Sellaiset synttäribileet!

Meidän pääsiäiseen kuului siis BILEET – yhdistetyt Silvan 6-vuotissynttärit ja Seelan 4-vuotissynttärit! Jee!

Paikalla oli tänä(kin) vuonna huomattava määrä prinsessoja, balleriinoja, keijukaisia, noitia, kissoja, hai ja se yksi krokotiili – luonnollisesti. Krokotiilillä tosin tuli kuuma heti alkumetreillä, joten hän juhli synttärijuhlansa perusvihreissä trikoovaatteissa. Mutta mikäs siinä, kun on tunnelma kohdallaan!

Täällä näyttää siis olevan ainakin paikallisella ihan yleisenä tapana, että lasten synttärit järjestetään kotien ulkopuolella – eikä ihme, sillä kodit ovat yleensä ahtaita. Kodin ulkopuolella on tarjolla monenlaisia helppoja ja valmiita pakettimahdollisuuksia synttärien järjestämiseen: täällä voi juhlia mm. huvipuistossa, luistinradalla, ravintoloissa sekä erilaisissa sisäleikkipaikoissa. Tai biitsillä tai leikkipuistossa; sellaisissakin synttärijuhlissa me ollaan päästy talven aikana vierailemaan <3

Me valittiin tytöille tälle vuodelle synttäripaikaksi Le Petit Coco, eli uusi ”ludoteca” Los Bolichesissa. Ludoteca kääntyy suoraan suomeksi kai ”lelukirjastoksi”, ja se on eräänlainen lapsiparkin, minimini-hoplopin ja vapaamuotoisen päivähoidon yhdistelmä täällä. Sinne voi siis jättää lapsia hoitoon joko lapsiparkkityyppisesti (meidän tytöt käyvät Le Petit Cocossa usein silloin, kun aikuiset ovat läheisessä paikassa jumpassa) tai päivähoitotyyppisesti pidemmäksikin aikaa – ja viikonloppuisin ainakin tämä paikka on sitten kokonaan syntympäiväkäytössä.

…ja kun juhlimassa on täydellä riemulla 20 (!) parasta ystävää, tuntui moneen otteeseen aika mukavalta, että lapset saivat riemuita tuollaisessa täyspehmustetussa aitauksessa, hehe :D Muutenkin tällaisessa paikassa on kaikki katsottu kivasti lasten ehdoilla, eli siellä saa aika vapaasti antaa kaikenikäisten lasten temmeltää.

Tilan vuokra aamupäivältä (klo 10-14) maksoi 75 euroa; ilta-aika olisi ollut vielä vähän hintavampi, koska silloin on kai näillä tiloilla enemmän kysyntää – espanjalaiset bilettävät lastenjuhlissakin iltakymmeneen. Lisäksi otimme lisäviihteenä ”animation programme”:n 1,5 tunniksi (45€) eli tosi taidokkaita kasvomaalauksia ja ilmapalloja.

Alkuun siinä melskeessä ajattelimme, että lisäohjelma oli tavallaan vähän turhaa – hyvin olisivat viihtyneet lapset ilman isompaa ohjelmaakin. Mutta kun katsoimme hienojen maalausten edistymistä, niin.. …no olihan se sit kuitenkin ihan tosi-tosi ihanaa. Lapset olivat maalauksista ja palloista aivan innoissaan.

Viime vuoden synttäreihin (Cafe Jardinissa, siitä aiemmin täällä) saatiin tarjoilut ravintolalta itseltään – tavallaan helppoa, mutta sitten tietysti ruoan ravintolahinnat nostivat kokonaiskustannusta. Mutta lähtöhinta siellä oli alhaisempi (30e viime vuonna). Tänne nyt puolestaan hankittiin itse tarjoilut: pakastevalmiskakut (Ryhmä Hau ja Ladybug; olivat hienon näköisiä, mutta espanjalaiseen tapaan ältsymakeita ja jäivät monelta syömättä), erilaisia keksejä ja hedelmiä, popcornia ja…

…pizzaa, nam.

Ihanat-ihanat-iiiihanat (myös aika vauhdikkaat) synttärit siis taas vietettiin ja lapset olivat ihan onnensa kukkuloilla. Ja aikuiset toki sen myötä myös <3 Tällä tavalla on helppo juhlia – ja osansa tekevät myös meidän lasten superihanat ystävät, joiden kanssa ei ole koskaan mitään ongelmia <3 <3 <3

Koska juhlaväkihän sen juhlan kuitenkin loppupeleissä tekee <3

Iso suosittelu myös Le Petit Cocolle muutenkin, jos vaikka tällä seudulla matkustatte ja haluatte vaikkapa aikuisille rauhallisen lounaan ja lapsille siksi aikaa kivaa tekemistä! Vaikka yhteistä kieltä paikan ohjaajien kanssa ei ole, niin kaikki toimii, ohjaajat ovat tosi sydämellisiä ja huolehtivia.

Ja se kaikkein tärkein: lapset viihtyvät <3

32

You Might Also Like