Menovinkki: Hyvän olon viikko Arabiassa

Tämä postaus on tehty kaupallisessa yhteistyössä Kauppakeskus Arabian kanssa.

Meidän omassa lähikauppakeskuksessa Arabiassa tapahtuu! Ja juuri käynnistyvien hyvinvointipäivien ohjelmassa muun muassa… minä, hahaa! Sain jo heti ensimmäisten mainosten ilmestyttyä tutulta Facebookiin kuvan ilmoituksesta, jossa luki tyyliin ”paikalla Puutalobaby-bloggaaja”. ”Melkein sukua julkkikselle”, hän kommentoi. Ha!


Mutta siis mahtavaa olla mukana tällaisessa oman alueen tapahtumassa. Olen siis siellä nyt tulevana lauantaina 13.10., ja minua haastatellaan mm. lapsiperheen hyvinvoinnista. Ja lisäksi olen supermegagigatärkeässä roolissa keppihevoskisan tuomarina! Ehdottomasti kunniatehtävä siis!

Kyse on siis Kauppakeskus Arabian Hyvän olon viikosta, joka alkaa jo nyt tänään keskiviikkona ja jatkuu lauantaihin asti, eli 10.-13.10. Tänä aikana siellä on terveyteen ja hyvinvointiin liittyvää pientä ohjelmaa ja tarjouksia: minimessut, keppihevosrataa, arvontoja eri myymälöissä ja arkisin vartin rentoutumishetkiä (klo 16, 17 ja 18) hyvinvointivalmentaja Heini Salmen kanssa.

Ja lauantaina 13.10. on sitten eniten actionia: mm. keppihevoskisaa ja jumppaa (Heini vetää, minä avustan) sekä lapsille että aikuisille. Ja puhutaan tosiaan myös perheiden hyvinvoinnista ja pohditaan esimerkiksi, millaista liikuntaa voi harrastaa yhdessä lapsen kanssa.

Oi, odotan innolla! Vähän jännitykselläkin, mutta ennen kaikkea innolla!

Olin kyllä tosi iloinen, kun juuri minut kutsuttiin tuonne: lapsiperheiden hyvinvointi – se on tietysti sellainen juttu, josta keskustelen tosi mielelläni! En ole tietysti itse mikään hyvinvointiammattilainen, mutta aidoista kokemuksista juttelen kyllä. Ehkäpä voisin saada teiltäkin näkemyksiä…?

Ja sitten toisaalta myös tämä tapahtumapaikka oli mulle ihan nappiin. ”Arabian oma bloggaaja”, niin tuolla nettisivuilla lukee, hihi! Mutta sehän mä tosiaan olen, ja veikkaan, että aika moni minut (kasvoilta ainakin, ei välttämättä bloggaajana vaan silleen ”kasvotuttuna taviksena”) täällä tietää: täällä asuu paljon lapsiperheitä, ja monen kanssa ollaan tuttuja mm. vauvajumpista, muskareista ja leikkipuistoista sun muista.

Arabian Kauppakeskus on siis se meidän alueen oma kauppakeskus ja tietysti meille tärkeä ja tuttu paikka. Siellä me käydään useimmin ruokakaupassa (S-market ja K-supermarket, nyt myös Lidl), ja lisäksi mm. apteekissa, joskus syömässäkin (mm. Chico’s, Kotipizza ja China Flavor). Myös Tokmannia käytän silloin tällöin, ja toisessa kerroksessa on myös UFF. Tuo koko Arabian Kauppakeskus on sellainen sopivan ”ihmisen kokoinen” paikka: ei siis mikään megajättisuperkauppauniversumi, jonne eksyy ikuisiksi ajoiksi – vaan sellainen läheinen paikka, jossa hoidetaan tavalliset arkiset kauppareissut.

Ja sitten siellä on tälle meidän alueelle tyypillisenä ihanana juttuna esimerkiksi Olkkari: vapaaehtoisvoimin pyöritetty yhteinen kaupunkiolohuone. Oi! Just tällaista täällä meidän kulmilla on!

Mä nautin siis tosi paljon tästä alueesta. Enkä pelkästään tästä idyllisestä Toukolan puutaloalueesta, vaan tuo ”kadun toisen puolen” Arabianranta on aivan mahtava paikka. Yhteisöllistä meininkiä (mm. talojen pihat ovat yhteispihoja), katukirppiksiä ja tapahtumia.

Kliseinen sanapari vireä kaupunginosa toteutuu siis todellakin täällä.

Tuolla Arabian Kauppakeskuksessa mä tosiaan sitten olen lauantaina, iik ja jee! Tulkaa ihmeessä moikkaamaan – ja jumppaamaan ja keppihevosratsastamaan! Tapahtuma-aika on klo 10-16, ja mä oon paikalla n. klo 11-14, ja mahdollisesti lapset ja Joel myös jossain mukana pyörii :) Saa tulla juttelemaan!

Ja jos tulet muualta tänne Arabiaan päin, pakko antaa vielä muutama lisätekemisvinkki samalle reissulle. Jos siis lähdette liikkeelle vaikka koko perheen voimin, tuon Arabian ostoskeskusvierailun (ja mun moikkaamisen!) jälkeen kannattaa jäädä tänne samoille kulmille vaikka syysulkoilemaan, etenkin jos on kiva sää! Tässä TOP3 lisävinkkiä tältä alueelta:

1. Arabianrannan ympäristötaide. Yhteispihoilta ja aukioilta voi bongata monenlaista ympäristötaidetta. Meidän lempparit ovat nukkuvat leijonat Arabian Kauppakeskuksen ”takana”, Tapio Wirkkalan taideaukio ja mahtava punainen labyrinttimainen Sirocco-ympäristötaidetos toisessa päässä Arabianrantaa. Ja kaikilla niillä yhteispihojen leikkipaikoilla saa pysähtyä matkalla leikkimässä! Lapset voivat ottaa syyskävelyretkitehtäväkseen etsiä maalatttuja sähkökaappeja Arabian ja Toukolan alueelta. Kuinka monta löydätte ja millä kuvioilla?

2. Annalan huvila ja puutarhaympäristö. Kartanorakennusten takaa saattaa hyvällä tsägällä löytää keppihevoskisan jälkeen myös keppareiden eläviä esikuvia: Annalan ihanat ponit.

3. Koskenranta tai jopa Lammassaari. Koskenrannan ruskakauneus on ainakin just tällä hetkellä parhaimmillaan! Reippaimmat voivat jatkaa matkaa pitkospuita Lammassaareen asti.

Lauantaina siis toivottavasti tavataan Arabian Kauppakeskuksessa!

Talo tarjoaa radalle lainaan keppihevoset, mutta saa toki tulla omilla luotto(keppari)poneillakin! <3

Hei ja käytänpä vielä tilaisuutta hyväkseni ja kysyn täällä: jos teillä tulee mieleen jotain lapsiperheen hyvinvointiin liittyviä pointteja tuonne keskusteluun jaettavaksi, niin kertokaa ihmeessä! Otan siis mielelläni vastaan vinkkejä tuonne keskusteluun – en ole vielä kovin syvällisesti miettinyt, että mitä aion sanoa :)

Mistä saada parhaiten hyvinvointia arkeen? Miten sitä voi tukea? Mikä on teidän mielestä parasta liikuntaa lasten kanssa? Mistä saa voimaa ja jaksamista myös aikuiselle? Ja näitä tällaisia muita tärkeyksiä <3

Kaupallinen yhteistyö: Arabian Kauppakeskus

5

You Might Also Like

 • Päivi / Puolivälissä
  10.10.2018 at 15:45

  Oi kun kivaa! Arabia on myös mun lähikauppakeskukseni :-) Harmi, että olen itse poissa viikonloppuna (tai ei siis yhtään harmita matkata tyttöjen reissulle Ranskaan :-D ), mutta täytyy lähettää mies ja lapsi paikalle.

  • krista
   10.10.2018 at 16:06

   Oi tekin asutte tässä kulmilla! Haha Ranskan tyttöjen-reissu vai Arabian keppihevosrata, vaikea valinta, ymmärrän jos harmittaa :D Hihi! Mutta joo laita ihmeessä puoliso ja lapsi keppariradalle ja jumppaamaan :)

 • Led kasvivalaisin
  10.10.2018 at 16:05

  Olipas siellä meno päällä :D

  • krista
   10.10.2018 at 16:11

   Joo meillä oli aika hauskaa jo kuvia ottaessa :) Pystyisi tarkistamaan mun kitarisojen kunnon suurimmasta osasta noita kuvia :D Ja hei tuossa vaiheessa tapahtumaa vasta rakennettiin sinne; saas nähdä, mitä se meno sitten lauantaina on :) Mutta mä en ole ikinä tätä ennen ollut ratsastamassa keppariradalla! Yllättävän hankala oli laittaa askeleensa tuohon ja hypätä sen kepin kanssa :D :D :D Täytyy vielä harjoitella!

 • Onneli Winter/onnelin elämää
  10.10.2018 at 17:05

  Vink vink… kaipasit lapsiperheiden hyvinvointiin vinkkejä keskusteluun lauantaille. Aamuisin ylös perhe hitusen aikaisemmin ja jos mahdollista kävellen/pyöräillen/juosten tai jollain muulla liikunnallisella tavalla päiväkotiin (osa sitä tekeekin) tai vaikka sillä kepparilla ravaten. Varmasti monille tuottaa aikataulullisesti ongelmia mut jos vain on mahdollista, vaikka kerran viikossa :)

  • krista
   10.10.2018 at 17:08

   Oi keppariravilla päiväkotiin! Toihan on ihan mahtava idea!!! Hitsi pitäiskö heti huomenna…? Oooooo!

   • Tilia
    11.10.2018 at 09:08

    Veikkaan, että lapset ei vitkuttele, jos aikuinen lupaa vetää kepparilla koko matkan!

 • Emilia
  10.10.2018 at 19:16

  Onko mageempaa titteliä kuin KEPPIHEVOSKISAN TUOMARI? Paranee lisätä CV:seen :D

  • krista
   11.10.2018 at 08:31

   No hei sanos muuta – vastuutehtävä! <3

 • Lilah
  10.10.2018 at 23:44

  Tuleva la on 13.10, ei 12.10. kuten tekstin alkupuolella lukee 😉

  • krista
   11.10.2018 at 08:31

   Kiitos, korjaan! :)