Minimimatkaajien pakkaamisproblematiikkaa

”…mut nythän se tavaramäärä on tietty ihan eri, kun lapsen kanssa lähdetään”.

Tätä olen puheissani jauhanut kai siitä asti, kun me se tulevan toukokuun Italian-matka varattiin. Ja koska pakkaamislista on todennäköisesti niii-iii-iiin pitkä, on parempi hyvissä ajoin kiinnittää jääkaapin oveen lappunen, johon voidaan kirjoittaa aina mieleen tulevia asioita.

Nyt se lista näyttää tältä:

Hmm no ei tällä varsinaisesti vielä rinkka täyty.

 

 

Tämä on varmaan jotenkin sama juttu kuin se, että en vieläkään ole oppinut ymmärtämään, mitä siihen hoitolaukkuun oikein pitäisi pakata. Meillä kun on mukana tavallisesti vain yksi vaippa, ja harso silloin kun satutaan muistamaan – ja sosepurkki ja lusikka napataan silloin, kun tiedetään että ruokailuaika tulee liikkeellä ollessa.

Ja ennen vauvautumistahan me ollaan lähdetty pitkiinkin reissuihin aina käsimatkatavaroihin mahtuvilla (jopa alle 6 kg) pikkurinkoilla.

Oikeasti. Meiltä puuttuu varmaan aivoista joku pakkaajapalanen. Mitä ihmettä on se kaikki ”lapsen myötä välttämätön mukaan otettava tavara”, mistä aina puhutaan? Ei me vaan keksitä mitään…

Mietitäänpä. Eli tietysti:

 • parit vaihtovaatteet
 • pari harsoa
 • pari vaippaa

No ne nyt mahtuvat vaikka Joelin rinkan pikkutaskuun.

Sitten on tietysti pari isompaa tavara-tavaraa:

 • Bugikset (siihen hankitaan se kuljetuskassi)
 • turvakaukalo, koska autoillaan (saatu ilmaiseksi FB-kierrätyssivulta)
 • Stokken kantoreppu

Bugikset ja turvakaukalo menevät varmaan ruumaan heti lähtöselvityksessä, ja reppua käytetään terminaalissa. Ei siis kovin paha.

Matkasänkyä ei tarvita eikä matkasyöttötuolia.

Eli ei tästä vielä sitä ihan valtavaa tavaramäärää saa millään. Oltiin jopa kuviteltu, että joudutaan varmaan ostamaan joku matkalaukku (meillä kun ei sellaisia aiemmin ole käytetty), mutta miksi: noille parille harsolleko?

Joo, niin sen täytyy olla: meiltä puuttuu aivoista joku pakkaajapalanen.

*******

Tiedän, että esim. Isyyspakkauksella ja Lähiömutsilla on ollut hyviä vinkkejä lapsen kanssa matkustamiseen. Mutta hmm, uskallankohan mennä lukemaan…? On ehkä ihan hyvä, että pitää tämän ”nääh me mitään tarvita” -asenteen – vai onko meitä vastassa ikäviä ”miks-meillä-ei-oo-tätä-ja-tätä” -yllätyksiä, mitä luulette…?

Toistaiseksi kuvitellaan, että voidaan sitten edeltävänä iltana heittää pari vaatetta rinkkaan, ja sitten lähdetään reissuun. Eiks se muka vois olla niin helppoa…?

You Might Also Like

 • HelloAochi
  19.4.2013 at 12:40

  No siis itikoita sit – mä luulin, että ne on yks ja sama asia? Itse en siis tosiaan niitä edes huomannut, vaan ne pirulaiset huomasivat Kainin – mutta ehkäpä Italia on itikaton verrattuna Kreikkaan, olisin olettanut, että ilmaston samankaltaisuden takia itikkakantakin olisi ollut suurin piirtein sama. Olin näköjään väärässä – eli Kristaliina, ei tartte pakata hyttysverkkoakaan!

 • Nadja
  19.4.2013 at 12:51

  Bugiksissa voi helposti syöttää muksun, istuin pystyasentoon ja aisa taakse. Muistaakseni tää oli siinä hienossa youtube-videossa, jossa esiteltiin kaikki rattaiden mahtavat ominaisuudet. 

 • Grace (Ei varmistettu)
  19.4.2013 at 12:55

  Minä olen matkustanut lapsen kanssa ihan minimipakaasilla, eikä ikinä ole tullut tunnetta, että jotain puuttuisi matkasta. Italia on hyvin lapsiystävällinen kohde, joten siellä piisaa sylejä ja avunantajia, jos tarvetta tulee (kokeiltu on!). Muutenkin tuntuu, että lapsen ensimmäisistä vuosista selvisi kevyesti ilman niitä ties mitä välttämättömyyksiä, joita kaikki kilpaa luettelivat. Eli rohkeasti vain matkaan sillä omalla tyylillä ;-).

 • Hemu
  19.4.2013 at 12:56

  Itsekin olen lapsettomassa elämässä pakannut vain käsimatkatavaralaukullisen vaatteita mukaan ja juurikin just ennen lähtöä, mutta nyt kun olimme ensimmäistä kertaa lapsen (silloin 10kk) reissussa, niin piti kyllä miettiä yllättävän tarkkaan mitä pakkaa ja miten pakkaa! Vaikeinta tämmöiselle spontaanille reissuun lähtijälle oli hahmottaa se, mitä kannattaa pakata käsimatkatavaroihin ja mitä ei… Lähiömutsilla oli hyviä vinkkejä! Ja joo, kaikkea saa kohteestakin, mutta oli helppoa reissussa kun ei aikaa kulunut tavaroiden hankkimiseen, vaan pystyimme nauttimaan yhdessäolosta. Hyvää matkaa!

 • Vierailija (Ei varmistettu)
  19.4.2013 at 12:57

  Hei jatkanpa vielä! Meillä on ollut imetys mukana kuvioissa kaikilla reissuilla – vaikka kaikki muu ruokahuollossa pettäis, niin imetys on ja pysyy. Kuinkahan pitkään tätä voi jatkaa? Aina kun on joku reissu tiedossa…

  T. Anskuliini tuosta ylempää

 • Mindeka
  19.4.2013 at 13:01

  Lapsen kuvallinen henkilökortti tai passi on myös melko tärkeä ;)

 • Vierailija (Ei varmistettu)
  19.4.2013 at 13:05

  Kaikissa rattaissa voi syöttää! :D
  Kokeiltu on! Ei ihan kaikkia mutta monen merkkisiä;)

 • Piipo79
  19.4.2013 at 13:57

  Juuri hetki sitten noita asioita pohtineena:

  -vaippapaketti (kun pakkaa vaunujen kanssa samaan pakettiin ei vie laukusta tilaa tai painokiloja!). Ensitöikseen on ÄRSYTTÄVÄÄ etsiä heti kauppa, että voi ostaa pakollisia tarvikkeita, ja vaipat usein hajustettuja ulkomailla.

  – uv-suojapuku ja hellehattu. Muoviset sandaalit tms, jotka voi pestä/kastella jos olette rannalla. Aurinkolaseja ei tarvittu täällä Brasiliassakaan kun pientä ei voi niin suoraan auringossa pitää.

  -vaikka vaunuissakin voi syöttää, on istuin aina kivempi. Meillä käytössä taskukokoinen pyyhkimällä puhdistettava kankainen syöttötuoli, minkä voi virittää mihin tahansa tuoliin ja on hyväksi havaittu. Italiassa löytyy varmaan joka paikasta ihan oikeita syöttötuolejakin…

  -lelut. Niitä ei sinänsä tarvi mutta jos yhden ottaisin, ottaisin pienen pallon, jota jaksetaan viskoa.

 • Celia
  19.4.2013 at 14:12

  Olin tulossa sanomaan myös kankaisesta syöttötuolista. Sellainen ei paljoa tilaa vie, eikä paina, joten mahtuu kyllä pieniinkin pakaaseihin mukaan, jos tarve on. Meillä on tosi hyvä Sack’n Seat, jota tosin on tähän mennessä käytetty vain lapsettomien perheiden luona kyläillessä. Ravintoloissa Suomessa ja Ruotsissa on aina ollut syöttötuoli saatavilla :)

 • Vierailija (Ei varmistettu)
  19.4.2013 at 14:36

  Heips! Tuli vaan mieleeni muutamista vaihtovaatteista… Aikanaan tytön ollessa 1,8kk lähdimme Kanarialle samalla idealla. Emme olleet huomioineet, että sairastuminen on mahdollista. Eli vajaa viikko yrjö- ja ripulitautia sotkivat sekä suunnitelmamme että vaatteemme. Ja niitä vaatteita olisi kyllä mennyt (vaatekerta/yrjö). En siis halua maalailla piruja seinille, mutta ottakaa useita vaihtovaatteita ainakin tytölle, eivät paina paljon eivätkä vie tilaa… Hauskaa matkaa!!!

 • Vierailija (Ei varmistettu)
  19.4.2013 at 15:47

  Yksi pointti on myös se, että vaikka lista näyttäisi paperilla lyhyeltä, ”muutamasta vaatekerrasta” tulee käytännössä jo ihan hyvän kokoinen pino vaatteita. Plus joku voidepurkki, harsot, vaipat, muutama lelu, aurinkohattu – vaikka tavaramäärä näin kuulostaa ihan minimalistiselta, niin pakatessa niistä kuitenkin tulee kasa tavaraa. Jota ei lapsen kanssa vieraassa bakteerikannassa matkustaessa kannata ihan sinne rinkan pohjakerroksiin pakata, vaan pitää tarpeelliset käden ulottuvilla.

  Miksi turvakaukalo? Ettekö pelkää että ruumapojat heittelee sitä miten sattuu? (Mikä vastaisi vissiin lievässä kolarissa olemista, minkä jälkeen kaukalo ei välttämättä olisi luotettava ihan oikeassa kolarissa…)

  Me vuokrattiin ulkomailla auto ja etukäteen varattiin siihen alle 1-vuotiaiden turvakaukalo. Ei tullut mieleenkään ottaa Suomesta omaa mukaan juuri siksi että paikan päältä saa, ja ruumaan meni ihan riittävästi rompetta muutenkin :-)

 • Vierailija (Ei varmistettu)
  19.4.2013 at 15:54

  Moikka! Myös minulta puuttuu pakkausgeeni. Oltiin aikoinaan Italiassa 1,5 vuotiaan kanssa viikko ja mun ja lapsen kamat mahtui pieneen vetolaukkuun käsimatkatavaroina – ja mukana oli myös vaippoja paljon :) Vaippatila vapautui sitten tuliaisille tulomatkalla. Meillä mukelo söi jo tuolloin tavallista ruokaa, mut iltoja varten etsittiin marketista jotain vauvan purkkiruokaa niin sitä ei kyllä löydetty.. Koska meidän muksu söi iltaisin puuroa niin pakattiin mukaan muutamat Elovenan puuropussit. Kaukalo vuokrattiin paikanpäältä niin ja matkarattaat oli kyllä mukana.

  Ihanaa reissua! Italiassa on lapsen kanssa mahtavaa kun kaikki olivat niin innoissaan pienestä!

  Satu

 • HelloAochi
  19.4.2013 at 17:10

  Lennolla meillä riitti viihdykkeeksi muut matkustajat ;) 

 • Kristaliina
  19.4.2013 at 17:17

  PS. mun äiti jaksaa aina kertoa tarinaa minusta ja uikkareista: laitoin aina sellaiset innolla päälleni ja sitten heti veteen mentyäni tuli kamala itku: yyyyyyyh tää on MÄRKÄ!!! Ilmeisesti jonnekin melkein kouluikään saakka. shih me ei olla varsinaisesti mitään vesipetoja meidän perheessä :)

 • HelloAochi
  19.4.2013 at 17:18

  Niin, toukokuussa saattaa olla vielä aika kylmää, varsinkin, jos on kyseessä uinti-noviisi. Uimavaippoja Kain ei ole koskaan käyttänyt, eli ne ei ole hirveän välttämättömiä – kertaakaan ei ole kakka tullut uidessa ja jos tulee, niin ehkei se ole niin vaarallista, kun ei ole kyseessä julkinen allas. 

  Meilläkin on uikkari vielä ostamatta, Kainilla on vaan semmoiset pikkuspeedot :D

 • Piipo79
  19.4.2013 at 17:20

  Tuo uv-vaatehomma on varmaan niin kuin Joel on sanonut. Ja me äidit haksahdetaan niihin! Hyvä että pottailu onnistuu teillä noin hyvin! Meillä tuli takapakkia Brasseissa ekan viikon jälkeen. Täältä hankittu halppispotta ei kelvannutkaan yht’äkkiä ollenkaan. Byyh.

 • Kristaliina
  19.4.2013 at 17:24

  Joo, tuota mäkin oon miettinyt, että vieras paikka saattaa kyllä tuoda takapakkia pottailuun… Nyt meillä on hoidettu pisutteluja myös tavallisilla pöntöillä ja se tuntuu myös sujuvan (myös neuvolassa tuli hienosti lavuaariin, kun neuvolantäti pyysi testaamaan :) ), eli niitä pönttöpisuja yritetään harrastaa sitten sielläkin! Katsotaan ja toivotaan parasta :)

 • Piipo79
  19.4.2013 at 17:27

  Pidetään peukut pystyssä. Minä toivon, että meillä muistuu taas pottailut kun päästään kotiin, vaikka tauko onkin ollut pitkä. Turhauttavaa jos joutuu aloittamaan alusta.

 • Anskuliini kai (Ei varmistettu)
  19.4.2013 at 17:36

  Hei! Meillä on tenavalle aina mukana särkylääkettä kahdessa muodossa: suppona ja tablettina (olisko pamol f???). Jos jommasta kummasta päästä lentäisi tavaraa, niin särkylääkettä voi antaa sit sieltä toisesta. ;) Niin ja jos lentokoneessa joutuisi lasta läkitsemään niin mieluummin valitsisin vesitilkkaan liotetun tabletin ja lusikan.

 • Elmi
  19.4.2013 at 19:03

  Pakko kommentoida tuohon vaatteiden UV-suojaan. Asiasta en tiedetasolla tms mitään tiedä, mutta olen itse tosi vaalea ihonväriltäni ja palan tosi herkästi – Suomenkin olosuhteissa. Etelässä yritänkin aina suojata itseäni etenkin rannalla aurinkorasvan lisäksi vaattein ja uimaan menen vasta auringon alettua laskea. Tässä muutama vuosi sitten tein silloisen avokkini kanssa matkan Afrikan auringon alle ja mennessämme yhtenä päivänä keskipäivällä rannalle (herkin paloaika!), varauduin vahvalla, lapsille tarkoitetulla aurinkorasvalla, lierihatulla ja ohuella, tiheästi kudotulla pitkähihaisella valkoisella puuvillatunikalla. Ja paloin sitten tämän paidan läpi! Missään vaiheessa en ottanut paitaa päältäni pois rannalla ollessamme, mutta silti paloin niin pahasti, että iho nousi selästä rakoille ja paidan alla olleiden tummien bikinien rajasta ihan arvelle. Harva varmaan palaa ihan näin herkästi kuin minä, mutta tämä keissi saisi epäilemään että tavallinen kangas ei täysin blokkaa sitä UV-säteilyä kuitenkaan.

 • 1 2