Lemmenlomalla

”Vietetään pääsiäisenä lemmenloma – yhteistä parisuhdeaikaa!”, ehdotin.

”Joo, kannatetaan!”, Joel vastasi.

No mitä on meidän lemmenloma? Ollaanko menossa hienoon ravintolaan, kenties hotelliin yöksi? Onko hieno aamiaisbrunssi katettu pöytään, onko skumppapullo poksautettu?

Ei ole.

Joel rentoutuu tuossa kirjastoon unikoulun yhteydessä unohtuneella vierassängyllä ja kuuntelee äänikirjaa. Kuulemma John Keagan: The Face of Battle, vuodelta 1976. Jaahas. Selvää lemmenlomalukemistoa. Minä olen nukkunut kymmeneen, sen jälkeen hipsutellut niissä pehmeissä mieskalsareissani ja syönyt rauhassa aamupalaa.

Ollaan jo naureskeltu paljon typerille jutuille ja halailtu silloin tällöin. Äsken kävin hetken loikoilemassa tuossa kainalopaikalla, ja nyt näpyttelen konetta ja juon pikakahvia.

Tämä on meidän lempeä.

”Mä tykkään, että lempi on just tällaista”, supattelin äsken.

”Se on hyvä, koska muunlaista lempeä et tule saamaan”, Joel naureskeli.

”Mä en halua mitään muunlaista”.

”Se on hyvä, koska muunlaista et tule saamaan”

Tsihihihihi.

Tämä lempi on ihan parasta. Voi olla ihan rennosti. Pöllöillä sataprosenttisesti omana itsenään, naureskella paljon. Hipsutella mieskalsareissa ja olla pesemättä tukkaa, jos just nyt ei jaksa. Ei tarvitse olla mitään muuta kuin mitä on. Saa olla omissa oloissaan, vaikka onkin yhdessä. Ja silti voi koko ajan tuntea, että toinen tykkää.

Terveiset täältä lemmenlomalta. Täällä on kivaa.

You Might Also Like

 • Vierailija (Ei varmistettu)
  29.3.2013 at 12:21

  ”Omissa oloissaan, mutta yhdessä” se on niin parhautta! Ja se on hyvä taito osata!

 • Kristaliina
  29.3.2013 at 12:32

  Niin on!

  Mulla oli joskus ennen sellainen ”pakko tehdä jotain, että päivä on onnistunut” -synrdooma. Viimeistään kahdelta iltapäivältä iski ahdistus, jos ei ollut tehnyt mitään. Ha! Ei enää! Tää mies on vihdoinkin opettanut mut ottamaan rennosti ja nauttimaan siitä :)

 • Tiina-äiti (Ei varmistettu)
  29.3.2013 at 12:38

  Me oltiin muutama viikko sitten miehen kanssa vähän niin kuin treffeillä. Tai ei sitä millään tavalla oltu sovittu, mutta siltä se tuntui. Isommat lapset oli päivän hoidossa ja kun pienimmäinen nukkui aamupäiväunia, me saunottiin. Ja sitten käytiin kolmistaan Rossossa syömässä (ja se pienimmäinen nukkui sielläkin). Kyllä oli hauskaa :D

 • Kristaliina
  29.3.2013 at 12:50

  Ooo hei hyvä idea – mekin voitais lämmittää jossain vaiheessa sauna! :)

  Ja eilen käytiin muuten mekin ”ravintolatreffeillä” kolmestaan (ei sovitusti mekään – mä vaan olin kitinäpäivän jälkeen niin poikki, että teki mieli lähteä jonnekin tuulettumaan) Tikkurilassa, Tamarin-nimisessä thaimaalaisessa. Oli ihana ravintola ja aivan huippuhyvää ruokaa, suosittelen!

 • Vierailija (Ei varmistettu)
  29.3.2013 at 12:50

  ihan ko meillä! ihanaa lemmenlomaa!

 • Neene
  29.3.2013 at 12:59

  Aaaaw<3 Just tuota kaipaan eniten menneestä parisuhteesta. 

 • Papyli
  29.3.2013 at 13:13

  Kuulostaapa mukavalle :) hyvää lemmenlomaa!

 • Silkkitassu
  29.3.2013 at 13:14

  Meilläkin lemmenlomat kuulostaa tuolta. Ihmetellään sohvalla elämää ja hassutellaan ja höpsötellään. Nautitaan et saa olla oma itsensä eikä tartte yrittää olla jotain mitä ei ole.

 • Amma
  29.3.2013 at 13:47

  Eli meillä lemmenlomaillaan sitten koko ajan! Sitten tehdään kun on pakko ja yleensä ei ole. Sittenkin ne pakkopakkohommat tehdään nytkaikkiheti ja sen jälkeen taas löhötään ja möllistellään. Onneksi ei ole vanhemmilta ja isovanhemmilta tarttunut sitä ajatusta että koko ajan pitäisi tehdä jotain hyödyllistä vaan saa vaan olla jos huvittaa.

  No tänään puoliksi pakotin miehen jäälle käveleen, koska haloo, jos on ihana ilma ja aurinko paistaa niin on synti olla menemättä. No ei oikeesti oo, mutta oli ihana silti käydä :)

 • Vierailija (Ei varmistettu)
  29.3.2013 at 14:03

  Äh, mulla on (vielä) tuo tuskailu, että ”pakko tehdä yhdessä jotain, muutoin päivästä tulee huono”…Milloinhan se helpottaa tai miten sen saa pois?! Ehkä viimeistään sitten kun jos joskus saa lapsia ja on liian väsynyt miettiäkseen muuta kuin rentoutumista lomalla…sitä odotellessa, ”lähdetään nyt äkkiä vaikka ulos että saa jotain tehtyä ja kun aurinkokin paistaa”…Huoh…:D

 • Vierailija (Ei varmistettu)
  29.3.2013 at 18:07

  Just samanlaista kun meillä!
  ja usko pois, et oo ai nut joka jammailee mieskalsareissa, mul niis on vielä reikii lisä mausteena et välil, jos soi esmes ovikello, niin pakko huutaa oven läpi, ootatko vähä….
  Mut on tää niin kivaa, tää lapsiperheen elämä!!

 • Stellina (Ei varmistettu)
  29.3.2013 at 19:33

  Mö NIIN tunnistan itseni tuosta ”kahteen mennessä pakko tehdä jotain/lähteä ulos kotoa, ettei päivä oo ihan hyödytön” :D Mikä ihme siinä kello kahdessa oikein on?! :D Ärsyttävää,kun ei osaa olla vaan, vaikka työpäivinä aina haaveilee löhöpäivistä. Ehkä sitä joskus oppii :)

 • Linka
  29.3.2013 at 21:43

  Teidän lemmenlomailutyyli on aika hyvä…ja oon todennu, et jos liikaa suunnittelee ja aikatauluttaa, niin reisille menee ja lopputuloksena on kokonaisvaltainen harmitus molemmille.