Pieni menovinkki: maalaishiiri ja kaupunkilaishiiri

Laatuaikaa a la äiti ja esikoinen:

aiti-ja-lapsi

”Mä en halua lähteä”, ilmoitti 4-vuotias, kun kerroin, että olemme saaneet kutsuvierasliput lastenteatteriesitykseen.
”Mutta sehän on kivaa! Mennään kerrankin ihan kaksistaan”, minä houkuttelin.
”Se on kuitenkin liian jännä”, lapsi protestoi.
”Tämä kertoo maalaishiirestä ja kaupunkilaishiirestä – mun mielestä kuulosti siltä, että tämä ei ole liian jännä vaan ihan kiva”, minä perustelin.
”Aijaa, ai hiiristä? Mä ehkä tykkäisin, jos se olisi sellainen nukketeatteriesitys”, Silva myöntyi.

Noooh… Googlasin kuvia ja…

kuva: Pekka Elomaa

”Hei tule katsomaan näitä kuvia, sehän ON nukketeatteriesitys”, minä huomasin ilahtuneena netin kuvista.
”Joo, mennään!”

Kaikkia todennäköisyyksiä uhmaten löysin kuin löysinkin tiemme perille Espoon perukoille, Teatteri Hevosenkenkään. Meinasi jo epätoivo iskeä, kun kännykkä näytti meidän olevan Isossa Omenassa ja niin edelleen – mutta bingo, viime minuutilla se löytyi ja pääsimme saliin juuri ennen esityksen alkua. Huh! Lost in Espoo; jostain syystä aina mulle käy niin.

kuva: Pekka Elomaa

…ja onneksi ehdittiin, koska se esityshän siis oli aivan ihana.

Lämminhenkinen ja sopivan yksinkertainen ja selkeä. Ei noitia eikä merirosvoja – VAIKKA…

kuva: Pekka Elomaa

Kauhunparahduksia! Kissa!!!

Siitä kuitenkin selvittiin – ja sen jälkeen meillä onkin sitten puhuttu vain Siiri maalaishiirestä, Kake Kaupunkilaishiirestä, Reetta Rotasta ja siitä kissasta. Ja miten koko seikkailusta sitten selvittiin. Silvalla oli mukana tanssitunnillakin kuva esitysjulisteesta, jotta pääsi esittelemään hahmot tanssikavereille. Ja huomenna päivähoitoon aikoo kuulemma ottaa julisteen mukaan, että voi näyttää päiväkotikavereille.

Itselleni tämä oli ensimmäinen nukketeatteriesitys piiiitkään aikaan ja yllättävän postiivinen kokemus: näyttelijät olivat oikeasti hyviä ja esitys kaikin puolin toimi. Aikuinenkin viihtyi. Ja juoni sopi (no sitä kissaa lukuunottamatta) myös tälle meidän herkkikselle. Myös 45 minuutin kesto oli just sopiva.

Ihanaa. Kohta voisi olla tällaisten harrastusten aika.

Missä muualla voi käydä katsomassa (ei jännää) nukketeatteria?

nukketeatteri-nuket

Maalaishiiri ja Kaupunkilaishiiri siis Teatteri Hevosenkengässä Espoossa – ja älkää kysykö kaupunginosaa; jossain siellä.

15

You Might Also Like

 • santtu
  28.9.2016 at 16:51

  Mankkaa taitaa olla aika hyvä veikkaus kaupunginosaksi :)

  • krista
   28.9.2016 at 16:56

   Voi hyvin olla! Olin katsonut kääntymisen jollekin juhannushenkiselle tielle, mutta mä VANNON, että sitä ei tullut siinä, mistä ajoin :D Käännyin sit randomina johonkin ja jouduin jo pysähtymään jonkun talon kotipihaan (sori) ja selaamaan epätoivoisesti karttaa (näytti Isoa Omenaa) ja ehdin sanoa Silvalle, että ”rakas, mä oon ihan eksynyt – anteeksi, mä luulen että me ei ehditä sinne”. Silva sanoi, että ”tuolla se on”. Mä olin ihan, että ”TÄH, EIKÄ OLE” ja katsoin sinne suuntaan – ja siellä OLI kyltti, jossa luki Teatteri Hevosenkenkä. En tajua. Ehkä se just oppi lukemaan tai jotain :D

   • santtu
    29.9.2016 at 07:22

    Joo, Hevosenkengän osoite on Juhannusmäki, mutta jos tulee tietystä suunnasta Kokinkyläntietä pitkin (olettaisin todennäköiseksi reitiksi), sitä ei oikein huomaa kun se lähtee niin kummallisessa kulmassa. Mut hei hyvä Silva, elävä navigaattori!

 • Emmi
  28.9.2016 at 16:58

  En kyllä sanoisi, että tämä meidän Mankkaa nyt mitään Espoon perukoita olisi…

  • krista
   28.9.2016 at 17:01

   Hahaa, no siltä se siellä eksyksissä tuntui! Olin kääntynyt Kehältä liittymästä ja ajanut sit jotain pitkää suoraa niin kuin piti – mutta sit se joku Juhannustie oli tosiaan vain KADONNUT, se ois pitänyt olla siitä isommalta tieltä oikealle. En tajua. Ja sit tosiaan kartta sekosi täysin, ei löytänyt enää, että missä ollaan. Siksi määrittelin sen ”perukaksi” :D

 • Sanna
  28.9.2016 at 17:00

  Nukketeatteri Sampo Puotilassa (kai??). Mut mun mielestä toi hevosenkenkä on kuitenkin hitusen verran parempi, vaikka melko tasoihin pääseekin.

  • krista
   28.9.2016 at 17:02

   Hei kiitos vinkistä, täytyypä tsekata! Tää Hevosenkenkä oli kyllä tosi iloinen yllätys; ja pelkästään se talokinhan oli IHANA. Jäätiin hetkeksi hengailemaan ja katsomaan noita nukketeatterinukkeja esityksen jälkeen :)

   • MiiaK
    28.9.2016 at 23:36

    Nukketeatteri Sampoa suosittelen myös, mutta on nykyään keskustassa Erottajalla. Ollaan tytön kassa käyty katsomassa useampi esitys ja ihania ovat klassikkosaduista Sampon omiin tuotantoihin.

 • Rinkeli
  28.9.2016 at 17:03

  Joo Mankkaalla Juhannusmäessä ;)
  Me tykättiin myös tosi paljon, niinkun instaan kirjotin, (oltiin siinä aamunäytöksessä).
  Hevosenkengän esitykset on ollu hirveän kivoja kaikki, ja siellähän kuuluu joka esitykseen ne jäätelöt lapsille :) Eikä ne ole liian jänniäkään!

  • krista
   28.9.2016 at 17:05

   Joo, Ville Vallaton esityksen jälkeen oli ihana ylläri! Me oltiin menossa ostamaan sellaisia (kun tuli annoskateus, kun nähtiin kaikilla lapsilla) ja oli ihan huippua huomata, että hei ne olivatkin ilmaisia!

   Mäkin kyselin Silvalta, että mennäänkö toistekin – kuulemma JOO! :)

   • rinkeli
    28.9.2016 at 21:14

    Aaa joo ja tuolla toisaalla ehdotettu Nukketeatteri Sampo! Se on niiiiin mun lemppari! Oon nähnyt Joulu tulla jollottaa jo varmaan 10 kertaa ja mulla on se niiden kyseinen levykin :D Ja niiden pääsiäisnäytös on myös ihana! Ne esittää ne asiat sillai ei-kirkollisesti, which is nice. Duppaduuliks-koira <3 :D

    • krista
     28.9.2016 at 21:17

     Ai niillä on silleen jouluperinnenäytös, aina sama? Aika kiva! Mä katselin muuten viime jouluna ton Hevosenkengän jouluohjelmaa, mutta silloin ei mennyt aikataulut yksiin – ja nyt ollaankin sit Espanjassa joulun alla… Mutta onkohan näilläkin sit aina sama? Nyt Hevosenkengän nettisivulla on Urpon ja Turpon joulu ainakin.

     • rinkeli
      28.9.2016 at 21:25

      Joo niillä on aina jouluna se Joulu tulla jollottaa. Se laulajanainen siinä on myös Värttinässä ymmärtääkseni. Sampon musiikki on tosi sellasta perinteistä. Helppoa. Mukavaa. :) Jää päähän soimaan :)

     • rinkeli
      28.9.2016 at 21:25

      Niin ja joo, Urpon ja Turpon joulu on myös ollut tosi usein Hevosenkengässä, sekin on kiva :)

     • krista
      28.9.2016 at 21:33

      Tosi kivoja jouluperinteitä! Täytyypä pitää mielessä sit seuraavana joulunalusaikana, kun ollaan taas Suomessa

     • krista
      28.9.2016 at 21:33

      Tosi kivoja jouluperinteitä! Täytyypä pitää mielessä sit seuraavana joulunalusaikana, kun ollaan taas Suomessa!

 • Kaisa
  28.9.2016 at 17:15

  Nukketeatteri Sampo on tosiaan ihana! Esim. Lurpukka ja sininen takki sopii varmasti herkkiksellekin. Ja sijainti Puotilan ostarilla on helppo 😉.

  • krista
   28.9.2016 at 17:17

   Ai se on siinä; siihen mäkin löydän :D Käyn nimittäin siinä jumpassa, meiltä ajaa vain reilu 10 min! Nimen perusteella kuulostaa just hyvältä meille, kiitos!

   • krista
    28.9.2016 at 17:18

    Hei mutta mitä, se on muuttanut Helsingin keskustaan? Googlasin, niin antoi sijainnin keskustaan…

 • Kaisa
  28.9.2016 at 17:22

  No oho. Hyvä et huomasit!

  • krista
   28.9.2016 at 17:24

   Sit mä vasta eksyksissä olisin ollutkin :D Mutta ilmeisesti niillä on Itä-Helsingissäkin vielä jotain esityksiä!

 • Anna
  28.9.2016 at 17:28

  Nukketeatteri Sampo oli ainakin viime joulna ihana. 1,5 vuoiastkin nautti. Mutta myös noin 4 v. Eikä ollut yhtään pelottava se joulunäytös ainakaan. Ja tosiaan on keksustassa nykyään.

  • krista
   28.9.2016 at 21:35

   Mä en vielä Seelan kanssa ”uskaltanut” lähteä tuonne, kun en tarkalleen tiennyt jännitysastetta – ja etenkin jos oisin ollut yksin kahden lapsen kanssa, olisi ollut mälsää, jos olisi joutunut poistumaan toisen lapsen takia ja toinenkin olisi joutunut jättämään näytöksen kesken. Mutta kiva kuulla, että on olemassa tällaisia sopivia! Noi joulunäytökset nyt todella alkoi kiinnostaa!

 • Veera
  28.9.2016 at 20:43

  Täällä Tampereella ainakin teatteri Mukamas http://www.teatterimukamas.fi jos tänne päin joskus eksyy ja kaipaa ohjelmaa. Ihana paikka.

  • krista
   28.9.2016 at 21:03

   Näyttääpä suloiselta! <3 Tääkin oli just tuollainen vanha tunnelmallinen puutalo - i-ha-na! <3

 • Maukka
  28.9.2016 at 21:41

  Juomapeli Puutalobabyn lukijoille:

  Juo joka kerta kun postauksessa on kursivoidulla ’ihana’, kaksi kun ’just (meille) sopiva’

  • krista
   28.9.2016 at 21:43

   Hahahaaa, mahtava – saanks mä itsekin pelata? Kuinka monta huikkaa tästä postauksesta saa, pitääpä mennä itsekin laskemaan! :D

   Saisko ”meidän näköisellä” kans jotain…?

   • krista
    28.9.2016 at 21:45

    Heeei ei tullut edes kovin monta huikkaa, kolme? Mä oisin ennustanut paljon pahempaa :D :D :D

    • Riina
     29.9.2016 at 08:28

     No mut ota nyt huomioon lukijakunta! Kolme huikkaa = halpa päiväkänni

     • krista
      29.9.2016 at 09:29

      Niin ja riippuu tietysti, että mitä juomaa ne huikat ottaa….? Hahahaa, saisko tästä oikeasti jokun pelin tai lukijakilpailun, oispa hauska, hmm!

 • Sus-anna
  28.9.2016 at 21:46

  Vieläköhän Hgin Kaupungin teatterilla on ennen joulua, lämpiössä, lapsille suunnattua ohjelmaa…? Katsomo ihanasti lattiatasolla, näytökset edullisia, päiväsaikaan. Nää oli silloin joskus meidän lasten ollessa pienipieniä kova juttu. Ei nukketeatteria, mutta muuta ihanaa lapsille suunnattua teatteria.

  Itsellä aikoinaan 80-luvulla opettaja vei meitä usein teatteriin, ihan mielettömiä ihania muistoja. Onkin jo tovi viimeisestä omien lasten kanssa käymisestä (Kaupungin teatterin Peppi > Huippu!), joten taidanpa googlailla teatteriesityksiä seuraavaksi :)

  • krista
   28.9.2016 at 21:52

   Kuulostaa ihanalta!

   Mä tosiaan asuin lapsuuteni Kuusamossa eikä siellä mitään tällaisia vakituisia teattereja tietysti ollut (kai?), mutta sielläkin kiersi silloin tällöin jotain esityksiä ja aina kun vaan mitä vaan lapsille sopivaa oli, mä kävin äidin kanssa katsomassa. Muutamia kertoja (toki olin isompi silloin) mentiin Ouluun asti bussilla jotain katsomaan – kääk, miksi en saa nyt mieleeni, että mitä – muistelen, että ois ollut jotain musikaaliakin… Täytyypä kysellä äidiltä, että muistaako se esitysten nimiä!

 • Piia
  29.9.2016 at 15:52

  Nukketeatteri Sampossa on tosi hyviä esityksiä. Olen kirjoittanut useistakin niistä blogiini Pienten taikapiiriin. Nukketatteri Sampossa on myös oikein ihana kahvila, josta saa viikolla lounasta ja jossa lapsilla on mahdollisus leikkiä ja siellä järjestetään esimerkiksi muskaria. Aikuisillekin olisi omia esittyksiä. Heidän nettisivuja kannattaa ehdottomasti katsoa. Suurin osa heidän esityksistä sopii ihan pienillekin eli suurin osa ei ole ollenkaan pelottavia. Kannattaa katsoa myös Nukketeatterikeskus Poijun, Sytkyjen (miten tämä Sytkyt nyt taipuukaan :) ja Nukketeatteri PikkuKulkurin ohjelmaa vallankin jos nimenomaan nukketeatteri kiinnostaa. Myös Helsingin kulttuuritaloilla on aika usein lapsille sopivia teatteriestityksiä muun muassa yllä mainitsemieni esittäjien taholta. Lastenteatteriarvioita löytyy esimerkiksi omasta blogistani ja tosi kivasta Taidekoti-blogista, jossa on esitelty ihan hiljakkoin esimerkiksi tuo Maalaishiiri ja kaupunkilaishiiri, josta kirjoitit. Pitäisi tosiaan itsekin jokus lasten kanssa matkustaa tuonne Espooseen asti teatteriin. Jonkun Teatteri Hevosenkengän vierailuesityksen olen nähnyt mutta tuonne teatterille asti en ole koskaan matkustanut.