Synttärit Espanjassa

Saanko esitellä – meidän eiliset synttärisankarit ”elementissään”:

Tarkennettakoon vielä, että Seela ei ole kaatunut tai kiukuttele. Hän poseeraa. Koska hän on kala. Hän siis tietysti ui.

Ja tässä äiti riehaantuu ja laskee lasten liukumäestä…

…on käynyt ripustamassa koristeita tuonne kiipeilytelineeseen (olipa yllättävän ahdasta) ja toteaa, että ei pääse enää alas muuten kuin liukumäen kautta. Onneksi peppu nipin napin mahtui, mutta tiukkaa teki :D

Eilen meillä oli siis tavallaan meidän Espanjan-talven ”loppuhuipennus”. Lapset (ja samalla aikuisetkin) ovat saaneet täällä talven aikana ihania uusia ystäviä. Ja koska meidän tyttöjen synttäripäivät huhtikuun alussa osuvat juuri siihen taitteeseen, kun vaihdamme maata, päätimme juhlia kahdesti. Synttärit Espanjassa vähän niin kuin läksiäisinä, ja myöhemmin huhtikuussa vietetään vielä Suomen-ystävien synttärit, kun ollaan rauhassa asetuttu taas omaan kotiimme.

Niinpä kutsuimme 12 lasta ja saman verran aikuisia tuonne Cafe Jardiniin, josta aiemminkin kirjoitin.

Ja meillä oli niin niin niiiiiiiiin ihana päivä!

Tämä oli ensimmäinen kerta, kun järjestimme lastenjuhlat kodin ulkopuolella – ja olipa kyllä huippupositiivinen kokemus! Tarjoilut tilattiin ravintolasta (kakku piti tilata muualta) ja oikeastaan toimme paikalle vain koristeet (viirejä ja ilmapalloja) ja itsemme.

Synttäreiden järjestäminen oman kodin ulkopuolella on täällä tosi yleistä. Itsekin varasimme tämän ajan jo silloin Cafe Jardinissa viimeksi, jotta saatiin varmasti tämä meille sopiva päivä, eli meidän viimeinen lauantai täällä.

Perusmaksu ravintolanvuokralle oli (vain!) 30 euroa, koska ravintola ottaa näihin juhlahetkiin yhden ylimääräisen työntekijän. Lisäksi oletus on, että lapset syövät lämpimän ruoan juhlien yhteydessä ja muita tarjoiluja voi halutessaan tilata ihan ravintolan ruokalistalta. Me tilasimme naposteltaviksi mm. nachoja ja guacamolea, hummusta ja pita-leipää, espanjalaista munakasta ja pasteijoita (empanada). Juomat sai hakea tiskiltä mielensä mukaan.

Kakkuja tämä ravintola ei siis tee, mutta omistaja suositteli läheistä leipomoa. Sieltä tilattiin tämä:

Synttäriviihteeksi riitti hienosti vapaa leikki pitkin poikin leikkipaikkaa – toki välillä oli ”järjestettyä” (heh Silva itse järjesteli) toimintaa, kuten piilosta tai hippasta.

Ravintolan leikkipaikka toimii muuten pos-ket-to-man hyvin tällaiseen lastenjuhlameininkiin myös aikuisten kannalta: leikkipaikalta on vain yksi poistumiskohta ja juuri siinä on hyvät istuskelu- ja oleskelupaikat aikuisille. Siinä oli hyvä vaihtaa kuulumisia auringossa paistatellen ja katsella, kun lapset riemuitsevat. Niin ihanat leikkijätkin taas olivat (oi miten meillä onkin näin ihanat ystävät <3 <3 <3 ), että kaikki pääsivät hyvin leikkeihin mukaan eikä erimielisyyksiä nähty.

Ihanat lapset, ihana päivä, ihanat ystävät, ihana ravintola, ihana ihana ihana!

Hah onneksi en kirjoittanut tätä postausta eilen – olisi tullut vielä sata ihana-sanaa enemmän. Ilta meni vain hekumoidessa, että olipa ihana-ihana-ihana-ihanaa :D

Mutta kun oli.

 

PS. Synttärit olivat muuten naamiaissynttärit, ja näköjään lasten pukuvalinnan selvä teema oli ”tylliä ja hörhelöä” <3 Tässä ihan mahtava esimerkki, mitä pienellä luovuudella saa aikaan – ihan parhaat puvut!!!

Leijona ja papukaija <3

41

You Might Also Like

 • Huopatossutehtailija
  26.3.2017 at 20:25

  Kuulostaa ihanan vaivattomalta, ja kuvista päätellen lapset olivat ihan onnensa kukkuloilla. Nykyään lasten synttärijuhliin käytetään niin hirveästi rahaa ja energiaa, vaikka pienet itse varmasti nauttivat ihan yhtä paljon, ellei enemmänkin, ihan vaan leikkimisestä (ohjatusta tai ilman) ja kakusta. Kiva että saitte omannäköiset juhlat aikaan :) ja on kyllä ihanasti käytetty luovuutta naamiaisasuihin :)

  • krista
   26.3.2017 at 21:31

   Sitä se kyllä oli <3 Ja sanoinko jo, että ihanaa :) Lapset olivat kyllä aivan yhtä riemua - sekä omat lapset että vieraat. Lasten ilo kyllä tarttuu, aijaijai <3 Mä taidan tykätä lastenjuhlista :D :D :D

 • TuuliaK
  27.3.2017 at 09:59

  Tuo instatili mihin linkitit on näköjään yksityinen, eli pitää ensin liittyä seuraajaksi että näkee ihanat puvut :)

  • krista
   27.3.2017 at 12:09

   Hei kantsii kokeilla ladata uudestaan sivu, f5 tai ctrl ja f5! Huomattiin nimittäin itsekin, että se linkki ei toimi (koska Insta-tili tosiaan yksityinen) ja noin 10 minuuttia julkaisun jälkeen muutin postauksen niin, että oltin linkin pois ja laitoin kuvan suoraan tuohon postauksen loppuun. Luvalla tietysti :) Mutta nää on näitä mystisiä välimuistijuttuja eli kone saattaa näyttää sitä vanhaa :) Toimiiko sivun refreshaus, tuliko niin näkyviin?