Yksi parhaista jouluperinteistä – leffoja yömyöhään!

Tämä postaus on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Viaplayn ja Indieplacen kanssa.

Yhdeksän yötä jouluun on!

Lapset odottavat tietysti jo jouluaattoa; itsehän odotan ihan yhtä paljon myös jouluaaton iltaa, kun lapset ovat menneet nukkumaan. Meillä Joelin kanssa nimittäin on siinä ihan omanlainen jouluperinne, joka on peräisin jo jostain ammoisilta ajoilta ennen lapsia.

Jouluaattoillasta meillä alkaa leffojen katsomisputki! Joka ilta leffaa (tai joskus myös sarjaa), jea! Välipäivien iltoina meillä siis valvotaan – ja välillä aivan liian pitkään, haha.

Muutamina vuosina tämän #vieläyksi -henkisen leffaputken teemana on ollut joululeffat.

Ai mitkä leffat? No joululeffat! Esimerkiksi Die Hard, Cremlins sekä Lethal Weapon. Mä tarkoitin siis sellaisia joululeffoja!

Haha ja pari vuotta sitten meidän leffaputken spontaanisti syntynyt teema oli Tom Cruise. Älkää kysykö, miksi. Mutta Top Gunista se lähti! ”Ride into the danger zone” ja silleen. ”Take my breath away – tu dum – tu dum.” Oi, se oli hienoa se!

Tällaisia (kröhöm) klassikoita löytyy muuten Viaplayn vuokraa&osta -osiosta, kaikkien näiden hinta taisi olla 3,90e/kpl, jos oikein katsoin. Eli jos tiettyä (kröhöm) klassikkoa etsii joulunpyhille, niin tuolta kannattaa kurkistaa – ja tuota vuokraus&osto -osiota voi käyttää myös silloin, jos ei muuten olisi Viaplayn tilaaja.

Mutta siis tietysti suurin osa Viaplayn sarjoista ja leffoista me tietysti katsotaan tuolta isosta Viaplayn perusvalikoimasta! Silloin ne kuuluvat totta kai normaaliin kuukausihintaan.

Meidän viime aikoina katsottujen sarjojen ja leffojen näkymää.

Viime jouluna meidän välipäivien klassisessa leffaputkessa oli pieni muutos: silloin me nimittäin päädyttiin katsomaan poikkeuksellisesti sarjaa. Vähän ennen joulua olimme nimittäin alkaneet kastella Viaplaysta Fargo-sarjaa – ja pyhien tullessa oltiinkin jo sen verran sarjakoukussa, että emme saaneet käännettyä joulukelkkaa sarjoista leffoihin. Niinpäs hupsahtikin kaksi Fargon tuotantokautta siinä viime vuoden jouluaaton ja loppiaisen välissä, hupsis! Tästä sarjasta aiemmin kirjoitinkin, täällä.

Fargoa olisi näköjään vielä kolmaskin tuotantokausi Viaplayssa tarjolla – uuu! Ja hei iloiseksi yllätyksekseni nyt just huomasin, että Viaplayssa on nyt myös Fargo-leffa, siis se alkuperäinen Fargo, vuodelta 1996. Oi, mä katsoin silloin aikoinaan sen Rakkautta&Anarkiaa-festareilla. Tykkäsin tosin paljon sen tunnelmasta!

No niin, täten siis päätetty, että Fargo-leffa ainakin katsotaan meidän välipäivien leffaputkessa! Ja onhan se vähän niin kuin jouluinenkin, lunta ja silleen.

Tämän joulun leffaputkessa meillä on suunnitelmissa (nyt tuon Fargon lisäksi) jo yksi varma tapaus. Se on Avengers: Endgame, ja se tuli Viaplayn leffavalikoimaan just pari päivää sitten. Uuuu! Montas yötä sinne jouluun olikaan…?

Että joo-o, nyt vaan pitäisi malttaa niihin joulunpyhiin asti!  Me ollaan nyt viime vuosina katsottu tosi paljon noita Marvelin supersankarileffoja – ja niitähän on mun arvion mukaan tehty jotain 293 kappaletta, haha. Vähintään. Ja jopa minä olen niihin hurahtanut, vaikka Marvelin supersankarit ei ole mulle lapsuudesta niin tuttuja olekaan kun esimerkiksi Joelille. Mutta jotenkin oon niistä silti innostunut, kiitos vaan tuon Joelin loputtoman painostuksen houkuttelun.

Mutta onhan ne ihan huikeita! Ja niiden tyyli vaihtelee mahtavasti; eniten mä itse oon tykännyt sellaisista, joissa on vähän sellaista itseironista huumoria mukana.

Ruudulla pilkahtaa pysäytyskuva Viaplaysta löytyvästä Leave No Trace -leffasta.

Ja sitten on vielä yksi leffa, jonka katsominen on ollut mulla pitkään mielessä – ihan erilainen kuin supersankarit. Tai ehkä ei niin erilainen? Mutta siis leffa nimeltään Ferdinand. Kyllä, se härästä kertova lasten animaatio.

Tuo Ferdinand tuli nimittäin leffalevitykseen pari vuotta sitten silloin, kun me oltiin just Espanjassa. Ja se leffahan siis tietysti sijoittuu Espanjaan! Mietin jo silloin, että menisin sen siellä katsomaan – espanjaksi, jepjep. Jätin sen kuitenkin kielimuurin takia väliin, mutta siitä asti se on muistunut silloin tällöin mieleen. Oon vähän odotellut, että koskakohan sen voisi katsoa yhdessä lasten kanssa…?

Eli nyt sen voisi ehkä (kröhöm) silleen ”esikatsella” ja sitten tietää, onko sopiva meidän herkkislapsille nyt, vai odotellaanko vielä pari vuotta.

Eikä! Ja nyt huomasin (kun Viaplaun lastenleffojen valikoimaan päädyin), että siellähän on myös Dumbo. Siis se uusi Tim Burtonin ohjaama Dumbo! Siitä tiedän, että se on vielä liian jännä meidän lapsille. Mutta haluan! Ihan siis jo Tim Burtonin takia!

Kääk, ehkä meidän tän joulun katsomisputkeen tuleekin ihan vahingossa joku lastenleffateema. Tosi reilua katsoa salaa lastenleffoja sillä aikaa, kun lapset nukkuu, ha.

Ja sitten pakko-pakko-pakko jakaa pari omaa vinkkiä meidän omista viime kuukausien lemppareista. Ensin sarjoista. Kaikille uutta koukuttavaa sarjaa etsiville: tässä se kuulkaas nyt on!

Nimittäin Perpetual Grace, Ltd. Ja siis Viaplaysta löytyy tämäkin sarja.

Me katsottiin tämä tuossa marraskuussa ja huh heijaa, mitea mahtava sarja. Tämä oli just sellainen ”pakko nähdä vielä yksi jakso, ei mennä vielä nukkumaan!” -koukuttava sarja. Aito #vieläyksi siis. Paras sarja pitkään aikaan!

Lyhesti: sarja kertoo siis pienen seurakunnan erikoisesta pastorista vaimoineen – ja heidän poikansa petosyrityksen käynnistämästä huikeasta rikosvyyhdistä.

Ennen kaikkea siinä aivan mahtavia henkilöhahmoja, sopivasti vinksahtaneita juonenkulkuja ja keskusteluja. Mahtavaa dialogia! Ja visuaalisesti se on tosi kekseliäs ja hieno. Aijaijai, ja vielä useampi tämän hetken lemppparisarjanäyttelijä mukana: esimerkiksi ”Lostin Locke”(Terry O’Quinn) ja ”70’s Shown Red” (Kurtwood Smith).

Oikeastaan sanoisin, että kaikin puolin just täydellinen sarja meidän makuun, tälle iso iso iso suosittelu! Kakkoskautta odotellessa!

Ja toisena isona suositteluna täytyy vielä mainita leffoista Leave No Trace – sekin me katsottiin varmaan just viime kuussa.

Elokuva kertoo metsässä, yhteiskunnan ulkopuolella asuvasta isästä ja teini-ikäisestä tyttärestä, ja tarina perustuu löyhästi tositapahtumiin. Nyt tulee pienenpieni spoilerivaroitus: mä tykkäsin elokuvassa jotenkin erityisen paljon siitä, että elokuvassa ei tapahdu mitään ihan järkkytraumakamalaa.

Heti tällaisesta asetelmasta kun tulee mieleen kaikki ”jotain hirvittävää tapahtuu lapselle” tai ”perhesuhteiden taustalta paljastuu jotain karmeaa” -leffat, ja siksi oli vaan niin ihan ihanan virkistävää katsoa tämä. Tässä elokuvassa oli oikeastaan pelkästään pohjimmiltaan hyviä ihmisiä (tosin erilaisilla ajatusmaailmoilla), mutta silti elokuva ei ollut tipantipantipantippaa tylsä.

Ja lisäksi metsässä asuvaa fiksua teini-ikäistä tyttöä näyttelevän Thomasin Harcourt McKenzien rooli oli aivan huikea. Ihan poikkeuksellinen. Ei yhtään näytelty, vaan ihan niin kuin olisi aitoa tilannetta seurannut.

Jätti-iso suositus siis tälle: etenkin jos tykkää ajatuksia herättävistä mutta ei-järkkykamalista leffoista, niin tämä se on!

Erinomaista joulun välipäivien leffakatsottavaa!

Onkos kenelläkään muulla samanlaisia suunnitelmia tai perinteitä joulun välipäivien iltoihin?

Jätä kommenttisi alle, niin osallistut samalla arvontaan, jossa yksi onnekas voittaa itselleen 2 kk ilmaista katseluaikaa Viaplayn Leffat ja Sarjat -paketin parissa! Tuo just sama paketti meilläkin on ollut nyt reilun vuoden jo. Arvonta on voimassa su 22.12. klo 20 asti, ja arvonnan säännöt löytyvät täältä.

Mutta siis ai että, mä vaan rakastan sitä tunnetta, kun koukuttuu katsomaan jotain sarjaa tai leffaa niin kovasti, että ei malta mennä nukkumaan. Siinä on jotain sellaista piilotettua… no, silleen sopivasti paheellista ja huikentelevaista fiilistä. Mäpäs en menekään nukkumaan vielä (vaikka olen aikuinen ja tiedän, että pitäisi), häh hää. Sopiva pahe perheellisellekin.

Seuraavana aamuna mukamas sitten vähän harmittaa se valvominen, mutta ei oikeasti edes harmita. Odottaa vaan seuraavaa iltaa, että pääsee valvomaan vähän lisää!

Ihan parasta. Ehkä paras meidän jouluperinne myös!

Kaupallinen yhteistyö: Viaplay ja Indieplace.

7

You Might Also Like

 • Huitu
  15.12.2019 at 20:30

  Meillä ei varsinaista välipäivien tällaista jouluperinnettä ole, mutta itselle on tullut tavaksi ennen joulua katsoa Netflixin ei-ehkä-niitä-kaikkein-laadukkaimpia joululeffoja. Jouluprinssi-sarja on yksi parhaista 😁 tosin yks vuosi hirveessä flunssassa katsottiin Puhtaat valkeat lakanat putkeen. Ja nyt oon hankkinu miehelle kaikki The Big Bang Theoryn kaudet lahjaksi et niissä varmaan kuluu mukavasti välipäivät, kun ollaan pitkästä aikaa kahdestaan vaan kotona eikä matkusteta mun äidin luo.

  • krista
   16.12.2019 at 09:46

   Hei tästä tuli muuten (jotain kautta, varmaan noista sarjoista ja toisaalta jouluteemaisista leffoista jotenkin aasinsiltayhdistelmänä) mieleen, että Joel just eilen illalla bongasi tuolta Viaplaysta, että sinne on koottu yhteen eri sarjojen jouluaiheisia jaksoja – aika hauska :D Mm. X-Filesin joulujakso siellä oli, ehkä pakko katsoa :D

 • -paula
  15.12.2019 at 20:30

  Hahaa, viimeisimpien rivistö näyttää samalta kuin meilläkin kaikissa vastaavissa palveluissa. Paljon Pipsaa ja kumppaneita, välissä pari aikuisten ohjelmaa. 😄
  Meillä oli lapsuudenkodissa jouluperinne myös leffoista. Aina saatiin joku uusi Disney-leffa lahjaksi ja sitten se aattoiltana heti katsottiin porukalla. Vähän liian myöhään, mutta jouluna sai valvoa. Odotan, että omienkin kanssa voisi aloittaa vastaavan perinteen. Ehkä jo tänä jouluna voisikin jollain lyhyehköllä filmillä kokeilla.

  • krista
   16.12.2019 at 09:44

   Kyllä, lapsilla on joskus (etenkin kipeänä) samanlaisia sarjamaratoneja kuin aikuisilla :D Viime talvena, kun toinen lapsi oli useamman päivän kipeä, hän katsoi koko ykköstuotantokauden Shimmer&Shinea – ja täytyy sanoa, että se oli AIKA PALJON SE :D

   Oi, Disney-leffojen perinne! Eikö muuten joskus (muistan hämärästi) ollut niin, että aina joulun alla tuli uusi Disney-leffa myyntiin…? Jotenkin sellainen muistikuva!

 • Suis
  15.12.2019 at 20:30

  Meillä joulunajan valvomiset menee lauta- ja korttipelien parissa, niitä tulee pelattua ihan liian harvoin muuten. Tämä perinne on lähtöisin jo lapsuudesta, sillä saimme valvoa jouluna niin pitkään kun halusimme ja tietenkin hyödynsimme edun isolla sisarusporukalla vanhempien jo mentyä nukkumaan ja edelleen jatkamme tätä samalla viiden sisaruksen porukalla toki nykyisin mukana on jo puolisoitakin, mutta vanhempamme väsähtävät edelleen ensin ja me jäädään keskenämme pelailemaan aamuyön tunneille saakka😀

  • krista
   16.12.2019 at 09:49

   Ihana perinne! Pari vuotta sitten muuten täällä blogikommenteissa (puhuttiin joululahjoista) joku mainitsi, että jouluahjoissa on aina yhteinen lautapelilahja perheelle – mä oon vähän kopioinut sitä <3 Tänä vuonnakin on tulossa yksi peli! Meillä pelataan peruslautapelejä (mallia Afrikan tähti, Alias) tosin aika paljon arkenakin, kun se on sellainen kiva yhteinen tekeminen, jossa kaikki kokoontuvat yhteen <3 Lautapelit on kyllä huippuja! Hitsi, voisinkin tehdä postauksen joskus meidän lempparipeleistä! Kovin monta meillä ei niitä tosin ole, mutta muutama peruspeli on oikein mieleinen.

 • Susa
  15.12.2019 at 21:04

  Mulla on kaikki joulut ollut yleensä hirveetä paikasta toiseen juoksemista, mutta yhdestä perinteestä en ole joustanut; joulupäivänä kaikki lord of the ringsit extended versiona 😍 siinä samalla voi hyvin mutustaa jouluherkkuja ja köllötellä sitten mahansa vieressä 😅
  Tämä vuonna menen poikkeuksellisesti ihan yksin koirien kanssa mökille… ja pakkaan lotrit mukaan, tietenkin!

  • krista
   16.12.2019 at 09:53

   Oooo! Menin muuten heti kurkistamaan, niin ne kyllä löytyisivät Viaplaystakin tuolta osto/vuokrausleffojen valikosta, hmmm…. Vai löytyisiköhän meillä jopa omana siltä ajalta, kun dvd:tä vielä oli tapana käyttää… Saattaisi olla jossain! Ja sit The Hobitt-leffat olisi kaikki näköjään siellä Viaplayn perusvalikossa. Niitä mä en ole tainnut edes nähdä! Siinä saisi kyllä yhden viikon illat hyvin kulumaan! :D

   • Susa
    16.12.2019 at 17:51

    Siis nehän täytyy kaikki kattoa tietenkin putkeen, yksi ilta (tai yö) hobitteja ja toinen sormusten herralle! 😅
    Ja hobitit toki ennen sormusten herraa 😊 Ite oon henkilökohtaisesti tykännyt hobiteista paljonkin, vaikka suositumpi mielipide tuntuu olevan että ne on ihan turhia 🤷🏻‍♀️ mut ehdottomasti kannattaa kattoa jos ei oo vielä kertaakaan nähnyt!

    • krista
     18.12.2019 at 08:37

     Hihihi apua :D Sit ois jo varmaan aika koomassa tapaninpäivään mennessä :D Mutta joo, uuu, ensin hobitit ja sit tutut sormusten herrat. Ja ehkä niistä hobiteista on niin paljon kuullut sellaisia vähän kriittisempiä mielipiteitä, että ne yllättääkin positiivisesti! Silloinhan se pettymys helposti tulee, jos on ollut odotukset liian korkealla. Mutta jos alkaa jo ajatuksissaan katsoa ”ihan jees, katotaan” -tyyppisesti, niin sehän voi olla jopa odotuksia parempi!

 • Veera
  15.12.2019 at 21:42

  Meillä myös aattoiltana pelattu porukalla, mutta kyllä joulun aikaan mahtunut myös joku hyvä leffa.

 • Susanna
  15.12.2019 at 22:47

  No joskus Die Hardit ja Yksin kotona 1 & 2

 • Huomentapäivää
  15.12.2019 at 23:12

  Mukana arvonnassa! Listalle lähtee kans Ferdinand ja Fargo :)

 • Immu*
  15.12.2019 at 23:52

  Mä voitin sun edellisestä vastaavasta arvonnasta tuon 2kk Viaplayta, joten jos nyt arpaonni suosii taas niin luovutan mieluusti palkinnon seuraavalle :) mutta halusin vain huikata että niin vaan jäin sun takiasi Viaplay-koukkuun ja nyt maksan palvelusta mielelläni joka kuukausi. Joulun välipäivinä on muuten tulossa Viaplayhin myös uusi versio Aladdinista joka ehdottomasti kannattaa katsoa! Upea, näyttävä, värikäs ja koskettava, ja ne musiikit! Herkille lapsille voi olla liian jännä, mutta aikuisille.

  • krista
   16.12.2019 at 09:58

   Hei joo sä olit se arpaonnekas sillä kertaa! :) Hih mutta siis täsmälleen samassa koukussa täälläkin – mekin siis saatiin ensin vain vastaavanpituinen kokeilukoodi (se oli jopa vähän ennen eka blogiyhteistyötä eli ensin testasin ja sen jälkeen päätin, että haluan tehdä blogiyhteistyötäkin) ja hup-sis, näin sitä ollaan katsottu jo yli vuosi. (ja siis omalla rahalla, heh) Ajattelin etukäteen, että tämä voisi olla sellaista on-off-käyttöä meillä eli välillä pidettäisiin taukoa ja sit otettaisiin uudestaan, mutta eipä me olla päästy koskaan siihen tauon kohtaan :D Nyt jo pelkästään se, että siellä on VIISI kautta Ryhmä Hauta (tai siis Paw Patrolia), pitää meidät tiukasti Viaplayn asiakkaina :D

   Ai hitsi Aladdin! Lapsille tosiaan voi olla liian jännä, mutta mua itseäni kiinnostaa! :D

 • Tiina Koo
  16.12.2019 at 00:14

  Mä katson muutenkin ihan liikaa telkkaria, esim. Remontilla rahoiksi ihan lemppareita. Joten, ehkä jouluna voisi tehdä jotain muuta. Mutta sitten joulun jälkeen olisi kiva kokeilla Viaplayta. Me käydään paljon leffassa 5v tytön kanssa. On reipas, niin ollaan käyty katsomassa mm. tuo Dumbo ja Aladdin.

 • Hanna
  16.12.2019 at 00:43

  Me katsotaan paljon sarjoja, erityisesti komediahömppää = jenkkien sitcomia😊 niitäkään ei ihan rajattomasti ole, ainakaan semmosia mitkä jaksaa naurattaa. Aloitettiin handmades talea, mut se ei vaan jotenki uppoa vaikka monet hehkuttaa… Mitähän sitä keksis seuraavaksi😊

 • Lauralis
  16.12.2019 at 01:19

  Me ollaan viime aikoina katsottu tosi vähän leffoja tai sarjoja, kun ei vaan olla ehditty tai sitten olen nukahtanut heti alun jälkeen. :)

  Jouluna ollaan usein kyllä lasten kanssa joku leffa katsottu ja toinen sitten aikuisten kesken.

  Nyt parin viime viikon aikana on jonkin verran tullut leffojakin katsottua kun näin viimeisillään raskaana olevana ei niin kauheasti jaksa muutakaan puuhastella. Ehkä myös tulevien imetysmaratonien oheen jokunen leffa tai sarja mahtuisi. :)

 • Tiipu
  16.12.2019 at 02:19

  Me katsellaan aina äidin ja siskon kanssa Frendejä. Mies hymähtelee (”tehän ootte nähnyt ne jo vaikka kuinka monta kertaa”) ja painuu aikaisemmin nukkumaan. Me hihitellään ja syödään suklaata :D

 • A
  16.12.2019 at 08:09

  Kannattaa etukäteistsekata se Ferdinand, oman lapsen kohdalla jätin väliin (päätös pohjautuen tarinaan, trailereihin ja arvioihin, eli en ole katsonut). Siinä Ferdinand on herkkä kauneudesta pitävä härkä ja muut härät on suorastaan kamalia, sit vielä härkätaisteluteema päälle, niin en usko että on kiva, oli loppu mitä tahansa (meillä on kirjahyllyssä omasta lapsuudesta lasten satukirjaston 80-luvun versio tarinasta, ja kerran luin lapselle, sen jälkeen lähti kirja kiertoon).

  Meillä iltaiset leffa- ja sarjamaratonit kuuluvat asiaan ympäri vuoden miehen kanssa, tosin viikonloppuna innostuttiin pelailemaan kaksin yötä myöten xboxilla :D En muista onko meillä just ny Viaplay (jatketaan kikkailua ilmaisilla kokeiluilla jo kolmatta vuotta), pitääpä tsekata (huomaa että kuinka aktiivista katsominen on ollut viime aikoina ;), tällä hetkellä katsotaan läpi Netflixistä BBC:n Sherlock Holmesia). Tuo Avengers voisi olla kyllä kiva…Lapsen kanssa katsontalistalla on Harry Potter -elokuvasarjan toinen osa (jooh, on K12, eli lapsi liian nuori, mutta eka osa on nyt katsottu triljoonaan kertaan, kuten myös kirjat luettu nelososaan asti, joten tarvitaan uutta katsottavaa ;)). Ikärajat on silleen mielenkiintoinen juttu, että musta K7 leiman saanut Frozen II ei ollut yhtään vähemmän jännä kuin Harry Pottereiden eka osa (Frozen II:lle kyllä joulunajan leffateatterisuosittelut, mutta se kyllä oli musta aika jännä paikoin….ja samaan aikaan tosi hauska ja kiva).

  • krista
   18.12.2019 at 08:46

   Joo tuossa härkätaisteluympäristössä on riskinsä; samoin en oikein tykkää siitä, jos lasten katsomassa elokuvassa on kiusaamista – vaikka siinä olisikin opetus, niin silti se jotenkin tökkii. Joissain leffoissa tyyliin tunti ollaan ensin ilkeitä ja riidellään ja sitten 15 minuuttia on sopua. Mutta silti on katsonut tunnin sitä riitelyä… Sit taas TOISAALTA härkätaisteluareenaathan on meille rakennuksina tuttuja, kun ollaan oltu Espanjassa: sekä Fugessa että Mijasissa on areenat, ONNEKSI ei kumpikaan näistä ole käytössä. Mutta ne pyöreät rakennukset on lapsille tuttuja, samoin ”härkätaistelukuvasto” ihan kuvina julisteissa/matkamuistoissa/whatever, ja usein on keskusteltukin, että mitä siinä tapahtuu. Että siinä mielessä tarina voisi olla ”opetuksellistakin” eli että tällaista on aiemmin ollut ja nyt se on onneksi monissa paikoissa kielletty, ei kuitenkaan kaikkialta ym. Mutta joo, saattaa olla kyllä liian rankkaakin… Etenkin kun tosiaan nämä lapset ovat hyvin herkkiä leffoille ja meidän leffankatselu on rajoittunut akselille Risto Räppääjät, Onneli ja Anneli ja Nalle Puhit.

   Frozenia oon muuten yrittänyt ehdottaa lapsille, ihan sitä ykköstä siis, mutta eivät halua. Liian jännä :) Harry Potterin ykköstä kuuntelevat nyt äänikirjana.

 • Karoliinan
  16.12.2019 at 08:20

  Me kans joululomalla katsellaan paljon sarjoja! Nyt me katotaan Cmoresta Solsidanin 6.kautta ja Netflixistä The Crownia. Ihan parasta yhdessäoloaikaa. :) Lasten kanssa perinteeksi on muodostunuy Yle areenasta Olli Oksamies elokuva. Se on ihana!

 • Rosie
  16.12.2019 at 08:23

  Perinteiset jouluhömpät on nähtävä, joko aiemmin joulukuussa tai viimeistään välipäivinä! :)

 • HeidiR
  16.12.2019 at 09:03

  Kyllä, leffat kuuluu jouluun. Lapsuudenkodissa saatiin aina joku sen hetken hittileffa joululahjaksi ja sitä katsottiin sitten koko perheen kanssa. Vähän vanhempana katsottiin sitten Canal+ leffoja, kun saatiin satelliitti, wow!
  Meilläkin herkkislapsia, ja vanhemman kanssa on kateltu Frozen osittain, silloin kun pienempi on ollu unilla tai muualla puuhailemassa. Jospa jouluna loppuun asti! :)

 • Anna K
  16.12.2019 at 14:07

  Katsotaan mielellään paljon leffoja, ihan arki-iltaisin, kun lapsi on mennyt nukkumaan, innolla mukana arvonnassa.:)

 • Annak
  16.12.2019 at 14:07

  Katsotaan mielellään paljon leffoja, ihan arki-iltaisin, kun lapsi on mennyt nukkumaan, innolla mukana arvonnassa.

 • Kaisa
  16.12.2019 at 15:07

  Ei ole ainakaan vielä leffaperinnettä, mutta muistan yhtenä jouluna katsoneeni Across the universe- elokuvan jouluyön hiljaisudessa, mikä toi siihen hienon keskittymisen ja avasi leffasta uusia ulottuvuuksia. Muita suosikkeja ovat mm. ruotsalainen Tillsammans (Kimpassa) sekä Universumin tomu- elokuvat 😊😊

 • Heluna
  16.12.2019 at 15:17

  Samanlaiset suunnitelmat on täälläkin. :) Katsotaan arkenakin miehen kanssa sarjoja lasten mentyä nukkumaan, mutta leffoja ei silloin jaksa/ehdi katsoa. On ihanaa, kun löytyy joku tosi koukuttava sarja (kuten tuo Fargo). Joululomalla olis tarkoitus katsoa leffoja enemmän. Meilläkin suunnitelmissa tuo Avengers: Endgame. Viaplayta meillä ei vissiin olekaan ollut vielä kokeilussa.

 • 1 2