DIY: tonttuovi (for dummies)

Puutalobabylandian ”askartelun ei tarvitse olla hienoa ja vaikeaa” -sanansaattaja täällä moikka!

Mekin tehtiin tumpelotaidoillamme puutaloon tonttuovi. Kun into > taito. Tadaa!

Eiks olekin ihan superhieno? Meidän mielestä on!

Homma lähti lapasesta liikkelle jätskitikuista. Lapset maalasivat ne punaisiksi ja ne liimattiin tavisliimalla pahvin päälle. Yksi jätskitikku poikittaispuuksi. Kädenrivaksi jokin määrittelmätön pikkuosa vanhoista nukkekadun huonekaluista.

Pumpulista lunta oven päälle. Ja vielä koulukoriste kranssiksi. Wohoo!

Ovi kiinnitettiin teipillä seinään keittöön, lattian rajaan. Ja koska meillä on korkeat lattialistat, tonttu tarvitsee tietysti tikkaat. Ne löytyivät legopalikoista.

Hups heijaa tontuille alkoi kertyä siihen sitten kaikenlaista muutakin tavaraa. Kynnysmatto. Kiviä, aita, penkkejä, radio, talikko…

…ja tietysti se itse tonttupariskuntakin:

Lumipeite syntyi pumpulista. Ja hei entäs pihatie…?

Idea! Nappasimme pari ylijäänyttä lehteä syysaskarteluista. Paperista lapset leikkasivat mutkittelevan polun, siihen liimaa päälle. Sitten syksyn lehdet murennettiin liiman päälle.

Ja näin tuli polku! Pihapuut löytyivät lasten puisesta junaratasetistä.

Näköjään tuli jonkinlainen porttikin. Se on peräisin sellaisesta tikkupelistä.

…ja ei todellakaan ollut vaikeaa tai vaatinut mitään erityistaitoja. Rutkasti intoa vaan!

Onkos teillä tonttuovi?

18

You Might Also Like

 • Ebe
  16.12.2019 at 16:45

  Ihana! Mä halusin kovasti itse askarrella tonttuoven tänä vuonna, mutta Prismassa silmään pisti valmis setti johon tarvi vain liimata ovenkahva ja koristeet paikoilleen niin päätin mennä helpoimman kautta :D ensin meinasin maalata oven mustaksi mutta nääh, katotaan ens vuonna. Sitten vaan grillitikuista tikkaat, lasinen tuikkukippo ledikynttilällä jäälyhdyksi ja pieni koristekuusi viereen, tykkään! Yllätyin miten poika on antanut sen olla rauhassa, välillä käy oveen koputtamassa josko tonttu oisi kotona mutta siinä se :)

  • krista
   16.12.2019 at 20:53

   Oi, niitä saa nykyään valmiinakin, tätä en tiennyt! Ja tuollaista ”valmisalkuaha” voi sitten tosiaan itse tuunata kaikella pienellä oheisaskartelulla! Me kans mietittiin, että tehdäänkö tikkaat itse, mutta nyt otettiin valmiit vaan legoista – mutta tosiaan vuosien varrella tätä voi aina jatkaa ja askarrella aina vähän lisää uusia juttuja :)

   Hihi ja yhtäkkiä tuli mieleen Belen Fuengirolassa – siis tällainen, jota yksi mummeli on rakentanut lapsesta asti. Että käyköhän näille tonttuoviaskarteluille vuosikymmenten aikana sitten samalla tavalla :D https://www.puutalobaby.fi/belen-los-boliches-fuengirola/

 • Torey
  16.12.2019 at 16:58

  Teillä on hiljalleen jo ennemminkin tonttumaa! :)

  Mä väsäsin tonttuoven, kuusen ja tikapuut pahvista, minkä jälkeen lapset innostuivat kehittelemään kanssa sen ympärille sopivia juttuja. Mun mielestä tonttuovet on ihania ja lasten riemu niistä ihan mahtavaa!

  https://naissanelioissa.wordpress.com/2019/12/16/kilpailua/

 • Metsärusakko
  17.12.2019 at 15:57

  Meillä tehtiin tonttuovi hamahelmistä. Tietty täälläkin lähti lapasesta, ja leivinuunin kylkeen ilmestyi sitten myös ikkuna, lumiukko, lahjareki, joulukuusi, tikapuut, katulamppu… Ja vielähän tässä on jouluun aikaa. Suunnitteilla on ainakin poro, kuu, tähtiä ja ties mitä muuta!