Kuinka takkutukka kesytetään?

Tyttöjen hiuksia ei ole koskaan leikattu.

Hehe ja ettei kukaan luule: kyseessä ei ole mikään periaatepäätös muuten kuin että on. Tai että siitä tuli periaatepäätös ihan sattumalta. Tuli vaan Silvan kanssa silloin aikoinaan mieleen, että eipä leikata – ja sitten ei ole leikattu.

Okei suht surkeasti selitetty, pahoittelen :D

…ja koska tirpan tukkamatsku on sellaista helpostitakkuuntuvaa peikkotukkaa (tai ehkä kaikilla lapsilla on?), niin aamupalapöydässä saattaa joskus näyttää suunnilleen tältä:

Hyvää huomenta! Hyvin on nukuttu.

Joskus keväällä bongasin sitten naperokaverin kylpyhuoneesta Niiskuneidin selvityssuihkeen. Hei, mikä tää on – onks tää hyvä?

Kuulemma on, ihan huippu. Jea, me niii-iiiin tarvitaan tuollaista!

Ehdin ennen suihkeen ostamista mainita tästä tutussa äitiporukassa. Suihke sai tyrmäysvastaanoton. Kokeiltu kuulemma on eikä auta yhtään mihinkään.

No höh.

Muutamia viikkoja myöhemmin ostimme kuitenkin suihkeen ajatuksella, että kokeillaan. Ja heti ensitestistä – VAU!

Ehkä se on hiuslaadusta kiinni, mutta meidän hiuksiin tuo todellakin toimii! (plus Tangle Teezer; siitäkin on tietysti useita mielipiteitä, me tykätään hurjasti) Itse asiassa heti ensikokeilun jälkeen laitoin tuota itsellenikin, ja sen jälkeen en ole muuta käyttänyt. Voitte uskoa, että tähän mun hehtaaritukkaan on kokeiltu hiustenhoitotuote sun toinenkin, mutta ikinä millään ei ole ollut hiusten selvittäminen niin helppoa kuin tällä. Plus että ei jää ollenkaan tahmeaksi.

Vähän jopa harmittaa; ehkä tämäkin ois voinut selvitä aikoinaan ilman saksia.

Viimeksi kampaajalla mainitsin tästä ihmeaineesta kampaajalle. Vähän silleen naureskellen; en halunnut olla tökerö. Tai siis että silleen ”MAAILMAN PARAS SELVITYSSUIHKE!!!!” -hehkuttaa, kun häneltä olen tietysti paljon aiempia ostanut.

No, hehkutin sitten kuitenkin ihan vähän vaan. Päädyin jopa siinä kampaajantuolissa googlaamaan ainesosaluettelon, josko hän vilkaisisi, että onko siinä mitään… …hermoydinmyrkkyä. Pikavilkauksella hän totesi, että ihan hyviä ainesosia on; samoja kuin kampaamojen vastaavissakin. Hehehe suosittelin lämpimästi häntä ottamaan tämän myyntiin – kaikki kalliit kampaamosuihkeet vaan pois hyllystä, vaaleanpunaiset Niiskuneidin selvityssuihke -pullot tilalle! Todennäköisesti hän ei harkitse asiaa :D

Mutta joo. Tuon suihkeen käyttöönoton (nyt menossa toinen tai kolmas pullo) meidän takkutukkapeikkotytön tukka näyttää entistä useammin tältä:

Joten suosittelen!

…mutta sillä varauksella, että ilmeisesti kaikkiin hiuslaatuihin tämä ei niin hyvin toimi; vrt. äitiystävieni kokemukset. Mutta meidän hiuslaadulle kuitenkin maailman paras selvitysuihke! Vähintäänkin. Ja ihan markettikamaa.

Oletteko testanneet – toimiiko teillä?

 

 

PS. Ei mitään kaupallisia kytköksiä tässä.

2

You Might Also Like

 • Ellipsips
  11.8.2015 at 17:35

  Tuo tukka!! Ooooohhh!:D U-pe-a!

  • Kristaliina
   11.8.2015 at 17:37

   Kumpi kuva? :D

 • Peikkotyttö vm. 1993 (Ei varmistettu)
  11.8.2015 at 17:43

  WAU! Siis WAU! Mä en olisi ikimaailmassa muistanut tätä, kun ei oikein tule näin lapsettomana noita lasten hiustenhoitotuotteita marketeissa katseltua. Mutta nyt kun sä kirjotit tästä niin… ”Tuotahan käytettiin meillä mun takkutukkaan silloin kun itse olin pieni!” Se on vain jossain vaiheessa jostain syystä jäänyt pois ja nykyisin tuskastelen takkujeni ja eri aineiden kanssa. Osa ei vaan toimi ja osa jättää hiukset tahmeiksi tai klimppisiksi (jos tiedät mitä tarkoitan). Ihan pakko ostaa seuraavalla Prisman reissulla Niiskuneidin selvityssuihketta ja testata josko sama aine toimisi vielä yli kymmenen vuoden jälkeen. Kiitos!

  • Kristaliina
   11.8.2015 at 20:45

   Joo, todellakin tiedän! Mun tukkaan noita aineita pitää laittaa aika paljon, että saa selväksi – ja sitten saattaa olla ihan tahmeannihkeä lopputulos. Mulla kun muuten rasvoittuu tukka niin hitaasti (3-4 päivää voi hyvin olla pesemättä), niin sitten ärsyttää, jos hiukset menee hiustököttien takia likaisen tuntuisiksi. Mutta tällä tosiaan ei mene tahmeiksi!

 • Hyytsä (Ei varmistettu)
  11.8.2015 at 17:54

  Niiskuneidin selviämissuihke (herätti muuten suurta hilpeyttä aina festareilla, kun tuon avulla alkoi setvimään hiuksiaan) on ollut vuosikausia oman meikkilaukun vakiotuote! Löysin tuotteen aikoinaan seuratessani vierestä kun muutaman päivän mökillä metsittyneitä sukulaislapsia kammattiin ennen kaupunkiin lähtöä. Parastahan tuotteessa on hinnan lisäksi se että se ei tosiaan tahmaa. Tuoksu vain on omaan nenään vähän liian hattaraa, tosin tämäkin johtuu enemmän niistä hetkistä kun on festariteltassa pienessä krapulassa tuon avulla koitettu selvittää hiuksia…

  • Niiii (Ei varmistettu)
   12.8.2015 at 22:43

   Dermosilin hoitoainesuihke, mieto tuoksu eikä jätä hiuksia tahmeaksi!

 • hermoraaste
  11.8.2015 at 18:05

  Kokeiltu myös 27-vuotiaalla pitkätukkamiehellä ja toimii! Suosittelen! 5/5!

  • Kristaliina
   11.8.2015 at 20:55

   Kyllä, 5/5 myös täältä!

 • Vierailija (Ei varmistettu)
  11.8.2015 at 18:22

  Kokeiltu aikuiseen takkutukkaani ja toimii, suosittelen! Kaverin lapsien pullosta otin testisuihkeet jollakin reissulla ja olin todella ihmeissäni, että toimii, todellakin toimii!!!

 • Jonnaa
  11.8.2015 at 18:31

  Jep, parasta mitä hiuksiin voi laittaa. Meillä tytöllä on yhtä pitkä tukka kun teillä. Ja leikattu kerran sentin verran pois. Oma tukkani on taas luonnon kihara, siis todella kihara. Tätä tulee kyllä laitettua molempien päähän joka ilta. Ja tuoksu on mieto, vastaava sunsilk esim. Ei nappaa hajun takia. Toinen mitä tykkään käyttää tytöllä on suomalainen mustikka hoitoaine <3 se tuoksu

 • Jonnaa
  11.8.2015 at 18:32

  Ja tuo harja on oman kolmen vuoden kokemuksella myös paras näiden lasten hiuksiin.

 • Vierailija (Ei varmistettu)
  11.8.2015 at 18:47

  Ei mekään leikattu koskaan tyttömme hiuksia, ei edes latvoja tasattu, kunnes hän 3v5kk iässä leikkasi itse askartelusaksillaan itselleen otsatukan (mallia siili) ja vasemmalle ohimolleen reippaan polkan. Että näin :)

  • Kristaliina
   11.8.2015 at 20:49

   Auts :D

 • louna
  11.8.2015 at 19:05

  Vuosia on ollut käytössä itselläni ja tykkään kun tuoksuu ihanalta ja poistaa sähköisyyden. Saman asian ajaa myös Aloe First tuote.

  • Kristaliina
   11.8.2015 at 20:54

   Hei tuokin kiinnostaa – mistä sitä voi ostaa? Meillä kun on tuota atooppisuuttakin, niin kuulostaa hyvältä… Vai onko se vaan tuo nimi, joka sen mielikuvan antaa :)

   • louna
    12.8.2015 at 11:02

    Joo se sopii herkkä ihoisille kun hoitaa hiuspohjaa ja voi laittaa ihollekin. Multa saa tilattua niitä ja muitakin aloe tuotteita. Onko sulla joku s posti osoite ni voin laittaa hinnan ja tietoa?

    • louna
     12.8.2015 at 12:21

     ah tossahan tuo sun s posti olikin esittelyssä. pistin vähän vinkkejä tulemaan ;)

 • Tittirii (Ei varmistettu)
  11.8.2015 at 19:29

  Muuten ihan hyvää, mutta jestas miten esanssisen hirveälle lemuaa. Ei pystytä tässä perheessä käyttämään. Onneksi halpakaupan Nuage-merkkinen lasten suihke toimii hyvin. Eikä lemua

  • Kristaliina
   11.8.2015 at 20:53

   Hihi, tuoksu selvästi jakaa mielipiteitä! Mun nenään se on ihana, mutta hyvin voin ymmärtää, että jollekin se voi olla liian esanssinen.

   Ääk minkä halpakaupan, Lidl? Tahtoo testaa! :)

 • Sus-anna (Ei varmistettu)
  11.8.2015 at 20:12

  Toi-mii.
  Suihk suihk.

 • Pyjama
  11.8.2015 at 20:46

  Pikku kundin takaraivorastan kellistämiseen käytetty. En tykkää hajusta, mutta toimiva. Ollaan vaan ihmetelty, miksei se ole Haisulin takkusuihke, kun eihän Niiskuneidillä ole kuin pieni etutukka eikä taatusti ole koskaan takussa!

  • Kristaliina
   11.8.2015 at 20:50

   Hahaha totta! Tarvitaan Haisulin takkusuihke! :D

   Ehkä se tuoksumielikuvansa puolesta ei vaan ois niin myyvä :)

 • Riika V.
  11.8.2015 at 20:55

  Meillä Sofian tukka on ehkä jopa vielä pidempi ja ihan samalla setillä pysyy täälläkin tukka selvänä. Eli Niiskuneiti ja Tangle Teezer. Plus velä yöksi hiukset pitkälle letille niin on kiharatkin valmiina aamulla eikä tukka ole ihan tuota peikkomallia herätessä!

 • MiituOriginal (Ei varmistettu)
  11.8.2015 at 21:06

  Käytössä neljättä vuotta… Isomman menninkäislook siliää silmissä kun tuolla vähän suihkii ja vilauttaa harjaa lähietäisyydellä (merkillinen hiuslaatu). Tuolla pienemmällä aamulook taas on jotain kananpyllyn ja vapaudenpatsaan välistä (jee…), mikä pitää ensin tangleteezerillä harjata auki ja sit silottaa pörrö suihkeen avulla, ettei viiden minuutin päästä edessä hyöri taas se vapaudenpatsas.

  Isommalla on taipuisampi ja sileämpi hiuslaatu, mitä nyt on alkanu kasvattaa päässään mustia jouhia, jotka sojottaa sinne tänne. Tuolla pienemmällä taas on karheampi hiuslaatu ja niskasta jo aika paksu, kun aloin leikkaamaan n. puolivuotiaana meidän molempien hermostuttua siihen, että hiukset jäi aina jumiin neppareihin yms, mut päällä on vielä vähän ohkasempaa alkuperäistä tukkaa, joka takkuuntuu turkasen helposti.

  Että joo. Välttämättömyystuote tässäkin perheessä.

  • MiituOriginal (Ei varmistettu)
   11.8.2015 at 21:13

   Onko Silva muuten ylpeä noista hiuksistaan? Meidän esikosella oli varmaan suht samannäköinen kuontalo kolmevuotiaana, ja se oli silloin – ja on yhä – ihan hurjan tärkeä. Tavaramerkki, mikä tavaramerkki :)

   • Kristaliina
    11.8.2015 at 21:25

    Musta tuntuu, että Silva ei välttämättä (vielä?) ihan kamalasti hiuksiinsa kiinnitä huomiota – muuten kuin että onko Pikku Myyn vai Pepin tukka kampauksena :) Mutta jos joku tuota tukkaa kehuu, että ”onpa sulla ihanat hiukset”, kyllä tirppa silloin vastaan, että ”niin onkin” :D Oi lapset ja lasten ihana itsestunto! <3

 • Merenwen
  11.8.2015 at 21:07

  Toimii! Omiin hiuksiini siis :D Ja harmittaa kun sitä ei ulkomailta saa. Täältä on hirveän vaikea löytää selvityssuihkeita/kosteutussuihkeita. Ja asun sentään Amerikassa! Yhden ok hyvän oon löytänyt ja siinä pysynyt. Kokeilin myös lasten suihkeita mitä täällä myydään, mutta ei ne mitään tee. Tuoksuvat hyvältä, mutta eivät selvitä hiuksia. Oma hiuslaatuni on ”lasinen” eli varsin liukas, mutta suihkun ja yöunien jälkeen tarvitsee silti harjata. ”Lasisuus” tulee esille siinä kun pitäisi letittää tms. ja hiukset karkaavat käsistä jatkuvasti -_-

  • Janisah (Ei varmistettu)
   13.8.2015 at 08:03

   Hei ootko kokeillut Johnson’sin tuotetta ’no more tangles’?
   Löytyy lastentarvikkeiden hyllystä ja ainakin meidän perheessä toimii. :)
   On sellainen mintunvärinen/vihertävä pullo.

 • Cpop
  11.8.2015 at 21:23

  Heh, mulla oli tota joskus omassa käytössä kun olin teini :D En kyllä tiedä miksi kun miun tukka ei mene takkuun kovinkaan helposti (no nyt on jo niin paljon pituutta ja latvat huonossa kunnossa, että jos en 1-2vkon harjaa tukkaa ollenkaan, niin siellä saattaa joku takku olla). Ehkä nuo teki hiuksista pehmeämmät ja kivemmat muuten? En muista yhtään. Mutta siis tykkäisin käyttää jos tarvitsisin, se taisi tuoksuakkin ihan miellyttävälle! :3

  Niin ja ihan vaan tiiserinä, ei mene kaikkien lasten tukat takkuun. Meillä on hiusharja vähän aina kateissa ja harjaan lapsen tukkaa ehkä yhtä usein kuin omaanikin, eikä se yleensä ole takussa (ellei siellä ole jotain ruuanjämämömmöjä, nami).

  • Suoratukat (Ei varmistettu)
   12.8.2015 at 09:49

   Sama täällä, ei mene tukat takkuun, jos ei jugurtissa uita. Mallia piikkisuora on itselläkin, en ole ikinä mitään selvityssuihketta edes kädessäni pitänyt, saati että olisin kokeillut tuotetta. Tuntuu ällöltä koko ajatus, että jotain haisevaa kemikaalia jäisi päiväkausiksi tukkaan, onneksi en ole tarvinnut!

   Toivottavasti siellä pääkaupungin metsäkerhossa ei tavata hirvikärpäsiä. En haluaisi etsiä niitä tuolta Silvan tukasta! :)

   Meidän kokemuksella ainakin päiväkodissa on kätevää olla otsatukka, niin lapsi jotenkin itsekin selviää tukkansa kanssa ruokapöydässä ja askarteluissa (liima), kun ei ne aamulla laitetetut kampaukset siellä välttämättä koko päivää säily.

 • Vierailija (Ei varmistettu)
  11.8.2015 at 23:02

  Meillä tuo toimi juurikin siihen vauvatukkaan eli ekat 3,5v. Sitten leikattiin lyhyeksi polkaksi ja sen jälkeen hiusten laatu on muuttunut paljon karkeammaksi ja paksummaksi. Taipuisat kun ovat niin takkuuntuvat armottomasti eikä enää samalla tavalla auta suihke, tuntuu että kosteana harjattaessa takkuuntuvat vain enemmän. Harjaus kuivana tai kunnolla märkänä hiuksiin jätettävän hoitoaineen kera toimii paremmin. Tangle teaser on hyvä meille ohuttukkaisemmille mutta tuon yhden pään paksun jouhen läpi ei niin lyhyet piikit riitä eli vain pintakerroksen saa sillä selväksi.

 • Vierailija (Ei varmistettu)
  11.8.2015 at 23:30

  Ihan yhtä hyvin toimii Vesipedon selvityssuihke, vai mikä sen nimi onkaan, Rainbow-tuotemerkkiä taitaa kyljessään kantaa. Ja maksaa ehkä puolet Niiskuneidistä. Meillä käytössä lähes ympäri vuoden, varsinkin talvella helpottaa hiuksien sähköisyyteen.

 • riistahurjastelijamamma (Ei varmistettu)
  12.8.2015 at 00:26

  Toimii ehdottomasti tyttären paksuun pöheikköön. Aina reissussakin on mukana. Testattu myös yksivuotiaan takaraivon hattaratakkuun, toimii sielläkin kuin unelma!

 • Jebbis (Ei varmistettu)
  12.8.2015 at 13:30

  Niiskuneidin suihke on hyvä, mutta Natusanin (?), noh keltainen puteli kuitenkin, on parasta! Hajukaan ei käy niin henkeen. Toimii myös tähän 30+ ikäisen tukkaan joka menee takkuuntuessaan rastoille -_-

 • 1 2