Fisku

Isi huhuilee kylpyhuoneesta: ”Onko meillä vielä niitä tän paikan pyyhkeitä puhtaina?”
Äiti: ”Ne on korkattu jo kaikki, ota vaan joku niistä käytetyistä sieltä!”

Silva: ”Pyyhkeet on loppu.”

Äiti: ”Oho, kuuliksä? Silva taas ihan itse hoksasi osallistua keskusteluun. Me ei kumpikaan edes käytetty tuota loppu-sanaa!”
Isi: ”Joo, Silva kyllä osaa!”

Silva: ”Sivva fisku.”

 

 

 

PS. Huomenna lähdetään speed boatilla (rysk rysk rysk) kohti kaukaista pikkusaarta – saas nähdä, miten nettiyhteydet siellä… Jos tapahtuu muutaman päivän radiohiljaisuus, olen todennäköisesti kiireinen riippumatossa makaamisesta :)

 

You Might Also Like

 • Hannamari Rahkonen
  27.11.2013 at 14:29

  Awww, en kestä teidän tirpan oivalluksia <3

 • mammaliini (Ei varmistettu)
  27.11.2013 at 14:32

  Anteeksi kun tää kysymys ei nyt liity mitenkään tähän tein ihanaan (olen kade) matkaan :)
  Mutta osaako silva tosiaan puhua jo noin hyvin, siis kolmen sanan lauseita?
  Olen jo useasti katellu päivityksiä missä kerrot silvan puhumisesta.
  Oma 2v6kk vanha tyttö vasta vähän aikaa sitten keksi yhdistää kaksi sanaa lauseeksi :D
  Ymmärtää kyllä senkin edestä ja toistaa sanoja perässä.
  Välillä äitillä on tavarat hukassa ja ääneen mietin että mihinköhän ne avaimet on nyt laitettu niin tyttö juoksee innoissaan esim. eteiseen ja huutää ”täällä” ja osoittaa kaappia :D

  • Melina G
   27.11.2013 at 15:06

   Off topic -vastaus komenttiin: meidän tyttö puhui jo ennen kahden vuoden ikää viiden sanan lauseita; meidän poika (nyt 1 v. 7 kk) on vasta juuri alkanut yhdistää kahden sanan lauseita. Ja mun mies aikoinaan sanoi vielä 3-vuotiaanakin vain sanojen ekat tavut. Ja hyvin puhuu nyt kolmikymppisenä. :-) Puheen kehityksessä taitaa siis olla aikamoisia eroja. 

   Mutta tuo Silvan kielellinen hauskuus on kyllä ihan oma lukunsa! :-) :-)

  • Vierailija (Ei varmistettu)
   27.11.2013 at 17:02

   Puheen kehitys on vieläkin yksilöllisempää kuin liikkumaan oppiminen, joten ei kannata yhtään vertailla! Esikoisen ensimmäiset selkeät sanat edes tuli vasta yli kaksivuotiaana ja nykyään se ei oo hiljaa i-ki-nä, eikä tuo kakkonenkaan (1,5v) vielä sano kun ihan muutaman sanan ja nekin vähän tulkittavissa että sanokohan se nyt oikeesti noin…?

 • Piipo79
  27.11.2013 at 17:03

  Aivan huippu!

 • Vierailija (Ei varmistettu)
  28.11.2013 at 09:08

  Kyllähän se puheen kehitys menee TOSI yksilöllisesti, mutta en voi kyllä kun hämmästellä tuota Silvaa! Just tuo, mitä sanoit itekin on hämmästyttävintä: tyttö ottaa osaa keskusteluun itse, ilman että kysytään. Ja hoksaa itse tuosta lauseesta että pyyhkeet on loppu. Ja sen jälkeen hoksaa itse myös tuon ”fisku”-sanan, jota ette kumpikaan käyttäneet. Ohhoh!

 • HelloAochi
  28.11.2013 at 10:04

  Ihana fisku Silva <3

 • iiu (Ei varmistettu)
  28.11.2013 at 11:02

  Anteeksi nyt vaan, mutta on ihan pakko sanoa, että Krista olet aivan ihana! Olen parikymppinen, sinkku opiskelija ja täysin erilaisessa elämäntilanteessa kuin sinä, mutta kun keväällä löysin blogisi, luin parin päivän aikana blogin alusta loppuun.
  Vaikka meillä ei elämäntilanteen suhteen ole juurikaan yhteistä, sinun ajatusmaailmasi ja elämänfilosofiasi ja lapsenkasvatustyylisi kolahtavat aivan täysin. Rakastan itsekin matkustamista ja reppureissaamista ja muutenkin elämänasenteesi on lähellä omaani, nimimerkillä koskaan ei voi liikaa hyppiä trampoliinilla. Blogiisi on helppo tulla ja heti olo on jotenkin tosi kotoisa :)
  Ei minulla muuta kuin ihanaa reissua ja hyvää joulua!

 • Karolii (Ei varmistettu)
  28.11.2013 at 20:09

  Samaa sanoisin kuin ”ilu” tuossa yläpuolella. Mäkin sattumalta löysin tämän blogin joku aika sitten, ja olen jäänyt täysin koukkuun :) Minulla myös takana monia hulluja reppureissuja milloin missäkin päin maailmaa, ja jotenkin tässä pohtii, että miten sitä uskaltaa lapsia tehdä kun retket jää… Mutta ihana nähdä että lastenkin kanssa vielä pääsee rinkka selässä kokemaan vapautta ja onnea. Mahtavaa! Kiitos ihanasta blogista ja nauttikaahan matkasta!

 • Leepu (Ei varmistettu)
  28.11.2013 at 22:26

  Mulla oli vaan hauskan loman toivotukset + lyhyesti kysymys että eihän tää vaan olis se sun suuri rakkaus:http://www.huuto.net/kohteet/musta-valkoinen-reppu-suuri-seikkailu/29152