Viisi viikkoa lähtöön

”Vautsi, pian te jo lähdette!”, aika moni jo intoilee.

”Voi jumalauta”, minä vastaan.

jaakaappi-magneetit

Aikataulu on oli selkeä: kesällä ei stressata. Elokuun lopussa tehdään hoidettavien asioiden lista. Syyskuussa hoidetaan vähitellen juoksevia asioita. Lokakuun alusta asti aletaan joka ikisellä vapaahetkellä pakata tätä taloa systemaattisesti kasaan vuokralaisia varten. Ja tietysti tässä syys-lokakuun aikana työt ja tekemiset hoidetaan sille tolalle (esimerkiksi kaikki puolen vuoden live-palaverit alta pois), että niitä voi jatkossa (toivottavasti) jatkaa Espanjasta käsin. Parista projektista on jo realistisuuden takia jouduttu luopumaankin.

tekemis-lista

Aika kuvaavaa ehkä, että koko syksyn aikana minulla on ollut ”tavallisia kotiäitipäiviä” tällä hetkellä huikeat kaksi kappaletta.

Eikä tämä kaikki ehkä edes kuulosta niin isolta – eikä välttämättä olekaan loppujen lopuksi. Hoitamattomien asioiden tiedostamisen kuorma voi olla usein isompi kuin se varsinainen tekeminen.

Mitenkäs se vanha kansa (tai mun äiti) sanoikaan: ”Laiska töitään luettelee”.

muumi-magneett

Mutta myös:
”Ei työ tekemällä lopu”.

Hmm. Ehkä:
”Työ tekijäänsä kiittää.”

Tai vaikka:
”Ain laulain työtäs tee.”

lukujarjestys

Hei nyt tähän joku sopiva suomalainen sananlasku! Google (ja wikiquote) kehiin!

Kävisikö vaikka:

”Pieru on paskan posteljooni.”

AnteeksMITÄettä? Ei?

lista-lahis

Vaan:
”Juosten kustu on puoliksi tehty”. 

Tän sanoi just Joel. Tämä olkoon seuraavien viikkojen aforismimme. Jaiks. Äkkiä takaisin kusemaan!

25

You Might Also Like

 • Heispi
  27.9.2016 at 17:53

  Mä teen aina listan, kun alkaa tuntua, että on stressi ja liikaa kaikkea. Siten saan tilaa aivoista (koska kaikki hommat on paperilla), ja onkin ihan helppo alkaa tehdä listaa kohta kohdalta. Toki koko kämpän tyhjennys on aika iso urakka.. tsemppiä vaan! ;)

  • krista
   27.9.2016 at 21:10

   Joo mä teen listoja silloin, kun on johonkin isoon juttuun liittyen paljon muistettavaa – tyyliin matka, muutto, lapsen syntyminen – sellaisia isoja juttuja. Sitten tosiaan vapautuu kapasiteettia siitä ”apua-apua-muistanko-varmasti-kaiken” pähkäilyltä. Monet tekee listoja ”arkielämässäkin”, siihen musta ei ihan persoonaltani ole (alkais ahdistaa), mutta just tällaisissa tilanteissa toimii kyllä! Ja poistaa sitä, että viikkoa ennen lähtöä ois ihan, että hup-SIS :D

   Joo talontyhjennystä on paljon, uhhuh. Saas nähdä, iskeekö loppuviikkoina paniikki :D

 • Salla / Kirjoituksia kotoa
  28.9.2016 at 10:36

  Onnea ja mahtavaa vuotta! Me elimme viime vuoden arkea Englannissa, missä isommat lapset kävivät paikallista koulua, mies opiskeli ja minä odotin ja sittemmin hoidin vauvaa. Sekä lähtö- että paluurumbassa käväisi mielessä, oliko muutossa mitään järkeä – mutta loppujen lopuksi oli, todellakin! Ja tuleehan siinä tavaratkin käytyä pariin kertaan läpi. Ihan heti en jaksaisi lähteä lasten kanssa pidemmäksi ajaksi ulkomaille uudestaan, mutta ehkä vielä joskus… Tosi kiva päästä lukemaan teidän Espanjan seikkailuista :)

 • Sari
  28.9.2016 at 16:12

  Nytkö se reissu jo lähenee? Tsemppiä, tässä ei kyllä sellaiset vinkit kuin että vikana iltana saa tehokkaimmin aikaan, auta:) pikkuhiljaa, viiva kerrallaan! (Se viivan vetäminen listaan kuin listaan on kyllä jotenkin niin kivaa!)

 • Nathalie
  29.9.2016 at 16:24

  repesin! :D viimeinen aforismi ehdoton suosikki. vaikka on toi posteljooni-juttuki suht hupaisa

 • Katrus
  4.10.2016 at 22:11

  Ollaan kanssa haaveiltu muutosta jonnekin lämpimämpään esim juuri espanja tai Teneriffa. Mutta ollaan mietitty millä me elettäisiin? Kummallakin sellaiset työt että niitä ei voi oikein muualla tehdä. Itse vielä äitiyslomalla joten omalta osaltani rahan maksaisi kela (tietenkin osoitetiedot täytyy jättää Suomeen..) kysynkin siis jos vaan saa että millä te meinaatte elää? Kämpän vuokraatte eli lainat hoituu sillä?

  • krista
   4.10.2016 at 23:09

   Budjettiasioista voisin kirjoittaa myöhemmin erikseen, mutta tiivistettynä meidän ”etu” on, että vielä ainakin tän talven ajan meidän molempien hommat on sellaisia, jotka eivät ole paikkaan sidonnaisia – harvat palaverit voi hoitaa skypellä, eikä ihan poissuljettua ole sekään, että sieltä joutuisi jonkun asian takia joku käväisemään Helsingissä (siksi on hyvä, että matka ei ole pitkä eli ei ihan Thaimaahaan lähdetty), vaikka pyritäänkin sitä välttämään. Joten tulotaso siellä on suht samaa kuin jos oltaisiin Helsingissä – ja sit vuokra kattaa tasan asumiskulut siellä (verot huomiotu lisänä). Eläminen (lue: ruoka) siellä on jonkin verran halvempaa eli periaatteessa lentojen hinta saadaan sitä kautta takaisin vähitellen, näin on kaavailtu. Eli nollabudjetilla periaatteessa – mutta tosiaan meidän duuniprojektit tän mahdollistaa, kun ei juuri nyt olla paikkaan sidottuja.