rusketus ei enää edes näytä hyvältä. Ei etenkään sellainen… …liian rasvaton kuiva korppu. Hehe tai no rasvattuna se näyttää vielä pahemmalta :D

Terve päivetys on edelleen mun silmään kaunista. Sellainen terveen hehku; vähän ehkä pisamoja ja aavistuksen verran väriä. Ja se väri ei siis ole se punainen.

Aurinkorasvoja lotraa jo varmaan melkein jokainen (poislukien ”minähän en rasvoja käytä” –sikaniskamiehet, jotka tunnistaa kirkkaanpunaisesta väristä ensimmäisen matkapäivän jälkeen), mutta koska muotiteollisuus herää auringon haittoihin…?

Vai herääkö koskaan?

Tarkoitan siis aikuisille tuollaisia uv-uikkareita.

Varmasti niitä jostain saa, mutta voisiko siitä tulla ihan muoti-ilmiö? Tai siis tavallinen ranta-asu?  Että ne yleistyisivät yhtä paljon kuin lasten uv-uikkarit ovat nyt muutamassa vuodessa yleistyneet.

Itse asiassa olisin valmis luopumaan kuumista bikineistäni ja vaihtamaan sen asuun, jossa voisin nauttia polskuttelusta ilman kärähtäneitä olkapäitä.

 

PS. Kuvat eivät ilmeisesti näy (ainakaan mulla), toivottavasti ilmestyvät myöhemmin. Huoh nää nettiyhteydet…

19

You Might Also Like

 • Giassilina
  18.12.2015 at 09:37

  Mulla on sellanen surffaukseen tarkoitettu paita, jota käytän aina suojelemaan selkää ja hartioita palamiselta. Erityisesti jos käyn snorklaamassa tms missä lilluttelee pinnan tuntumassa pitkään. Voin suositella! Muuten läträän rasvalla niin paljon kuin pystyy. Oli muuten tosi hassua, että nyt marraskuussa Dubiassa käydessä en ruskettunut/palanut lainkaan, vaikka käytin vaan 30 suojakerrointa. Kun taas kesällä Kanadassa edes 50 ei riittänyt mihinkään vaan oli piilouduttava vaatteiden alle ja jalat kenkiin kun varvastossuissa jalkapöydät paloivat. Mtös aurinkoihottuma hyökkäsi kimppuuni nimenomaan Kanadassa vaikkei sitä vuosiin ole kaukomaillakaan näkynyt. On se aurinko kumma juttu ja niin tärkeää suojautua siltä!

  • krista
   20.12.2015 at 14:02

   Voiskohan tuo ruskettuminen/palaminen olla jotenkin yhteydessä ilmanlaatuun/puhtauteen? En siis tiedä, mutta tuli vaan ekana mieleen… Eli että siellä Dubaissa ois vaikka jotain saastetta ilmassa, jonka ”ansiosta” säteily ei niin välity, mutta että Kanadassa ois ollut puhtaampi ilma… Täyttä arvailua tämä siis :)

 • hannah
  18.12.2015 at 10:02

  Ajattelinkin aiemmin, että teetköhän uv-uikkapostauksen :-) Meillä kolme mukulan kanssa oli Thaimaassa lokakuussa mukaan uikkaa jos jonkinmoista. Nuo peittävämmät puvut olivat eniten käytössä, ilta- tai aamu-uinnille lapset puki välillä vaan biksutkin tai kuopus pulikoi alasti. Mutta nämä siis sellaisia pulahduksia auringon jo laskettua tai aamulla pikaisesti ennen aamupalaa. Mutta tuosta laadusta tein seuraavia havaintoja: yhdelläkään peittävämmällä puvulla ei palanut, oli se sitten reiman sk 50+ sunproof tai marketin halpisuimahaalari. Sen sijaan noiden Reimojen hiekanimukyky oli ihan omaa luokkaansa. Eli ilmeisesti se uv-heijastuskuitu tekee neuloksesta löyhemmän tai muuten hiekkaa paremmin vastaan ottavan. Käyttöominaisuuksissa eroa ei siis ollut, mutta kallein meni nopeiten ruman näköiseksi :-(
  Meillä on vähän vaihdellen ollut sekä haalaria että 2-osaista pukua. Nytkin kaikilla lapsilla oli mukana molemmat. Cirafin 2-osaisessa puvussa on kivasti kokopitkä vetoketju paidassa (selässä) joten sen pukeminen märkänäkin oli mukavaa (paitsi vaati apua koska selästä kiinni). Sama haalari menee sen kaksi vuotta ja sen jälkeen kiertoon jos jotain jää jäljelle. PoP:n isompien lasten housuissa oli fiksusta nyörit vyötäröllä sen kumpparin lisäksi. Cirafit meinas kanssa valua päältä mikä on aika ärsyttävää.

  Tuolla isommalla Koh Changilla ainakin oli myynnissä snorklaamiseen uv-pukuja sekä lyhyillä että pitkillä hihoilla aikuisillekin ja lisäksi paitoja, joita vois tietty pitää vaikka biksupöksyjen parina. Käytännössä tuli kuitenkin sitten itse snorklattua t-paidassa, jottei selkä ja hartiat palaneet.

  • krista
   20.12.2015 at 14:17

   Hehe vaikka mulla Reiman kanssa tätä yhteistyötä on ollutkin, niin mun mielipide kyllä on, että uv-puku kuin uv-puku :) Tai ainakin niin pitkään kuin että joku tosiaan kertoo palaneensa toisen merkin uv-puvulla :) Tai jos on muita laatueroja tietty.

   Joo nyt tuli meilläkin huomattua se, että Reimat imaisivat hiekkaa sisäänsä! Tästä joku kysyi silloin Suomen kesän uv-postauksesta, mutta silloin Suomen karkeampi hiekka ei ollut vielä antanut meille tätä kokemusta. Mutta Thaimaan hienompi hiekkapa tosiaan menikin puvun kankaan ”sisään”. Pukuja ei ole vielä pesty, mutta ajattelin ihan räpsää kuvan ennen/jälkeen pesukoneen ja sitten testata myös jonkun kommentoijan antamaa vinkkiä venyttää kangasta ja huuhdella juoksevan veden alla. Ja sit ajattelin myös kysyä Reimalta hiekanpoistovinkkiä, jos heillä on jotain sellaista. Eli hiekanpoistobloggausta todennäköisesti tulossa :)

   Eihän tuo haitta tosiaan ole muuta kuin esteettinen, mutta etenkin jos joku poistoniksi löytyisi, niin sehän olisi huippua! :)

   • Kirsi
    20.12.2015 at 17:01

    Kokemuksen perusteella ei se Thaimaan hiekka sieltä kankaan sisältä enää mihinkään lähde. Ollaan pesty noita kunnolla koneessa niin kuin uikkareitakin. Etenkin vaaleissa kankaissa hiekka näkyy ikävästi. Mutta haitta on kyllä vain esteettinen.

 • Kirsi
  18.12.2015 at 10:09

  Hei! Kyllä aikuisille on paljon valikoimaa suojapaidoissa. Thaimaa on täynnä sukellus- ja snorklausvarustekauppoja, jotka kaikki myyvät lyhyt- ja pitkähihaisia UV-paitoja. Surffivarusteliikkeissä varmaan myös. Suomessa tähän ei ole herätty niin paljon, esim urheiluvaatekaupoissa en ole nähnyt. Euroopassa on loistava ja edullinen urheilutarvikeketju Decathlon (lähimmät Ruotsissa). Juuri huomasin, että nyt myös Suomeen voi tilata heidän verkkokaupastaan! Oi tätä ilon päivää :-)
  http://www.decathlon.fi
  http://www.decathlon.fi/all-sports/boating-diving-surf/solar-protection/sun-protection-rash-vests.html
  Lapset on käyttäneet heidän uimapaitojaan pienestä pitäen. Loistava hinta-laatusuhde!

 • Triit
  18.12.2015 at 10:15

  Taaperoillekin toimii kaksiosainen puku hyvin kun yläosa voi olla reilu ja alaosa pienempi. Alaosaa voi tarvittaessa sitten vaihtaa tai niin kun meillä pitkälahkeinen vaan muuttui capri-pituiseksi :)
  Aikuisille suosittelen myös surffaus/snorklaus/purjehdus uv-paitaa.

 • Mia
  18.12.2015 at 10:29

  Tässä yhteydessä mieleeni tuli myös aurinkorasvojen suuret laatuerot. On tuntunut hassulta, kuinka moni vanhempi ei ole tiennyt mitään fyysisistä aurinkosuojavoiteista, kun olen niistä maininnut. Yleensä tuntuu olevan tapana laittaa lasten iholle satunnaista markettikamaa, vaikka itseäni hirvittää niiden sisältämä kemikaalikuorma. Yleensähän luonnonkosmetiikkasarjojen aurinkovoiteet ovat juuri noita fyysisiä suojia, jotka perustuvat sinkkioksidiin, joka estää säteilyn pääsyä iholle.

  • heiskav
   18.12.2015 at 13:35

   Tarkoitat varmaan fysikaalista suojaa. :)

   Apteekeista saa myös lapsille turvallisia aurinkovoiteita, joissa on vain fysikaalinen suoja. Ja ostaahan näitä moni aikuinenkin omaan käyttöön.

 • Tiiana
  18.12.2015 at 11:04

  Ainakin Malesiassa on hankala edes löytää meidän ”perinteisiä” uima-asuja, lähes kaikki asut ovat hihallisia ja lahkeellisia myös aikuisille. Hihojen ja lahkeiden pituuksia on useita täyspitkiin saakka, myös ”uimahuntua” on tarjolla. Ja nämä löytyvät siis kansainvälisten merkkien tarjonnasta, Speedolla taisi olla kaikkein kattavin valikoima eri malleja kun itselleni etsin asua.

 • MarjaH
  18.12.2015 at 13:04

  Mun mies inhoaa aurinkorasvoja! Hän kuitenkin tiedostaa palamisen riskit, joten myös Thaimaassa sillä oli päällä pitkähihainen kauluspaita ja farkut, jalassa umpikengät villasukilla. Taisi se naamasta ja käsistä silti palaa, vaalea kun on. Hän taisi kuitenkin olla porukan ainoa, jolla ei ollut rakkoja jaloissa parin päivän päästä tai loman loputtuakaan.

  Ei kuulemma ollut liian kuuma :)

 • RiikkaR
  18.12.2015 at 13:27

  Kännykällä selatessa (iPhone) ei muuten näy kuvat? Tuun blogiin kyllä bloglovinin kautta, mutta ei kai sen pitäis vaikuttaa? Olisin tahtonu nähdä sun uikkarieleganssin :D

  • Krista kirjautumatta
   18.12.2015 at 13:33

   Ei näy täälläkän, vaikka mukamas on ladattu oikein… Luultavasti johtuu pätkivästä nettiyhteydestä :( Oon täällä taistelemassa sen kanssa kolmatta kertaa ja nyt taidan luovuttaa. Täytyy tehdä kotoa päin uusintapostaus ”nyt myös kuvat” :D

 • Tessa
  18.12.2015 at 15:46

  Hei. Mietin ig kuvista, että kun tytöillä oli harvoin päähinettä. Se pisti oikein silmään. Itse en ole reissuihminen, varsinkaan aurinkoon, etten tiedä onko siellä sitten eri.. Sinulla oli usein liina kuitenkin. Terv. Tietämätön

  • Krista Thaimaasta kirjautumatta :)
   18.12.2015 at 23:26

   Ai, hassua – tytöillä kun on päiväsaikaan ollut hattu aina auringossa. Aina. Jos oli varjossa, niin sen aai ottaa pois. Kävin ihan itsekin vilkaisemassa; hatuttomat illalla :) Tai siis meidän parhaaseen aikaan, kun aurinko ei enää polta. Mun huivi on usein tukanlaittosyistä, ei se kapeana suojaa :)

 • tietämätön
  18.12.2015 at 22:12

  Siis ihan pakko kysyä, mitä eroa näillä uv-vaatteilla on normivaatteisiin? Jos pidän paitaa auringossa -> en pala paikoista joita paita suojaa. Joku aikaisempi kommentoi, että ei huomannut eroa markettituotteen ja merkkituotteen välillä, voisiko kenties johtua ihan niin yksinkertaisesta syystä että ne molemmat suojaa siltä palamiselta? En siis yhtään ymmärrä mikä tää uv-vaatteen hyöty on, vaikuttaa taas tälläseltä uudelta rahastusmeiningiltä. Mutta siis kertokaa nyt paremmin tietävät, miten uv-paita suojaa palamiselta paremmin kuin tavallinen paita?

  (En siis ole perehtynyt asiaan mitenkään, kovasti vain kiinnostaa, kun näin perehtymättömänä ei sitä hyötyä näin äkkiseltään näe)

  • paulahelena
   19.12.2015 at 14:13

   Uv-puvut on sellasta uikkarimaista materiaalia eli kivempi loiskia vedessä ku normivaatteilla mut siis varmaan joo yhtä paljon peittävä uikkari ajais ihan saman asian ja muualla ku vesileikeissä sit normivaatteet :) meidän 2-vuotiaalla on pari uv-vaatetta mut ei me olla niitä käytetty ku just uikkarina. En kyl tiiä jos ne jotenki heijastaa sitä aurinkoa ihan poispäin ja sillai jotenki viilentää/suojaa puvun ulkopuoleltaki?

  • krista
   20.12.2015 at 14:08

   Joo siinä, missä normaali-t-paitaakin vois pitää uidessa, se kuitenkin ”vettyy” kastuessaan eikä tunnu kivalta märkänä. Kun taas uv-puku tuntuu mukavalta märkänäkin. Tavallisen vaatteen uv-suoja on paljon pienempi kuin uv-vaatteen – mutta en mä oo kyllä törmännyt omalta kohdalta koskaan siihen, että ois palanut tavallisenkaan vaatteen läpi. Mutta se keskeinen juttu meidän uv-pukutykkäämisessä on just se, että se on uikkarikäytössä se paras :) Silloin, kun tytöt eivät olleet uimassa, niillä oli tavalliset puuvillaiset ohutta ja hengittävää matskua olevat perus-tyyliin-HM-pikkumekkoset päällä.

   Meillähän Joel alkuun käytti sekä sanaa rahastusta että sanaa k*setusta :D Mutta saatiin Silvalle 2 vuotta sitten Thaimaan-matkalle lainaan kaverilta uv-puku, ja siellä sit tuli käytännössä huomattua, että hitsi onhan tää sittenkin hyvä :)

  • tietämätön
   20.12.2015 at 22:07

   Okei eli se on siis just siihen uimiseen suunniteltu! Tai että on mukava myös märkänä. Tuntuu hullulta että vaatteiden uv-suojat olis keskenään erilaisia, just siks mitä sanoitkin, että eipä sitä normivaatteillakaan pala. Mutta eli siis vesileikkeihin, muuten se ja sama?

  • Ande
   21.12.2015 at 13:57

   Muistelisin että perus t-paidan uv-suoja vastaa noin 10 suojakerrointa ja uv-uikkarit ovat (kaikki?) spf 50

 • Tilia
  18.12.2015 at 22:20

  Popin haalarimalli on meillä mennyt useamman vuoden molemmilla lapsilla, kun otettiin tarpeeksi iso koko heti alkuun, eihän se päältä putoa. Toki eri lapsilla eri suhteessa selkää ja jalkoja niin kuin haalarien kanssa aina, että toisille sopii paremmin. Mutta hyvin on Pop kestänyt myös rajua vesiliukumäkielämää. :)

 • Elli
  18.12.2015 at 22:44

  Siis täällä yks just niin hirveä mutsi joka ei ymmärrä tota uv-puku villitystä/paasausta;) yleensä ne lapset joilla sellaset on niin on Suomesta..meillä mennään ihan normi järjellä, aurinkorasvalla ja alaosalla..2* 6kk reissut aasiassa, uv pukuja ei käytetty ja tyttö ei kertaakaan palanut..en oo koskaan esim nähnyt hollantilaista/keskieurooppalaista lasta uv-kamppeet päällä auringossa pyörimässä..usein niillä ei oo edes hattua tai aurinkolaseja!

  • maria
   19.12.2015 at 06:44

   Mä asun Australiassa ja täällä on kyllä ”kaikilla” lapsilla vähintään uimapaidat jos rannalla ollaan yhtään pulahdusta pidempään. Ja oon kyllä vahvasti sen kannalla itekkin. Täälläkin monet on ihan yhtä vaaleanhaaleita ku keskiverto suomalainen ja aurinko ottaa tosi nopeeta.

  • lin
   19.12.2015 at 08:32

   Mahtaisko suomalaiset erityisesti käyttää niitä just vaalean ja helposti palavan ihon takia. Mä ainakin palan heti ja en todellakaan rusketu. Ja toinen lapsistani peri ihan saman kalkkilaivan kapteeni -ihon.

   • lin
    19.12.2015 at 08:34

    Niin ja siis eihän kaikilla oo yhtä herkkä iho, mutta itse siis näin helposti palavana voisin mielelläni joissain tilanteissa itsekin käyttää uv-vaatteita.

  • krista
   20.12.2015 at 14:11

   Joo hei mulla keskeisenä havaintona tällä kertaa just oli tämä, että uv-puvun käyttö oli parissa vuodessa muuttunut aivan huomattavasti! Pari vuotta sitten Thaimaassa (ja aiemmin) uv-pukujen käyttäjät oli vielä vähemmistössä, mutta tällä kertaa uv-puku oli siis alkumatkasta (Koh Lantalla) Ihan Kaikilla Lapsilla. Ei siis pelkästään vaaleilla suomalaisilla, vaan kaikilla-kaikilla. Ihan yritin bongata tavallisia lasten uikkareita lapsilla, mutta niitä ei vaan näkynyt. Ilmeisesti se on jotenkin just nyt lyönyt läpi!

   Ao Nangilla sitten oli muutakin uikkaria lapsilla – ja toisaalta myös niitä aikuisia, jotka kärvensivät itseään kuumimpaan aikaan suoraan auringossa…

 • Salla
  19.12.2015 at 19:35

  Tuo ”terveen hehku” pistää aina silmään. Ja vähän sydämeenkin.

  Minä olen syntymälahjana saanut punaisen tukan ja ihon, joka ei rusketu. Palaa vain. Olen siis kalpea vuoden ympäri. Mitä nyt kesällä vähän punakka, kun on kuuma. Olen lopen kyllästynyt lukemaan rivien välistä, että näytän sairaalta tai rumalta, koska en voi ruskettua.

  Synnytyksen jälkeenkin sain kommentteja aivan tuntemattomilta ihmisiltä, että ’aijai oli varmaan rankkaa kun oot niin kamalan kalpea’. Teki mieli repiä päitä irti.

  Meni vähän ihon alle.

  • Djenni
   19.12.2015 at 20:28

   I feel you! Pisamia nousee käsivarsiin ja nahka helottaa pinkkinä, siinä meitsin kesäväri :D Ketuttaa ittiäki aina istua varjossa ja varua mollukkaa mutta minkäs teet.

  • krista
   20.12.2015 at 09:34

   Oi, ja mä taas oon aina halunnut olla punatukkainen ja pisamainen <3

   • minka
    22.12.2015 at 18:13

    Ei välttämättä kannata, nimimerkillä yhden melanooman jo (onneksi) selättänyt…on tosi hienoa, että nykyään lapsilla on yhä.enemmän näitä uv-suojapukuja. Itsellekin pitäisi hommata, nyt peittävissä vaatteissa ja muutenkin rannalla vasta ilta-aikana kun pahin uv-säteily ohi.

 • E
  19.12.2015 at 20:32

  Ainakin Singaporessa oli jo myynnissä sellasia surffihenkisiä biisi ja uimavaatteita. Uv-pikkupaitoja vetskareilla ja sellasia löysempiä toinen olka valuu näkyviin napapaitoja. Niihin alaosina mekkosia ja mikroshorteja ja kaikkea.

  • krista
   20.12.2015 at 14:03

   Kuulostaa hyvältä! Tällaisten soisi yleistyvän ja tulevan ”valtavirraksi” niin kuin noille lasten uv-uikkareille on näyttänyt käyvän… Että olisi just aikuisten pukeutumismakuun suunniteltuja vaatteita, jotka oikeasti näyttäisivät kans hyvältä!

 • lilah
  21.12.2015 at 00:17

  Musta tuntuu, että näissä keskusteluissa on nyt uv-puvut ja haalarimalliset tai muut peittävämmät uima-asut suloisesti sekaisin. Uv-puvun kankaassa on neuloksessa mukana materiaalia mikä heijastaa sitä uv säteilyä pois. Mutta ihan saman mallisina lasten haalariuikkia myydään ihan perus uimapukutrikoosta. Itse en suinkaan uskoisi, että suurin osa lasten peittävämmistä uikkareista olisi noita ”teknisiä kankaita”. Paikan päällä myydyt ei minkään merkkiset puvut on varmasti ihan tavallista trikoota ainakin. Mutta tosiaan harvemmin kummallakaan palaa puvun alta jo ei ihan superherkkä iho ole.