Kun tirppa purkkapussin löysi

”Mikä tämä on?”, tirppa heilutteli kädessään pöydältä löytynyttä purkkapussia.

Äiti ei ehtinyt vastaamaan, kun tirppa jatkoi:
”Näyttää ihan hammastahnalta!”

??!!!???

Joko lapsemme on oppinut lukemaan sanan ”xylitol”, tai sitten purkkapussin ja hammastahnatuubien värimaailma on niin sama, että naperokin näkee ensivilkaisulla, että mistä on kyse. Hämmentävää.

Seuraavaksi purkkapussi pääsikin sitten jumppaleluksi:

…ja tasapainoiluvälineeksi pään päälle:
(yritäpäs itse tanssia purkkapussi pään päällä)

Suunnitelmissamme on ollut hankkia kotiin samantyyppisiä hernepusseja kuin tirpan tanssitunneilla käytetään. Mutta mitäs turhia – käy se näinkin.

1

You Might Also Like

 • Silmukan saalistaja (Ei varmistettu)
  14.2.2014 at 11:07

  Meillä ainakin poika alkoi pian 2-vuotta täytettyään oppimaan kaikenlaisia logoja. Suklaarusina rasiasta oppi Pandan logon. Sanoi aina rasian nähdessään ”pandakaahu”. Sitten kerran kaupassa ollessamme menimme juustohyllyn kohdalla ohi sellaisen metallihäkkikärryn, jossa oli pahvilaatikko, jossa oli ainoastaan Pandan logo. Poika huudahti heti ”Kato pandakaahu!” Meinasi silmät tippua päästä :D Nykyään tunnistaa jo mm. Disneyn , Nokian ja Samsungin logot ja joiden tv-ohjelmien nimet kirjoitettuna (mm. Vain Elämää) :D Että taitaa teilläkin olla pieni logobongari ;)

  • Kristaliina
   14.2.2014 at 13:39

   Vau! Kyllä tuo vaan jaksaa hämmästyttää, miten ne pienen ihmisen aivot raksuttaa ja yhdistelee asioita <3

 • Nadis
  14.2.2014 at 13:21

  Hernepussit on meillä ihan hitti!

  Mä tein tämmösiä:

  http://lapsiperheelamaa.blogspot.fi/2013/11/barbababa-hernepussit-vanhoista.html

  Samanlaisia saivat kaksi melkein saman ikäistä serkkuakin joululahjaksi ja tykätään kuulemma sielläkin :)

  Tosi helppo ja nopea tehdä!

  • Kristaliina
   14.2.2014 at 13:38

   Tuohon ehkä munkin käsityötaidot (nipin napin) riittäisi! :) Tyhmä kysymys – laitetaanko sinne ihan oikeita herneitä sisään…?

   Meillä on tanssitunnin ”ohjelmana” ollut nyt pari kertaa erilaisia hernepussitansseja ja -harjoituksia. Tirppa tykkää niistä kovasti, siksi ois ihan kiva ottaa pussukat leikkiin kotonakin!

 • Nadis
  14.2.2014 at 14:39

  Joo, ihan oikeita herneitä mä ainakin laitoin. En siis menis pesukoneessa pesemään :DDD

  Kai niihin myydään jotain vaihtoehtotäytteitäkin, mut toi oli helpoimmin saatavilla. Ton kokoisiin pusseihin meni 1pss hernettä 3:een pussiin. Meidän neidillä niitä taitaa olla nyt joku 15 (joo, lähti vähän käsistä).

  Mimmosia on hernepussitanssit? Me vaan heitellään noita ja sit toi tetramalli on siitäkin kiva, että niitä on hauska kasata torneiksi. Mäkin haluun hernepussitanssia!

  • Kristaliina
   14.2.2014 at 14:48

   Yksi tanssi/leikki on esim. niin, että musiikin pysähtyessä aina ollaan hernepussin luona ja ohjaaja (kotona äiti/isi) sanoo ohjeen – vaikka että ”hernepussi selän alle/polvet hernepussin päälle/kyynärpäät hernepussin päälle” jne. Sitten musiikki päälle ja ohje, että miten liikutaan (juosten varpaillaan/ryömien/kierien/laukaten). Ja taas kun musiikki lopppuu, juostaan mahdollisimman nopeasti hernepussin päälle ja kuunnellaan taas ohjaajan/äidin/isin ohjetta siitä, että mennäänkö sen päälle vaikka istumaan/makaamaan/mitä sillä tehdään.

   Tirppa tykkää tästä ihan hulluna!

   Ja sitten enemmän tanssia on sellainen, että musiikin kanssa kokeillaan erilaisia hernepussien kuljetustapoja (ja että voiko niin tanssia). Esim. hernepussi pään päälle/leuan alle/polvien väliin/olkapäille – ja sitten yritetään tanssia siinä asennossa :) Se on kans hurjan kivaa, varsinkin kun äiti antaa esimerkkiä :)

   Tanssitunnilla noita on tehty tosiaan hernepussin kanssa ja kotona vaikka jonkun lelun/pallon/nyt tuon purkkapussin kanssa. Mutta hernepussi toimii kyllä paremmin, kun siinä on vähän paremmin sellaista ”pitoa” ja muoto joustaa = pysyy paremmin :)