Kun minua v*tutti

Mä olen ihan luullut, että mun nykyisen seesteisenonnellisen elämäntilanteeni taustalla on tämä ihana perhe-elämä. Tuo puoliso, jota rakastan ja joka on maailman paras elämänkumppani minulle ja maailman paras isä meidän lapsille. Ja nuo kaksi tyttöä, jotka ovat maailman ihanimmat ja maailmankaikkeuden rakkaimmat.

No. Äsken tuolla räntäsateessa työnsin koko painoni voimin tuplavaunuja loskamoskan läpi ja taistelin tuulessa sadesuojien kanssa ja liukastelin joka askeleella ja tajusin, miten onnell… että MUA V*UTTAA NIIN PALJON, ETTÄ IHAN KOHTA RÄJÄHDÄN.

Mä kestän väsymyksen. Antaa tulla.

Mä kestän räntäsateen. Antaa tulla.

Mä kestän työntää koko painollani vastatuuleen tuplavaunuja loskapaskaräntäsateessa j*malauta MUTTA MÄ EN KESTÄ MÄRKIÄ JA KYLMIÄ VARPAITA S*TANA.

*******

Kotiin tultua (lapsetkin vielä nukkuivat) yritin alkaa kirjoittaa bloggausta, mutta ei ei ei ei pysty. V*utti ihan liikaa. Yritin alkaa kirjoittaa bloggausta siitä, kuinka v*utti ihan liikaa, mutta ei ei ei pysty. V*utti siihenkin ihan liikaa.

Kiukusta kihisten (v*un p*ska m*ailma) ja menin yläkertaan ripustamaan pyykkiä. Siinä samalla vedin puhtaat kuivat merinovillasukat jalkaan ja… ja… ja…

…tunsin kuinka rakkaus hipsutteli minuun takaisin. Oh. Lämmintä. Ihanaa. Tulipa mukava olo. Hörppäys kahvia. Hei. Aika kiva. Ihana pehmeys raukeus ihanuus. Kiukku suli. Valui pois. Mikä kiukku. Pusi pusi.

Täten ilmoitan, että unohtakaa lapsiperheidyllit ja ihanat rakkaat aviomiehet. Koska avain elämän onnellisuuteen on kuivat ja lämpimät jalat.

Ei enää IKINÄ näitä kenkiä.

paskat kengät

Vihaan. Näistä tuli vesi sisään jo parin askelen jälkeen, ja SnadiStadissa aamupäivällä jätin jälkeeni lattioihin märät varpaanjälkikuviot ensimmäisen tunnin ajan. Ja nämä olivat ennen ne mun HYVÄT talvikengät. Voi v*u mitä p*skaa. Vihaan.

Millainenkohan elämä mulla ois ollut, jos mulla ois aina ollut jalassa hyvät ja vedenpitävät kengät?

PS. Ai että tällainen ystävänpäiväbloggaus. Sori. Mutta ei IKINÄ enää mun jalkaan kenkiä, jotka eivät ole vedenpitävät.

PSS. Niin ja hyvää ystävänpäivää! :D

71

You Might Also Like

 • S
  14.2.2016 at 16:05

  Sitten vaan coretex kenkäostoksille tai ne crocsit jalkaan :D Siksi mä pidän niitä crocseja,(vaikka eivät ehkä kaikkein kauneimmat olekkaan) koska jalat pysyy kuivina ja lämpiminä. Tänään kyllä keskustassa käydessäni laitoin myös ”ne toiset” talvikengät jotka ei olleet ihan niin vesitiiviit.

  • krista
   14.2.2016 at 16:14

   Mulle kävi just näin! Ajattelin, että laitan nyt kerrankin tuollaiset siistimmät, kun kaupungille lähdetään… Tajusin virheen jo ekojen metrien jälkeen, nevö again ja vielä parit kirosanat tähän!

 • MM
  14.2.2016 at 16:05

  No nyt ollaan hyvänolonytimessä! Mä olen viime viikot lampsinut goretexeissä. Eihän ne nätit ole mutta varpaat pysyy kuivana, ah. Hyvää ystävänpäivää!

  • krista
   14.2.2016 at 16:20

   Todellakin ytimessä! Ei voi olla hyvinvoiva, jos varpaat ui loskassa, eijeijei millään joogamantralla hemmetti vie :D

   Hyvää ystävänpäivää! ♡ :)

 • Tilia
  14.2.2016 at 16:28

  Nyt olet onnellisuuden ytimessä. Kuivat jalat. Mulla on viidet kumisaappaat ja menen niillä tarvittaessa vaikka presidentinlinnaan. Kengät kelin mukaan. :)

  • krista
   14.2.2016 at 21:10

   Kyllä. Mä en tajua, miten mä ennen vedin tuolla jalat märkänä jatkuvasti. Ei ole enää paluuta noihin aikoihin!

 • Hanna
  14.2.2016 at 16:32

  Crocsit loskassa, Kuomat pakkasessa, Hait vesilätäköissä. Niillä täälläkin mennään eikä vituta ;) paitsi yks päivä ajattelin että laitanpa lenkkarit kun ei ole kovin märkää niin pääsee lujempaa. Enpä ollut tajunnut että niissä on 4 jotain tuuletusreikää pohjassa. Kastui sukat ekaa kertaa vuosiin, ei ollut kivaa. :/

  • krista
   14.2.2016 at 21:12

   Jesh, sä oot löytänyt täydellisen kuuloisen yhtälön! Noi mun crocskumisaapastoppakengät on loskassa muuten hyvät, mutta yhtään pakkasella ne on ihan perhanan liukkaat! Sit oon ostanut kunnon talvikengät (oisko joku Catmandoo), jotka on vielä hyvän näköisetkin. Mutta perhana hankaavat kantapäät verille. Ja ovat enemmän pakkasille. Aaaa ja ehkä Merrelin talvikengät on kans, hitsi oon ihan ne unohtanut. Mutta ne mokkaa eli ei vesikeleille…

 • Hyvä teksti oli!
  14.2.2016 at 16:59

  Ihana! Piristi tämä teksti yksinäistä naista. Kiitos Krista!

  • krista
   14.2.2016 at 21:13

   Oi, kiva kuulla! Onni voi olla yllättävistä asioista kiinni! :)

 • stev
  14.2.2016 at 17:28

  Sorelit on parhaat talvijalkineet. Kuukausi sitten ostin alesta,enkä taida enää ikinä laittaa mitään muuta talvella jalkoihin!! Mä en tienny,että tällaista onnea on olemassa: kuivat ja lämpimät jalat talviloskassa! ! 😀 Ihanaa ystävänpäivän iltaa puutaloon!

  • krista
   14.2.2016 at 21:16

   Mulla on vähän sama käynyt noiden kumisaapastoppakenkäcrocsien kanssa; ne on alekorissa ja itse asiassa mulle 2-3 numeroa liian isot, mutta ostin kolme vuotta sitten, kun olivat niin HALVAT :D Omg tätä kotiäitielämää :D Mutta niitä oon sit käyttänyt; joskus kyllä tulee mieleen, että pitäiskö olla jotenkin nätimmissä kuin noissa monta numeroa liian isoissa :D

  • liinana
   15.2.2016 at 19:52

   Sorelit on ihan surkeat! Hyväksyin vielä sen, että ovat rumat ja menin ostamaan, kun ajattelin, että jos ensimmäistä kertaa koskaan sais lämpimät ja kuivat talvijalat. Hemmetti, mun Conversetkin pitää paremmin vettä, kuin nuo ’loskasaappaat’. Onneks käytin vuoden shoppailubudjetin niihin, ens vuonna ostan samalla rahalla villasukkia tennareihin. :S

 • Maalainen
  14.2.2016 at 20:01

  Olen kerran kuullut sanonnan: ”Onni on lämmin sukka kuivassa kengässä”. Nii-in totta!

  • krista
   14.2.2016 at 21:17

   Niiii-iiiin totta! Kuusamossa oli muuten kenkäkaupan seinässä sellainen elämää isompi juliste: ”Mitä auttaakaan sinua että maailma on avara, jos kenkäsi ovat ahtaat”. No, toi sun sanonta on vielä parempi! :D

 • Katja
  14.2.2016 at 20:08

  Juuri näin! Jos mulla palelee varpaat, palelen kaikkialta, vaikka olisi miten paljon lämmintä päällä. Mutta kun jalat ovat kuivat ja lämpimät, kotona vielä ehdottomasti normisukat vaihtuu villasukkiin, niin ai että maailma hymyilee!

  Ihanaa ystävänpäivää! Toivottelee lämminjalkainen, jolla on päivän teemaan sopien tietysti punaiset villasukat valkoisilla nilkkaraidoilla jalassa ;)

  • krista
   15.2.2016 at 14:25

   Kyllä! Mun äiti muuten aina jo lapsena hoki, että kun varpaat ja sormet ovat lämpimät, silloin on muualtakin lämmin. Kuusamon pakkasillakin. Ja se on varmasti ihan totta! Yks olennainen on myös pipo. Hitsi että se tekee ison merkityksen, että onko lämmin pipo päässä vai ei!

   • hannah
    15.2.2016 at 15:45

    Fysiologin näkökulmasta menee hippasen pieleen kuitenkin :-) Verenkierto ohjautuu ulokkeisiin vain, jos muissa osissa on riittävän lämmin. Eli kun keskivartalossa on riittävästi vaatetusta, haihdutus tapahtuu ulokkeista, jolloin sormet ja varpaat on ”väkisin” lämpimät. Ja sormia ja varpaita ei siis saa pidettyä lämpiminä millään hanskamäärällä tai villasukilla, jos lämmön hukka muusta ruumiista on liian suurta (koska hiussuonet supistuu ja ääreisverenkierto heikkenee). Päästä haihdunta tosiaan on valtavaa (runsas verenkierto), joten pipo auttaa tuon ydinlämpötilan säilyttämisessä (lähinnä siis tilanne jossa muualla olisi riittävästi vaatetta mutta pää paljaana). Ei kuitenkaan riitä puolustamaan nuorison tapaa pitää pipoa päässä joka paikassa kesät talvet :-)

 • Lucienne
  14.2.2016 at 20:26

  Merrellin talvikenkiä ja saappaita suosittelen! Siistit kaupungillakin, miksei näitä ollut silloin kun itse olin yläasteella, aina varpaat märkinä ja jäisinä tekonahkasaappaissa.. En olisi varmaan silloin osannut näitä arvostaakaan. Sportti- ja eräkaupat ovat mun perversio vaikka liikun lähes aina helmoissa ja meikeissä.

  • krista
   15.2.2016 at 14:27

   Mä oon miettinyt, että onko se vaan mun oma silmä, joka nykyään näyttää niin – mutta mun mielestä kans tosiaan ON hyvännäköisiä&käytännöllisiä saappaita nykyään. Just mekkojen ja hameiden kanssa käytettäväksi ihan hyvin! Uhh ja ennen mä vaan vedin korkkareissa, säässä kuin säässä…

 • Torey
  14.2.2016 at 21:11

  Mä välillä mietin, että miten sitä teininä lompsittiin läpi vuoden Converseilla. Talvella laitettiin vaan villasukat. Varoaat oli aina märät ja jäässä. Nykyään luotan huopikkaisiin, crocseihin, Hai-saappaisiin ja muutenkin aina keliin sopiviin kenkiin. Varpaat nyt on aina jäässä, sille ei voi mitään, mut onpa kuivat edes! :D

  • krista
   15.2.2016 at 14:28

   Mulla ei koskaan ollut tuota Converse-kautta, kun olin vannoutunut korkkarityttö – mutta ihan yhtä kylmät varmasti molemmat talvella! Ja yhhh sitä märkyyttä. Siihen vaan sitten kai oli tottunut. Ei enää! Kuivat varpaat on aika olennaista!

 • lin
  14.2.2016 at 21:35

  Mun elämästä ei myöskään tule mitään kylmillä varpailla! Kotona kesät talvet villasukat jalassa ja illalla ei uni tule, jos jalat on kylmät. Käytän nukkuessa sellaisia untuvatöppösiä. Ei kovin kätevät mihinkään muuhun (siis esim kävelemiseen), mutta aivan ihanat nukkuessa. Ja jostain syystä, se tilanne, kun saa laittaa ihanat pehmeät lämpimät sukat jalkaan, tuo aina mieleeni sanan suloinen. Se ei ole sana, jota muuten käyttäisin. En oikein tiedä, mikä olisi suloista. Söpöä ja ihanaa ja muita sanoja käytän, mutta suloinen on sana joka ei oikein kuulu sanavarastoni ja tulee mieleen vain siitä tunteesta, kun saa lämpimät (villa)sukat jalkaan. Tai on toinenkin, se lämpöinen ihana tunne peiton alla, kun ei ihan vielöä tarvitse nousta sieltä peiton lämmöstä.

 • Miitu
  14.2.2016 at 21:37

  No olihan toi nyt melkoinen rakkauden ylistys 😂

 • Lilah
  14.2.2016 at 22:10

  Riekerit joka keliin: gorella, lampaanvillavuorella, pitopohjalla, you name it, aina löytyy sopivat! Lesti kotimaiseen jalkaan passeli. Kestävät ja ihan nättejäkin on. Mulla alkaa muut merkit olla karsiutuneet lukuunottamatta salomonia ja merreliä, joista myös hyviä kokemuksia.

 • anna
  14.2.2016 at 22:34

  Mä niiin tiedän tuon v*tutustunteen, vaikka sitä aiheuttaa eri syyt itsellä. Kiva muistutus ettei idyllinen perhebloggarikaan, jonka elämää lievästi kadehtien seuraan, aina ole täynnä auvoista onnea (vaikka tietysti sen *tietää* niin jotenkin se vaan unohtuu, kun kirjoitukset ovat enimmäkseen positiivissävytteisiä).

 • Johanna
  14.2.2016 at 22:36

  Aamen! Muinoin lukiossa saksan opettajani tärkein viisaus ylioppilaskokeita JA elämää varten oli ”Pidä pää kylmänä ja jalat lämpiminä”.
  PS. Kulkisko kärryt pahassa paikassa paremmin perässä vetämällä?

 • Heidi
  15.2.2016 at 10:33

  Harvoin annan itseni olla niin vihainen, mutta silloin kun olen niin silloin todennäköisesti jalat ovat märät ja kylmissään. Mä kun olen muutenkin niin herkkä kylmälle niin ajattele miltä tuntuu tällaiset kylmät räntäkelit kun jalat ova jäässä :D

 • LauraEm.
  15.2.2016 at 17:50

  Ha, mä kävelin pahimpana loskapäivänä töppösillä, jotka on kyllä toooosi lämpimät, mutta ei kestä vettä yhtään. Ensin meni vesi sisään toisesta, sit toisesta, sit kastu koko ajan lisää. Mut sit kun vesi tirsku varpaiden välistä, kantapää painu kengän sisällä olevaan lätäkköön ja tyttö halus jäädä noukkiin jokaisen oksan ja kökkäreen ja ryömiä kaikki ojat, niin mulle tuli jotenkin zen! Ihan sama seistä tässä vaikka tunti, ei enää mitään menetettävää!! Hiipivä kylmyys tai märkyys saa mut hoputtaan ja vauhdittaan, mut nyt seistiin lätäkössä ilman kiireen häivää. Jotain käänteistä psykologiaa varmaan… enkä kyllä kiellä etteikö ois ollut kiva saada kuivat sukat jalkaan :D

 • Morgaise
  17.2.2016 at 22:52

  Ensimmäinen ajatus oli, että nyt mä kyllä teen Kristalle maailman lämpöisimmät ja pehmoisimmat sukat. Sellaiset pumpulinpehmeät, jotka jalassa elämä on pelkkää kissanpentujen masukarvaa. Pitäiskö?

  • krista
   17.2.2016 at 23:10

   <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 arvaa <3 <3 <3 <3 <3 <3