Noroterveisiä (onneksi ei tartu blogin välityksellä)

Näyttääkö tutulta?

Veikkaan, että aika monelle näyttää. Noro kun ei näköjään valtionrajoja tunne, eli Suomen lisäksi pöpö jyllää myös täällä.

Yök ja oks.

Puolet perheestä on jo sairastanut, ja ”kakkosaaltoa” jännityksellä odotellaan. Kaiken sen ympäriinsä lennelleen ykän jälkeen vaikea uskoa, että ei olisi tarttunut. Mutta vielä ei ole (KOP KOP PUUTA!) merkkejä seuraavista yrjöistä.

Nestehukka kyllä huolettaa; tämä kun lapsilla on nyt meille eka kerta. Eli että kuinka kauan odottaa ja nesteyttää kotona, ja koska on lääkärireissujen aika… Toistaiseksi yritetään kotikonstein. Aiemmin me ollaankin siis ”erikoistuttu” noihin flunssiin ja vältytty näiltä vatsataudeilta. Paitsi siis minä, joka oksennan syystä jos toisestakin vähän väliä. Haha.

Suomesta tuotuja Floridraleja on vielä muutama jäljellä, ja paikallisesta apteekista löytyi tuollainen vähän vastaavaa Sueroral. Lisäksi tuossa pillimehussa (sekin apteekista) on maitohappobakteeria, sitäkin on yritetty hörppiä. Nyt muutaman tunnin ajan (1,5 vuorokauden oksennusvuorokauden jälkeen) sitä on pysynyt vähän lapsella sisälläkin.

Toivottavasti pärjätään näillä! Tsemppiä kaikille kanssa-noroilijoille, somen perusteella meitä on nyt paljon.

15

You Might Also Like

 • murina
  20.2.2017 at 14:15

  Hedelmäsoseetkin lasketaan nesteeksi, kipeenä saa syödä sipsiä (tulee jano) ja pillimehuilla voi hyvin elää pari päivää…. näillä meillä on selvitty vatsataudeista kotikonstein *kop kop puuta, ei onneks oo montaa kertaa osunut kohdalle!

  • krista
   20.2.2017 at 14:32

   Mulla kans kävi aamulla mielessä hedelmäsoseet, täälläkin on sellaisia ”pruuttia” kaupoissa, täytyy ostaa tänään niitä! Eilen ei maistunut kyllä jätskikään :( Mutta nuo juomat on mennyt aika hyvin alas, onneksi! Jos ois ollut juomiskieltäytyminen, niin sit ois kyllä ollut tiputuksen paikka jo… :(

   • Ribis
    20.2.2017 at 15:06

    Maitotuotteita kannattaa oksutaudissa välttää, ei oo hyvä yhdistelmä. Hedelmäsoseetkin saattaa olla mahalle vähän tukia tavaraa, hedelmissä kun on happoa… mutta kokeilla kannattaa. Pillimehut on meillä toimineet, ylipäätänsä kun saa pillillä juoda, niin on lapsen mielestä siistiä 😊 Ja joskus olen vaan lapselle sanonut, että tiedän että ei tee mieli, mutta nyt on sellainen juttu, että tämä vaan täytyy juoda.

  • Menni
   21.2.2017 at 12:52

   Lastentautien proffalta opin että sipsit on just hyvää vatsatautisyömistä niissä on sekä kaliumia (peruna) ja natriumia (suola). Tietysti nestetää tarttee lisäksi paljon, mutta tosta tulee hyvää elektrolyyttitankkausta.

 • Tilia
  20.2.2017 at 14:22

  Jotenkin tragikoomista, että vaikka pääsisi Suomen talvea pakoon, näitä talven tauteja ei kuitenkaan. Pieni maailma. Ei kun paranemisia sinne!

  • krista
   20.2.2017 at 14:36

   Sanos muuta! Mä itse asiassa salaa jotenkin alitajuntakuvittelin, että tää vois olla myös ”terveempi” talvi kuin viime talvi. Mutta ei. Ihan samat taudit, flunssa toisensa jälkeen ja nyt tämä. Varmaan jos näkötettäisiin vaan ihan omissa oloissa, ois sairastaminenkin vähäisempää. Mutta kun käydään kerhoissa ja hoidossa ja leikkipuistoissa, niin samat ”lastenriesat” ne näköjään ihan samaan tapaan pyörii kuin kotimaassakin. Että joo erittäin arkea siinäkin mielessä :)

 • ElinaBeE
  20.2.2017 at 15:00

  Hui!! Paljon tsemppiä sinne! Meillä isompi poika on yhtenä yönä joskus vuosi sitten oksennellut ja jo se oli tosi kurjaa – pikaista paranemista!!

  • krista
   20.2.2017 at 17:33

   Kiitos tsempeistä! Just nyt näyttää vähän paremmalta (KOP KOP PUUTA!) eikä ”kakkoskierros” ole vieläkään alkanut. Mutta silti ei kyllä uskalla huokaista helpotuksesta vielä, ihmettelen jos ei olisi tarttunut loppuperheeseenkin… Meillä omassakotona on saatu estettyä leviäminen minusta muuhun perheeseen, kun oon linnoittautunut kylppäriin ja muut ei ole käyttäneet sitä. Mutta täällä tuo ei ole ollut mahdollista, ja kun lapsi oksentaa, se ei ole niin… …tarkastiosuvaa :D

 • Eedith
  20.2.2017 at 15:03

  Voi ei! Tsemppiä sinne sairastuvalle! Nesteytys on aika lapsikohtainen juttu.. Meillä toinen pärjää pienellä ravinnolla kevyesti muutaman päivän ja heti parannuttuaan alkaa syödä entiseen malliin. Toinen taas on jo valmiiksi pelkkää luuta ja nahkaa eikä parannuttuaan meinaa useampaan päivään syödä kunnolla. Hänen kanssaan petollisia ovat nimenomaan sairauden jälkeiset päivät. Koskaan ei ole onneksi jouduttu vielä tiputukseen vaikka muutaman kerran on pitänyt miettiä asiaa. Toivottavasti ette joudu toiselle kierrokselle!

 • Devika Rani
  20.2.2017 at 15:13

  Tsemppiä! Norovirus on kamala. :(

 • Miuku
  20.2.2017 at 17:06

  Tsemppiä, toivon todella että menee pian ohi! Tiedän liiankin hyvin miten kurja tauti noro on. Olen päiväkodissa töissä, jossa noro jylläsi melkein kaksi kuukautta(!!!) eri ryhmissä ja itse sairastin sen kahteen kertaan (!!). Ensin oli raju oksennustuti ja kova kuume, pari viikkoa myöhemmin kova kuume taas ja ripuli. Yök.

 • Buurps
  20.2.2017 at 21:11

  Meille antoi lääkäri sillin yksivuotiaalle neuvon, että jos kyyneleitä tulee, lapsi ei ole kuivunut… Jotenkin aattelen, että tärä neuvoa noudattaisin vielä näin vanhemmallakin lapsella, koska meillä ainakin kyyneleet valuvat oksun ja pahan mielen johdosta.

  • krista
   20.2.2017 at 21:20

   Voi onpa hyvä ja konkreettinen neuvo, kiitos tästä!

 • A
  20.2.2017 at 21:26

  Toivottavasti tauti häipyy nopeasti pois (tiedän, Noron kanssa ei välttämättä toiveet toteudu, mutta peukutan vahvasti), on kyllä kurjimmasta päästä tauteja tuo…

 • Westend Mum
  21.2.2017 at 11:20

  Aivan kamalaa. Kovasti tsemppiä!
  http://westendmum.fi

 • Tiba
  21.2.2017 at 11:34

  Älkää unohtako suoloja! Oksentava/ripuoiva menettää nesteen mukana paljon suoloja, joten niidenkin saannista on tärkeä huolehtia. Suoloja tarvitaan ihan jo nestetasapainon ylläpitämiseen, ilman niitä ei nesteetkään pääse imeytymään elimistöön. Floridral onkin teillä jo käytössä, toivottavasti maistuu lapsille! Tsemppiä!

  • krista
   21.2.2017 at 12:57

   Kyllä! Floridal on huippu ja myös sekä tuo apteekin pillimehu että tuo toinen sisältää just niitä suoloja!

 • Laura
  21.2.2017 at 18:13

  Mä noroa panikoidessani luin Terveyskirjastosta, että samassa perheessä lähes aina kaikki saavat virustartunnan, mutta olikohan se että vaan noin puolet sairastuvat tautiin (eli alkavat oksentaa/ripuloida). Jotenkin näin, sieltä voi käydä lukemassa tarkemmin, jos nyt tuli heitettyä ihan legendaa. Mutta siis tämä tsempiksi, että ehkä teillä ei muut vaan sairasta tällä kierroksella ollenkaan, se on mahdollista!

  • krista
   21.2.2017 at 18:19

   Nojoo, seuraava potilas tuolla just oksentaa… :( Enää yksi terveenäpysynyt, täytyy pitää peukkuja! Mutta joo mä kans luin jostain, että jollain ei välttämättä tule vaikkapa vatsakipuja kummempaa. Toivotaan ihan hurjasti, että viimeinen säästyy! Kiitos tsempeistä!

 • Lumina
  21.2.2017 at 20:16

  Paljon tsemppiä teille!!! Me oltiin kans tähän asti selvitty ilman noroa lasten osalta, mutta viime viikolla sit 3/4 oksensi yhtäaikaa. Yllättävän hyvin sujui 3v kanssa, vaikka olihan se nyt ihan horroria, varsinkin yöllä. Imetys taisi pelastaa meidän 8kk kuopuksen! Samoin kävi kun esikoinen oli 1v. Mutta eipä se kyllä herkkua oo imettää kun on ite kipeenä eikä mikään pysy sisällä…