Äitipää * 2 (plus soolo yhdellä marakassilla)

Kaksi äiti(päät)ä perjantaina Kampin kauppakeskuksessa:

”Hitsi mun ois pitänyt muistaa ottaa yks kuitti mukaan, mutta se jäi tietysti kotiin”

”Ai?”

”Mä kävin jokin aika sitten tuossa Tigerissä ja ostin kaksi pakettia sellaisia satupyykkipoikia..”

”Oi mä oon nähnyt niitä, ihania!”

”…ja yhden marakassin. Niiden kaikkien ois pitänyt maksaa 2 euroa kappale, eli kolme kertaa 2 euroa. Maksoin niistä 8 euroa ja vasta kotona tsekkasin kuitista, että se oli lyönyt mulle kassaan kaksi marakassia. Vaikka ostin vaan yhden.

”Aaa.”

Ei oikein matikaapää toiminut mullakaan siinä kassalla: maksoin vaan pokkana, vaikka takaraivossa jo silloin välähti, että meniköhän se nyt ihan oikein…”

”Tota on kyllä vaikea todistaa. Että millä ne uskoo, että ostit vaan yhden.”

”Niin joo.”

(hetken tauko)

”Hei mutta mähän voin ostaa sulta sen toisen!”

”???”

Kaksi plus kaksi plus kaksi on…?

You Might Also Like

 • Elkku
  10.11.2012 at 14:03

  Marakassit on aivan huiput. Soolot lähtee tykisti. Meillä on kyllä ihan kaksin kappalein, kun tää äiti osti sellaisen paketin, jossa oli valmiiks kaks. Mut en kyllä myy sitä toistakaan. Voidaan soittaa myös duuoo :D.

 • Kristaliina
  10.11.2012 at 14:09

  Hih joo ja se soolotykki muuten aika usein kolahtaa myös solistin omaan kaaliin :D Tavallisesti meidän solisti soitteleekin turvallisuussyistä tuolla kuvissakin näkyvällä pehmomarakassilla ja äiskä säestää tuolla puisella :)

 • Miitu (Ei varmistettu)
  10.11.2012 at 16:56

  No siinä on kyllä sulla hyvä ehdokas top5:seen :D Meidän marakassis/helistimes oli/on toises pääs litteä leveämpi kanta, ja annoin yleensä sen pää puolelle. Ei poksunu päät yhteen ja sitä päätä oli mukava järsiä.

 • HelloAochi
  10.11.2012 at 20:12

  Kainikin puinen marakassi osuu yleensä myös päähän! Herraa se ei tosin haittaa, nauraa vaan ja jatkaa soittamista. Meilläkin oli niitä kaksi, mutta toinen taisi hävitä muutossa, toivottavasti joskus vielä palaa kotiin.

 • marietta
  10.11.2012 at 21:13

  Kuulin muuten kerran (monta vuotta sitten), kun jotkut pikkupojat haukkuivat toisiaan nimellä ”äitipää”. En ymmärtänyt. Onnistuit ehkä juuri selittämään, mitä se tarkoittaa :D

 • MirvaK
  10.11.2012 at 21:35

  :D

 • Kristaliina
  10.11.2012 at 21:39

  Hihii, miten osuva haukkumanimitys :D

  Äitipäästä myös mm. (on varmaan jossain muuallakin, jos vaan muistaisin) täällä :)

 • Amma (Ei varmistettu)
  11.11.2012 at 00:41

  Nauroin ratketakseni tuolle vimpalle kuvalle ja esittelin sen tietysti myös miehelle :D toivotaan täällä sormet ja varpaat ristissä et meiän pikkuhurmurista kehkeytyy samanlainen virnistelijä, onneksi on jo osoittanut siitä merkkejä :)

  Meillä on kasikytluvulta mun vanha vihreä ja muovinen kermit-helistin joka on jokusen kerran jo teipattu kasaan -ei sentään jesarilla vaan tyylikkäällä mustalla sähköteipillä. J ei oo sitä päässy viä testaan kun on vähän alle kohdeiän, mutta jonain päivänä.. Tähän mennessä veljenpoika on tainnu pätkiä sillä siskoaan päähän enemmän entä itteään.

 • Helmi K
  11.11.2012 at 08:14

  Viimeinen kuva on täydellinen!

 • Kristaliina
  11.11.2012 at 10:41

  Kermit-helistin, uuuu! Heti piti mennä googlailemaan, että miltäs se näyttää – ja sivutuotteina löysin tällaisen. Uuu uuu uuu!

  http://www.craftsy.com/pattern/crocheting/toy/kermit-the-frog-muppet-baby-rattle-/18174