Myssydesignia a la Puutalo

Yhteistyössä: Myssyfarmi

Hei nyt käyntikortti uusiksi: meitsi on tänä viikonloppuna ollut myssydesigneri! :)

Homma alkoi tästä:

…ja testineulomisesta: ensin piti tietysti varmistaa, miten ohuet raidat käyttäytyvät joustinneuleessa…

(nämä testikappaleen langat normaalia Prismasta ostettua peruslankaa – eivät siis vielä Myssyfarmin omien lampaiden luomuvillaa)

…ja sitten varsinaiseen designer-työhön! Intoa puhkuen kaivoin esiin Silvan Thaimaasta ostetut väriliidut sekä ruutupaperia, ja aloin hommiin kuin ihan oikea ammattilainen:

Tässä vaiheessa Joel tuli ”työskentelyäni” katsomaan ja totesi, että kuule – voi tuon kyllä tehdä koneellakin. No joo joo, niin varmasti voi, mutta saako silloin värittää…?

Kuulemma saa. Koneella.

Nooh, sunnilleen tältä näyttää puutalon myssydesingerin työpöydällä tällä hetkellä:

Maanantaina nämä (tai vastaavat; onhan tässä vielä aikaa muokkailla) tekel… taideteokset lähtevät Pöytyän Vistolan kylälle Varisinais-Suomeeen Myssyfarmin emäntä Annalle, ja häneltä eteenpäin Myssymummojen puikoille.

Ja sitten paluupostissa mallikappaleet tänne puutaloon, ja sitten onkin luvassa suurta kansanäänestystä ja arvontaa ja mun ITSE suunnittelemat pipot tulevat myyntiin ja ja ja… Myssymummojen puikot ovat kuulemma huipputehokkaat, joten ehkäpä arvonta voidaan pyöräyttää pystyyn jo loppuviikosta. Tai viimeistään seuraavan viikon alussa!

Mutta lisää siis koko hommasta (heh ja selitys designerin-uralleni) tulossa lähiaikoina!

 

PS. Näiden myssyjen värjäämätön villa (näissä tuo ruskea ja harmaa väri) on luomuvillaa joko Myssyfarmin omilta lampailta (Susi-lammas, Bambi-neiti, Paali-Onni, -lammas ja Pikku-Karhutai Rintalan tilan lampailta. Villa pestään käsin Pirtin Kehräämössä villan oma lanoliini säilyttäen – tämä on siis suomenlampaan luomuvillaa, jota ei rahalla normikaupasta saa. Kirkkaammat väriraidat ovat myös täysin kotimaista villaa, mutta eivät välttämättä suomenlammasta – ja värivillat on pesty kemiallisesti niin, että lanoliini on otettu siitä talteen. Kotimaan pelloilla kirmaillesta lampaasta ja 100 % villasta kaikki värit kuitenkin.

Spessupipoja siis muutenkin kuin siksi, että ovat puutalobabylandiassa suunniteltuja :)

Mutta joo – lisää tulossa myöhemmin!

 

You Might Also Like

 • Torey
  19.1.2014 at 20:26

  En oikeen koskaan voita mitään, mut aion silti varmasti kisailla omasta myssystä! :D

  • Kristaliina
   19.1.2014 at 20:36

   Jee! Tässähän pitää melkein jo toivoa, että nää pakkaskelit jatkuu, että saadaan nää myssyt arvottavaksi vielä näille pakkasille :)

   …ja siis melkein-toivoa pakkasia, ei ehkä kuitenkaan ihan oikeasti. Mä oon muuten pitänyt sellaista mallikappalemyssyä päässä nyt täällä puutalossa sisällä :D

 • MirvaK
  19.1.2014 at 20:50

  Mä jo kuvittelin, että SÄ otat puikot kouraan. Oi että rakastan lankoja.

  • Kristaliina
   19.1.2014 at 20:57

   Mulla itsellä on itse asiassa ollut neulomismotivaatio vähän hukassa tänä talvena – en ole oikein keksinyt, että mitä neulottua me enää tarvittais :) Mutta itse asiassa tuosta joustinneuleen mallikappaleen neulomisesta tuli kyllä sellainen olo, että ai niin näin kivaa tää neulominen olikin!