Minimimatkaajien pakkaamisproblematiikkaa

”…mut nythän se tavaramäärä on tietty ihan eri, kun lapsen kanssa lähdetään”.

Tätä olen puheissani jauhanut kai siitä asti, kun me se tulevan toukokuun Italian-matka varattiin. Ja koska pakkaamislista on todennäköisesti niii-iii-iiin pitkä, on parempi hyvissä ajoin kiinnittää jääkaapin oveen lappunen, johon voidaan kirjoittaa aina mieleen tulevia asioita.

Nyt se lista näyttää tältä:

Hmm no ei tällä varsinaisesti vielä rinkka täyty.

 

 

Tämä on varmaan jotenkin sama juttu kuin se, että en vieläkään ole oppinut ymmärtämään, mitä siihen hoitolaukkuun oikein pitäisi pakata. Meillä kun on mukana tavallisesti vain yksi vaippa, ja harso silloin kun satutaan muistamaan – ja sosepurkki ja lusikka napataan silloin, kun tiedetään että ruokailuaika tulee liikkeellä ollessa.

Ja ennen vauvautumistahan me ollaan lähdetty pitkiinkin reissuihin aina käsimatkatavaroihin mahtuvilla (jopa alle 6 kg) pikkurinkoilla.

Oikeasti. Meiltä puuttuu varmaan aivoista joku pakkaajapalanen. Mitä ihmettä on se kaikki ”lapsen myötä välttämätön mukaan otettava tavara”, mistä aina puhutaan? Ei me vaan keksitä mitään…

Mietitäänpä. Eli tietysti:

 • parit vaihtovaatteet
 • pari harsoa
 • pari vaippaa

No ne nyt mahtuvat vaikka Joelin rinkan pikkutaskuun.

Sitten on tietysti pari isompaa tavara-tavaraa:

 • Bugikset (siihen hankitaan se kuljetuskassi)
 • turvakaukalo, koska autoillaan (saatu ilmaiseksi FB-kierrätyssivulta)
 • Stokken kantoreppu

Bugikset ja turvakaukalo menevät varmaan ruumaan heti lähtöselvityksessä, ja reppua käytetään terminaalissa. Ei siis kovin paha.

Matkasänkyä ei tarvita eikä matkasyöttötuolia.

Eli ei tästä vielä sitä ihan valtavaa tavaramäärää saa millään. Oltiin jopa kuviteltu, että joudutaan varmaan ostamaan joku matkalaukku (meillä kun ei sellaisia aiemmin ole käytetty), mutta miksi: noille parille harsolleko?

Joo, niin sen täytyy olla: meiltä puuttuu aivoista joku pakkaajapalanen.

*******

Tiedän, että esim. Isyyspakkauksella ja Lähiömutsilla on ollut hyviä vinkkejä lapsen kanssa matkustamiseen. Mutta hmm, uskallankohan mennä lukemaan…? On ehkä ihan hyvä, että pitää tämän ”nääh me mitään tarvita” -asenteen – vai onko meitä vastassa ikäviä ”miks-meillä-ei-oo-tätä-ja-tätä” -yllätyksiä, mitä luulette…?

Toistaiseksi kuvitellaan, että voidaan sitten edeltävänä iltana heittää pari vaatetta rinkkaan, ja sitten lähdetään reissuun. Eiks se muka vois olla niin helppoa…?

You Might Also Like

 • HelloAochi
  19.4.2013 at 11:16

  Kain joutui viime kesänä Kreikassa päivystykseen, kun hyttyset pisti sitä niin pahasti – päästä varpaisiin pistoja, vaikka ketään muuta ei syöty (maukkaita nuo pikkuvauvat). Sen takia suosittelisin matkasänkyä, saa siihen harson päälle.

 • HelloAochi
  19.4.2013 at 11:18

  Muuten en meinannut itsekään mitään sen kummempaa pakata, muutama vaate ja UV-suojapuku.

 • murina
  19.4.2013 at 11:18

  eiköhän italiassakin kauppoja ole, joten tuskin kovin pahoja yllätyksiä on tiedossa :) jos toi on teille sopiva tapa, niin menkää tolla, itse pakkaan aina varmuuden vuoksi hirveät määrät tavaraa mukaan, yleensä suurinta osaa ei toki tarvita, mutta mun lomafiilis vaatii varautumisen. 

 • elppis (Ei varmistettu)
  19.4.2013 at 11:19

  No ei kait siinä kummempaa, mieti mitä tarttette yleensä kotona ja ota ne mukaan. :) Ihanaa matkan odotusta teille!

 • Kristaliina
  19.4.2013 at 11:20

  Hei hyvä pointti tuo hyttyshomma, kiitos vinkistä! Mutta matkasängyn sijaan me taidetaankin ottaa mukaan moskiittoverkko (täytyy googlailla, onko siellä ylipäänsä näin alkukesästä hyttysiä), niin pysyvätpähän vanhemmatkin pistottomina!

  (ja päikkäreitä varten Bugisten hyttysverkko)

 • SannaK (Ei varmistettu)
  19.4.2013 at 11:23

  meilla mukaan lahtee: parit vaihtovaatteet, muutama harso, pari vaippaa (sen verran etta matkasta selviaa, yleensa kaupasta saa ostamalla lisaa ja lentokentaltakin saa yksittain ostettua), jos lapsi on erittain nirso niin ottaisin huomioon sen etta ulkomailla se lasten valmisruoka valikoima ei ole niin hyva kuin suomessa. Esim kun vertaan Belgian (missa asun) ja suomen valikoimia niin suomalaiset lasten ruuat kylla voittavat mennen tullen maussa ja koostumuksessa takalaiset viritykset. Sitten yhtena erittain tarkeana asiana kannattaa mukaan ottaa viihdyketta lentokoneeseen. Paikallaan istuminen ja yksivuotias kun harvoin sopii samaan lauseeseen, joten on kiva kun voi viihdyttaa pienta matkaajaa jotenkin. Meilla parhaiten toimii ipad :p

 • VierailijaRiina (Ei varmistettu)
  19.4.2013 at 11:23

  mulla rupes soimaan päässä Robinin puuttuva palanen :D

 • HelloAochi
  19.4.2013 at 11:24

  Verkko toimii varmasti ihan tarpeeksi hyvin – kunhan sen saa jotenkin kiinnitettyä siihen ympärille. Me oltiin viime vuonna siellä päin touko- ja kesäkuun, olettaisin, että Italiassa olisi suurin piirtein samanlaista kuin Kreikassa tuossa hommassa. Kun musta niitä EI EDES OLLUT, mutta ilmeisesti kuitenkin pikkuvauvalle riittävästi. 

 • SannaK (Ei varmistettu)
  19.4.2013 at 11:34

  hyttyset ovat hieman erilaisia eri maissa. Esimerkiksi mies saa suomessa kaydessa aina hurjat reaktiot hyttysista ja samoin meidan pojat kun mina en saa normaalia pahempia pistoja. Toisaalta taas kun muutin tanne niin sain allergisen reaktion Belgian hyttysista

 • Vierailija (Ei varmistettu)
  19.4.2013 at 11:54

  Hei arvaa, Italiassa on paljon ihmisiä ja ne kaikki ihmiset on joskus ollu vauvoja ja taaperoita = Italiassa selviää hengissä, vaikka ei saisikaan joka kuukausi Suomesta lähetystä, joka sisältää kaurahiutaleita tai sosepurkkeja saatika vaippoja :D
  En siis todellakaan suosittele Isyyspakkaus-blogistakin löytyvää listaa, siinä on 97% liikaa tavaraa. Italiasta saa ihan samalla tavalla kaikkea lapsenhoitoon liittyvää kuin Suomestakin :) Itse vein 8kk kaksoset Indonesiaan ja otin heille vain pikkurepun tavaroita joita tarvitsin lentomatkan ajalle, koska vaatteetkin ovat halpoja ostaa Aasiassa sitä mukaa kun tarve vaatii. Esim. lapsille tarkoitetut aurinkorasvat ovat usein kohteissa ostettuna miljoonakertaa halvempia kuin täällä Suomessa.
  Rennosti vaan löysin rantein, se on vain loma!

 • S ja J 10kk (Ei varmistettu)
  19.4.2013 at 12:00

  Lääkkeitä, kuumemittari. Me ollaan menossa pian Thaimaahan. Huh!

 • Anskuliini kai (Ei varmistettu)
  19.4.2013 at 12:17

  Moi Krista! Me on tehty pari pidempää reissua tenavan kanssa. Virossa oltiin reilu viikko (lapsi silloin n. 9 kk) ja heti rokotussuojan ollessa riittävä (1v ja 2vkoa) täräytettiin pariksi viikoksi Aasiaan. Ollaan aina reisattu vähillä varusteilla, ja lapsi ei oo muutanut pakkausfilosofiaamme. Omat kamat tulee mietittyä vielä vähän tarkemmin, kun samaan rinkkaan täytyy mahtua kolmannenkin kamppeet.

  Oon pitänyt huolta, että reissuun lähtee mukaan riittävä matka-apteekki, maitohapolliset D-vitamiinit, aurinkolasit, lapselle sopiva aurinkorasva, uv-suojatut uikkarit, vähän vaatteita, kosteuspyyhkeitä, evästä ja tekemistä lennoille, minigrippejä (pelastaa monessa tilanteessa). Melkeinpä kaikkea saa myös kohteesta. Onneksi ei ole nirso lapsi, joten ruokaakaan ei ole tarvinnut roudata. Viimeisimmälle reissulle pakkasin mukaan laktoositonta pillimaitoja (niitä iskukuumenettuja jotka säilyy huoneenlämmössä) – tuli 1,5veen kanssa tarpeeseen. :) Ja pyykinpesuaunetta (nyrkkipyyki on pop!). Niin ja tietysti kantoreppu. Ilman sitä reissuista ei olisi tullut mitään: portaat, kapeat kujat, torit ihmisvilinässä ei oikein rattaiden kanssa innosta. Kantorepun napsauttaa myös näppärästi lapselle turvavyöksi ravintolassa, jos oikeaa syöttötuolia ei oo tarjolla.

  Ihanaa reissua! Vanhempien rauhallisuus ja hyvä mieli kantaa pitkälle!

  T. 24 lentoa alle 1,5veen kanssa plakkarissa

 • Marjia
  19.4.2013 at 12:23

  Jos te aiotte vuokrata auton siellä, niin siellä varmaan myös vuokrataan turvakaukaloita. Autovuokraamon nettisivuilla varmasti on informaatiota tästä. 

  Jos uskallatte autoilla Italiassa, niin uskallatte mitä vaan, TSEMPPIÄ!!

 • Vierailija (Ei varmistettu)
  19.4.2013 at 12:28

  No me pakattiin kokonainen lentolaukku 6-kuiselle taannoiselle Espanjan-lomalle. Mukana oli paljon puklailevalle vauvalle iso määrä vaatteita – ei myöskään tiedetty miten muksu pitäisi pukea parinkymmenen asteen lämpöön. Otettiin siis riittävästi vaatteita jotta jokaiseen säätyyppiin ja puklukastumisten kanssakin riittäisi. Vaippoja otettiin myös sen verran, ettei ei heti ekana päivänä tarvinnut mennä kauppaan. Harsoja otettiin monta. Perushoitotarvikkeet lähti myös mukaan: rasvaa atooppiseen ihoon, harja, sinkkivoide, kynsisakset, wipesit, vanulappuja… Ja matka-apteekki mulla myös oli koottuna (Osmosal, kuumemittari, suppoja, kortisonivoide). Vihannessoseet, luumusoseen ja puurot toin Suomesta mukana, koska vauva ei ollut vielä saanut kuin alle 10 ruoka-ainetta, ja tiesin Espanjan vauvanruokavalikoiman olevan suomalaiselle vauvalle aika raju (maustettuja, suolattuja lihapastasekoituksia 3-kuisille). Liikaa kamaa loppujen lopuksi, apteekkia ei tarvittu ja vaatteita oli liikaa, mutta mä en ole huoleton reissaaja vaan kaikkeen varautuja, ja varautuminen toi turvallisuudentunteen.

  Te vaikutatte kuitenkin sellaisilta matkaajilta, että pärjäätte TAATUSTI ihan vähäisillä valmisteluilla! Jokainen taaplaa parhaiten omalla tyylillään ;-)

 • Mindeka
  19.4.2013 at 12:28

  Lääkkeet lapselle ja maitohappobakteereita (jos tarvitsette) aikuisille.

  Ehkä muutamat vaihtovaatteet lapselle, koska jos lennolla/ lentokentällä tapahtuu selkäkakka tmv. (hyvällä tuurilla, odotettavissa oleva)  vahinko, niin ei niitä ihan heti pääse pyykkäämään ;)

  UV-puku ja aurinkohattu lapselle, sekä ehkä parit ruoat ja maidot, jolla nyt pääsee akan vuorokauden läpi, jos lento vaikka myöhästyy tai jotain muuta odottamatonta tapahtuu.

  Matkasängyn poisjättäminen helpottaa ihan älyttömästi. Mä olin ihan fiiliksissä, kun oltiin mummillani alkuvuodesta käymässä, ilman matkasänkyä. Helpottaahan se nyt ihan älyttömästi, jos yksi 5-10kg (no, painava kuitenkin) kapsäkki jää pois listalta.

  Ihanaa matkaaa, hyvin te vedätte anyway!

   

 • Vierailija (Ei varmistettu)
  19.4.2013 at 12:31

  Niin no, eiköhän sieltä Italiastakin kaikenlaista löydy kaupasta. Itse ottaisin myös jonkinlaisen miniapteekin mukaan ja ehdottomasti aurinkolasit lapselle. Lisäksi jonkun uv-uikkarin ehkä. Ja aurinkorasvaa, pienelle lapselle sopivaa. Kesähattukin on varmaan heti tarpeen. Ja lentomatkalle viihdykettä, rusinoita ja kirjoja vähintään :-) Itse pakkaan aina liikaa, mutta toisaalta mua ahdistaisi sellainen ”kaikkeahan sieltä saa ostettua halvalla” ajattelukin, en halua lähteä metsästämään esim. vaatteita väkisin siksi että mukaan otetut on jo likaisia. Ruokien mukaan ottaminen riippuu varmaan ihan lapsesta, jos se on tottunut syömään ainoastaan suomalaisia purkkiruokia niin ulkomaiset voi olla eksoottisen makuisia. Jos lapselle kuitenkin kelpaa edes joku muukin ruoka niin sitten ei liene ongelmaa. Mun mielestä lomalla kun ollaan niin eläköön sitten vaikka ranskalaisilla, kunhan jotain syö ja juo….

 • Vierailija (Ei varmistettu)
  19.4.2013 at 12:31

  Särkylääke ja osmosalin pakkaan ite aina mukaan. Ekana yönä reissussa nousi meidän 1vlle kova kuume ja korvatkin oli pahasti tulehtunu, onneksi oli särkylääke mukana. Lentokoneessa ei meidän lasta lelut voineet vähempää kiinnostaa, eikä oikeastaan koko reissun aikana.. Pakkaan myös mukaan ruokapurkkeja ekoiksi päiviksi niin ei niitä tarvii samantien lähtee metsästää. Muutamat vaihtovaatteet ja vähän pesujauhetta pilttipurkkiin. Ja uv-asu, ite oon aika tarkka mitä aurinkorasvaa laitan lapsille, joten sen otan mukaan suomesta.

 • Marjia
  19.4.2013 at 12:35

  Tarkoitukseni ei siis ollut pelotella tuosta autoilusta, mutta esim. oma ihana aviomieheni ei ole koskaan Italiassa suostunut rattiin (hän on tosin erittäin varovainen kuski Suomessakin).

  Sitä vielä piti noista hyttysistä sanoa, että mä en ole kymmenen vuoden aikana Italian reissuilla tai siellä asuessani kertaakaan törmännyt yhteenkään hyttyseen, missään päin Italiaa.(No, ehkä yhden tai kaksi kotonani vuoristossa.) Onhan siellä toki muita itikoita, mutta ei niistä ole itselleni (tai silloisen siippani pienelle tyttärelle) haittaa ole ollut.

  Vauvan valmisruokien suhteen suosittelen paikanpäällä isompia marketteja, koska pienissä kyläkaupoissa on erittäin suppeat valikoimat valmisruokia, esim Carrrefourista tai iperCoopista löytyy varmasti mitä vain.

 • Vierailija (Ei varmistettu)
  19.4.2013 at 12:37

  Hei! Jos koneessa on tilaa, niin turvakaukalon saa yleensä ottaa matkustamoon ja lapsi voi matkustaa siinä.

  Japanissa yritin muistutella autovuokraamoon lähteneitä turvaistuimesta. No eihän sillä sitten
  tehnyt mitään, kun vain kuskilla oli vyöt. Lapsi matkusti siis autossakin kantorepussa…

 • kateliina (Ei varmistettu)
  19.4.2013 at 12:38

  Te ootte oppinu pärjäämään reissussa! Joten pärjäätte vähemmällä varmasti lapsenkin kanssa. Itsestäni en voi sanoa samaa ja siksipä juuri ihailen kaltaisianne ihmisiä! ;)

 • 1 2