Moikka Norjaan! Ja Berliiniin! Ylöjärvelle myös!

 

Viime viikolla (kun kirjoitin Reiman kansainvälisen verkkokaupan avaamisesta) tulin samalla kurkistaneeksi Google Analyticsista, että onkohan tällä blogilla ulkosuomalaisia lukijoita. Ja oho! ON!

Mun omasta mielestä määrä kuulostaa jopa yllättävän isolta: noin 7,5 % tämän vuoden blogikäynneistä on jostain muualta kuin Suomesta. Heippa vaan sinne (tai tänne) maailmalle! Terkkui!

Tällaisista maista me ollaan tänä vuonna tultu blogiin:

Terkkui! Terkkui!

Mutta MITÄ? Kun tuota alla olevaa karttaa katsoo, niin… ei yhtään käyntiä Grönlannista?!?!?! Eiks Puutalobaby yhtään vetoa grönlantilaisiin lukijoihin hei…? Myöskään Madagaskarilta kukaan ei käynyt blogissa tänä vuonna, ei edes lomamatkallaan. Ja vaikka mä kirjoitin kissamakeistakin. Ja biletin sitä biisiä. Höh. Ei sit ilmeisesti iskenyt madagaskarilaisiin.

Kaupunkikohtaisesti meidän tän vuoden sijainnit ympäri maailman näyttää tältä – bongaatko oman pisteesi?

…ja tällaisista kaupungeista tarkemmin me ollaan:

Hihihi Mikkeli Province. Se sijaitsee ehkä Italissa. Jyväskylä sub-region. Se puolestaan on selvästi joku Los Angelesin esikaupunkialue.

Terkkui! Terkkui!

Jotenkin tää on mulle ihana ajatus: että näin sitä ollaan ympäri maailman (paitsi se Madagaskar, pitäkää tunkkinne) ja keräännytään tänne yhteen, aina silloin tällöin ainakin.

Missä päin maailmaa sä olet? Etenkin ulkosuomalaiset, lähettäkää ihmeessä myös terkkuja tänne päin; missäs päin maailmaa olette? Kukas tunnistaa olevansa tuo Hong Kongin lukija, tai Uuden Seelannin, tai Irlannin?

Terkkui maailmalle!

38

You Might Also Like

 • Johanna
  6.12.2017 at 08:57

  Tervehdys Englannista Nottinghamista. Ei löydy tätäkään paikkaa listalta vaikka en ihmettelisi jos meidän suomipoppoosta löytyisi muitakin lukijoita!

 • Nellisi
  6.12.2017 at 09:10

  Terkut täältä Etelä-Pirkanmaalta Akaasta. Täällä lueskellaan säännöllisesti. Usein tulee luettua myös Orivedeltä käsin, kun ollaan sukuloimassa. :)

 • Piipu
  6.12.2017 at 10:07

  Terkut Arabianrannasta :) Me vietetään kesät Marokossa ja silloinkin tulee blogia seurattua, vaikka omat lapset on jo isompia.

 • Saar
  6.12.2017 at 10:44

  Berliinistä tervehdys. Zürichistä kans, siellä tulee kans hengailua säännöllisesti. Oon lukenu piiitkään jo. Kaupalliset yhteistyöpostaukset ei jotenkin toimi/kiinnosta kun asuu poissa Suomesta, mutta niiden takiahan en blogiasi seuraa, vaan ihanien arkisten postausten.

 • Tiia
  6.12.2017 at 10:56

  Tähän on pakko kommentoida, oon lukenut Puutalobabya jotakuinkin alusta asti! Muutin Belgiaan samaan aikaan kun Puutalobaby alkoi, maaliskuussa 2012, siitä kolmisen vuotta myöhemmin muutin Lontooseen ja täällä vieläkin.

  Luen, ja oon aina lukenut kaikki postaukset, vaikkei miulla ole lapsia edes suunnitelmissa ja elän opiskelija-freelance-hipsteri-elämää, mutta siitä huolimatta Puutalobaby on vakiolukemista ja ilahduttaa aina <3

 • Tuike
  6.12.2017 at 13:27

  Hehee! Kiinni jäin! Välillä meinasi puna nousta poskille. Kuinkakohan monta lukukertaa ja maata olen tuonne listaan kerryttänyt..? Tänä vuonna.. tai viime vuosina…? :D Blogisi on niin viihdyttävää luettavaa, ikäänkuin henkireikä kaiken keskellä. Kirjoitat eläväisesti ja arvostavasti. Se saa minut aina uudelleen tänne blogiin, vaikken ehkä lapsettomana kohderyhmään kuulukaan. Sanasi soljuvat ja tekstiä on ilo lukea :) Terveisin tuleva kasvattaja, joka ei muuten myöskään lue Sinkkosiaan, mutta innostuu aivan eri tavalla Montessorista ;) Ps. Itävalta, Sveitsi, Norja, Saksa, Islanti, Ruotsi…. ja niin edelleen.. :D

 • Henna
  6.12.2017 at 14:49

  Toinen moro Irkuista! Tääläkin uskollisesti luetaan teidän perhearkea ja nyökytellään kaikelle kasvatuksesta ja unenpuutteen koomailuista lähtien. Enää vuosi siihen kun meidänkin lapset saattaisi nukahtaa ihan itsestään…😂😂

 • Lissukka
  6.12.2017 at 21:39

  Arabiemiirikunnat ilmoittautuu! Nyt jo tosin muutettu takaisin Suomeen. Ihanan lämminhenkistä ja hauskaa blogiasi olen seurannut lähes alusta lähtien ja tämä eka kommenttini 😀

 • Lisa
  6.12.2017 at 23:56

  Terveiset Ruotsista! Itsellä ihan eri elämäntilanne (lapseton, sinkku, opiskelija) mutta teidän elämää on kiva seurata, kun teet niin selkeästi omalla tyylillä! :) Ja hei esim sun Espanjan opinnoista ois kiva saada päivitystä, itsekin aion ottaa kielen haltuun ensi keväänä…

 • Dee
  7.12.2017 at 11:28

  Ausseista moi! 🤗

 • Puuraitti
  7.12.2017 at 15:14

  Tänä vuonna olen lukenut blogiasia manner-Suomen ja Ahvenanmaan lisäksi ainakin Ruotsissa, Iso-Britanniassa, Brasiliassa, USA:ssa, Kiinassa, Puolassa, Koreassa, Singaporessa, Hong Kongissa, Indonesiassa, Intiassa ja Sveitsissä. :)

 • EmmiM
  8.12.2017 at 00:10

  Terveiset Saksassa!
  Suomessa lomaillessa edustan Kuopion lukijakuntaa :)

 • TuuliaK
  8.12.2017 at 10:47

  Terveisiä Berliinistä! Luen täältä jo vuosien ajan, pidät mut kivasti kiinni Suomen tyylisessä (ja vielä enemmän teidän tyylisessä) lapsiperhearjessa! Meidän lapset on suunnilleen saman ikäiset kuin teillä.

 • Sevillatar
  8.12.2017 at 14:43

  Terkkuja Sevillasta! Täältä käsin olen lukenut blogiasi ihan alusta asti:) Me elellään täällä tällaista espanjalais-suomalaista pikkulapsiarkea ja blogistasi on hauskaa nähdä millaista arki Suomessa voisi olla pienten lasten kanssa.

 • Saila
  9.12.2017 at 13:15

  Täältäkin terkkuja Skotlannista, Glasgowsta! Alunperin taisin kyllä aloittaa lukemaan blogiasi Oulussa, sitten Uppsalassa, välillä Lissabonissa ja nyt Glasgowssa. Eli muutamasta pallurasta olen vastuussa :D

 • Anu
  10.12.2017 at 08:46

  Terkkuja Bangtao beachiltä, Thaimaasta 😎 täällä toki lomalla vain, mutta nyt netin päässä!

  • krista
   10.12.2017 at 11:04

   Oi, terkut Thaimaahan <3 <3 <3 Mulla on akuutti Thaimaa-kuume, muutamia ystäviä just nyt siellä, ja FB-kuvavirta on kuumettanostelevaa katseltavaa <3

 • JJJJ
  10.12.2017 at 15:32

  Sveisissä näyttääkin olevan useampi lukija, täällä yksi heistä 😊 Tämä yksi lapseton monikulttuurisessa parisuhteessa elävä lukee blogiasi viikoittain. Mukava päästä kärryille siitä, mistä Suomessa puhutaan. Ja pidän myös siitä, että kirjoitat suomea niin hyvin!

  • JJJJ
   10.12.2017 at 15:36

   Ja saatan myös olla yksi noista Intian pisteitä (tuo keskimmäinen Etelä-Intiassa), koska oltiin miehen kotikylässä lomalla nyt syksyllä. En kyllä ole ihan varma, avasinko blogiasi, koska netin kanssa oli ongelmia. Mutta sijainnin puolesta täsmäisi :D

  1 2 3